Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Rovos Rail koppel op balkon 2

Rovos Rail 

De Rovos Rail is de meest luxueuze trein op het zuidelijk halfrond. Uw rijdende hotel tijdens uw reis door zuidelijk Afrika! 

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Reis met Rovos Rail door Zuid-Afrika

Sinds de oprichting in 1989 is Rovos Rail hét symbool voor stijlvolle treinreizen in Zuidelijk Afrika. De Zuid-Afrikaanse ondernemer en treinliefhebber Rohan Vos reisde in de afgelopen 30 jaar door heel Zuidelijk Afrika, steeds op zoek naar afgedankte historische treinwagons en (stoom)locomotieven. Als gevolg van zijn passie en oog voor detail ontstonden in de loop der jaren meer dan 90 prachtig gerestaureerde rijtuigen waarin de elegantie en romantische sfeer van het begin van de 20e eeuw zijn gecombineerd met alle hedendaagse gemakken en comfort. Elk rijtuig heeft zijn eigen geschiedenis - sommige hebben ooit koninklijke gasten vervoerd - andere werden als restaurant gebruikt of stonden jarenlang ongebruikt op een zijspoor. De ’Pride of Africa’ - de trots van Afrika - is de benaming voor de nostalgische treinen waarmee Rovos Rail de gouden eeuw van het treinreizen doet herleven.

Rovos Rail treinreis afrika
Geniet van de gastvrije service aan boord
Rovos Rail treinreis afrika restaurant
Luxe restaurantrijtuig
Rovos Rail Outeniqua Mountains treinreis afrika
Reis door de mooiste landschappen
Rovos Rail Royal Suite treinreis afrika
Royal suite
Rovos Rail treinreis afrika safari
Safari per trein
Rovos Rail Kitchen staff
Geniet van vers bereide maaltijden
Rovos Rail Deluxe met koppel
Ontspan in uw suite
Rovos Rail Deluxe Double
Suite met uitzicht
Rovos Rail Pullman compartiment met dame
Pullman suite
Rovos Rail koppel op balkon
Geniet van de uitzichten vanuit de trein
Veeg naar links

 Een verblijf aan boord van Rovos Rail 

Elke trein van Rovos Rail heeft 36 klassieke, met mahoniehouten panelen gedecoreerde privé-compartimenten. Zij bieden elk plaats aan maximaal 2 gasten. Afhankelijk van de geboekte categorie zijn ze tot 16 m2 groot. Daarmee biedt Rovos Rail de grootste slaapcompartimenten op rails ter wereld.

Elk compartiment in de trein van Rovos Rail heeft uitstekende faciliteiten om optimaal te kunnen genieten van de treinreis door Zuid-Afrika, waaronder een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden, een kledingkast, een grote spiegel, een 220-volt stopcontact met verloopstekker, een thee- en koffiezetapparaat, een intercom en een kluis. De minibar wordt door uw gastvrouw naar uw wens gevuld met gratis alcoholische en non-alcoholische dranken. De ramen in de compartimenten kunnen worden geopend en er is individueel regelbare airconditioning / verwarming. Tevens heeft elk compartiment een eigen badkamer met douche, toilet, wastafel, haarföhn en een scheerstopcontact.  De uiterst moderne technische uitrusting van de trein maakt het gebruik van douches en toiletten ook mogelijk als de trein stilstaat.

Rovos Rail Pullman compartiment overdag
Standaard compartiment
Pullman Suite Rovos Rail (7m2)

De compartimenten in de Pullman categorie hebben een 2-persoonsbed of 2 bedden boven elkaar. Overdag worden de bedden veranderd in een comfortabele zitbank. 

Rovos Rail _ Pullman Gold _ NIET GEBRUIKEN
Pullman Gold Rovos Rail  

Op de lange reizen (bijv. Safari on Rails en Trail of Two Oceans) maakt Rovos Rail gebruik van de Pullman Gold Compartimenten. Deze compartimenten hebben dezelfde afmetingen als de traditionele Pullman Cabins, echter is de badkamer iets kleiner, waardoor de rest van het compartiment ruimer is. Er is keuze uit een 2-persoonsbed overdwars, een 2-persoonsbed in de lengterichting van de trein (dat ook als 2 keer 1-persoonsbed kan worden opgemaakt) of 2 afzonderlijk 1-persoonsbedden in de lengterichting (split twin) Verder zijn de faciliteiten gelijk.

Rovos Rail Deluxe Double
Deluxe Suite Rovos Rail (10m2)

Deluxe compartimenten bieden beduidend meer ruimte dan Pullman. Er is keuze uit een 2-persoonsbed overdwars, een 2-persoonsbed in de lengterichting van de trein (dat ook als 2 keer 1-persoonsbed kan worden opgemaakt) of 2 afzonderlijk 1-persoonsbedden in de lengterichting (split twin). Verder vindt u in de cabin een tafeltje met 2 stoelen. 

Rovos Rail Royal suite vooraanzicht
Royal Suite Rovos Rail (16m2) 

Elk van de vier Royal compartimenten beslaat een half rijtuig. Er is een 2-persoonsbed (dat ook als 2 keer 1-persoonsbed kan worden opgemaakt), een zitje met twee comfortabele fauteuils en een ruime badkamer die o.a. is voorzien van een heus Victoriaans bad en een aparte douche.

Een luxe treinreis door Afrika in gerestaureerde rijtuigen 

In het midden van de trein bevinden zich twee smaakvol gerestaureerde restaurantrijtuigen uit het Edwardiaanse en Art Deco tijdperk. De tafels bieden plaats aan 2 en 4 personen en zijn gedekt met fijn linnen, zilveren bestek en porseleinen servies. Alle maaltijden worden in één zitting geserveerd. Geniet van de heerlijke menu’s die worden bereid met verse, lokale producten en specialiteiten zoals wild en vis. Bij elk gerecht schenken vakkundige en gepassioneerde obers bijpassende Zuid-Afrikaanse wijnen. U kunt ook een wijn kiezen van de uitgebreide wijnkaart. Alles is inbegrepen!

Salon- en observatierijtuig aan boord van Rovos Rail

Het salonrijtuig in het midden van de Rovos Rail trein is een gezellige plek voor een kop koffie of een cocktail terwijl indrukwekkende Afrikaanse landschappen aan uw raam voorbijglijden. Aan het einde van de trein bevindt zich het populaire observatierijtuig met een open achterdek. Het voorste deel van dit rijtuig is een salon/bar dat is voorzien van grote panoramische ramen en gemakkelijke fauteuils en banken. Roken is alleen toegestaan in de aangrenzende rokerslounge. Een reis met Rovos Rail is een ode aan het stijlvolle treinreizen in lang vervlogen jaren. Daarom zult u aan boord geen radio en televisie aantreffen. In een kleine boutique kunt u souvenirs kopen die speciaal voor gasten van Rovos Rail zijn vervaardigd.

 

Reis met Destin Travel aan boord van Rovos Rail

Met Destin Travel geniet u van bijzondere treinreizen in stijl en luxe, waaronder een reis met Rovos Rail door zuidelijk Afrika. Stap aan boord van Rovos Rail en geniet van een treinreis zoals u deze niet eerder meemaakte. Onze Travel Consultants helpen u graag met het samenstellen van de ideale reis.

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
  • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
  • Beroemde en nostalgische treinen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen