Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Royal Scotsman exterieur (1)-1

Belmond Royal Scotsman 

De Belmond Royal Scotsman is wellicht de meest exclusieve trein ter wereld. Ontspan, geniet van een goed glas whisky en laat u verleiden door de prachtige Schotse Hooglanden. Dit is reizen in optima forma: luxueus, ontspannen en vol nieuwe ontdekkingen.

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Luxe treinreis door Schotland en de Schotse Hooglanden

Welkom aan boord van de Belmond Royal Scotsman, met ruimte voor slechts 38 gasten de meest exclusieve trein ter wereld. Ontspan, geniet van een goed glas whisky en laat u verleiden door het prachtige landschap van de Schotse Hooglanden. Dit is reizen zoals het hoort te zijn; luxueus, ontspannen en vol met nieuwe ontdekkingen. De Belmond Royal Scotsman rijdt sinds 1985 en is samengesteld uit historische rijtuigen uit de jaren ’30.

Een luxe treinreis door Schotland begint en eindigt altijd in de Schotse hoofdstad Edinburgh. Vanuit daar rijdt de trein naar de Schotse Hooglanden. De Belmond Royal Scotsman stopt regelmatig voor bezoeken aan een natuurgebied, kerken, tuinen, kastelen en landhuizen waarbij de gasten veelal door de bewoner/eigenaar privé worden rondgeleid. Meestal bezoekt u ook een destilleerderij, waar een beroemde whisky wordt geproduceerd. Voor de excursies wordt gebruik gemaakt van de eigen, comfortabele touringcar die de trein op zijn reis door Schotland volgt. Om de reis zo aangenaam mogelijk te maken en om ervoor te zorgen dat u niets mist van de schilderachtige omgeving tijdens een treinreis door de Schotse Hooglanden, rijdt de trein 's nachts niet. U overnacht in uw comfortabele compartiment terwijl de trein stilstaat op kleine, veelal pittoreske stations.

Royal scotsman entree
Welkom aan boord!
Royal Scotsman exterieur_ (1)
Prachtige vergezichten vanuit de trein
Royal Scotsman detail
Historische rijtuigen
Royal Scotsman whiskey service
Geniet van een goede Schotse whisky
Royal Scotsman Bar (1)
Persoonlijke service aan boord
Royal Scotsman dining
Luxe ingerichte rijtuigen
Royal Scotsman restaurant detail
Rijk gedecoreerde tafels
Royal scotsman restaurant (1)
Proost!
TRS-SPA-07
Spa aan boord
TRS-REST-08
Restaurant aan boord
TRS-LEI-08
Excursies onderweg
Veeg naar links

Uw verblijf aan boord van Belmond Royal Scotsman

De trein heeft 20 comfortabel ingerichte compartimenten. Allen zijn ingericht met benedenbed(den), kostbaar mahoniehout, vast tapijt, historische prenten en geslepen glas. In uw compartiment beschikt u over een eigen badkamer met douche, wastafel, toilet en een keur aan fraaie toiletartikelen.

In 2024 wordt de zéér luxe Grand Suite aan de trein toegevoegd, met eigen butlerservice. 

TRS-ACC-28

Tweepersoons compartiment met 2 losse bedden (twin)

Uw compartiment heeft 2 losse bedden.
Er bevinden zich 12 twin compartimenten aan boord.

De compartimenten zijn uitgerust met een ventilator, spiegels, wandlampjes, een garderobekast, ladekastje, haardroger, regelbare verwarming en een serviceknopje. Het brede raam is voorzien van overgordijnen en vitrage. 

Tweepersoons compartiment met tweepersoonsbed (double)

Uw compartiment beschikt over een tweepersoonsbed.
Er bevinden zich 4 double compartimenten aan boord.

De compartimenten zijn uitgerust met een ventilator, spiegels, wandlampjes, een garderobekast, ladekastje, haardroger, regelbare verwarming en een serviceknopje. Het brede raam is voorzien van overgordijnen en vitrage.

Eenpersoons compartiment (single)

Uw compartiment beschikt over een eenpersoonsbed.
Er bevinden zich 2 single compartimenten aan boord.

De compartimenten zijn uitgerust met een ventilator, spiegels, wandlampjes, een garderobekast, ladekastje, haardroger, regelbare verwarming en een serviceknopje. Het brede raam is voorzien van overgordijnen en vitrage.

Grand Suite, tweepersoonscompatiment  

Vanaf 1 mei 2024 worden de nieuwe Grand Suite compartimenten toegevoegd aan de trein, hiervan zijn er 2. De Grand Suite heeft een tweepersoonsbed. Deze kan aangepast worden naar twee losse bedden. 

Deze zeer luxe compartimenten zijn uitgerust met een ventilator, spiegels, wandlampjes, een garderobekast, ladekastje, haardroger, regelbare verwarming, serviceknopje en brede ramen voor een nog mooier uitzicht

Extra service Grand Suite

Wanneer u de Grand Suite boekt krijgt u meteen ook een aantal extra services, waaronder:

  • Persoonlijke butler service
  • Diner geserveerd in het compartiment op aanvraag
  • Een spabehandeling per persoon tijdens de reis
  • Privé transfer bij aankomst en bij vertrek

Geniet van luxe aan boord tijdens de treinreis door Schotland

Aan boord van de Royal Scotsman vindt u restaurantrijtuigen, een salon en een spa om van de echte luxe te genieten. In één van de twee restaurantrijtuigen nuttigt u maaltijden die aan boord vers worden bereid door top-chefs. De lunches en diners worden begeleid door mooie wijnen. De tafels zijn gedekt met wit linnen, zilveren bestek en kristallen glasservies. Er zijn informele en formele diners. Tijdens de informele diners dragen de heren een das en colbert. Tijdens het formele diner dragen de heren een kilt of smoking. De dames dragen een nette jurk of een cocktailjurk. Overdag is het kledingadvies ongedwongen. 

Daarnaast kunt u ook heerlijk ontspannen in de spa waar u Dior behandelingen kunt krijgen. Denk hierbij aan een massage of een gezichtsbehandeling om even helemaal tot rust te komen. 

Het barrijtuig aan boord van de Royal Scotsman

Het salon/barrijtuig is een ideale plek voor ontmoetingen met medereizigers. U kunt er relaxen in de gemakkelijke fauteuils en sofa's. Terwijl u wegdroomt bij het voortdurend wisselende panorama serveert de steward uw favoriete drankje. U heeft keuze uit maar liefst 43 verschillende soorten whisky waaronder enkele zeldzame single malts!  Na het diner kunt u in het salon/barrijtuig genieten van Schots entertainment. Aan de achterzijde van dit rijtuig bevindt zich een open veranda. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op het voorbijglijdende landschap.

 

Reis met Destin aan boord van de Belmond Royal Scotsman

Met Destin Travel geniet u van bijzondere treinreizen in stijl en luxe. Stap aan boord van de Belmond Royal Scotsman en geniet van een treinreis zoals u deze niet eerder meemaakte. Onze Travel Consultants helpen u graag met het samenstellen van de ideale reis.

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
  • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
  • Beroemde en nostalgische treinen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen