Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Keulen
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Muzikale kerstcruise over de romantische Rijn

Vier kerst aan boord van het luxe hotelschip

muziekreizen

Muzikale kerstcruise over de romantische Rijn

Een feestelijke kerst aan boord van de Swiss Sapphire met veel muziek en een prachtig landschap

Volpension
Concerten
Kerst
Volgend vertrek
21-12-2022
Reisduur
6 dagen
Vertrekpunt
Arnhem
Reisleider
Onno Verschoor, Joost van der Meent
Schip
HS Swiss Sapphire*****

Feestelijke muziekcruise 

Met groot genoegen nodigen we u uit om kerst aan boord van het 5-sterren superior luxe hotelschip Swiss Sapphire te vieren. Tijdens de gehele reis vaart een kwartet van het kamermuziekensemble CAROUSEL onder leiding van de prijsbekroonde klarinettiste Annelien van Wauwe mee. De veelzijdige samenstelling (klarinet, viool, cello, piano) garandeert een afwisselend en verrassend programma. Naast de dagelijkse concerten van CAROUSEL aan boord kunt u aan de wal van de beroemde sopraan Diana Damrau genieten die een sfeervol kerstconcert heeft samengesteld. De vrolijke en toch serieuze opera La Cenerentola kunt u in Keulen bezoeken. Nadat u op de Rijn langs al de schilderachtige kastelen en plaatsen vol van legendes bent gevaren, arriveert u in Bonn, waar Hannick Reizen een exclusief afscheidsconcert voor u heeft georganiseerd met het Kölner Kammerensemble. Van harte welkom aan boord voor een welvarende kerst!

Düsseldorf
Düsseldorf in kerstsfeer
Düsseldorf 3
Düsseldorf
Essen_Philharmonie_EMG
Philharmonie Essen
Keulen+by+night
Keulen
Keulen Kerst
Keulen in kerstsfeer
Keulen StaatenHaus_abends Kopie
Keulen Staatenhaus
Keulen 1
Keulen
Koblenz uitzicht
Koblenz
Kerstmarkt in Bonn centrum
Kerstmarkt in Bonn
Bonn
Bonn
Bonn+-+shutterstock_727937296
Bonn
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Woensdag 21 t/m maandag 26 december, CAROUSEL chamber music ensemble o.l.v. Annelien van Wauwe aan boord - inbegrepen
 • Donderdag 22 december, Weihnachtskonzert met Diana Damrau - optioneel
 • Vrijdag 23 december, opera La Cenerentola (Rossini) - optioneel
 • Zondag 25 december, Feestelijke muziek in Bonn - inbegrepen

Zaal Keulen Philharmonie © Matthias Baus
La Cenerentola © Klaus Lefebvre

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Woensdag 21 t/m maandag 26 december - CAROUSEL chamber music ensemble o.l.v. Annelien van Wauwe aan boord

aan boord van hotelschip Swiss Sapphire

Het Brusselse kamermuziekensemble CAROUSEL bestaat uit twaalf jonge uitmuntende musici, waarvan vier elke dag aan boord een concert voor u geven. In 2019 heeft de gelauwerde Belgische klarinettiste Annelien van Wauwe het ensemble opgericht. De musici zijn één voor één actieve kamermusici en solisten en zijn prijswinnaars van gerenommeerde wedstrijden. We zullen de vier die meegaan even aan u voorstellen:
Annelien van Wauwe is dus de oprichter van het ensemble en klarinettiste. Met haar expressieve, lyrische en eerlijke uitvoeringen weet ze haar publiek te betoveren. Zij was eerder BBC Radio 3 New Generation Artist en won talrijke internationale wedstrijden. Ook treedt ze met talrijke orkesten op en speelt op prestigieuze podia. Zij geeft regelmatig masterclasses en is hoofddocent klarinet in het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Louis Rodde is een Franse cellist en is laureaat van de Cziffra Stichting. Met het Trio Karénine won hij het ARD concours in München. Louis Rodde is een gepassioneerde docent. Hij werd in 2021 benoemd tot professor kamermuziek aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris.
Samuel Nemtanu is een Franse violist die sinds 2016 aanvoerder van de tweede violen van het Brussels Philharmonic is. Samuel Nemtanu won de Concours International de Violon Henry Koch in Liège in 2006. Hij trad op als solist met het Keshet Eilon String Orchestra in het Musée du Louvre in Parijs en het Orchestre Philharmonique de Liège.
Gwendal Giguelay is een Franse pianist en een veelzijdig musicus die als autodidact begon. Hij speelt concerten over de hele wereld en heeft talrijke prijzen gewonnen. Gwendal is gepassioneerd door kamermuziek en werkt met verschillende ensembles en musici samen. Daarnaast wijdt hij zich  aan improvisatie en is een gerenomeerde pedagoog.

CAROUSEL neemt u mee op een levendige, vrolijke, gepassioneerde en enthousiaste muzikale vaart over de Rijn!

Donderdag 22 december - Weihnachtskonzert met Diana Damrau

Philharmonie Essen, Alfried Krupp Saal (20:00 uur)

Dirigent
Gianluca Capuano

Uitvoerenden
Diana Damrau – sopraan
Matthias Höfs – trompet
NDR Radiophilharmonie

Muziek
Aria’s van Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel en Wolfgang Amadeus Mozart alsmede geselecteerde kerstliederen

Een van de belangrijkste liedvertolkers en operazangeres van deze tijd, Diana Damrau, heeft een programma volledig in de kerstsfeer samengesteld. Damrau treedt regelmatig bij de grote operahuizen op, zoals La Scala in Milaan, de Royal Opera House, Opéra National de Paris en de Metropolitan Opera in New York. Laat u zich door haar betoverende stem meenemen en geniet van de sfeervolle muziek.

Prijs: € 92,- (incl. transfers v.v.)

Vrijdag 23 december - opera La Cenerentola (Rossini)

Oper Köln, Staatenhaus Saal 1 (19:30 uur)

Dirigent
Matteo Beltrami

Regie
Cecilia Ligorio

Uitvoerenden
Gürzenich-Orchester Köln
Chor der Oper Köln
Adriana Bastidas-Gamboa, Dmitry Ivanchey, Wolfgang Stefan Schwaiger, Giulia Montanari, e.a.

La Cenerentola is met lichte veranderingen het sprookje Assepoester in operavorm. Dat juist deze opera van Rossini zo geliefd is rondom de kerst, maakt al de volledige titel duidelijk: 'La Cenerentola ossia la bonta in trionfo' – Assepoester of de triomf van de deugd. La Cenerentola is geen zuivere opera buffa meer, waar om ruzie gelachen wordt en de boosdoeners gestraft worden. Deze opera is een dramma giocoso, een komisch drama, dus zowel serieus als vrolijk. Centraal staat dan ook vergeving in plaats van straf en de hoop voor een betere wereld. Rossini weet met zijn meeslepende muziek van virtuoze belcanto en zijn beroemde orkestcrescendi deze boodschap met muziek meesterlijk te verbinden.

Prijs: € 65,- (incl. transfers v.v.)

© Kirsten Nijhof

Foto_7_La_Cenerentola_190316_Oper_LeipzigKirsten_Nijhof

Zondag 25 december - Feestelijke muziek in Bonn

Stiftskirche Bonn (17:30 uur)

Uitvoerenden
Kölner Kammerensemble 

Muziek
Werken van Bach, Telemann, Vivaldi, Händel e.a. 


Het Kölner Kammerensemble is samengesteld uit onder andere musici van het Kölner Kammerorchester. Het Kölner Kammerorchester is het oudste kamerorkest van Duitsland en is in 1923 opgericht. Ze hebben onder andere Wilhelm Kempff op een tournee begeleid. Veel aanstormend talent wordt de weg geëffend door dit orkest. De huidige dirigent, Christoph Poppen is allerminst een onbekende en zet de traditie van een warme strijkersklank en duidelijke structuren verder voort.
Speciaal voor u speelt het Kölner Kammerensemble een speciaal samengesteld programma, zodat u een uniek afscheidsconcert kunt beleven.

Programma en excursies

Uw route in beeld

Routekaartje Hannick Kerstcruise 2022

Dag 1 - Welkom aan boord in Arnhem

Vanmorgen bent u van harte welkom aan boord van het 5-sterren superior luxe hotelschip Swiss Sapphire. U wordt verwelkomd door uw reisleiding en crew van het schip. Het schip is speciaal aangekleed tot een intiem schip om tot een ultiem verblijf voor u te zijn tijdens de kerstperiode. Ondertussen gooit de kapitein de trossen los en zet koers naar Düsseldorf waar wij de volgende morgen zullen aankomen. U geniet van een heerlijke eerste dag aan boord en is er alle ruimte om uw reisgenoten te leren kennen. Er staat een heerlijke lunch voor u klaar aan boord alvorens u geniet van de eerste muziektoelichting van uw reisleider en het concert aan boord.

Arnhem, shutterstock_354107594

Dag 2 - Weihnachtskonzert in Essen

Na een uitgebreid ontbijtbuffet aan boord verzorgt uw reisleider een muziektoelichting over het optionele concert wat u vanavond kunt bijwonen en geniet u aansluitend van een concert aan boord verzorgt door CAROUSEL. De uitstekende lunch wordt geserveerd aan boord. Vanmiddag is er alle ruimte om Düsseldorf te ontdekken. Onder begeleiding van een deskundige gids beleeft u de bijzondere plekken en verhalen van deze stad. De hoofdstad van Nordrhein Westfalen is bijzonder veelzijdig en heeft veel te bieden voor architectuur-, kunst- en uiteraard muziekliefhebbers. De chef en zijn keukenbrigade serveert u graag een voortreffelijk diner aan boord. Optioneel kunt u het Weihnachtskonzert in de Philharmonie in Essen bijwonen waar u comfortabel per touringcar naartoe wordt gebracht.

Essen, shutterstock_2154978669

Dag 3 - Domstad Keulen

Tijdens een heerlijk ontbijt gooit de kapitein de trossen los en vaart u richting de Domstad Keulen waar u rond lunchtijd aankomt. Vanmorgen geniet u van een fantastisch optreden aan boord in de salon. Tevens verzorgt uw reisleider een muziektoelichting op de optionele opera La Cenerentola welke vanavond plaatsvindt. Vanmiddag heeft u de mogelijkheid om op de allerlaatste dag de kerstmarkten van Keulen te bezoeken met uitzicht op de indrukwekkende dom. Indien bijgeboekt worden de gasten per comfortabele touringcar na een vroeg diner naar de Oper Köln gebracht voor een bijzondere opera. U bevindt zich echt in optimale kerstsferen! Na terugkomst zet u koers richting het Deutsches Eck bij Koblenz, een belangrijke plaats van de Rijn waar de Moezel zich samenvoegt bij deze majestueuze rivier.

Keulen Dom kerstmarkt

Dag 4 - ‘Heiligenabend’ in Koblenz

Vanmorgen komt u net na het ontbijt aan in Koblenz waar wij de rest van de dag zullen verblijven. Onder leiding van een deskundige lokale gids maakt u een korte wandeling door de romantische straten in Koblenz en ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden. Loop vooral ook even langs het Deutsches Eck met het standbeeld van keizer Wilhelm I. Hier ziet u twee iconische rivieren zich samenvoegen met een indrukwekkend uitzicht over Kasteel Ehrenbreitstein. Vanmiddag bent u van harte welkom aan boord voor een indrukwekkend optreden aan boord. Na het diner heeft u de mogelijkheid om een avondmis te bezoeken, in bijvoorbeeld de St. Kastor Basiliek welke nabij uw schip gelegen is.

Koblenz+by+night!

Dag 5 - Eerste kerstdag met uitzicht op de Loreley Passage

Kerst aan boord! U geniet van een voortreffelijk kerstontbijt met uw medereizigers terwijl uw schip koers zet naar één van de meest bijzondere stukken van de Rijn. Na het ontbijt vaart u over de Loreley Passage welke bekleedt in wintersferen een ontzettend uniek uitzicht geeft en u met recht ziet waarom dit één van de allermooiste gedeeltes van de Rijn betreft. Houd uw camera vooral bij de hand! U geniet van een voortreffelijke lunch aan boord. Vanmiddag verzorgt uw reisleider een muziektoelichting over het bijzondere concert welke vanavond plaatsvindt. Aan het einde van de middag komt u na een heerlijke vaardag aan in de stad van Beethoven, Bonn! U geniet van een heerlijk diner aan boord. Vanavond staat er een bijzonder exclusief concert op de planning.

Loreley Passage

Dag 6 - Ontscheping in Arnhem

Vandaag geniet u nog van een heerlijke vaardag aan boord. Vanmorgen zet uw kapitein koers naar Arnhem waar u aan het begin van de avond aankomt. Aan boord geniet u van een indrukwekkend concert en deelt u met elkaar de bijzondere reiservaringen. Na een vroeg diner ontscheept u in Arnhem en neemt u afscheid van uw reisgenoten.

Wijzigingen in vaarroute, vaarschema, excursieprogramma en/of muziekprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.

Arnhem, shutterstock
Toon meer
Toon minder

Riviercruiseschip Swiss Sapphire

Hotelschip Swiss Sapphire draagt met trots haar vijf sterren. Aan boord van dit schip vindt u bijna louter royale suites. De prachtige kleurstelling en inrichting geven hotelschip Swiss Sapphire een warme en chique uitstraling. Vanuit de luxe, royale salon met comfortabele fauteuils geniet u van het mooie uitzicht en de fantastische verzorging aan boord: de verzorging is op basis van volpension. De bemanning staat dagelijks voor u klaar om u heerlijk te verwennen. Wij leggen graag de loopplank voor u uit!

Swiss Sapphire buitenkant NIEUW
Swiss Sapphire
Swiss Sapphire entree NIEUW
Royale entree
Panoramabar
BW Saphire High Res-0397 RESTAURANT
Luxe restaurant
BW Saphire High Res-0330 salon
Bistro
A Grandsuite Swiss Emerald
A-Grandsuite (28 m²). Foto toont de suite van zusterschip Swiss Emerald.
B Suite
B-suite (21 m²) met panorama schuifpui en Frans balkon, Rubindek
AB Minisuite 2
A-/B-minisuite (17 m²) met panorama schuifpui en Frans balkon, Diamantdek en Rubindek
C Cabine Swiss Emerald
C-cabine (14m²). Foto toont de cabine van zusterschip Swiss Emerald.
Veeg naar links

Reisinformatie

Schip en veiligheid

Riviercruiseschip Swiss Sapphire, een van de allermooiste hotelschepen van Europa!
De innovatieve en luxe inrichting van de royale suites aan boord van riviercruiseschip Amadeus Silver III zorgen ervoor dat het u aan boord van dit hotelschip aan niets zal ontbreken. Ook in de sfeervolle salon en het restaurant is het vorstelijk genieten. In het luxe restaurant worden elke dag de maaltijden geserveerd: de verzorging is op basis van volpension. Ook zijn de volgende faciliteiten aanwezig op riviercruiseschip Swiss Sapphire:

 • Fitnessfaciliteiten
 • Boutique
 • Whirlpool

Individuele vrijheid
Het programma van deze reis hebben wij met zorg samengesteld, maar alles mag en niets moet. Deze reis biedt u ook voldoende gelegenheid en vrije tijd om er individueel op uit te trekken. Iedere dag liggen wij immers in een andere stad aangemeerd.

Welkom aan boord van het riviercruiseschip Swiss Sapphire
U bevindt zich op een van de allermooiste hotelschepen van Europa. In het luxe restaurant van hotelschip Swiss Sapphire worden u elke dag ontbijt, lunch en diner geserveerd: de verzorging is op basis van volpension. Vanuit de sfeervolle salon op het Diamantdek en het Zonnedek, kunt u heerlijk genieten van de prachtige panorama’s die aan u voorbij trekken. Het riviercruiseschip Swiss Sapphire biedt plaats aan 104 personen.

Suties als hotelkamers aan boord van het riviercruiseschip Swiss Sapphire
De royale en comfortabele kamers op het riviercruiseschip Swiss Sapphire zijn bijzonder stijlvol ingericht met alle gebruikelijke voorzieningen zoals:

 • TV met video-informatie
 • Telefoon
 • Kluisje
 • Minibar
 • Individueel regelbare airconditioning en verwarming
 • Eigen badkamer met douche en toilet

De kamers zijn verdeeld over drie dekken. Op het Diamantdek liggen 14 A-Grandsuites van maar liefst 28 m², twee Mini Suites van 17 m² en twee A-cabines van 14 m². Op het Rubindek treft u 20 B-Suites van 21 m² en twee Mini Suites van 17 m². De 11 C-cabines van 14 m² en één Mini Suite van 17 m² zijn gelegen op het Smaragddek. Alle kamers op het Diamantdek en op het Rubindek beschikken over een panorama schuifpui en Frans balkon. De kamers op het Smaragddek beschikken over kleinere vensters die niet geopend kunnen worden.

Liften aan boord van het riviercruiseschip Swiss Sapphire
Er is op het schip een echte hotellift aanwezig waarmee u het Rubin- en Diamantdek kunt bereiken. Het Smaragddek is niet per lift bereikbaar. Het Zonnedek bereikt u tevens via een trap.

 • A- en B-suites en cabines met panorama schuifpui en Frans Balkon
 • A-Grandsuites van maar liefst 28 m²
 • B-suites van maar liefst 21 m²
 • Panoramabar
 • Echte hotellift aan boord
 • Bouwjaar 2008

* Het gebruik van rolstoelen en rollators aan boord van riviercruiseschip Swiss Sapphire is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. De bemanning parkeert deze voor u op het zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Elektrische scootmobiels/rolstoelen zijn uitgesloten.

 

Dekkenplan Treasures_Destin

Voordelen van een riviercruise

Persoonlijke zorg
De kapitein van Swiss Sapphire draagt samen met zijn bemanning zorg voor een comfortabele cruise met persoonlijke aandacht. De house keeping zorgt twee keer per dag voor de hygiëne van uw hotelkamer. Ook zorgt de bemanning voor heerlijke maaltijden in het luxe restaurant. In de salon genieten de liefhebbers, onder het genot van een glaasje wijn of kopje koffie van de mooie panorama’s.

Veel zien in weinig tijd
Eén van de grote voordelen van uw riviercruise; het stelt u in staat om in 6 dagen tijd de mooiste plekjes van Duitsland te ontdekken. Elke dag een nieuwe route, elke dag een ander programma. Een welvarende vakantie waarin we cultuur, natuur en ontspannen in één vakantie combineren! Vanuit uw prachtige kamer geniet u elke dag van een ander panorama.

Geen koffergesjouw
Een van de grote voordelen van uw riviercruise met het hotelschip Swiss Sapphire is dat u slechts één keer uw koffer hoeft uit te pakken. Uw hotel vaart immers mee.

Hannick, dus veel inclusief
Tijdens een riviercruise bij Hannick is veel inclusief. U geniet van volpension verzorging aan boord. Ook twee concerten op uitzonderlijke locaties in Duitsland zijn bij de reissom inbegrepen.

Klimaatneutraal op reis

 Klimaatneutraal op reis
Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u!
Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 4 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.
Klik hier voor meer informatie.

Taxiservice

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

Taxiservice

Excursies

Tijdens deze riviercruise heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan de volgende excursies: 

 • Dag 2: Stadswandeling Düsseldorf: € 25,- p.p. 
 • Dag 3: Stadswandeling Keulen: € 25,- p.p. 
 • Dag 4: Stadswandeling Koblenz: € 25,- p.p.

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
6-daagse Muzikale kerstcruise over de romantische Rijn
Vanaf 1.698,- p.p.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs (per persoon)
21 december 2022
Vanaf 1.698,-

Toeslagen:

Toeslag 2-pers. C-minisuite (17 m²), Smaragddek 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-minisuite (17 m²), Rubindek 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-suite (21 m²), Rubindek 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (14 m²), Diamantdek 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-minisuite (17 m²), Diamantdek 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-grandsuite (28 m²), Diamantdek 698,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (14 m²), Smaragddek 498,-
Toeslag 2-pers. B-minisuite voor alleengebruik (17 m²), Rubindek 598,-
Toeslag 2-pers. B-suite voor alleengebruik  (21 m²), Rubindek 698,-
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (14 m²), Diamantdek 598,-
Toeslag 2-pers. A-minisuite voor alleengebruik (17 m²), Diamantdek 798,-
Toeslag 2-pers. A-grandsuite voor alleengebruik (28 m²) 2398,-

Hannick: dus veel inclusief

 • 6 dagen aan boord van uw varende hotelschip Swiss Sapphire
 • 2-persoons C-cabine met eigen douche / toilet / airconditioning en verwarming
 • Volpension verzorging aan boord
  • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
  • Koffie en thee na lunch en diner
  • Water tijdens elke maaltijd
  • Koffie of thee in de middag
  • Welkomstcocktail
  • Welkomstdiner
  • Captains Gala Dinner
 • Gratis Wi-Fi aan boord
 • Concerten aan boord en in Bonn
 • Boeiende muziekinleidingen door uw reisleiders
 • Alle haven- en lokale belastingen

 

 • Toeslagen voor andere type accomodaties
 • Weihnachtskonzert met Diana Damrau, € 92,- (incl. transfers v.v.)
 • opera La Cenerentola, € 65,- (incl. transfers v.v.)
 • Eventuele verhoogde brandstoftoeslag
 • Excursies (bij boeking te reserveren)
 • Taxiservice (bij boeking te reserveren)
 • Verzekeringen en poliskosten
 • Uitgaven van persoonlijke aard zoals fooien, drankjes en entreegelden voor individueel te bezoeken musea e.d.
 • ANVR boekingskosten van € 30,- per factuur
 • Calamiteitenfonds van € 2,50 per factuur en SGR-Consumentenbijdrage van € 5,- per persoon

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 70 personen. Annuleringstermijn touroperator 8 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarschema en excursieprogramma om nautische / organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist. Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 95 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

De volgende voorwaarden zijn van toepassing op Hotelschip Swiss Sapphire. Klik hier om de vervoerscondities te lezen.

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere, bijzondere muziekreizen

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Hannick brochure muziekreizen_najaar en kerst 22-23
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen