Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Centraal Azië - Kirgizië - Lake Issyk-Kul
Home
Alle reizen
Treinreizen
Republics of the Silk Road

Per luxe privétrein  door Centraal-Azië

treinreizen

Republics of the Silk Road

Fascinerende cruise on rails door 5 bijzondere landen per Golden Eagle privétrein.

Fascinerende cultuur en natuur
Inclusief alle excursies en maaltijden
Volgend vertrek
04-10-2024
+2 vertrekdata
Reisduur
15 dagen
Vertrekpunt
Kazachstan
Trein
Golden Eagle
Destin
Vanaf 23.798,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Exotisch treinavontuur

Tijdens deze fascinerende treinreis met de luxe Golden Eagle trein beleeft u één van de meest exotische treinavonturen ter wereld. U doorkruist vijf bijzondere landen: Turkmenistan, Oezbekistan, Kazachstan, Tadzjikistan en Kirgistan. Onderweg wordt regelmatig gestopt voor excursies in plaatsen die nog maar zelden door westerlingen bezocht zijn. Een aantal van deze steden staan zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Laat u verwennen aan boord, geniet van de prachtige uitzichten, de bijzondere culturen, schitterende bouwwerken en de aardige bevolking.

Centraal Azië - Kazachstsan - Almaty
Almaty in Kazachstan
Centraal Azië - Kirgzië - Aerial View van Bishkek
Uitzicht over Bishkek in Kirgizië
Centraal Azië - Kirgizië - Bishkek, traditioneel brood
Traditionele broden
Centraal Azië - Oezbekistan - Tashkent, White Mosque
Tashkent, Oezbekistan
Centraal Azië - Oezbekistan - Bazaar in Khiva Tasjkent
Bazaar in Khiva, Oezbekistan
Centraal Azië - Turkmenistan - Ashgabat fontein
Ashgabat, Turkmenistan
Centraal Azië - Turkmenistan - Ashgabat
Ashgabat, Turkmenistan
Centraal Azië - Turkemenistan - Oude moskee bij Merv
Details van een oude moskee bij Merv, Turkmenistan
Centraal Azië - Oezbekistan - Buchara - Magokiattori Moskee
Magokiattori Moskee in Buchara, Oezbekistan
Centraal Azië - Oezbekistan - Buchara - Lyab Hauz Square
Buchara
Centraal Azië - Oezbekistan - Buchara - Shukhov Tower
Shukhov Tower in Buchara, Oezbekistan
Centraal Azië - Oezbekistan - Kalyan Moskee Buchara
Kalyan Moskee Buchara, Oezbekistan
Centraal Azië - Tadzjikistan - Dushanbe markt
Markt in Dushanbe, Tadzjikistan
Gur-e-Amir mausoleum Samarkand Oezbekistan
Gur-e-Amir mausoleum in Samarkand, Oezbekistan
Centraal Azië - Oezbekistan - Margilan Zijdeproducten
Zijde uit Margilan, Oezbekistan
Veeg naar links

Programma en excursies

Uw route in beeld

Routekaartje Republics of the silk road

 

Dag 1 en 2 - Amsterdam - Almaty

In de middag vliegen we met Turkish Airlines, met overstap in Istanboel, naar Almaty. Aankomst op dag 2 is vroeg in de ochtend, rond 04.30 uur. We worden opgehaald op de luchthaven en direct naar hotel gebracht. In het hotel kan meteen ingecheckt worden. We verblijven in het 5* Intercontinental Hotel. 

De rest van de dag is ter vrije besteding en 's avonds worden we uitgenodigd voor de welkomst receptie en het diner. Hier ontmoeten we onze medepassagiers.   

Christi-Himmelfahrt-Kathedrale in Almaty - Elena Odareeva Adobe Stock

Dag 3 - Almaty, Kazachstan

Almaty is de grootste stad van Kazachstan en staat bekend om haar brede, met bomen omlijnde boulevards. Deze prachtige stad, die omringd wordt door de grandeur van het Tien Shan-gebergte, is vernoemd naar 'alma', wat 'appel' betekent. Even buiten de stad wemelt het namelijk van de appelboomgaarden. In onze stadstour zit ook een bezoek aan het Panfilovpark inbegrepen, waar we de Zenchov-kathedraal bezoeken die volledig uit hout is opgetrokken. 
Rond het middaguur is het tijd om aan boord te stappen van de beroemde Golden Eagle trein, uw onderkomen voor de komende 12 nachten. Zodra u aan boord stapt wordt de lunch geserveerd.   

Centraal Azië - Kazachstsan - Almaty

Dag 4 - Bisjkek & Issyk-Kul meer, Kirgistan

's Ochtends genieten we van een rondleiding door het openlucht Museum of Petroglyphs aan het Issyk Koelmeer, een heilige plek die door de Saka-priesters wordt gebruikt voor offers en andere rituelen aan de zonnegod. Sommige petrogliefen dateren uit de bronstijd met latere rotstekeningen uit de 10e eeuw. Hierna worden we getrakteerd op een adembenemende demonstratie van de adelaarsjacht, een 4.000 jaar oude kunst. U hoort het verhaal achter de adelaarsjacht, de kenmerken van de Golden Eagle en de fascinerende details van deze Kirgizische nomadentraditie.

Vervolgens bezoeken we Bisjkek, de hoofdstad van Kirgistan. Van oorsprong een rustplaats voor de karavanen van handelsreizigers die het gebied passeerden tijdens hun reis langs de Grote Zijderoute. Hier bezoeken we het Ala-Tooplein, dat in 1984 is gebouwd ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de Kirgizische Socialistische Sovjetrepubliek in Kirgistan. Verder doen we een stadsrondleiding door de lokale parken die rijk zijn aan Sovjetgeschiedenis, inclusief de standbeelden van Karl Marx en Friedrich Engels en het Red Guard Memorial-monument. 

Centraal Azië - Kirgizië - Lake Issyk-Kul

Dag 5 - Tasjkent, Oezbekistan

Deze middag komen we aan in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan. We nemen de tijd om rond te kijken in deze moderne stad in Sovjetstijl, die volledig herbouwd is na de verwoestende aardbeving van 1966. Onze rondleiding voert onder meer door de oude stad, met traditionele huizen en religieuze gebouwen langs smalle straatjes. In een kleine bibliotheek hebben we het genoegen één van de heiligste relikwieën van de islam te bekijken: de oudste Koran ter wereld. Daarna brengen we een bezoek aan het Spoorwegmuseum en aan het Museum voor Toegepaste Kunst.

Centraal Azië - Oezbekistan - Tashkent, White Mosque

Dag 6 - Buchara, Oezbekistan

Buchara is ronduit voortreffelijk. Net als in Khiva heeft UNESCO ook de renovatie van een groot deel van deze stad gesponsord ter gelegenheid van haar 2.500-jarig bestaan in 1999. Het hoogtepunt van deze fantastische tour is een bezoek aan de Ark, een vesting van de Emirs van Buchara, de heerszuchtige en meedogenloze leiders die regeerden tot aan de Sovjetperiode. Daarna verlaten we de stad om het door de Emir zo sprookjesachtig genoemde ‘Paleis van de Maan en de Sterren’ te bekijken. Als weer en tijd het toelaten, zullen we vanavond op het perron genieten van een barbecue voordat onze trein vertrekt.

Centraal Azië - oezbekistan - Buchara

Dag 7 - Merv, Turkmenistan

Van Mary gaan we naar de oude en grotendeels ongerestaureerde overblijfselen van Merv. Ooit was dit een belangrijke stopplaats aan de Zijderoute, maar in de 12e eeuw zou het zelfs korte tijd de grootste stad ter wereld zijn geweest. 1794 was het jaar van de ondergang van Merv, nadat de Emir van Buchara de stuwdam vernietigde waar de bevolking van afhankelijk was voor haar water.

Centraal Azië - Turkmenistan - Merv - Major Kyz-Kala Fortress

Dag 8 - Ashgabat & Darvaze Gas Krater, Turkmenistan

Ashgabat, de hoofdstad van Turkmenistan, staat bekend als het ‘Las Vegas van de Karakum’. Gelegen tussen de Karakum-woestijn en het Kopet Dag-gebergte is Ashgabat een relatief moderne stad, gebouwd op de ruïnes van Zijderoute-stad Konjikala. De Sovjetstad is grotendeels herbouwd na de verwoestende aardbeving van 1948. De extravagante fonteinen, gouden koepels en torenhoge moderne gebouwen van de stad vallen in deze woestijnomgeving merkwaardig uit de toon. Hoogtepunten van ons verblijf zijn een bezoek aan het Nationaal Museum en de Kipchak-moskee.

De Golden Eagle trein maakt een korte geplande stop in Ichoguz, waar we de mogelijkheid hebben om de trein te verlaten en een korte rit te maken naar de beroemde brandende gaskrater van Darvaza. Gelegen in het midden van de Kara Kum-woestijn, waar het gebied rijk is aan aardgas, staat deze 70 meter brede krater.  Bij de lokale bevolking bekend als de 'Door to Hell'. Deze krater brandt al meer dan 40 jaar. Een spectaculair gezicht dat je het beste 's nachts kunt zien. Een unieke ervaring die je niet mag missen.

Darvasa_gas_crater_panorama

Dag 9 - Khiva, Oezbekistan

Vandaag reizen we naar de oude stad Khiva (Xiva), die 2.500 jaar geleden werd gesticht. Als een van de belangrijkste handelsposten van de Zijderoute en tegenwoordig Werelderfgoedlocatie, ligt Khiva op het kruispunt van de routes tussen Mongolië, Rusland, China en Perzië. De stad rijst op uit de woestijn en onthult een schat aan indrukwekkende architectuur; werkelijk schitterend om te zien. We gaan terug in de tijd en ontdekken de indrukwekkende moskeeën, madrassa's, bazaars en minaretten binnen de oude muren van Khiva.

Centraal Azië - Oezbekistan - Khiva

Dag 10 - Shahrisabz, Oezbekistan

In de veronderstelde geboorteplaats van Amir Timur, het militaire wonderkind dat zich door Dzjenghis Khan liet inspireren en vergelijkbare gewelddadige methoden heeft ingezet om zijn Rijk te veroveren en te controleren, bezoeken we het door UNESCO erkende standbeeld van Amir Timur en zijn Ak-Saray-paleis. Dit majestueuze paleis in Shahrisabz kostte meer dan een kwart eeuw om te bouwen. Het was oorspronkelijk versierd met kleurrijk, zeer gedetailleerd mozaïek, maar bevatte ook verfijnde gekalligrafeerde inscripties uit de Koran. Ergens op de decoratieve buitenkant bevindt zich een inscriptie met de datum 798 (1395 – 1396 AD): het jaar waarin het gebouw werd voltooid.

Centraal Azië - Oezbekistan - Shahrisabz, witte paleis Ak-Saray

Dag 11 - Doesjanbe, Tadzjikistan

Deze ochtend bezoeken we de hoofdstad van Tadzjikistan, Doesjanbe, gelegen aan de rivier de Varzob, en het luxueuze Kohi Navruz-paleis. Geniet van een rondleiding met een lokale gids, die u het fascinerende verhaal vertelt van het tot theehuis omgebouwde paleis. U kijkt rond in alle prachtige zalen, ingericht met adembenemende kroonluchters, terwijl u meer te weten komt over alle kunstenaars en ontwerpers die ongelooflijk hard hebben gewerkt om dit majestueuze paleis te bouwen en in te richten. Na de rondleiding genieten we in het paleis van thee met lokale delicatessen voordat we terugkeren naar de Golden Eagle om onze reis voort te zetten.

Doesjanbe shutterstock_728928031

Dag 12 - Samarkand, Oezbekistan

Alleen al het uitspreken van de naam Samarkand roept direct sprekende beelden op van de Zijderoute, meer dan bij welke andere stad dan ook. Samarkand werd gesticht in de 6e eeuw voor Christus. De schitterende architectuur herinnert aan haar vroegere positie als een van de belangrijkste steden in Azië en is vooral bekend om de bouwkundige overblijfselen uit de 14e tot de 17e eeuw, toen Samarkand floreerde als de legendarische hoofdstad van het Mongoolse rijk van Timur en zijn opvolgers. Vandaag bezoeken we een paar van de meest opvallende plaatsen, zoals het Registan-plein, de verfijnde elegantie van de schitterend geproportioneerde Bibi Khanum-moskee en het Ulag Beg-observatorium, een van de vroegste islamitische astronomische observatoria, gebouwd in 1428.

Voor het diner keren we terug naar het nu verlichte en adembenemende Registan-plein. Vanaf uw stoelen op de eerste rij bent u vandaag getuige van een prachtig licht- en geluidspel met als decor het prachtige plein. 

Centraal Azië - Oezbekistan - Registan in Samarkand

Dag 13 - Samarkand, Oezbekistan

Breng de ochtend door met het verkennen van Samarkand. Bezoek o.a. de beroemde necropolis Shakh I Zindah, een prachtige verzameling mausoleums die dateren uit de 9e eeuw. Vanaf hier reizen we naar de oude nederzetting Afrasiab om een museum te bezoeken met oude artefacten die zijn verzameld tijdens de opgravingen van de stad, waaronder de beroemde fresco's uit het paleis van Varkhuman, die dateren uit de 7e eeuw.
We keren terug naar de trein voor de lunch en vervolgen onze reis door Oezbekistan richting de Fergana-vallei.

Samarkand SR 2005 (36)

Dag 14 - Margilan, Rishtan & Kokand, Oezbekistan

In de ochtend bezoeken we de oude stad Margilan, beroemd om haar zijdeproductie, door velen beschouwd als de allerbeste in Centraal-Azië. Hier bezoeken we de Yodgorlik Margilan-fabriek, die wordt gezien als de beste en enige in zijn soort in Oezbekistan. Met een productie van 6.000 meter zijde per maand heeft de fabriek een ambachtelijke en traditionele methode van zijdeproductie behouden. We gaan het hele proces van zijde maken bekijken: van de moerbeibomen die worden gebruikt om de zijderupsen te voeren tot en met het hardwerkende personeel dat de kleurrijke ikat-stof weeft op traditionele weefgetouwen.

Vanuit Margilan gaan we per bus verder naar Rishtan, de thuisbasis van de wereldberoemde keramische industrie van Oezbekistan. Hier zullen we de geheimen van de technieken van het oude ambacht ontdekken van de prominente lokale ambachtsman Rustam Usmanov. We krijgen een kijkje achter de schermen van het nauwgezette vakmanschap dat nodig is om dit prachtige keramiek te versieren.

Tot slot bezoeken we Kokand, één van de oudste steden van Oezbekistan en diende als een belangrijke handelspost aan de Zijderoute. Hoogtepunten van uw bezoek zijn onder meer het majestueuze paleis van Khudayar Khan (de parel van Kokand) en de Jami-moskee, de meest indrukwekkende moskee van deze bijzondere stad.

Terug aan boord van de Golden Eagle genieten we van het afscheidsdiner, terwijl de trein koers zet naar Tashkent, waar u in de loop van de avond. U slaapt deze nacht nog aan boord.    

Centraal Azië - Oezbekistan - Keramiek in Rishtan

Dag 15 - Tasjkent (Oezbekistan) - Amsterdam

Na een vroeg ontbijt aan boord van de Golden Eagle worden we naar de luchthaven gebracht voor onze vlucht met Turkish Airlines vanuit Tasjkent, met overstap in Istanbul, terug naar Amsterdam. U komt dezelfde dag aan. 

Freitags-Moschee in Taschkent - Konstanze Gruber fotolia
Lees meer
Lees minder

 

De Golden Eagle 

De Golden Eagle is de meest comfortabele privé-trein in Centraal Azië. Elk privé-compartiment in deze trein beschikt over een moderne complete badkamer, een unicum in dit deel van de wereld. In het midden van de trein bevinden zich 2 sfeervolle restaurantrijtuigen, waar u kunt genieten van uitstekende maaltijden. In het gezellige barrijtuig bent u welkom voor een heerlijk drankje, een gesprek met reisgenoten en kunt u luisteren naar muziek van de meereizende pianist. Dit is ook de plaats waar op bepaalde tijden lezingen over historie en cultuur langs de reisroute worden gegeven. 

Aan boord van de trein kunt u verblijven in 3 typen privécompartimenten: Silver Class (5,5m2), Gold Class (7m2) en de Imperial Suite (11,1m2)

  

Golden Eagle Restaurant team
Welkom aan boord!
Golden Eagle (1)
Golden Eagle
Silver cabin
Silver Class
Gold cabin (1)
Gold Class
Imperial Suite dag - kopie
Imperial Suite
Golden Eagle
Restaurant rijtuig
Bar 1
Bar Lounge Car
Barrijtuig - kopie
Barrijtuig
lobster
Heerlijke maaltijden aan boord
Restaurant rijtuig
Restaurantrijtuig
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw hotels

Tijdens deze reis verblijft u, naast uw nachten aan boord van de Golden Eagle, in luxe 5-sterren Intercontinental hotel in Almaty (2 nachten, incl. vroege aankomst dag 2).

Praktische informatie

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat na vertrek nog minimaal 6 maanden geldig is. Voor een aantal reizen dient u te beschikken over geldige visa voor de betreffende landen die u bezoekt. Incento is u graag behulpzaam bij het verkrijgen van de visa. De voertaal tijdens de reizen is Engels.

Gezondheid
Hoewel de reizen met onze privé-treinen uiterst comfortabel zijn, dienen de reizigers over een normale mentale en fysieke gezondheid te beschikken. Zij dienen goed ter been te zijn om tijdens excursies gangbare afstanden te kunnen lopen cq. te kunnen traplopen. Wij houden ons het recht voor om een reiziger van (voortzetting van) de reis uit te sluiten indien deze naar de mening van de tourmanager of de meereizende dokter niet in staat is om de reis te volbrengen en/of onacceptabele vertragingen oplevert voor de overige deelnemers aan de reis (zie ook Artikel 15, lid 2 van de ANVR Reis-voorwaarden). Neemt u bij twijfel contact met ons op, zodat wij u nader kunnen informeren.

Voorbehoud
Hoewel alles in het werk wordt gesteld om elke reis soepel te laten verlopen kunnen zich soms onderweg situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het betreffende land en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Wij vragen uw begrip en geduld als bepaalde programmapunten hierdoor moeten worden aangepast. Omdat de exacte vertrek- en aankomsttijden pas 1 tot 4 weken voor vertrek door de spoorwegen worden bevestigd, kunnen sommige excursies worden gewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke beschrijving in deze brochure. Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Golden Eagle en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Golden Eagle behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

Persoonlijke headsets
Voor de excursies ontvangt u een lichtgewicht headset waarop u kunt luisteren naar de gids zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u iets zult missen van zijn/haar uitleg. 

Lees meer
Lees minder

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
15-daagse reis Republics of the Silk Road
Vanaf 23.798,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De reissom is persoon. Aan boord van de trein kunt u verblijven in 3 typen privécompartimenten: Silver Class (5,5m2), Gold Class (7m2) en de Imperial Suite (11,1m2). 

Vertrekdata 2024
Prijs per persoon in Silver Class
4 oktober
v.a. 23.798,-
Vertrekdata 2024
Prijs per persoon in Gold Class
4 oktober
v.a. 29.398,-
Vertrekdata 2024
Prijs per persoon in een Imperial Suite
4 oktober
v.a. 49.098,-
Vertrekdata 2025
Prijs per persoon in Silver Class
19 april & 26 september
v.a. 24.498,-
Vertrekdata 2025
Prijs per persoon in Gold Class
19 april & 26 september
v.a. 31.298,-
Vertrekdata 2025
Prijs per persoon in een Imperial Suite
19 april & 26 september
v.a. 55.998,-

Toeslag 2-persoons Silver Class compartiment voor alleengebruik 2024: v.a. 11.600,-
Toeslag 2-persoons Gold Class compartiment voor alleengebruik 2024: v.a. 18.700,-

Toeslag 2-persoons Silver Class compartiment voor alleengebruik 2025: v.a. 11.700,-
Toeslag 2-persoons Gold Class compartiment voor alleengebruik 2025: v.a. 19.600,-

Toeslag 2-persoons Imperial Suite voor alleengebruik: Op aanvraag

Toeslag business Turkish Airlines vluchten Amsterdam - Istanboel - Tashkent en Almaty - Istanboel - Amsterdam: Op aanvraag 

 • Vluchten in economy class* met Turkish Airlines Amsterdam - Istanboel - Almaty en Tashkent - Istanboel - Amsterdam incl.  brandstofheffingen 
 • Treinreis van Almaty naar Tashkent, 12 nachten in de ‘Golden Eagle’; accommodatie aan boord in een privé-compartiment in de geboekte categorie
 • 2 nachten in een 5* Intercontinental hotel in Almaty (incl. 1 nacht late aankomst ca. 05u00)
 • Alle maaltijden tijdens de gehele reis inclusief wijnen, bier, frisdrank en water bij lunches en diners
  24 uur per dag koffie, thee en mineraalwater in de treinen
 • Alle excursies en transfers o.l.v. Engels sprekende gidsen
 • Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele reis
 • Diensten van een Engels sprekende arts tijdens de gehele reis
 • Bagageservice in de hotels en op de stations
 • Gedetailleerde routegids en informatiepakket
 • Alle fooien

* Het Turkish Airlines tarief in Economy Class is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.

 • Visumkosten (Turkmenistan  en Kirgistan)
 • Overige uitgaven van persoonlijke aard (bijv. laundry service aan boord)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (een adequate reisverzekering is verplicht)
 • € 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

De Algemene Voorwaarden ( ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom te worden voldaan
 • het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot 60 dagen voor vertrek: de aanbetaling (25% van de reissom)
 • bij annulering op 60 dagen of korter voor vertrek: de volledige reissom

Voorbehoud
Hoewel alles in het werk wordt gesteld om elke reis soepel te laten verlopen kunnen zich soms onderweg situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het betreffende land en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Wij vragen uw begrip en geduld als bepaalde programmapunten hierdoor moeten worden aangepast. Omdat de exacte vertrek- en aankomsttijden pas 1 tot 4 weken voor vertrek door de spoorwegen worden bevestigd, kunnen sommige excursies worden gewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke beschrijving in deze brochure. Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Golden Eagle en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Golden Eagle behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

Reissom
15-daagse reis Republics of the Silk Road
Vanaf 23.798,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De reissom is persoon. Aan boord van de trein kunt u verblijven in 3 typen privécompartimenten: Silver Class (5,5m2), Gold Class (7m2) en de Imperial Suite (11,1m2). 

Vertrekdata 2024
Prijs per persoon in Silver Class
4 oktober
v.a. 23.798,-
Vertrekdata 2024
Prijs per persoon in Gold Class
4 oktober
v.a. 29.398,-
Vertrekdata 2024
Prijs per persoon in een Imperial Suite
4 oktober
v.a. 49.098,-
Vertrekdata 2025
Prijs per persoon in Silver Class
19 april & 26 september
v.a. 24.498,-
Vertrekdata 2025
Prijs per persoon in Gold Class
19 april & 26 september
v.a. 31.298,-
Vertrekdata 2025
Prijs per persoon in een Imperial Suite
19 april & 26 september
v.a. 55.998,-
Toeslagen

Toeslag 2-persoons Silver Class compartiment voor alleengebruik 2024: v.a. 11.600,-
Toeslag 2-persoons Gold Class compartiment voor alleengebruik 2024: v.a. 18.700,-

Toeslag 2-persoons Silver Class compartiment voor alleengebruik 2025: v.a. 11.700,-
Toeslag 2-persoons Gold Class compartiment voor alleengebruik 2025: v.a. 19.600,-

Toeslag 2-persoons Imperial Suite voor alleengebruik: Op aanvraag

Toeslag business Turkish Airlines vluchten Amsterdam - Istanboel - Tashkent en Almaty - Istanboel - Amsterdam: Op aanvraag 

Inbegrepen
 • Vluchten in economy class* met Turkish Airlines Amsterdam - Istanboel - Almaty en Tashkent - Istanboel - Amsterdam incl.  brandstofheffingen 
 • Treinreis van Almaty naar Tashkent, 12 nachten in de ‘Golden Eagle’; accommodatie aan boord in een privé-compartiment in de geboekte categorie
 • 2 nachten in een 5* Intercontinental hotel in Almaty (incl. 1 nacht late aankomst ca. 05u00)
 • Alle maaltijden tijdens de gehele reis inclusief wijnen, bier, frisdrank en water bij lunches en diners
  24 uur per dag koffie, thee en mineraalwater in de treinen
 • Alle excursies en transfers o.l.v. Engels sprekende gidsen
 • Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele reis
 • Diensten van een Engels sprekende arts tijdens de gehele reis
 • Bagageservice in de hotels en op de stations
 • Gedetailleerde routegids en informatiepakket
 • Alle fooien

* Het Turkish Airlines tarief in Economy Class is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.

Niet inbegrepen
 • Visumkosten (Turkmenistan  en Kirgistan)
 • Overige uitgaven van persoonlijke aard (bijv. laundry service aan boord)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (een adequate reisverzekering is verplicht)
 • € 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden ( ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom te worden voldaan
 • het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot 60 dagen voor vertrek: de aanbetaling (25% van de reissom)
 • bij annulering op 60 dagen of korter voor vertrek: de volledige reissom

Voorbehoud
Hoewel alles in het werk wordt gesteld om elke reis soepel te laten verlopen kunnen zich soms onderweg situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het betreffende land en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Wij vragen uw begrip en geduld als bepaalde programmapunten hierdoor moeten worden aangepast. Omdat de exacte vertrek- en aankomsttijden pas 1 tot 4 weken voor vertrek door de spoorwegen worden bevestigd, kunnen sommige excursies worden gewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke beschrijving in deze brochure. Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Golden Eagle en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Golden Eagle behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe treinreizen aan boord van bijzondere en nostalgische privétreinen