Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
AMTRAK Superliner exterieur (4)

Superliner

Deze indrukwekkende treinen rijden op alle grote lijnen in het westen van de USA 

Brochure aanvragen

Ontdek de Superliner 

De indrukwekkende Superliner treinen van AMTRAK rijden op alle grote lijnen in het westen van de USA. Ze zijn dubbeldeks, 5 meter hoog, hebben slaapaccommodaties, restaurant, bar en op mooie trajecten een speciaal panoramarijtuig.

De AMTRAK dienstregeling is vaak zo samengesteld dat de mooiste trajecten overdag worden gereden. De meeste AMTRAK Superliner treinen hebben daarom een speciaal panoramarijtuig (Sightseer Car) met grote ramen van plafond tot vloer, zodat u niets van het landschap hoeft te missen. Op de benedenverdieping van dit rijtuig vindt u een bar. U reserveert een zitplaats of privé-(slaap)accommodatie. Er is keuze uit verschillende slaapaccommodaties aan boord van de AMTRAK Superliner. Maaltijden worden geserveerd in het restauratierijtuig. Als u slaapaccommodatie heeft geboekt dan zijn de maaltijden bij het tarief inbegrepen. 

De comfortabele zitplaatsen (Coach Class) bevinden zich op de bovenverdieping van de Superliner trein. Ze bieden veel beenruimte, hebben een verstelbare rugleuning, een voetensteun, neerklapbaar tafeltje, overhead leeslampje en bagagerekken. Voor drankjes en snacks (tegen betaling) kunt u terecht in het cafe rijtuig van de Superliner trein.

AMTRAK Superliner exterieur (1)
Superliner
AMTRAK Superliner exterieur (4)
SunsetLtd_SteinsAZ0001Ohlemeier
amtrak-21_2048x2048-1
Prachtige panoramarijtuigen
Coast Starlight
Los Angeles - San Francisco - Seattle per 'Coast Starlight'
Veeg naar links

Uw verblijf aan boord van de Superliner 

In plaats van een zitplaats (Coach Class) kunt u ook kiezen voor comfortabele privé-slaapaccommodatie. Aan boord van de AMTRAK Superliner is er keuze uit 4 accommodatietypes. Overdag is het uw knusse privé-zitcompartiment dat voor de nacht wordt omgebouwd in een kleine slaapkamer. De compartimenten zijn voorzien van stopcontacten, airco, leeslampjes een kleine kast en een opklaptafeltje. Beddengoed, zeep, mineraalwater, koffie/thee en vruchtensap in de ochtend zijn inbegrepen. Slaapaccommodatie wordt per traject gereserveerd (dus niet per nacht). Bij de tarieven voor slaapaccommodatie zijn tevens alle maaltijden tijdens de reis inbegrepen.

roomette-day-1
Standaard compartiment
Superliner Roomette (2,2 m²)

De roomette is gelegen op de beneden- en bovenverdieping van de trein is geschikt voor 1 of 2 volwassenen. Overdag heeft u twee comfortabele stoelen, 's nachts zijn er twee bedden boven elkaar. Het toilet en wasgelegenheid bevinden zich in het rijtuig, niet in de roomette zelf. Maaltijden tijdens de reis zijn inbegrepen. 

Superliner-Bedroom1
Superliner Bedroom (4,6 m²)

Een ruime accommodatie voor twee volwassenen, gelegen op de bovenverdieping van de trein. Overdag heeft u een comfortabele zitbank en één fauteuil, 's nachts twee bedden boven elkaar. Ook heeft u de beschikking over een eigen toilet, douche en wastafel.

JB20090516 Amtrak Silver Meteor 012
Superliner Family Bedroom (4,65 m²)

Deze family bedroom is gelegen op de benedenverdieping van de trein en geschikt voor twee volwassenen en twee kleine kinderen. Overdag beschikt u over een zitbank en twee stoelen, 's nachts over twee grote en twee kleine bedden boven elkaar. Toilet en wasgelegenheid bevinden zich elders in hetzelfde rijtuig. 

JB20090516 Amtrak Silver Meteor 012
Superliner accessible bedroom (5,8 m²)

Dit compartiment is gelegen op de benedenverdieping van de trein en geschikt voor één rolstoelpassagier en één begeleider. Overdag beschikt u over een ruime zitbank, 's nachts over één gelijkvloers bed en een bovenbed. Tevens is er een bergplaats voor een rolstoel en een aangepast toilet en wastafel. Maaltijden kunnen in het compartiment geserveerd worden. 

Restaurant- en barrijtuigen aan boord van de Superliner

Voor ontbijt, lunch en diner bent u welkom in het restaurantrijtuig van de AMTRAK Superliner. Hier worden 'à la carte' maaltijden geserveerd, vers aan boord bereid. Als u slaapaccommodatie heeft gereserveerd dan zijn de maaltijden in de ticketprijs inbegrepen. Passagiers in Coach Class (zitplaats) kunnen tegen betaling maaltijden bestellen.

Routes van de AMTRAK Superliner treinen

Chicago - Portland of Seattle per 'Empire Builder'
U reist door de uitgestrekte vlakten van Midden Amerika en passeert vruchtbare landbouwgronden, pittoreske riviersteden, Minneapolis met zijn indrukwekkende skyline en als hoogtepunt het Glacier National Park.

Chicago - San Francisco per 'California Zephyr'
De California Zephyr neemt u mee langs de landbouwgebieden van Iowa en Nebraska, dwars door de Rocky Mountains, door de 10 kilometer lange Moffat-tunnel, langs de oevers van de machtige Colorado rivier, Glenwood Canyon, door de woestijn van Utah naar Salt Lake City en de Nevada woestijn om uiteindelijk te eindigen in San Francisco. U reist overdag door de Rocky Mountains.

Los Angeles - San Francisco - Seattle per 'Coast Starlight'
Geniet onderweg van een prachtig gevarieerd landschap met onder andere de dicht beboste Cascade Mountains, de besneeuwde bergtop van Mount St. Helens, 22 tunnels, ontelbare haarspeldbochten, de stad Sacramento en de 160 km lange spoorlijn met spectaculaire uitzichten over de Atlantische Oceaan.

Losse treintickets Superliner treinen AMTRAK

Bent u op zoek naar losse treintickets voor één van de Superliner treinen van AMTRAK? Ook die kunt u via Incento Treinreizen reserveren. Informeer bij onze Travel Consultants naar de prijzen en diverse mogelijkheden. 

Reizen met de Superliner

 

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
  • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
  • Beroemde en nostalgische treinen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen