Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Venice Simplon Orient Express suite

Venice Simplon-Orient-Express

Stap aan boord van de prachtig glimmende rijtuigen en herbeleef de glorietijd van het treinreizen!

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Ontdek de
Venice Simplon-Orient-Express

Een stap aan boord van de prachtig glimmende rijtuigen van de legendarische Venice Simplon-Orient-Express doet de glorietijd van het reizen per trein herleven. In dit 'Grand Hotel op Wielen' geniet u van alle comfort en luxe die begin vorige eeuw slechts was voorbehouden aan royalty, aristocraten, filmsterren en... schrijvers. 

Venice Simplon-Orient-Express
Welkom aan boord!
Venice Simplon-Orient-Express
Lounge
Venice Simplon-Orient-Express
Service van het hoogste niveau
Venice Simplon-Orient-Express cabin detail
Oog voor detail
Venice Simplon-Orient-Express
Bijschrift
Venice Simplon-Orient-Express suite
Grand Suite
Venice Simplon-Orient-Express suite
Luxe suite
Veeg naar links

De trein is samengesteld uit met zorg gerestaureerde rijtuigen uit de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw en biedt plaats aan maximaal 92 personen. De mooie houtpanelen en de schitterende interieurs zijn creaties van beroemde Jugendstilkunstenaars onder wie René Lalique. Heel bijzonder is ook de zorg voor het detail in de restauratierijtuigen. Kostbaar linnen, tafelzilver en kristal verhogen de toch al voorname sfeer. U weet zich omringd met klassieke schoonheid. U reist in een monument op rails. 

De service aan boord van de Venice Simplon-Orient-Express is van het allerhoogste niveau. Laat de landschappen van Europa aan u voorbijglijden nadat u zich in uw compartiment heeft geïnstalleerd. Uw persoonlijke steward serveert het ontbijt en de afternoon tea in uw compartiment.

Als de avond valt, bent u welkom in het barrijtuig om onder het genot van een drankje ervaringen uit te wisselen met uw medereizigers. Een pianist zorgt voor een passende muzikale omlijsting. Als u later op de avond in uw compartiment terugkeert is deze veranderd in een comfortabel slaapvertrek. Op de cadans van de wielen valt u heerlijk in slaap om de volgende ochtend het nieuwe landschap te kunnen bewonderen.

Uw accommodatie aan boord van de Venice Simplon-Orient-Express

Aan boord van de trein kunt u kiezen uit 3 typen accommodatie

Historic Twin Cabin 

Aan boord beschikt u over een stijlvol ingericht 2-persoons privé-compartiment uit de jaren ’20 dat is afgewerkt met prachtige kostbare houtsoorten en glanzend koperwerk. Elke compartiment is voorzien van een boven- en een benedenbed. In uw compartiment kunt u gebruikmaken van een geïntegreerde wastafel met warm en koud stromend water en zachte handdoeken. Tijdens het diner zorgt uw steward dat uw compartiment voor de nacht transformeert in een knus en comfortabel slaapvertrek. De bedden worden opgemaakt met eerste kwaliteit  linnengoed. In het compartiment bevinden zich een stopcontact en individueel regelbare verwarming. De ruime toiletten bevinden zich aan het eind van elke rijtuig. Aan boord bevinden zich 32 Historic Twin cabins. 

VSOE - cabin attendant
Historic Twin Cabin dagopstelling
VSOE-ACC-CAB-36
Historic Twin Cabin dagopstelling
VSOE Cabin
Historic Twin Cabin nachtopstelling
Veeg naar links

Suite – Double of Twin

Nieuwe klasse vanaf juni 2023.
De nieuwe suites zijn geïnspireerd op de verschillende Europese landschappen waar de trein doorheen reist door middel van prachtige kleuren, patronen, texturen en ontwerpen uit de Art Deco periode die verwijzen naar art-deco ontwerpers zoals Dufrene en Lalique. Deze opnieuw ontworpen suites, met eigen badkamer inclusief douche, toilet  en wastafel, zijn volledig gerestaureerd door deskundige vakmensen uit Frankrijk en vormen een aanvulling op de bestaande Grand Suites en Historic Twins die deel uitmaken van onze luxueuze ervaring aan boord. Aan boord bevinden zich 8 Suites. 

Les Montagne - Suite
Suite les Montagnes dagopstelling
Les Montagnes bed - Suite
Suite Les Montagnes nachtopstelling
La campagne dagopstelling - Suite
Suite La Campagne twin - dagopstelling
La Campagne twin -Suite
Suite la Campagne twin - nachtopstelling
Le Foret - Suite
Suite Le Foret dagopstelling
Le Foret bed - Suite
Suite Le Foret nachtopstelling
Veeg naar links

Grand Suite

Aan boord van de Venice Simplon-Orient-Express bevinden 6 luxe Grand Suites: zéér luxe privéaccommodatie, elk met een eigen volledige badkamer met douche, toilet en wastafel. Grand Suites zijn beschikbaar op alle reizen van de Venice Simplon-Orient-Express.

De Grand Suites zijn vernoemd naar romantische steden die de trein als bestemming heeft: Parijs, Venetië, Wenen, Budapest, Praag en Istanbul. Elke suite heeft een unieke inrichting met decoratieve elementen die zijn geïnspireerd op de stad die het vertegenwoordigd. Elke suite beschikt over een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel, een groot tweepersoonsbed en een aparte zitkamer, waardoor de reiziger in buitengewone luxe en stijl door Europa kan reizen.

Gasten in Grand Suites genieten van vele extra’s zoals privé-transfers van en naar de trein, butler-service, kaviaar bij aankomst in de trein, onbeperkt champagne tijdens de reis, gastronomische maaltijden op verzoek in de privacy van de eigen suite, op maat gemaakte persoonlijke voorzieningen en gratis art-deco badjassen.

Venice Simplon Orient Express grand suite
Luxe Grand Suite Vienna
Venice Simplon Orient Express grand suite
Luxe Grand Suite Istanbul
Venice Simplon Orient Express grand suite
Luxe Grand Suite Budapest
Venice Simplon Orient Express grand suite
Luxe Grand Suite Paris
Venice Simplon Orient Express grand suite
Luxe Grand Suite Venice
Venice Simplon Orient Express grand suite
Luxe Grand Suite Prague
Veeg naar links

Restaurant- en barrijtuigen

De Venice Simplon-Orient-Express telt drie unieke restaurantrijtuigen genaamd Côte D'Azur, Etoile du Nord en L'Oriental. Hier geniet u van het beste wat de Franse keuken te bieden heeft. De vergelijking met een gewoon restaurant gaat nauwelijks op. De lunch en het diner worden tijdens de reis vers bereid door Franse chef-koks. Maaltijden zijn inbegrepen. Het wijnaanbod verrast zelfs de meest verwende kenner. De tafels zijn gedekt met wit linnen, tafelzilver en kristal. In deze omgeving is avondkleding niet verplicht, maar van de heren wordt verwacht dat ze een das en colbert dragen. Dames gaan meestal in avondkleding. Overdag geldt het kledingadvies: ongedwongen maar elegant. Overigens worden het ontbijt en de ‘afternoon-tea’ door uw persoonlijke steward geserveerd in de privacy van uw eigen compartiment terwijl u geniet van de voortdurend wisselende panorama's.

In het midden van de Venice Simplon-Orient-Express bevindt zich het barrijtuig met live pianomuziek. U bent er van harte welkom voor een lekkere cocktail en een gezellige ontmoeting met medereizigers.

 

Reizen met de
Venice Simplon-Orient-Express

De Venice Simplon-Orient-Express rijdt elk jaar van maart tot november voornamelijk tussen Londen en Venetië via Parijs, een reis van 2 dagen en 1 nacht. Nederlanders gaan meestal in Parijs aan boord. Elke reis is er uiteraard ook in omgekeerde richting. De dienstregeling is altijd zodanig gekozen dat de Alpen en Dolomieten bij daglicht worden doorkruist. Er zijn ook reizen naar Wenen, Budapest en Praag. Eenmaal per jaar, in augustus/september, reist de trein van Parijs naar Istanbul en terug naar Venetië. Er zijn diverse arrangementen waarbij ook hotelverblijf en excursies op de bestemmingen zijn inbegrepen.

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
  • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
  • Beroemde en nostalgische treinen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen