Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
The Ghan (16)

The Ghan

The Ghan rijdt van Adelaide via Alice Springs naar Darwin door het rode hart van Australië en v.v. 

Brochure aanvragen

Over The Ghan

The Ghan rijdt van Adelaide via Alice Springs naar Darwin door het “rode” hart van Australië en v.v. Een reis van 3 dagen over 2979 km. Tussen Darwin en Adelaide wordt de reis ook in 4 dagen aangeboden onder de naam 'The Ghan Expedition'.
De trein dankt zijn naam aan uit Afghanistan geïmporteerde kamelen die vroeger werden gebruikt voor het vervoer van goederen over de noord-zuid route. The Ghan neemt zijn reizigers mee langs verspreid liggende nederzettingen, door schitterende woestijnlandschappen, langs zoutmeren en rode rotsformaties naar het hart van de “outback”.  

The Ghan is een hotel op rails met verschillende typen privé-accommodaties, lounges en restaurants. De verzorging aan boord van de trein is op basis van 'all-inclusive'. Maaltijden én drankjes zijn inbegrepen. Tijdens een aantal stops langs de route worden excursies aangeboden. Deze meeste zgn. 'Off Train Excursions' zijn inbegrepen bij de prijs van uw ticket.

The Ghan (2)
The Ghan - door het rode hart van Australië
The Ghan Gold Service - Single Cabin by Day
Gold Service - Single cabin overdag
The Ghan Platinum Club Dining (8)
Platinum Club dining
The Ghan Platinum Service Cabin by Day (6)
Platinum Service - Cabin overdag
The Ghan (6) Heading north towards Darwin and crossing the Elizabeth River (1)
The Ghan onderweg naar Darwin over de Elizabeth River
The Ghan
The Ghan
JBR Gold Premium Twin Cabin - Day Configuration 1 (1)
Gold Premium Twin Cabin
Veeg naar links

Uw verblijf aan boord van The Ghan 

Reizen per trein door Australië blijft één van de meest ontspannende manieren om het land in al zijn glorie te leren kennen. De treinen zijn allemaal modern uitgerust, waarbij het comfort en gemak van de reiziger voorop staat. The Ghan biedt (net als de Indian Pacific) 3 verschillende klassen: Gold Service Twin/Single, Gold Service Premium & Platinum Service.

Gold Service
Gold Service Twin Cabin

In een Gold Service Twin Cabin heeft u overdag een comfortabele ruime zitbank met een opvouwbare tafel.
's Nachts wordt de cabin omgebouwd tot een slaapkamer met twee eenpersoonsbedden boven elkaar. Uw cabin beschikt over een kleine privébadkamer met douche, toilet, wastafel en toiletartikelen. Ook beschikt u over een stopcontact, leeslampjes, grote spiegel en een kledingkast. 

Gold Service is inclusief:

 • Ontbijt, lunch en diner in het Queen Adelaide Restaurant
 • Toegang tot de Outback Explorer Lounge voor drankjes en gezelligheid
 • All-inclusive Australische wijnen, bieren, sterke dranken, niet-alcoholische dranken en barista-koffie tijdens uw reis
 • Keuze uit verschillende off-train excursies
 • In te checken bagage in apart bagagerijtuig: 2 x 30 kg p.p.
 • Kleine koffer/tas en handbagage om mee te nemen in uw cabin voor tijdens de reis
Gold Service
Gold Service Single Cabin

In een Gold Service Single Cabin heeft u overdag een comfortabel fauteuil met een opvouwbare tafel. 's Nachts wordt de cabin omgebouwd tot een kleine slaapkamer met een eenpersoonsbed. Het beschikt over een wastafel, stopcontact, leeslampje, grote spiegel en een kledingkast. Douches en toiletten bevinden zich aan het einde van hetzelfde rijtuig. 

Gold Service is inclusief:

 • Ontbijt, lunch en diner in het Queen Adelaide Restaurant
 • Toegang tot de Outback Explorer Lounge voor drankjes en gezelligheid
 • All-inclusive Australische wijnen, bieren, sterke dranken, niet-alcoholische dranken en barista-koffie tijdens uw reis
 • Keuze uit verschillende off-train excursies
 • In te checken bagage in apart bagagerijtuig:2 x 30 kg p.p.
 • Kleine koffer/tas en handbagage om mee te nemen in uw cabin voor tijdens de reis
Gold Service
Gold Service Premium Cabin

De Gold Service Premium Cabins zijn nieuw toegevoegd aan de trein. Ze hebben een luxe uitstraling met wanden van walnotenhout en afgewerkt met brons.  Overdag kunt u relaxen op een ruime lounge bank en 's avonds wordt deze omgebouwd naar een comfortabel beneden- en bovenbed. Verder beschikt uw cabin over een privébadkamer met douche, wastafel, luxe toiletartikelen en toilet. U beschikt tevens over een stopcontact, leeslampjes, grote spiegel en een kledingkast. 

Gold Premium Service is inclusief:

 • Exclusieve toegang tot het Gold Premium rijtuig  met restaurant en lounge
 • Ontbijt, tweegangen lunches en viergangendiners (regionaal geïnspireerd) geserveerd in het Gold Premium rijtuig 
 • Premium Australische wijnen, bieren, sterke dranken, alcoholvrije en barista- koffie drankjes tijdens uw reis
 • Keuze uit verschillende off-train excursies
 • Priority bagage check-in bij vertrek 
 • In te checken bagage in apart bagagerijtuig: 3 x 25 kg p.p. 
 • Kleine koffer/tas en handbagage om mee te nemen in uw cabin voor tijdens de reis
Platinum Service
Platinum Service Double/Twin Cabin

Een ruim en luxe compartiment, bijna tweemaal zo groot als een Gold Cabin of Gold Premium cabin. Het heeft grote panoramaruiten aan twee zijden voor een ongehinderd uitzicht links en rechts van de trein. Overdag een ruime zitkamer met 2 fauteuils en 2 bijzettafels, 's nachts een comfortabele slaapkamer met een tweepersoonsbed of 2 éénpersoonsbedden (naar keuze). Verder beschikt uw cabin over een privébadkamer met douche, wastafel, luxe toiletartikelen en toilet. U beschikt tevens over een stopcontact, leeslampjes, grote spiegel en een kledingkast. 

Platinum Service is inclusief:

 • Exclusief gebruik van het Platinum Club rijtuig met restaurant en lounge
 • Ontbijt, tweegangen lunches en viergangendiners (regionaal geïnspireerd) geserveerd in het Platinum Club rijtuig
 • All-inclusive Bollinger champagne, Australische wijnen, bieren, sterke dranken, niet-alcoholische dranken en barista-koffie tijdens uw reis
 • Ontbijt in cabin mogelijk
 • Drankenservice in cabin mogelijk
 • Eerste voorkeur off-train excursies
 • Kluisje in uw cabin
 • Transfer aan het begin en einde van uw reis tot 60 km vanaf het station
 • Priority bagage check-in bij vertrek 
 • In te checken bagage in apart bagagerijtuig: 3 x 30kg p.p. 
  Kleine koffer/tas en handbagage om mee te nemen in uw cabin tijdens de reis.   

Platinum Club Dining / Lounge

Het Platinum Club rijtuig in The Ghan bestaat uit een luxe, intieme lounge en een restaurant, exclusief voor passagiers in Platinum Service. U kunt hier relaxen en een cocktail kiezen van een uitgebreide barlijst (inbegrepen). In het restaurantdeel geniet u van heerlijke maaltijden die vers aan boord worden bereid.

Restaurantrijtuig Queen Adelaide

Passagiers in Gold Twin/Single Service gebruiken de maaltijden in het sfeervolle 'Queen Adelaide' restaurantrijtuig. Geniet hier dagelijks van een volledig ontbijt, tweegangenlunch en driegangendiner die vers worden bereid door de chefs aan boord. Er zijn tafels voor twee en vier personen.

Gold Premium Dining / Lounge

Het Gold Premium rijtuig in The Ghan bestaat uit een luxe, intieme lounge en een restaurant, exclusief voor passagiers in Gold Premium Service. U kunt hier relaxen en een drankje kiezen van een uitgebreide barlijst (inbegrepen). In het restaurantdeel geniet u van heerlijke maaltijden die vers aan boord worden bereid.

Outback Explorer Lounge in The Ghan

Voor of na de maaltijd, maar ook gedurende de rest van de dag of avond zijn Gold Service Twin/Single passagiers welkom in de Outback Explorer Lounge, het 'sociale hart' van The Ghan. U kunt kiezen uit diverse drankjes (inbegrepen): bieren, wijnen, standaard likeuren, soft drinks, koffie, thee en water. Door de grote ramen heeft u uitzicht aan beide zijden van de trein. Geniet van uw favoriete drankje als de ondergaande zon het landschap van de 'outback' langzaam felrood kleurt.

The Ghan - Off Train Excursions

Tijdens de reis met de beroemde Ghan kunt u op enkele stopplaatsen een keuze maken uit verschillende excursies. U kunt uw voorkeur doorgeven bij boeking. Ter plaatse hoort u bij welke excursie u ingedeeld bent. Deze excursies zijn bij de prijs inbegrepen. In geval van een treinvertraging is het mogelijk dat een excursie komt te vervallen om verloren tijd in te halen.  

 • Katherine - We bezoeken de prachtige en spirituele Nitmiluk-kloof. U kunt deelnemen aan de Nitmiluk Gorge Cruise of de Nitmiluk First Gorge Rock Art cruise. Van mei tot en met oktober wordt de z.g. ‘Outback Experience’ aangeboden. U maakt kennis met het leven op een Australisch veebedrijf middels pakkende verhalen, anekdotes, demonstraties en live muziekuitvoeringen. Tegen bijbetaling is het mogelijk om een helikoptervlucht of een vlucht per klein vliegtuigje te maken over Kakadu en Nitmiluk National Park.
 • Alice Springs - Er kan gekozen worden uit verschillende excursies. Verken bijvoorbeeld het plaatsje Alice Springs, bezoek de spectaculaire vogelshow in Desert Park of Simpsons Gap. Tegen betaling kunnen er nog verschillende excursies bijgeboekt worden zoals bijvoorbeeld een tocht per kameel of een helikoptervlucht.  
 • Coober Pedy (alleen tijdens the Ghan Experience) - U brengt een bezoek aan Coober Pedy, de Opaalhoofdstad van de wereld.   

Reizen met The Ghan

Neem u contact op met onze Travel Consultants voor meer informatie over een treinreis door Australië met The Ghan. 

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen