Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
California Zephyr _1

AMTRAK USA 

De comfortabele, ruime treinen van AMTRAK USA brengen u naar alle uithoeken van de uitgestrekte Verenigde Staten 

Brochure aanvragen

Een treinreis met AMTRAK USA

Reizen per AMTRAK trein door de Verenigde Staten is een avontuur op zich. Met een netwerk van meer dan 40.000 kilometer en comfortabele, ruime treinen brengt de nationale spoorwegmaatschappij AMTRAK u naar alle uithoeken van dit reusachtige continent. Historische steden, met sneeuw bedekte bergen en zonovergoten stranden, maar ook wildernissen en snelstromende rivieren maken deel uit van het fenomenale uitzicht vanuit de trein. Aan boord van een Amtrak trein reist u regelmatig door schitterende gebieden die met geen ander vervoermiddel bereikbaar zijn. 

Over AMTRAK

AMTRAK werd in 1970 opgericht. De Amerikaanse overheid achtte dit nodig, omdat de private spoorwegmaatschappijen van Amerika zich steeds meer richtten op goederenvervoer en steeds minder interesse hadden in het vervoer van passagiers per spoor. Ooit exploiteerden deze maatschappijen beroemde lange-afstandstreinen, maar daar was eind jaren ‘60 weinig meer van over door de opkomst van de auto en vooral het vliegtuig. In 1971 werden het passagiersvervoer van de grote spoorwegmaatschappijen samengevoegd tot één nationale maatschappij voor het reizigersvervoer: AMTRAK, herkenbaar aan de zilverkleurige rijtuigen met de rood/wit/blauwe band. AMTRAK vervoert per jaar ongeveer 23 miljoen passagiers.

De AMTRAK treinen en het routenet

De AMTRAK treinen brengen u langs de mooiste routes naar zo’n 500 verschillende bestemmingen in de Verenigde Staten. Hiervoor gebruikt AMTRAK 3 verschillende treintypes die rijden op verschillende trajecten. Zo reist u met de AMTRAK Superliner treinen op alle grote lijnen in het westen van de VS alsmede tussen Los Angeles en New Orleans en tussen Washington en Chicago. De AMTRAK Viewliner treinen nemen u mee op de grotere afstanden in het oosten van de VS. Naar steden als New York, Boston en Washington rijden de treinen frequenter en zijn de reistijden korter. AMTRAK heeft ook een semi-hogesnelheidstrein, Acela Express. Dit treintype rijdt op het traject Boston-New York-Washington, ook wel de Northeast Corridor genoemd, met een snelheid tot max. 240 kilometer per uur.

Losse treintickets AMTRAK

Bent u op zoek naar losse treintickets voor één van de AMTRAK treinen? Ook die kunt u via Incento Treinreizen reserveren. Informeer bij onze Travel Consultants naar de prijzen en diverse mogelijkheden. 

De treinen van AMTRAK USA

Laat u door AMTRAK USA meevoeren op een comfortabel avontuur!

Reizen met AMTRAK USA

Bekijk onze selectie reizen met AMTRAK USA. Wij verzorgen ook complete reisarrangementen waar de AMTRAK USA treinen onderdeel van uitmaken.

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
  • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
  • Beroemde en nostalgische treinen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen