Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
RVR-PlatformCouplePorter2a-HRes
Home
Alle reizen
Treinreizen
Safari on Rails met de Pride of Africa

Safari on Rails met de Pride of Africa

 

treinreizen

Safari on Rails: Dar es Salaam - Kaapstad of v.v.

Ga in het spoor van de ontdekkingsreizigers met deze unieke treinreis door zuidelijk Afrika

Inclusief diverse safari's
Bezoek Victoria Falls
Volgend vertrek
29-09-2024
+2 vertrekdata
Reisduur
20 dagen
Vertrekpunt
Dar es Salaam
Trein
Pride of Africa
Destin
Vanaf 16.698,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Verleng uw reis Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Railcruise door zuidelijk Afrika

Volg de ontdekkingsreizigers met deze unieke treinreis door zuidelijk Afrika. Weelderig oerwoud, grote wildparken, de Victoria watervallen en de Grote Riftvallei. En u gaat natuurlijk op safari’s. Uw onderkomen is de prachtig gerestaureerde privé trein ‘Pride of Africa’ van Rovos Rail. Maximaal 72 gasten, aandacht voor service, uitstekende maaltijden en wijnen, u geniet als een vorst in luxe en grandeur. Deze reis start maar enkele keren per jaar en is daardoor snel vol. 

Deze reis kunt u ook in omgekeerde richting maken, Kaapstad - Dar es Salaam.  

Rovos Rail Pride of Africa
Pride of Africa
JB 2014-03 Safari on Rails 915
Flamingo's
Rovos Rail Pride of Africa
Pride of Africa
Rovos Rail Pride of Africa
Victoria Falls
Great Rift Valley Kenia treinreis Afrika
Grote Riftvallei
Treinreis afrika safari
Safari Selous National Park
JB 2013-10 Safari on Rails 477
Op safari
JB 2013-10 Safari on Rails 259
Onderweg vanuit de trein
JB 2013-10 Safari on Rails 1041
Het station van Matjiesfontein
JB 2014-03 Safari on Rails 274
Onderweg vanuit de trein
JB 2014-03 Safari on Rails 764
Op safari
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - Amsterdam - Dar es Salaam

’s Ochtends vliegt u van Amsterdam met KLM naar Dar es Salaam, waar u 's avonds arriveert en door een gids naar het Serena Dar es Salaam Hotel wordt begeleid. Het hotel is omgeven door tropische tuinen en ligt als een rustige oase in het hart van de stad, op korte afstand van de stranden.

JB 2014-03 Safari on Rails 001

Dag 2 - Kennismaking met Dar es Salaam

's Ochtends maakt u een stadstour door Dar es Salaam. Hoogtepunten zijn het Mnazi Moja Park, een lokale markt en het Nationale Museum met fossiele overblijfselen van de eerste mensachtigen. De lunch is in het hotel. De middag kunt u ontspannen aan het zwembad van het hotel. ’s Avonds volgt een diner in het hotel. (O,L,D)

CK-jhc2030fsh

Dag 3 - Welkom aan boord van Rovos Rail!

Vandaag begint uw grote treinreis door Zuidelijk Afrika, als de Rovos trein langzaam het Tazara-station uitrijdt. Maak het u gemakkelijk in uw eigen comfortabele compartiment of geniet van een aperitief in het observatierijtuig met zijn open achterdek, terwijl de zanderige kustvlakte langzaam overgaat in tropisch oerwoud.

‘s Middags rijdt de trein het Selous Wildreservaat in, met 55.000 km² het grootste wildpark van Afrika. Aan beide zijden van de trein kunt u naar wild speuren. ’s Avonds wordt een uitstekend diner geserveerd. De trein blijft ’s nachts stilstaan in Kisaki. (O,L,D)

JB 2014-03 Safari on Rails 112

Dag 4 - Safari in Selous National Park

In de vroege ochtend gaat u van boord voor een safaritocht in het Selous Wildreservaat (als de tijd het toelaat). Na terugkeer in de trein zet deze koers richting Udzungwa Mountains en verder naar de grote Riftvallei. (O,L,D)

treinreis-afrika-selous-national-park

Dag 5 & 6 - De grote Riftvallei en naar Zambia

's Ochtends kunt u een wandeling in het dorpje Makambako maken (als de tijd het toelaat). De reis gaat verder en het spoor loopt langzaam bergop door het nauwelijks toegankelijke zuiden van Tanzania. Tegen de avond bereikt u de vulkanische bergketen bij Mbeya. Hier komt u bij de Grote Riftvallei, één van de geologische wereldwonderen. De trein slingert zich langs steile hellingen en passeert talrijke tunnels en bruggen.

De volgende ochtend passeert u bij Tunduma de grens met Zambia. Vervolgens rijdt u door een uitgestrekt bushland op een hoogvlakte met een prettig, mild klimaat. ‘s Middags stopt de trein in Kasama voor een excursie naar de Chisimba Watervallen in de Lwonde-rivier. (O,L,D)

JB 2014-03 Safari on Rails 129

Dag 7 & 8 - Volg Livingstone door Zambia

De reis gaat verder door uitgestrekte Miombo-bossen naar Kanona. In deze regio ligt de samenvloeiing van de Kongo en de Zambezi-rivier. In Kapiri Mposhi wordt de trein gedraaid en deze rijdt verder op de koloniale spoorlijn van Cecil Rhodes. Pas in de jaren '70 van de vorige eeuw hebben Chinese ingenieurs de verbinding met Dar es Salaam afgemaakt. Deze TaZaRa-route is primair gebouwd om Zambiaans koper naar de Indische Oceaan te vervoeren.

Via de hoofdstad Lusaka en over de Kafue-rivier bereikt de trein de volgende dag het vruchtbare Batoka Plateau. Op beide dagen worden aan boord van de trein lezingen verzorgd door een meereizende historicus. (O,L,D)

JB 2016-04 Namibië Safari 035

Dag 9 - Victoria Falls

Tegen het middaguur arriveren we in Livingstone dat tot 1935 de hoofdstad was van het toenmalige Noord-Rhodesië. Na een korte, bochtige rit nadert u een ander hoogtepunt op deze reis: de spectaculaire Victoria Falls Bridge (spoorbrug) over de Zambezi op de grens tussen Zambia en Zimbabwe. Bij de bouw in 1905 was dit de hoogste brug ter wereld. Op aanwijzing van Rhodes werd hij gebouwd op een plek waar de treinen vochtig worden van de spray van de watervallen. De trein stopt midden op de brug boven de 120 meter diepe kloof, waar u een goed uitzicht hebt op de ‘stoom’ van de Victoria watervallen! Kort daarna verlaat u de trein voor een overnachting in het historische Victoria Falls Hotel. ‘s Middags maken we een sunset-cruise op de Zambezi-rivier gevolgd door een diner in het hotel. (O,L,D)

JB 2014-03 Safari on Rails 362

Dag 10 - Vrije dag

Vandaag is een vrije dag om activiteiten naar eigen keuze te ondernemen (niet inbegrepen). Vanuit het Victoria Falls Hotel is het een korte wandeling naar de bovenrand van de watervallen, waar de enorme watermassa’s naar beneden storten. De Kololo stam noemt deze grootste waterval ter wereld ‘de rook die dondert’. In 1855 was David Livingstone de eerste blanke die hier kwam tijdens zijn expeditie van de Kaap naar Luanda.

Andere opties voor deze dag zijn onder andere een helikoptervlucht boven de watervallen, een partijtje golf of wildwatervaren.

Om 16.00 uur zijn we terug aan boord van de Rovos trein om de reis in Zimbabwe te vervolgen. (O,L,D)

JB 2013-10 Safari on Rails 452

Dag 11 - Matabeleland en de Kalahari

U passeert Bulawayo, de hoofdstad van de provincie Matabeleland. Even buiten de stad, in de Matopo-bergen, ligt het graf van Cecil Rhodes. ‘s Middags bereikt u bij Plumtree de grens met Botswana. De trein kruist de Steenbokskeerkring en rijdt verder over de uitgestrekte vlaktes van de Kalahari. (O,L,D)

JB 2013-10 Safari on Rails 239

Dag 12 - 14 - Safari in Zuid-Afrika

In de ochtend bereikt de trein Gaborone, de hoofdstad van Botswana. Hier neemt u voor twee dagen afscheid van het treinpersoneel en reist u per touringcar naar het Madikwe Game Reserve in het nabijgelegen Zuid-Afrika. ’s Middags kunt u al mee op een eerste safari in open jeeps op zoek naar de Big Five in het malariavrije wildpark. U logeert twee nachten in de 5-sterren Tau Game Lodge.

Madikwe is het op drie na grootste wildreservaat van Zuid-Afrika en omvat 76.000 ha grasvelden en bossen met veel wild. Door zijn ligging, ver van de veelbereisde routes is dit een van de minder bezochte wildparken in zuidelijk Afrika. (O,L,D)

De 13e dag staat geheel in het teken van wildsafari’s. Met een beetje geluk ziet u leeuwen, olifanten, neushoorns en zelfs de zeldzame luipaard.

Na een laatste ochtendsafari op dag 14 gaat u per touringcar naar het stadje Zeerust, waar de Rovos trein weer op u wacht. (O,L,D)

JB 2015-10 Safari on Rails 406

Dag 15 - Rovos Rail, de trots van Rohan Vos

Aankomst in Pretoria op het eigen Rovos Rail station, dat de uitstraling en sfeer van de jaren '30 heeft. Hier kunt u originele, zorgvuldig gerestaureerde stoomlocomotieven bezichtigen en een kijkje nemen in ‘De Werkplaats’. In dit kloppende hart van Rovos Rail worden vervallen spoorwegwagons met veel liefde en vakmanschap omgebouwd tot de elegante donkergroene salon- en slaaprijtuigen van Rovos Rail. Ook maakt u een rondrit door Pretoria, de hoofdstad van Zuid-Afrika. U ziet de Union Buildings, zetel van de Zuidafrikaanse regering en het huis van Paul Kruger, president van de voormalige republiek Transvaal. (O,L,D)

JB 2014-03 Safari on Rails 869

Dag 16 - Kimberley, de stad van diamanten

’s Ochtends stopt de trein in Kimberley dat aan het eind van de 19e eeuw een ware diamantrush beleefde. Hieruit ontstond het De Beers diamantimperium opgericht door Cecil Rhodes. U kunt de gerestaureerde gebouwen bezichtigen en een blik werpen in de Big Hole waaruit tussen 1871 en 1914 bijna 15 miljoen karaatdiamanten werden gedolven. Vervolgens begint de trein aan de laatste etappe naar De Kaap. Diner aan boord van uw rijdende hotel als de zon de fascinerende leegte van de Karoo-woestijn in een rood avondlicht doopt. (O,L,D)

JB 2014-03 Safari on Rails 926

Dag 17 - Matjiesfontein

Na het ontbijt is er de gelegenheid voor een ochtendwandeling. De trein stopt in Whitehill Siding en u wandelt vervolgens naar het historische stadje Matjiesfontein. Een wandeling van 5 km. De niet wandelaars rijden per trein door naar Matjiesfontein, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan  Hier kunt u rondwandelen en onder andere een collectie antieke auto’s en het oude Lord Millner Hotel bezichtigen. Als de trein Matjiesfontein weer verlaat komt u na ongeveer een uur aan bij de tunnels door de Hex River Mountains. De eerste tunnel is ongeveer 13,5 km lang. 's Avonds geniet u van het afscheidsdiner aan boord van de trein. (O,L,D)

JB 2014-03 Safari on Rails 1013

Dag 18 - Aankomst Kaapstad

Rond 10.00 uur bereikt de trein het eindstation: Kaapstad. Tijd om afscheid te nemen van het treinpersoneel. U verblijft in het beroemdste hotel van de stad, het 5-sterren Belmond Mount Nelson Hotel aan de voet van de Tafelberg, op loopafstand van de Compagnie Tuinen en het stadscentrum. Weelderige tuinen, zwembaden, uitgebreide wellnessfaciliteiten en een tennisbaan staan garant voor een ontspannen verblijf. (O,-,-)

MNH-EXT-13

Dag 19 - Kaapstad en afscheid van Zuid-Afrika

Het grootste deel van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden voor een optionele excursie of om inkopen te doen aan de beroemde Waterfront. Bij helder weer is de kabelbaan naar de Tafelberg een aanrader. Alternatieven zijn een excursie naar Robbeneiland of een helikoptervlucht boven de stad. (Transfers en excursies worden op aanvraag geregeld). U beschikt nog de hele dag over uw hotelkamer. ‘s Avonds wordt u naar de luchthaven gebracht. (O,-,-)

Per KLM vliegt u rechtstreeks naar Amsterdam. waar u op dag 20 aankomt.  

CAPE_TOWN

Dag 20 - Aankomst Amsterdam

In de loop van de ochtend komt u in Amsterdam.

Table Mountain
Lees meer
Lees minder

Rovos Rail

Sinds de oprichting in 1989 is Rovos Rail hét symbool voor stijlvolle treinreizen in Zuidelijk Afrika. De 'Pride of Africa' is dan ook de meest luxueuze trein op het zuidelijk halfrond. Deze trein is uw rijdende hotel op uw reis door Zuidelijk Afrika. Aan boord geniet u van vijfsterren service en een uiterst comfortabel compartiment. Met deze trein beleeft u zelf de gouden eeuw van het treinreizen! U overnacht in een privécompartiment met eigen badkamer en toilet. Aan boord bevinden zich  3 typen suites: een Pullman/Pullman Gold (7m2), DeLuxe (10m2) en Royal Suite (16m2). 

treinreis-afrika-rovos-rail
Luxe restaurantrijtuig
treinreis-afrika-rovos-rail
Deluxe suite (11 m2)
treinreis-afrika-rovos-rail
Pullman Suite (7 m2)
treinreis-afrika-rovos-rail
Royal Suite (16 m2)
treinreis-afrika-rovos-rail
Persoonlijke service aan boord
treinreis-afrika-rovos-rail
De lounge
JB 2014-03 Safari on Rails 990
Het balkon
RVR-StationBuilding2-HRes-1
Het eigen station van Rovos Rail
RVR-StationLounge-HighRes
Het eigen station van Rovos Rail
JB 2013-10 Safari on Rails 379
De Pride of Afrika
Rovos Rail met gasten
De bar
Veeg naar links

Verleng uw reis 

Wilt u uw railcruise door zuidelijk Afrika graag verlengen? Wij bieden u de mogelijkheid om voorafgaand aan uw reis of juist na afloop nog enkele dagen te verblijven op een prachtige bestemming. 

Op safari in Tanzania - 8 dagen
Het noorden van Tanzania bezit de grootste wildreservaten ter wereld. Op deze 8-daagse rondreis bezoekt u Lake Manyara National Park, de de Serengeti en de Ngorongorokrater, de Afrikaanse Ark van Noach. U logeert in eersteklas safari-lodges van de Serena Group, die garant staan voor comfort en hun uitstekende ligging in de Nationale Parken. De reissom is inclusief dagelijkse wildsafari’s met gegarandeerde raamplaatsen in de safari- voertuigen.

Prijs op aanvraag

Strandvakantie Zanzibar - 6 dagen
Het tropische eiland Zanzibar was ooit de belangrijkste handelsplaats aan de Afrikaanse oostkust. Rijk geworden door handel in specerijen, ivoor en slaven. In de smalle straatjes van Stone Town, de oude marktstad, ziet u de Arabische en Portugese historie terug in de gebouwen. Aan de oostkust van het eiland liggen uitgestrekte zandstranden met palmbomen. Zanzibar is een van beste duik- en snorkelplekken ter wereld.

Prijs op aanvraag 

Kaapstad - 6 dagen 
Weinig steden hebben zo’n indrukwekkende ligging als Kaapstad, aan de voet van de majestueuze Tafelberg. U krijgt veel hoogtepunten te zien, zoals de Botanische Tuinen van Kirstenbosch, de wijnstreek rond Stellenbosch, de spectaculaire kustweg Chapman’s Peak Drive en Kaap de Goede Hoop.

Prijs op aanvraag

Reisinformatie

Uw hotels

Tijdens deze reis verblijft u, naast uw nachten aan boord van de Pride of Africa, in luxe 4- en 5-sterren hotels op prachtige locaties:

- 2 overnachtingen in het Serena Dar es Salaam Hotel 
- 1 overnachting in het historische Victoria Falls Hotel op korte loopafstand van de watervallen
- 2 overnachtingen in de 5-sterren Tau Game Lodge in het Madikwe Game Reserve
- 1 overnachting met late check-out in het Belmond Mount Nelson Hotel in Kaapstad 

JB 2013-10 Safari on Rails 452
Victoria Falls hotel
JB 2014-03 Safari on Rails 001
Sarena Hotel Dar es Salaam
JB 2015-10 Safari on Rails 434
Tau Game Lodge
Veeg naar links
Praktische informatie

Kleding
Overdag nette vrijetijdskleding. Naast lichte zomerkleding adviseren wij u om wat warme kleding in te pakken voor de Kaap, het noordelijke binnenland van Zuid-Afrika en voor de wildsafari’s in open voertuigen die meestal plaatsvinden rond zonsopgang en zonsondergang.
Het diner aan boord van de trein is formeel. Voor heren is een net overhemd met stropdas een minimumvereiste. Een jasje is optioneel. Voor dames raden wij een cocktailjurk, avondjurk of een pak aan. 
Wasserij-service aan boord is bij de prijs inbegrepen.
Op de lange reizen worden thema avonden georganiseerd. Reizigers kunnen zich dan passend kleden of kiezen voor smart casual (nette vrijetijdskleding). Thema’s zijn: 1 x “AFRIKA”-avond en/of 1 x “Jaren 20”-avond.

Informatie over paspoort en visum
U heeft voor deze reis een paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is na afloop van de reis en minimaal 6 lege pagina's bevat. Nederlandse ingezetenen hebben geen visum nodig voor Zuid-Afrika en Botswana. Voor de toegang tot Zimbabwe wordt uitsluitend ter plaatse een visum afgegeven. Een visum voor Tanzania dient voor vertrek te worden aangevraagd. Wij adviseren dringend om voor vertrek ook het visum voor Zambia te regelen. Incento zal u verder informeren en behulpzaam zijn.

Stoomlocomotieven
De mogelijkheden voor het inzetten van stoomlocomotieven in zuidelijk Afrika zijn de laatste jaren verder ingeperkt. Voorzieningen voor het innemen van water en kolen zijn vrijwel overal verdwenen. Stoomlocomotieven rijden daarom alleen nog op het eigen spooremplacement van Rovos Rail in Pretoria dat u tijdens deze reis zult bezoeken.

Het spoortraject
Het spoortraject waarover de trein rijdt, wordt niet consequent onderhouden. Mocht u ‘s nachts wakker worden in de veronderstelling dat de trein met hoge snelheid rijdt, wees er dan van verzekerd dat die indruk wordt veroorzaakt door de staat van het spoortraject. De snelheid van de trein is beperkt tot 60 km per uur; op minder goede delen wordt de snelheid verminderd tot 20 km per uur. Als u het te lawaaiig vindt, zijn er oordopjes beschikbaar. 

Voorbehoud 
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Rovos Rail en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Rovos Rail behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

Gezondheid
Voor deze reis wordt malaria profylaxe en vaccinatie tegen hepatitis geadviseerd. Vaccinatie tegen gele koorts is verplicht voor reizen naar Tanzania en Zambia. Het inentingsbewijs dient u op reis mee te nemen. Laat u zich door uw huisarts of GGD ook ruim vóór vertrek informeren omtrent difterie, tetanus en polio. Vanuit Dar es Salaam reist een Zuid-Afrikaanse arts reist mee aan boord van de trein.

 

Lees meer
Lees minder

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
20-daagse Safari on Rails: Dar es Salaam - Kaapstad
Vanaf 16.698,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Deze reis kunt u maken op basis van een Pullman Gold (7m2)Deluxe (11m2) of Royal Suite (16m2) aan boord van de trein.

Genoemde prijzen zijn richtprijzen in Euro per persoon op basis van een 2-persoonscompartiment. Deze prijzen kunnen, afhankelijk van de actuele valuta-wisselkoersen, afwijken van de definitieve prijzen op het moment van boeken. 

Vertrekdata 2024 & 2025
Prijs per persoon o.b.v. een Pullman Gold Suite
29 september 2024
v.a. 16.698,-
26 januari en 9 oktober 2025
v.a. 18.098,-
Vertrekdata 2024 & 2025
Prijs per persoon o.b.v. een Deluxe Suite
29 september 2024
v.a. 20.898,-
26 januari en 9 oktober 2025
v.a. 22.698,-
Vertrekdata 2024 & 2025
Prijs per persoon o.b.v. een Royal Suite
29 september 2024
v.a. 26.298,-
26 januari en 9 oktober 2025
v.a. 28.498,-

Toeslag 2-pers. Pullman Suite (7 m2) voor alleengebruik 2024: v.a. 6.598,-
Toeslag 2-pers. Deluxe Suite (11 m2) voor alleengebruik 2024: v.a.8.298,- 
Toeslag 2-pers. Royal Suite (16 m2) voor alleengebruik: op aanvraag

Toeslag 2-pers. Pullman Suite (7 m2) voor alleengebruik 2025: v.a. 7.398,-
Toeslag 2-pers. Deluxe Suite (11 m2) voor alleengebruik 2024: v.a.9.198,- 
Toeslag 2-pers. Royal Suite (16 m2) voor alleengebruik: op aanvraag

Toeslagen voor KLM-vluchten per Business Class zijn op aanvraag.

 

 • ‘Safari on Rails’ van Dar es Salaam naar Kaapstad met Rovos Rail, 12 nachten accommodatie in een privé-compartiment met douche/toilet in de geboekte categorie
 • Vluchten Amsterdam - Dar es Salaam en Kaapstad - Amsterdam per KLM in economy class * inclusief luchthavenbelastingen en brandstofheffingen, t.w.v. € 305
 • Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele reis
 • 2 overnachtingen in het Serena Dar es Salaam Hotel in Dar es Salaam
 • 1 nacht accommodatie in het historische Victoria Falls Hotel op korte loopafstand van de watervallen
 • 2 overnachtingen in de 5-sterren Tau Game Lodge in het Madikwe Game Reserve inclusief 4 safaritochten in open safari-voertuigen
 • 1 overnachting met ‘late check-out’ in het Belmond Mount Nelson Hotel in Kaapstad
 • Stadsrondrit door Dar es Salaam
 • Excursie naar de Chisimba-watervallen in Zambia
 • Spectaculaire treinrit over de Zambezi Bridge
 • Bezoek aan Rovos Rail Station in Pretoria met rondleiding
 • Stadstour door Pretoria
 • Diamantstad Kimberley met bezoek aan de Big Hole en het openluchtmuseum
 • Bezoek Victoriaans Matjiesfontein
 • Alle excursies en bezoeken inclusief entreegelden en o.l.v. ervaren Engelssprekende gidsen
 • Alle maaltijden volgens programma (O = ontbijt, L = lunch, D = diner) en inclusief wijnen
 • Alle overige alcoholische en non-alcoholische dranken aan boord van Rovos Rail
 • Lezingen aan boord van de trein door een historicus
 • Diensten van een meereizende arts tijdens de treinreis
 • Wasserij-service aan boord van de trein
 • Alle transfers en bagage-service in de hotels en op de stations
 • Uitgebreide reisinformatie

* Het KLM Economy Class tarief is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.

 • Fooien
 • Extra dranken en wasserij-service buiten de trein
 • Visumkosten voor Tanzania, Zambia en Zimbabwe (circa € 135,- p.p., exclusief event. bemiddelingskosten en portokosten)
 • Reis/ en-of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

 

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betalingen:

 • Bij boeking dient een aanbetaling van 30% van de reissom te worden voldaan
 • Uiterlijk 120 dagen voor vertrek dient 50% van de reissom te zijn voldaan
 • Uiterlijk 60 dagen voor vertrek dient het restant van de reissom te zijn voldaan

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 180 dagen voor vertrek: 10% van de reissom
 • Bij annulering van 180 tot 120 dagen voor vertrek: 30% van de reissom
 • Bij annulering van 120 tot 60 dagen voor vertrek: 50% van de reissom
 • Bij annulering vanaf 60 dagen voor vertrek: de volledige reissom

Voorbehoud
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Rovos Rail en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Rovos Rail behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken

Reissom
20-daagse Safari on Rails: Dar es Salaam - Kaapstad
Vanaf 16.698,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Deze reis kunt u maken op basis van een Pullman Gold (7m2)Deluxe (11m2) of Royal Suite (16m2) aan boord van de trein.

Genoemde prijzen zijn richtprijzen in Euro per persoon op basis van een 2-persoonscompartiment. Deze prijzen kunnen, afhankelijk van de actuele valuta-wisselkoersen, afwijken van de definitieve prijzen op het moment van boeken. 

Vertrekdata 2024 & 2025
Prijs per persoon o.b.v. een Pullman Gold Suite
29 september 2024
v.a. 16.698,-
26 januari en 9 oktober 2025
v.a. 18.098,-
Vertrekdata 2024 & 2025
Prijs per persoon o.b.v. een Deluxe Suite
29 september 2024
v.a. 20.898,-
26 januari en 9 oktober 2025
v.a. 22.698,-
Vertrekdata 2024 & 2025
Prijs per persoon o.b.v. een Royal Suite
29 september 2024
v.a. 26.298,-
26 januari en 9 oktober 2025
v.a. 28.498,-
Toeslagen

Toeslag 2-pers. Pullman Suite (7 m2) voor alleengebruik 2024: v.a. 6.598,-
Toeslag 2-pers. Deluxe Suite (11 m2) voor alleengebruik 2024: v.a.8.298,- 
Toeslag 2-pers. Royal Suite (16 m2) voor alleengebruik: op aanvraag

Toeslag 2-pers. Pullman Suite (7 m2) voor alleengebruik 2025: v.a. 7.398,-
Toeslag 2-pers. Deluxe Suite (11 m2) voor alleengebruik 2024: v.a.9.198,- 
Toeslag 2-pers. Royal Suite (16 m2) voor alleengebruik: op aanvraag

Toeslagen voor KLM-vluchten per Business Class zijn op aanvraag.

 

Inbegrepen
 • ‘Safari on Rails’ van Dar es Salaam naar Kaapstad met Rovos Rail, 12 nachten accommodatie in een privé-compartiment met douche/toilet in de geboekte categorie
 • Vluchten Amsterdam - Dar es Salaam en Kaapstad - Amsterdam per KLM in economy class * inclusief luchthavenbelastingen en brandstofheffingen, t.w.v. € 305
 • Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele reis
 • 2 overnachtingen in het Serena Dar es Salaam Hotel in Dar es Salaam
 • 1 nacht accommodatie in het historische Victoria Falls Hotel op korte loopafstand van de watervallen
 • 2 overnachtingen in de 5-sterren Tau Game Lodge in het Madikwe Game Reserve inclusief 4 safaritochten in open safari-voertuigen
 • 1 overnachting met ‘late check-out’ in het Belmond Mount Nelson Hotel in Kaapstad
 • Stadsrondrit door Dar es Salaam
 • Excursie naar de Chisimba-watervallen in Zambia
 • Spectaculaire treinrit over de Zambezi Bridge
 • Bezoek aan Rovos Rail Station in Pretoria met rondleiding
 • Stadstour door Pretoria
 • Diamantstad Kimberley met bezoek aan de Big Hole en het openluchtmuseum
 • Bezoek Victoriaans Matjiesfontein
 • Alle excursies en bezoeken inclusief entreegelden en o.l.v. ervaren Engelssprekende gidsen
 • Alle maaltijden volgens programma (O = ontbijt, L = lunch, D = diner) en inclusief wijnen
 • Alle overige alcoholische en non-alcoholische dranken aan boord van Rovos Rail
 • Lezingen aan boord van de trein door een historicus
 • Diensten van een meereizende arts tijdens de treinreis
 • Wasserij-service aan boord van de trein
 • Alle transfers en bagage-service in de hotels en op de stations
 • Uitgebreide reisinformatie

* Het KLM Economy Class tarief is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.

Niet inbegrepen
 • Fooien
 • Extra dranken en wasserij-service buiten de trein
 • Visumkosten voor Tanzania, Zambia en Zimbabwe (circa € 135,- p.p., exclusief event. bemiddelingskosten en portokosten)
 • Reis/ en-of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

 

Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betalingen:

 • Bij boeking dient een aanbetaling van 30% van de reissom te worden voldaan
 • Uiterlijk 120 dagen voor vertrek dient 50% van de reissom te zijn voldaan
 • Uiterlijk 60 dagen voor vertrek dient het restant van de reissom te zijn voldaan

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 180 dagen voor vertrek: 10% van de reissom
 • Bij annulering van 180 tot 120 dagen voor vertrek: 30% van de reissom
 • Bij annulering van 120 tot 60 dagen voor vertrek: 50% van de reissom
 • Bij annulering vanaf 60 dagen voor vertrek: de volledige reissom

Voorbehoud
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Rovos Rail en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Rovos Rail behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk makenIncento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe railcruises door zuidelijk Afrika per luxe privétrein