Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
The Ghan (16)

The Ghan

The Ghan rijdt van Adelaide via Alice Springs naar Darwin door het rode hart van Australië en v.v. 

Brochure aanvragen

Over The Ghan

The Ghan rijdt van Adelaide via Alice Springs naar Darwin door het “rode” hart van Australië en v.v. Een reis van 3 dagen over 2979 km. De trein dankt zijn naam aan uit Afghanistan geïmporteerde kamelen die vroeger werden gebruikt voor het vervoer van goederen over de noord-zuid route. The Ghan neemt zijn reizigers mee langs verspreid liggende nederzettingen, door schitterende woestijnlandschappen, langs zoutmeren en rode rotsformaties naar het hart van de “outback”. 

The Ghan is een hotel op rails met privé-accommodatie en talloze faciliteiten voor de passagiers. U kunt kiezen uit Gold Service en Platinum Service. De verzorging aan boord van The Ghan is op basis van 'all-inclusive'. Maaltijden én drankjes zijn inbegrepen. Tijdens een aantal stops langs de route worden excursies aangeboden. Deze zgn. 'Off Train Excursions' zijn ook inbegrepen bij de prijs van uw ticket.

The Ghan (2)
The Ghan - door het rode hart van Australië
The Ghan Gold Service - Single Cabin by Day
Gold Service - Single cabin overdag
The Ghan Gold Service - Superior Cabin (6)
Gold Service - Superior cabin overdag
The Ghan Platinum Club Dining (8)
Platinum Club dining
The Ghan Platinum Service Cabin by Day (6)
Platinum Service - Cabin overdag
The Ghan (6) Heading north towards Darwin and crossing the Elizabeth River (1)
The Ghan onderweg naar Darwin over de Elizabeth River
The Ghan
The Ghan
Veeg naar links

Compartimenten aan boord van The Ghan 

Reizen per trein door Australië blijft één van de meest ontspannende manieren om het land in al zijn glorie te leren kennen. De treinen zijn allemaal modern uitgerust waarbij het comfort en gemak van de reiziger voorop staat. The Ghan biedt (net als de Indian Pacific) 2 verschillende klassen: Gold Service en Platinum Service.

Gold Service
Gold Service Twin Cabin

In een Gold Service Twin Cabin heeft u overdag een comfortabele zitbank voor drie personen met een opvouwbare tafel. 's Nachts wordt de cabin omgebouwd tot een slaapkamer met twee eenpersoonsbedden boven elkaar. Het beschikt over een kleine privébadkamer met douche, toilet en wastafel. Er is voorts een stopcontact, leeslampjes, grote spiegel en een kledingkast. Passagiers in Gold Service hebben toegang tot de Outback Explorer Lounge en gebruiken de maaltijden in het Queen Adelaide Restaurant.

Gold Service
Gold Service Single Cabin

In een Gold Service Single Cabin heeft u overdag een comfortabel fauteuil met een opvouwbare tafel. 's Nachts wordt de cabin omgebouwd tot een kleine slaapkamer met een eenpersoonsbed (gelijkvloers). Het beschikt over een wastafel, stopcontact, leeslampje, grote spiegel en een kledingkast. Douches en toiletten bevinden zich aan het einde van hetzelfde rijtuig. Passagiers in Gold Service hebben toegang tot de Outback Explorer Lounge en gebruiken de maaltijden in het Queen Adelaide Restaurant.

Gold Service
Gold Service Premium Cabin

De Gold Service Superior Cabin is tweemaal zo groot als een Gold Twin Cabin. Het heeft een aparte zithoek met 2 fauteuils, een tafel, video en een minibar gevuld met soft drinks. Voor de nacht is er een smal tweepersoonsbed en eenpersoons bovenbed. Er bevinden zich slecht twee Superior Cabins in de trein, dus tijdig reserveren is raadzaam.

Platinum Service
Platinum Service Double/Twin Cabin

Een ruim en luxe compartiment, bijna tweemaal zo groot als een Gold Twin Cabin. Het heeft grote panoramaruiten aan twee zijden voor een ongehinderd uitzicht links en rechts van de trein. Overdag is uw cabin een ruime zitkamer met 2 fauteuils en 2 bijzettafels. 's Nachts wordt uw cabin omgebouwd tot een comfortabele slaapkamer met 1 tweepersoonsbed of 2 eenpersoonsbedden (naar keuze). 

Uw privébadkamer is voorzien van een douche, toilet en wastafel. Er zijn stopcontacten, leeslampjes, een kledingkast en een safe. Een cabin steward staat 24 uur per dag tot uw beschikking en serveert graag een drankje of uw continentaal onbijt in de privacy van uw eigen cabin. Passagiers in Platinum Service gebruiken de maaltijden in de Platinum Club. Dit exclusieve rijtuig heeft ook een lounge voor een drankje en een ontmoeting met reisgenoten.

Restaurantrijtuig Queen Adelaide

Passagiers in Gold Service gebruiken de maaltijden in het sfeervolle 'Queen Adelaide' restaurantrijtuig. Geniet hier dagelijks van een volledig ontbijt, tweegangenlunch en driegangendiner die vers worden bereid door de chefs aan boord. Er zijn tafels voor twee en vier personen.

Platinum Club Dining
Het Platinum Club rijtuig in The Ghan is een luxe, intieme lounge en restaurant, exclusiefvoor passagiers inPlatinum Service. U kunt hier relaxen en een cocktail kiezen van een uitgebreide barlijst (inbegrepen). In het restaurantdeel geniet u van heerlijke maaltijden die vers aan boord worden bereid.

Outback Explorer Lounge in The Ghan

Voor of na de maaltijd, maar ook gedurende de rest van de dag of avond zijn Gold Service passagiers welkom in de Outback Explorer Lounge, het 'sociale hart' van The Ghan. U kunt kiezen uit diverse drankjes (inbegrepen): bieren, wijnen, standaard likeuren, soft drinks, koffie, thee en water. Door de grote ramen heeft u uitzicht aan beide zijden van de trein. Geniet van uw favoriete drankje als de ondergaande zon het landschap van de 'outback' langzaam felrood kleurt.

The Ghan - Off Train Ecursions

Tijdens de reis met The Ghan kunt u op enkele stopplaatsen een excursie maken. Deze excursies zijn gratis maar onder voorbehoud: ingeval van een treinvertraging is het is mogelijk dat een excursie komt te vervallen om verloren tijd in te halen.

  • Katherine - We bezoeken de prachtige en spirituele Nitmiluk-kloof. U kunt deelnemen aan de Nitmiluk Gorge Cruise of de Nitmiluk First Gorge Rock Art cruise. Van mei tot en met oktober wordt de z.g. ‘Outback Experience’ aangeboden. U maakt kennis met het leven op een Australisch veebedrijf middels pakkende verhalen, anekdotes, demonstraties en live muziekuitvoeringen. Tegen bijbetaling is het mogelijk om een helikoptervlucht of een vlucht per klein vliegtuigje te maken over Kakadu en Nitmiluk National Park.
  • Alice Springs - Er kan gekozen worden uit verschillende excursies. Verken bijvoorbeeld het plaatsje Alice Springs, bezoek de spectaculaire vogelshow in Desert Park of Simpsons Gap. Tegen betaling kunnen er nog verschillende excursies bijgeboekt worden zoals bijvoorbeeld een tocht per kameel of een helikoptervlucht.  
  • Coober Pedy (alleen tijdens the Ghan Experience) - U brengt een bezoek aan Coober Pedy, de Opaalhoofdstad van de wereld.   

Reizen met The Ghan

Neem u contact op met onze Travel Consultants voor meer informatie over een treinreis door Australië met The Ghan. 

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Incento 2023 - mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
  • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
  • Beroemde en nostalgische treinen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen