Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
21_04_26_SuisseTrainBleu-2168opt
Home
Alle reizen
Treinreizen
Per historische trein door Oostenrijk

Nostalgisch reizen
door de Alpen

treinreizen

Per historische trein door Oostenrijk

Bekende en onbekende schatten van Oostenrijk per historische Suisse Train Bleu

Bezienswaardige steden
Vrije tijd om zelf op verkenning te gaan
Internationaal gezelschap
Volgend vertrek
06-10-2024
Reisduur
11 dagen
Vertrekpunt
Thalwil, Zwitserland
Trein
Suisse Train Bleu
Destin
Vanaf 4.298,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

Oostenrijk per spoor!

Onze historische trein neemt u mee op ontdekkingsreis door Zwitserland en Oostenrijk. Stap aan boord van de nostalgische ‘Suisse Train Bleu’, daterend uit de jaren '60, en ga mee op ontdekkingstocht. Uw bijzondere treinreis begint in Zwitserland. Na een overnachting in een goed hotel in het dorpje Thalwil stapt u aan boord van de nostalgische trein. Tijdens de reis bezoekt u verschillende bezienswaardige plaatsen en reist u in stijl met de Suisse Train Bleu door het thuisland van Mozart en prinses Sisi. U bezoekt bekende en minder bekende Oostenrijkse plaatsen zoals Wenen, maakt een begeleide wandeling in Mozarts geboorteplaats Salzburg, slentert door de Alpenstad Innsbruck, bezoekt de abdij van Melk en het plaatsje Klagenfurt, mooi gelegen aan de Wörthersee. Een tocht over de beroemde Semmering-spoorlijn, UNESCO Werelderfgoed, staat ook op het programma. Tijdens de reis is er genoeg vrije tijd om op eigen gelegenheid op ontdekkingstocht te gaan of kies voor één of meerdere optionele excursies. U reist in internationaal gezelschap en overnacht dagelijks in goede 3- of 4* hotels. 

Salzburg shutterstock_1038459445
Salzburg
Bad Ischl shutterstock_1819388930
Bad Ischl
Wachau_Stift Melk
Abdij van Melk
Wenen, Stephansdom shutterstock_367288649
Stephansdom Wenen
IMG_7370-Suisse Train Bleu
Restaurantrijtuig
Oostenrijk - Innsbruck (1)
Innsbruck
Oostenrijk - Klagenfurt (2)
Klagenfurt
Zwitserland - Zurich - Zurichsee (3)
Zürich
Oostenrijk - Semmering Railway (6)
Semmering Spoorlijn
Oostenrijk - Semmering Railway (4)
Semmering Spoorlijn
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - Amsterdam - Zürich - Thalwil

U vliegt op eigen gelegenheid van Amsterdam naar Zürich in Zwitserland. Vanaf de luchthaven Zürich neemt u de rechtstreekse trein naar Thalwil, een rit van ongeveer 30 minuten. Thalwil is een klein dorpje gelegen aan de Zürichsee. U overnacht 1 nacht in het moderne 4* Sedartis Swiss Quality hotel, gelegen tegenover het station. (-,-,-)       

Zwitserland - Zurich - Thalwil

Dag 2 - Vertrek Suisse Train Bleu naar Salzburg

Na het ontbijt checkt u uit en vervolgens wandelt u naar het station en stapt aan boord van de nostalgische ‘Suisse Train Bleu’. U reist in de 1ste klas. Deze bijzondere trein neemt u mee over de Arlbergpas naar Salzburg. Geniet van de welkomstlunch aan boord, vers bereid en geserveerd in de elegante restaurantrijtuigen. Aankomst in Salzburg in de avond en overnachting in het gekozen hotel. Diner op eigen gelegenheid.  (O,L,-)

Oostenrijk - Arlberg

Dag 3 - Salzburg

De ochtend staat in het teken van een begeleide excursie door de bezienswaardige oude binnenstad van Salzburg. U treedt in de voetsporen van de grote componist Mozart en ontdekt deze fascinerende stad, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De rest van de dag is ter vrije besteding. (O,-,-)  

Indien gewenst kunt u mee gaan met de optionele excursie naar het Salzkammergut, waarbij u de pittoreske Wolfgangsee en Bad Ischl bezoekt. Tijdens deze excursie is de lunch inbegrepen. De Wolfgangsee is vernoemd naar Sint-Wolfgang en het gelijknamige stadje aan de oever was een bedevaartsoord. Onderweg wordt gestopt in Bad Ischl – culturele hoofdstad van Europa 2024. Het keizerlijke hof bracht hier ooit zijn zomers door. 

Salzburg shutterstock_793515865

Dag 4 - Abdij van Melk en Wenen

Vandaag neemt de Suisse Train Bleu u mee naar Wenen. De heerlijke lunch wordt geserveerd in de restaurantrijtuigen en onderweg wordt gestopt voor een bezoek aan de wereldberoemde abdij van Melk, UNESCO Werelderfgoed. Het indrukwekkende benedictijnenklooster staat aan de oevers van de Donau en is het meest prominente herkenningspunt van de regio Wachau. Vergeet niet een wandeling te maken door de indrukwekkende tuin van de abdij met zijn 250 jaar oude lindebomen. De dag eindigt in Wenen, waar u 2 nachten verblijft in een gekozen hotel. (O,L,-) 

Stift Melk-1

Dag 5 - Wenen

De ochtend staat in het teken van een excursie per touringcar langs de hoogtepunten van Wenen: de staatsopera, de Heldenplatz en het kunsthistorisch museum. De rest van de dag is ter vrije besteding. (O,-,-)

Indien gewenst kunt u deelnemen aan de optionele excursie met de ‘Weense Heurigen Express-trein’’. Deze toeristische trein neemt u mee door de idyllische wijngebieden in de directe omgeving van Wenen. Er wordt gestopt bij een traditionele Heuriger (wijntaverne) voor een lokale lunch

Wenen shutterstock_273264044

Dag 6 - De Semmering-spoorlijn

Na het ontbijt stapt u weer aan boord van de nostalgische Suisse Train Bleu voor een panoramische treinreis over de Semmering-spoorlijn, Deze werd tussen 1848 en 1854 gebouwd, is 41 km lang en overwint een hoogteverschil van 460 meter. De spoorweg is een van de grootste prestaties op het gebied van civiele techniek uit de pioniersfase van de spoorwegbouw. Dit is dan ook de reden dat de Semmering-spoorlijn in 1998, als eerste spoorlijn ter wereld, opgenomen is in de UNESCO Werelderfgoedlijst. De hoge standaard waaraan de tunnels, viaducten en andere werken moesten voldoen, heeft ervoor gezorgd dat de spoorweg continu in gebruik is geweest en nog steeds is. De Semmering-spoorlijn gaat door een spectaculair berglandschap. Door de aanleg van deze spoorlijn werden de prachtige natuurgebieden gemakkelijk toegankelijk en konden woon- en recreatiegebieden worden ontwikkeld. In het dorpje Semmering bezoekt u het informatiecentrum en leert meer over dit technische meesterwerk. Terug aan boord rijdt de trein door naar Klagenfurt. Lunch aan boord en tegen de avond komt u aan in Klagenfurt, mooi gelegen aan de oevers van de Wörthersee. Twee overnachtingen in een gekozen hotel. (O,L,-)  

Oostenrijk - Semmering Railway (5)
Oostenrijk - Semmering Railway (3)
Oostenrijk - Semmering Railway (2)
Veeg naar links

Dag 7 - Klagenfurt am Wörthersee

Klagenfurt am Wörthersee heeft veel te bieden: prachtige uitzichten, romantische hofjes, cultuur en niet te missen delicatessen. Tijdens de boottocht op de Wörthersee naar het schiereiland Maria Wörth geniet u van het prachtige landschap. De ochtend wordt afgesloten met een rondleiding door Klagenfurt, de hoofdstad van Karinthië. (O,-,-)

Oostenrijk - Klagenfurt (3)
Klagenfurt
Oostenrijk - Maria Wörth
Maria Wörth
Veeg naar links

Dag 8 - Naar Innsbruck

Ontbijt in uw hotel en vervolgens stapt u aan boord van de trein voor het vervolg van uw treinreis. De lunch wordt geserveerd, terwijl u naar de deelstaat Tirol rijdt. In de loop van de middag komt u aan in Innsbruck. U verblijft 2 nachten in het gekozen hotel in Innsbruck. (O,L-)

Oostenrijk - Innsbruck (2)

Dag 9 - Innsbruck en het Zillertal

De ochtend staat in het teken van de stadsexcursie Innsbruck. U ziet o.a. de oude binnenstad, het Gouden Dak, de Keizerlijke Hofburg en de middeleeuwse stadstoren.
De rest van de dag is ter vrije besteding. (O,-,-)

Indien gewenst kunt u ook deelnemen aan de optionele excursie. Per reguliere trein reist u naar het Zillertal en de plaats Mayrhofen. Voordat u terugkeert naar Innsbruck wordt u getrakteerd op de aloude traditie van koffie en gebak. Oostenrijk - Mayrhofen

Dag 10 - Over de Arlbergpas naar Thalwil

Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van Oostenrijk en van de nostalgische Suisse Train Bleu en zijn personeel. Onderweg geniet u van een laatste lunch aan boord, terwijl de trein u via de Arlbergpas en Sargans terug brengt naar Thalwil. Na aankomst wandelt u naar de overkant voor een laatste nacht in het moderne 4* Sedartis Swiss Quality Hotel. (O,l,-) IMG_7370-Suisse Train Bleu

Dag 11 - Zürich - Amsterdam

Na het ontbijt checkt u uit en wandelt op eigen gelegenheid naar het station station. Hier neemt u de rechtstreekse trein naar de luchthaven van Zürich, waarvandaan uw vlucht naar Nederland vertrekt.  (O,-,-) Zwitserland - Zurich - Zurichsee (2)
Lees meer
Lees minder

De nostalgische Suisse Train Bleu

Onze nostalgische trein neemt u mee op ontdekkingsreis. Stap aan boord van de nostalgische 1e klas Suisse Train Bleu, daterend uit de jaren '60. U neemt plaats in de comfortabele coupés. Er is plaats voor maximaal vier personen. De rijtuigen zijn niet airconditioned, maar de ramen kunnen omlaag waardoor u schitterende foto’s kunt maken. Het bar-/loungerijtuig is de perfecte plek om te vertoeven om uw medereizigers te leren kennen onder het genot van een drankje, terwijl de pianist zachtjes op de achtergrond speelt. 

IMG_7376-Suisse Train Bleu
Prestige Continental Express-restaurantrijtuig
Suisse Train Bleu
Zitaccommodatie
IMG_7424 Suisse Train Bleu
Prestige Continental Express-restaurantrijtuig
21_04_26_SuisseTrainBleu-2168opt
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw hotels

De eerste en laatste nacht van deze reis overnacht u in het moderne 4* Sedartis Swiss Quality hotel.

Tijdens de treinreis in Oostenrijk overnacht u in 3- of 4 sterren hotels.

3* Hotels
Alle 3* hotels liggen op loopafstand van de stations – max. 900 meter – ongeveer 10 minuten lopen.  U verblijft in de volgende hotels:

Motel One Salzburg Mirabell - Salzburg, 2 nachten
Motel One Wien Westbahnhof - Wenen, 2 nachten
Ibis Styles Klagenfurt - Klagenfurt, 2 nachten
3* Motel One Innsbruck – Innsbruck, 2 nachten

4* Hotels
Alle 4* hotel liggen in het stadscentrum. Transfer vanaf het station naar de hotels geschiedt per touringcar. 

Hotel am Mirabellplatz Salzburg - Salzburg, 2 nachten
Lindner Hotel Wien am Belvedere - Wenen, 2 nachten
Hotel Sandwirth Klagenfurt - Klagenfurt, 2 nachten 
Hotel Das Innsbruck - Innsbruck, 2 nachten

Voorbehoud
Onze reizen worden, in samenwerking met onze leveranciers, met grote zorg samengesteld. Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Incento is niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. De treinmaatschappij behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

Reisdocumenten en gezondheidsverklaringen
Het is de individuele verantwoording van elke passagier dat hij/zij beschikt over de juiste en geldende reisdocumenten en gezondheidsverklaringen. 

Gezondheid
Voor deze reis dient u goed ter been te zijn. De begeleide excursies zijn vaak te voet en u moet regelmatig staan.   

Minimum aantal deelnemers

Minimum aantal deelnemers is 70. Maximum aantal deelnemer is 100. Deze treinreis gaat definitief door. 

 

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
11-daagse reis Per historische trein door Oostenrijk
Vanaf 4.298,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Genoemde prijzen zijn per persoon, op basis van een gedeelde 2-persoonskamer en onder voorbehoud van beschikbaarheid en tussentijdse koerswijzigingen. Deze reis kunt u maken op basis van 3 of 4 sterren hotels.

Vertrekdatum 2024
Prijs per persoon o.b.v. 3* Hotels
4 t/m 14 oktober
v.a. 4.298,-
Vertrekdata 2024 - St. Moritz - Zermatt
Prijs per persoon o.b.v. 4* Hotels
4 t/m 14 oktober
v.a. 4.598,-

Toeslag 1-persoonskamer in een 3* hotel: v.a. 1.000,- per persoon
Toeslag 1-persoonskamer in een 4* hotel: v.a. 900,- per persoon

Toeslag excursies:
Excursie Salzkammergut op dag 3: v.a. 100,- p.p.
Excursie Huerigen Express Trein op dag 5: v.a. 100,- p.p.
Excursie Zillertal op dag 9: v.a. 55,- p.p. 

 

 • Retourvlucht Amsterdam - Zürich in economy class 
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • Treinkaartje in 1ste klas luchthaven Zürich - Thalwil - luchthaven Zürich
 • 2 nachten 4* hotel in Thalwil aan het begin en einde van de treinreis
 • Treinreis met de Suisse Train Bleu volgens programma inclusief gereserveerde  zitplaatsen in een 1e klas zitrijtuig en het restaurantrijtuig
 • 10 hotelovernachtingen tijdens de treinreis in 3*- of 4* hotels inclusief ontbijt en hotelbelasting
 • 5 lunches aan boord van de trein in de elegante Prestige Continental Express-restauratierijtuigen
 • Excursies Salzburg , Melk, Innsbruck, Wenen, gecombineerd bezoek/boottocht Klagenfurt en bezoek aan het Semmering informatiecentrum
 • Alle transfers waar nodig
 • Documentatie en Engelssprekende gidsen.
 • Engels- en Duitssprekende reisbegeleiding tijdens de treinreis
 • De 3 optionele excursies (zie toeslagen)
 • Overige maaltijden en dranken
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

 

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing. Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden, de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de reissom te worden voldaan.
 • het restantbedrag dient uiterlijk 56 dagen voor vertrek te zijn voldaan.

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering t/m 92 dagen voor vertrek: de aanbetaling (25% van de reissom)
 • bij annulering vanaf 91 t/m 43 dagen voor vertrek: 45% van de reissom
 • bij annulering vanaf 42 t/m 15 dagen voor vertrek: 80% van de reissom
 • bij annulering vanaf 14 t/m de dag van vertrek: 100 % van de reissom

Minimum aantal deelnemers
Minimum aantal deelnemers is 70. Maximum aantal deelnemer is 100. Deze treinreis gaat definitief door. 

 
Voorbehoud
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Incento is niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Incento behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

Reissom
11-daagse reis Per historische trein door Oostenrijk
Vanaf 4.298,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Genoemde prijzen zijn per persoon, op basis van een gedeelde 2-persoonskamer en onder voorbehoud van beschikbaarheid en tussentijdse koerswijzigingen. Deze reis kunt u maken op basis van 3 of 4 sterren hotels.

Vertrekdatum 2024
Prijs per persoon o.b.v. 3* Hotels
4 t/m 14 oktober
v.a. 4.298,-
Vertrekdata 2024 - St. Moritz - Zermatt
Prijs per persoon o.b.v. 4* Hotels
4 t/m 14 oktober
v.a. 4.598,-
Toeslagen

Toeslag 1-persoonskamer in een 3* hotel: v.a. 1.000,- per persoon
Toeslag 1-persoonskamer in een 4* hotel: v.a. 900,- per persoon

Toeslag excursies:
Excursie Salzkammergut op dag 3: v.a. 100,- p.p.
Excursie Huerigen Express Trein op dag 5: v.a. 100,- p.p.
Excursie Zillertal op dag 9: v.a. 55,- p.p. 

 

Inbegrepen
 • Retourvlucht Amsterdam - Zürich in economy class 
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • Treinkaartje in 1ste klas luchthaven Zürich - Thalwil - luchthaven Zürich
 • 2 nachten 4* hotel in Thalwil aan het begin en einde van de treinreis
 • Treinreis met de Suisse Train Bleu volgens programma inclusief gereserveerde  zitplaatsen in een 1e klas zitrijtuig en het restaurantrijtuig
 • 10 hotelovernachtingen tijdens de treinreis in 3*- of 4* hotels inclusief ontbijt en hotelbelasting
 • 5 lunches aan boord van de trein in de elegante Prestige Continental Express-restauratierijtuigen
 • Excursies Salzburg , Melk, Innsbruck, Wenen, gecombineerd bezoek/boottocht Klagenfurt en bezoek aan het Semmering informatiecentrum
 • Alle transfers waar nodig
 • Documentatie en Engelssprekende gidsen.
 • Engels- en Duitssprekende reisbegeleiding tijdens de treinreis
Niet inbegrepen
 • De 3 optionele excursies (zie toeslagen)
 • Overige maaltijden en dranken
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

 

Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing. Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden, de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de reissom te worden voldaan.
 • het restantbedrag dient uiterlijk 56 dagen voor vertrek te zijn voldaan.

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering t/m 92 dagen voor vertrek: de aanbetaling (25% van de reissom)
 • bij annulering vanaf 91 t/m 43 dagen voor vertrek: 45% van de reissom
 • bij annulering vanaf 42 t/m 15 dagen voor vertrek: 80% van de reissom
 • bij annulering vanaf 14 t/m de dag van vertrek: 100 % van de reissom

Minimum aantal deelnemers
Minimum aantal deelnemers is 70. Maximum aantal deelnemer is 100. Deze treinreis gaat definitief door. 

 
Voorbehoud
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Incento is niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Incento behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere reizen met beroemde treinen door Zwitserland