Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
North_Yorks_Moors_Railway_Steam
U bevindt zich hier: Home
Alle reizen
Treinreizen
Noord-Engeland per historische treinen

Noord Engeland per historische treinen

treinreizen

Noord Engeland per historische treinen

Ontdek de schoonheid van het Noord-Engelse landschap en geniet van de bijzondere treintrajecten

Historische treinen
Nederlandssprekende tourleader
Volgend vertrek
null-null-null
Reisduur
7 dagen
Vertrekpunt
York
Trein
Keighley & Worth Valley Heritage Railway
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Maak kennis met het Noord-Engelse landschap

Ontdek de schoonheid van het Noord Engelse landschap, de bijzondere treintrajecten en geniet van de authentieke sfeer in de dorpjes en steden. Maak kennis met de regio’s Yorkshire, Lake District en Northumberland. Reis mee op de bijzondere spoorlijnen, waaronder de North Yorkshire Moors Spoorlijn, de Keighley & Worth Valley Heritage Railway en de Haverthwaite & Lakeside Heritage Railway. De Engelssprekende gids vertelt u alles over de geschiedenis en de bijzonderheden van dit land. Onze Nederlandssprekende
tourleader is mee om u alle zorgen uit handen te nemen.

https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Engeland%20-%20Yorkshire%20en%20Northumberland/shutterstock_336621734%20Lake%20distirct.jpg
Lake District
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Engeland%20-%20Yorkshire%20en%20Northumberland/Keighley%20&%20Worth%20Valley%20Heritage%20Railway.jpg
Keighley & Worth Valley Heritage Railway
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Engeland%20-%20Yorkshire%20en%20Northumberland/North_Yorkshire_Moors_Railway_45407.jpg
North Yorkshire Moors Railway
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Engeland%20-%20Yorkshire%20en%20Northumberland/North_Yorks_Moors_Railway_Steam.jpg
North Yorkshire Moors Railway
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Engeland%20-%20Yorkshire%20en%20Northumberland/York.Minster.original.3398.jpg
York - Minster
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Engeland%20-%20Yorkshire%20en%20Northumberland/shutterstock_440523733%20Lindisfarne-1.jpg
Het eiland Lindisfarne
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Engeland%20-%20Yorkshire%20en%20Northumberland/Northumberland%20-%20Hadrians%20Wall.jpg
Hadrian's Wall
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Engeland%20-%20Yorkshire%20en%20Northumberland/Lake%20District%20-%20Noord%20Engeland.jpg
Lake District
Veeg naar links

Programma en excursies

Uw route in beeld

Routekaartje Noord-Engeland per historische trein

Dag 1 - Amsterdam - York

In de ochtend verzamelen op de luchthaven Schiphol. Hier ontmoet u tevens uw Nederlandssprekende reisbegeleider. U vliegt met KLM van Amsterdam naar Leeds Bradford, waar u rond 09.30 uur aankomt. Na aankomst op de luchthaven wordt u ontvangen door de Engelssprekende gids, gevolgd door de transfer naar York.

York staat bekend om de invloed van de Romeinen en de Vikingen. Oude muren omringen de eigentijdse winkels en levendige eetgelegenheden. Perfect gelegen halverwege Edinburgh en Londen, met de Nationale Parken Yorkshire Dales, North York Moors en Wolds als achtertuin, is York met geen andere plek in Engeland te vergelijken. De Sunday Times heeft York niet voor niets uitgeroepen tot de beste woonplaats in de UK.

Na de lunch in een lokale pub is de middag ter vrije besteding. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Nationaal Spoorweg Museum. Dit museum biedt een scala aan locomotieven, neemt u mee in de geschiedenis van de spoorwegen en toont regelmatig interessante exposities.
’s Avonds diner in uw hotel.
Overnachting in het hotel.

shutterstock_287561753 York

Dag 2 - York, Fountain Abbey en Studley Royal Garden

Ontbijt in het hotel.

Na het ontbijt neemt de gids u mee voor een stadswandeling door York. U bezoekt onder andere de beroemde Minster, één van de grootste Gotische kerken van Europa, en wandelt door de Middeleeuwse Shambles. Sinds de Middeleeuwen zijn deze smalle, geplaveide straten met zijn traditionele winkels nauwelijks veranderd.

De lunch wordt geserveerd in een lokale pub.

In de middag gaat u per touringcar naar Fountain Abbey, de magnifieke Cisterciënzer Abdij, gesticht door monniken afkomstig uit het Klooster van Citeaux in Bourgondië, die op zoek waren naar een eenvoudiger leven. De overgebleven ruïnes geven een prachtige inkijk in het kloosterleven tijdens de Middeleeuwen.

De omliggende tuinen van Studley Royal worden gezien als een bijzonder voorbeeld van de zogenoemde Georgian Water Gardens, die gedurende de 18e eeuw op verschillende plekken in Europa aangelegd zijn. Deze tuinen bevatten verschillende waterelementen, zoals een decoratief kanaal of een serie watervalletjes. Tegenwoordig staat dit prachtige landschap op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Na het bezoek keert u terug naar York.
Diner en overnachting in het hotel.

York.Minster.original.3398

Dag 3 - Harrogate, Keighley & Worth Valley Heritate Railway

Ontbijt in het hotel.

Na het ontbijt gaat u per touringcar via Harrogate, aan de rand van Yorkshire Dales, naar Keighley, een voormalig handelsstadje in West Yorkshire.
Hier stapt u aan boord van de nostalgische Keighley & Worth Valley Heritage Railway, waar u de sfeer van treinreizen uit de jaren ’50 herbeleeft. De Keighley & Worth Valley Heritage Railway passeert onder andere het plaatsje Oakworth (filmlocatie voor de film The Railway Children) en Haworth (voormalige woonplaats van de Brontë familie). Door de jaren heen is deze spoorlijn veel gebruikt in tv programma’s en films, waaronder Sherlock Holmes, Poirot en Pink Floyd’s The Wall.
Na 20 minuten komt u aan in Haworth. Hier heeft u de tijd om te lunchen. Vervolgens reist u in 20 minuten terug naar Keighley.

Na terugkomst in Keighley transfer naar het Lake District, waar u overnacht in Carlisle.
Diner en overnachting in het hotel.

Keighley & Worth Valley Heritage Railway

Dag 4 - Lake District

Ontbijt in het hotel. Na het ontbijt stapt u aan boord van de touringcar voor een bezoek aan de Holker Hall & Gardens, al vele eeuwen eigendom van de Cavendish Familie. Elke generatie heeft iets toegevoegd aan de ontwikkeling van de prachtige tuin, waardoor het nu in alle seizoenen een bezoek meer dan waard is.

Na het bezoek rijdt u door naar Haverthwaite, een klein dorpje in de regio Cumbria, gelegen in het Lake District National Park. Stap aan boord van de Haverthwaite & Lakeside Heritage Railway. Geniet van de 20 minuten durende treinreis langs de oevers van de Leven Rivier naar Windermere, waar u aan boord stapt van de stoomboot naar Bowness. Een prachtige manier om kennis te maken met het Lake District! Weer terug op het vaste land rijdt u naar Grasmere, een gezellig dorpje waar de dichter William Wordsworth heeft gewoond. Hier heeft u vrije tijd om op eigen gelegenheid door het dorpje te wandelen. Het plaatsje staat bekend om zijn legendarische Grasmere Gingerbread, dus wellicht een mooie gelegenheid om deze lokale lekkernij te proberen.

Aan het eind van de middag keert u terug naar het hotel.
Diner en overnachting in het hotel.

Noord Engeland - Grasmere - Lake district

Dag 5 - Hadrian's Wall, Holy Island en Newcastle-upon-Tyne

Ontbijt in het hotel.

Bezoek vanochtend de Hadrian’s Wall, een prachtige 117 km lange muur van kust naar kust (Noordzee tot Ierse Zee) die opgenomen is op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De muur is gebouwd van steen en turf in opdracht van Keizer Hadrianus als verdedigingsmuur voor het Romeinse Rijk. Ondanks dat stukken van de muur door de jaren heen gebruikt zijn door de plaatselijke bevolking is nog altijd een groot deel bewaard gebleven. U bezoekt het plaatsje Vindolanda, tegenwoordig bekend om het opgegraven Romeinse Fort en Museum en de ruïnes van het badhuis.

Na de lunch rijdt u door naar de kust van Northumberland, aangeduid in 1958 als Area of Outstanding Natural Beauty (AONB – gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid). Het betreft de 64 km lange kust tussen Berwick-upon-Tweed en de monding van de Coquet Rivier. Iets verderop bezoekt u het eiland Lindisfarne, ook wel bekend als Holy Island. Het eiland wordt door een brug verbonden met het vaste land. Bij vloed staat de brug echter onder water. Op het eiland vindt u vele ruïnes en kastelen. Het is ook een populaire plaats voor migrerende vogels.

De eindbestemming vandaag is Newcastle-upon-Tyne, de belangrijkste stad in de regio.
’s Avonds neemt de gids u mee voor een wandeling langs de kades van Newcastle.
Diner en overnachting in het hotel.

shutterstock_671391334 Hadrians Wall

Dag 6 - Durham, Whitby & North Yorkshire Moors Railway

Ontbijt in het hotel.

Na het ontbijt rijdt u naar het kleine stadje Durham voor een bezoek aan de Kathedraal. Deze Kathedraal wordt gezien als één van de beste voorbeelden van de Normaanse kerken in Europa en staat vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U vervolgt de reis naar Whitby, één van de populairste kustplaatsjes in de regio. De charmante vissershaven met de markante Abbey waren de inspiratiebron voor Bram Stoker’s Dracula. Whitby staat bekend om zijn lokale juwelen, de Whitby Jet, gemaakt van de zwarte fossiel die gevonden wordt rond de kliffen van Whitby. In de vele winkeltjes kunt u prachtige exemplaren aanschouwen.
Lunch is op eigen gelegenheid. Whitby staat bekend om zijn Fish & Chips. Wellicht het proberen waard!

Vervolgens stapt u aan boord van de authentieke North Yorkshire Moors Railway. Reis mee langs prachtige, landelijke stations naar de historische handelsplaats Pickering. De North Yorkshire Moors Railway gaat door het North York Moors National Park. Vroeger was het een belangrijke handelsroute vanuit de haven van Whitby; tegenwoordig is het een belangrijke toeristische attractie.
Per touringcar gaat u naar York voor de laatste overnachting.

Diner in een lokaal restaurant.

Yorkshire - badplaats Whitby

Dag 7 - York - Amsterdam

Ontbijt in het hotel.

Na het ontbijt gaat u per touringcar naar Harrogate, waar u een bezoek brengt aan dit gezellige stadje. Harrogate is een prachtige stad met nog vele kenmerken uit de Georgiaanse en Victoriaanse tijd, waaronder de oorspronkelijke kuuroordgebouwen.

Lunch in een lokaal restaurant.
Vervolgens transfer naar Leeds Bradford voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Harrogate - Yorkshire
Lees meer
Lees minder

Reisinformatie

Uw hotel

Tijdens deze reis verblijft u in de volgende hotels: 

Doubletree York****
Dit hotel is centraal gelegen in het stadscentrum en kijkt uit over de historische stadsmuur. Verschillende bezienswaardigheden, waaronder de York Minster en York’s Chocolate Story vindt u binnen 10 minuten loopafstand. Alle kamers zijn voorzien van moderne gemakken. In het hotel vindt u verder een restaurant/bar en fitness center.

Briery Wood Country House Hotel****
Vlakbij de oevers van Lake Windermere ligt het uitgestrekte landgoed van het Briery Wood Hotel. Dit prachtige hotel in het Lake District is de perfecte plaats om uit te rusten en te genieten van de landelijke sfeer. Alle kamers hebben een eigen stijl en karakter. Het restaurant serveert lokale specialiteiten, terwijl u in de bar terecht kunt voor een drankje.

Ramada Newcastle Gateshead***
Dit moderne hotel is gelegen aan de oevers van de rivier, in het levendige district. Op loopafstand vindt u vele restaurants, bars, theaters, winkels, parken en kunstgalerijen. De kamers zijn modern ingericht en voorzien van alle gemakken. In het hotel vindt u tevens een bar, een restaurant en fitness faciliteiten. 

 

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
7-daagse reis Noord Engeland per historische treinen
Vanaf 2.998,- p.p.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een minimale deelname van 20 personen. Tijdens deze reis verblijft u in 3- en 4-sterren luxe hotels. 

Vertrekdatum 2022
Prijs per persoon
8 augustus
v.a. 2.998,-

Toeslag 1-persoonskamer is 698,-

 • Vlucht met KLM in Economy Class: Amsterdam – Leeds Bradford v.v.
 • Huidige luchthavenbelastingen en brandstofheffingen (€ 76,- per persoon)
 • 1 stuk ruimbagage (23 kg) per persoon
 • 3 overnachtingen in een 4-sterren hotel in York, inclusief ontbijt
 • 2 overnachtingen in een 4-sterren hotel in Lake District, inclusief ontbijt
 • 1 overnachting in een 3-sterren hotel in Newcastle, inclusief ontbijt
 • 6 x diner
 • 5 x lunch
 • Engelssprekende gids gedurende de gehele reis in Engeland
 • Nederlandssprekende reisbegeleider gedurende de gehele reis
 • Transfers conform programma
 • Entreegelden conform programma
  • York Minster
  • Fountain Abbey
  • Holker Hall & Gardens
  • Windermere Lake Cruise
  • Vindolanda
  • Durham Cathedral
  • Avondwandeling Newcastle
 • Treinreis per historische trein
  • Keighley & worth Valley Heritage Railway
  • Haverthwaite & Lakeside Heritage Railway
  • North Yorkshire Moors Railway
 • Overige maaltijden en alle dranken tijdens de maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Optionele excursies of activiteiten
 • Overige niet-genoemde kosten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking en SGR Consumentenbijdrage € 5,- per persoon
 • ANVR Boekingskosten € 30,- per boeking

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betalingen:

 • Bij boeking dient een aanbetaling van 20% van de reissom te worden voldaan.
 • Het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan.
 • Indien de boeking 60 dagen of korter voor vertrek tot stand komt, dient de volledige reissom terstond te worden voldaan.

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • 61 of langer voor vertrek de aanbetaling (20%)
 • 60 t/m 41 dagen voor vertrek: 50% van de reissom
 • vanaf 40 dagen voor vertrek: 100% van de reissom

Groepsgrootte
Voor onze groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor deze reis is het minimum aantal deelnemers 20, het maximum aantal 25. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Incento Treinreizen de reisovereenkomst opzeggen.

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Mockup brochure Incento 22-23
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere rondreizen met bijzondere en nostalgische treinen