Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Rovos Rail Pullman met bediening
Home
Alle reizen
Treinreizen
Pretoria - Victoria Falls

Luxe treinreis naar Victoria Falls

 

treinreizen

Pretoria - Victoria Falls

Per luxe privétrein van Pretoria naar Victoria Falls

De beroemde Victoria Falls watervallen
Alle excursies inbegrepen
Uitstekende service en maaltijden
Volgend vertrek
17-04-2024
+75 vertrekdata
Reisduur
4 dagen
Vertrekpunt
Pretoria
Trein
Pride of Africa
Destin
Vanaf 2.398,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Nostalgische treinreis

Deze reis begint in Pretoria als de trein vertrekt van het fraaie Rovos Rail Station dat de uitstraling en sfeer van de jaren ’30 heeft. De trein slingert zuidelijk langs Johannesburg en rijdt door Zimbabwe in noordelijke richting. De trein rijdt langs Hwange National Park, een rijk en divers wildreservaat waar u vanuit de trein wild kunt spotten. Er wordt gestopt voor een safaririt in open voertuigen. De treinreis gaat verder en eindigt in Victoria Falls aan de machtige Zambezi rivier. Hier zijn veel excursie-mogelijkheden waaronder een boottocht, wildwatervaren, verschillende safari’s en helikoptervluchten. Op een aantal vertrekdata doet de trein er 1 dag langer over. U brengt dan een extra bezoek aan Matobo National Park.

Rovos Rail Pride of Africa
Pride of Africa
Rovos Rail Pride of Africa
Pride of Africa Pullman Cabin
JB 2014-03 Safari on Rails 529
Op safari
JB 2014-03 Safari on Rails 424
Victoria Falls
JB 2014-03 Safari on Rails 869
Het treinstation van Rovos Rail
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - Vertrek Pretoria

Welkom in Pretoria op het eigen Rovos Rail Station, dat de uitstraling en sfeer van de jaren ’30 heeft. Om 10 uur vertrekt de ‘Pride of Africa’. Maak het u gemakkelijk in uw eigen comfortabele compartiment of geniet van een drankje in de observatiewagen met zijn open achterdek. De lunch wordt geserveerd in de twee restaurantrijtuigen. De trein rijdt noordwaarts door Warmbaths en Nylstroom en wordt de Steenbokskeerkring gepasseerd. In de loop van de middag wordt de Afternoon Tea geserveerd in de lounge- en observatierijtuigen. Ronde 19.30 uur is het tijd voor het diner. Ondertussen rijdt de trein naar Beitbridge voor de grensformaliteiten met Zimbabwe.
Overnachting aan boord van de trein.

RVR-StationBuilding1b-HRes-1

Dag 2 - Aan boord

Tussen 07.00 en 10.00 uur wordt het ontbijt geserveerd in de restaurantrijtuigen. Vandaag is een ontspannen dag aan boord van de 'Pride of Africa'. De trein rijdt richting Bulawayo, de 2e stad van Zimbabwe, de hoofdstad van Matabeleland en de industriële hoofdstad van het land. De lunch wordt geserveerd in de restaurantrijtuigen. In de loop van de middag kunt u genieten van een Afternoon Tea in de lounge- en observatierijtuigen. Rond 19.30 uur  is het tijd voor het diner. Overnachting aan boord van de trein.

Rovos Rail met gasten

Dag 3 - Safari Hwange National Park

Tussen 07.00 en 10.00 uur wordt het ontbijt geserveerd in de restaurantrijtuigen. De trein rijdt langs de oostelijke grens van Hwange National Park over één van de langste rechte spoorlijnen van Afrika. Lunch aan boord. Rond 15.00 uur aankomst in Kennedy. U stapt uit en vertrekt in open voertuigen voor een safari in Hwange National Park, op zoek naar de Big Five. Na terugkeer in de trein wordt het diner geserveerd in de restaurantrijtuigen. Overnachting aan boord van de trein.

IMG_1066

Dag 4 - Aankomst Victoria Falls

Tussen 07.00 en 09.30 uur wordt het ontbijt geserveerd in de restaurantrijtuigen, terwijl de trein richting Victoria Falls rijdt. Rond 10.00 uur komt u aan op het kleine station van Victoria Falls tegenover het beroemde Victoria Falls Hotel. Einde van uw treinreis.

Rovos Rail - safari on rails

 

Rovos Rail

Sinds de oprichting in 1989 is Rovos Rail hét symbool voor stijlvolle treinreizen in Zuidelijk Afrika. De 'Pride of Africa' is dan ook de meest luxueuze trein op het zuidelijk halfrond. Deze trein is uw rijdende hotel op uw reis door Zuidelijk Afrika. Aan boord geniet u van vijfsterren service en een uiterst comfortabel compartiment. Met deze trein beleeft u zelf de gouden eeuw van het treinreizen! 

Er zijn 3 type cabins aan boord van Rovos Rail:  Pullman Suite/Pullman Gold (7m2), Deluxe Suite (10m2) en Royal Suite (16m2).

treinreis-afrika-rovos-rail
Luxe restaurantrijtuig
treinreis-afrika-rovos-rail
Deluxe suite (11 m2)
Rovos Rail Restaurant 's avonds
Rovos Rail Restaurant 's avonds
treinreis-afrika-rovos-rail
Pullman Suite (7 m2)
treinreis-afrika-rovos-rail
Royal Suite (16 m2)
treinreis-afrika-rovos-rail
Persoonlijke service aan boord
treinreis-afrika-rovos-rail
Reis met gelijkgestemden
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw hotels

Tijdens deze 4/5-daagse reis verblijft u 3/4 nachten in de trein. Indien gewenst kunnen wij dit arrangement, geheel naar uw wensen, uitbreiden met extra hotelovernachtingen, excursies en autohuur. Dit kan aan het begin en einde van uw treinreis.

Praktische informatie

De trein
U reist aan boord van de 'Pride of Africa' van Rovos Rail. Geniet van het comfort en de nostalgie aan boord, die oude tijden doet herleven. 

Kledingadvies
Overdag nette vrijetijdskleding. Naast lichte zomerkleding adviseren wij u om wat warme kleding in te pakken voor de Kaap, het noordelijke binnenland van Zuid-Afrika en voor de wildsafari’s in open voertuigen die meestal plaatsvinden rond zonsopgang en zonsondergang.
Het diner aan boord van de trein is formeel. Voor heren is een net overhemd met stropdas een minimumvereiste. Een jasje is optioneel. Voor dames raden wij een cocktailjurk, avondjurk of een pak aan. 
 Wasserij-service aan boord is bij de prijs inbegrepen.

Informatie over paspoort en visum
U heeft voor deze reis een paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is na afloop van de reis en minimaal 6 lege pagina's bevat. Voor sommige landen heeft u een visum nodig. Wij informeren u hier graag over.

Stoomlocomotieven
De mogelijkheden voor het inzetten van stoomlocomotieven in zuidelijk Afrika zijn de laatste jaren verder ingeperkt. Voorzieningen voor het innemen van water en kolen zijn vrijwel overal verdwenen. Stoomlocomotieven rijden daarom alleen nog op het eigen spooremplacement van Rovos Rail in Pretoria dat u tijdens deze reis zult bezoeken.

Het spoortraject
Het spoortraject waarover de trein rijdt, wordt niet consequent onderhouden. Mocht u ‘s nachts wakker worden in de veronderstelling dat de trein met hoge snelheid rijdt, wees er dan van verzekerd dat die indruk wordt veroorzaakt door de staat van het spoortraject. De snelheid van de trein is beperkt tot 60 km per uur; op minder goede delen wordt de snelheid verminderd tot 20 km per uur. Als u het te lawaaiig vindt, zijn er oordopjes beschikbaar.

Dienstregeling, routes en excursies
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Rovos Rail en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Rovos Rail behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

Gezondheid
Laat u zich door uw huisarts of de GGD ruim vóór vertrek informeren omtrent de benodigde vaccinaties.

Lees meer
Lees minder

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
4/5 -daagse reis Pretoria - Victoria Falls
Vanaf 2.398,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Deze reis kunt u maken op basis van een Pullman, Deluxe of Royal Suite aan boord van de Rovos trein. Deze reis is naar wens uit te breiden met extra hotelovernachtingen voorafgaand aan of na uw treinreis.  

Genoemde prijzen zijn richtprijzen in Euro per persoon op basis van een 2-persoonscompartiment. Deze prijzen kunnen, afhankelijk van de actuele valuta-wisselkoersen, afwijken van de definitieve prijzen op het moment van boeken. Prijzen zijn per enkele reis.

  * Op deze vertrekdata duurt de reis 5 dagen / 4 nachten. De trein vertrekt op dag 1 aan het eind van de middag, om 18.00 uur. Op dag 3 wordt er een extra stop gemaakt voor een bezoek aan Matobo National Park. Op dag 4 bezoekt u Hwange National Park, volgens programma. Dag 5 aankomst Victoria Falls

Vertrekdata 2024
Prijs per persoon o.b.v. een Pullman Suite
20*, 27* maart & 10*, 17*, 24* april & 1*, 15*, 29* mei & 12* juni & 10*, 17*, 24*, 31* juli & 7*, 14*, 22, 28* augustus & 4*, 11*, 19, 26 september & 2*, 10, 17, 23*, 31 oktober & 6*, 13*, 20*, 27* november, 23* december
v.a. 2.398,-
Vertrekdata 2024
Prijs per persoon o.b.v. een Deluxe Suite
20*, 27* maart & 10*, 17*, 24* april & 1*, 15*, 29* mei & 12* juni & 10*, 17*, 24*, 31* juli & 7*, 14*, 22, 28* augustus & 4*, 11*, 19, 26 september & 2*, 10, 17, 23*, 31 oktober & 6*, 13*, 20*, 27* november, 23* december
v.a. 3.598,-
Vertrekdata 2024
Prijs per persoon o.b.v. een Royal Suite
20*, 27* maart & 10*, 17*, 24* april & 1*, 15*, 29* mei & 12* juni & 10*, 17*, 24*, 31* juli & 7*, 14*, 22, 28* augustus & 4*, 11*, 19, 26 september & 2*, 10, 17, 23*, 31 oktober & 6*, 13*, 20*, 27* november, 23* december
v.a. 4.698,-
Vertrekdata 2025
Prijs per persoon o.b.v. een Pullman Suite
8*, 15*, 23 januari & 6, 12*, 20, 27 februari & 5*, 13, 19*, 26* maart & 3, 9*, 16*, 23*, 30* april & 14*, 28* mei & 11*, 27* juni & 9*, 16*, 23*, 30* juli & 6*, 13*, 20*, 28 augustus & 3*, 10*, 18, 25 september
v.a. 2.398,-
Vertrekdata 2025
Prijs per persoon o.b.v. een Deluxe Suite
8*, 15*, 23 januari & 6, 12*, 20, 27 februari & 5*, 13, 19*, 26* maart & 3, 9*, 16*, 23*, 30* april & 14*, 28* mei & 11*, 27* juni & 9*, 16*, 23*, 30* juli & 6*, 13*, 20*, 28 augustus & 3*, 10*, 18, 25 september
v.a. 3.598,-
Vertrekdata 2025
Prijs per persoon o.b.v. een Royal Suite
8*, 15*, 23 januari & 6, 12*, 20, 27 februari & 5*, 13, 19*, 26* maart & 3, 9*, 16*, 23*, 30* april & 14*, 28* mei & 11*, 27* juni & 9*, 16*, 23*, 30* juli & 6*, 13*, 20*, 28 augustus & 3*, 10*, 18, 25 september
v.a. 4.698,-

Toeslag 2-pers. Pullman compartiment (7 m2) voor alleengebruik: 50%
Toeslag 2-pers. Deluxe compartiment (11 m2) voor alleengebruik: 50% 
Toeslag 2-pers. royal suite (16 m2) voor alleengebruik: 50%

Toeslagen voor KLM-vluchten per Business Class zijn op aanvraag. 

 • Accommodatie aan boord van de trein
 • Alle maaltijden inclusief drankjes aan boord van de trein
 • 24-uurs roomservice en barfaciliteiten (incl. drankjes aan boord)
 • Excursies o.l.v. een engelssprekende gids conform programma
 • Entreegelden van te bezoeken bezienswaardigheden
 • Government taxes

 

 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Fooien
 • Drankjes buiten de trein
 • Intercontinentale vluchten
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

 

 

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betalingen:

 • Bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom te worden voldaan.
 • Het restantbedrag dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek voldaan te zijn.

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot en met 31 dagen voor vertrek; 25% van de reissom;
 • bij annulering vanaf 30 dagen voor vertrek; de volledige reissom.

Voorbehoud
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Rovos Rail en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Rovos Rail behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

 

Reissom
4/5 -daagse reis Pretoria - Victoria Falls
Vanaf 2.398,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Deze reis kunt u maken op basis van een Pullman, Deluxe of Royal Suite aan boord van de Rovos trein. Deze reis is naar wens uit te breiden met extra hotelovernachtingen voorafgaand aan of na uw treinreis.  

Genoemde prijzen zijn richtprijzen in Euro per persoon op basis van een 2-persoonscompartiment. Deze prijzen kunnen, afhankelijk van de actuele valuta-wisselkoersen, afwijken van de definitieve prijzen op het moment van boeken. Prijzen zijn per enkele reis.

  * Op deze vertrekdata duurt de reis 5 dagen / 4 nachten. De trein vertrekt op dag 1 aan het eind van de middag, om 18.00 uur. Op dag 3 wordt er een extra stop gemaakt voor een bezoek aan Matobo National Park. Op dag 4 bezoekt u Hwange National Park, volgens programma. Dag 5 aankomst Victoria Falls

Vertrekdata 2024
Prijs per persoon o.b.v. een Pullman Suite
20*, 27* maart & 10*, 17*, 24* april & 1*, 15*, 29* mei & 12* juni & 10*, 17*, 24*, 31* juli & 7*, 14*, 22, 28* augustus & 4*, 11*, 19, 26 september & 2*, 10, 17, 23*, 31 oktober & 6*, 13*, 20*, 27* november, 23* december
v.a. 2.398,-
Vertrekdata 2024
Prijs per persoon o.b.v. een Deluxe Suite
20*, 27* maart & 10*, 17*, 24* april & 1*, 15*, 29* mei & 12* juni & 10*, 17*, 24*, 31* juli & 7*, 14*, 22, 28* augustus & 4*, 11*, 19, 26 september & 2*, 10, 17, 23*, 31 oktober & 6*, 13*, 20*, 27* november, 23* december
v.a. 3.598,-
Vertrekdata 2024
Prijs per persoon o.b.v. een Royal Suite
20*, 27* maart & 10*, 17*, 24* april & 1*, 15*, 29* mei & 12* juni & 10*, 17*, 24*, 31* juli & 7*, 14*, 22, 28* augustus & 4*, 11*, 19, 26 september & 2*, 10, 17, 23*, 31 oktober & 6*, 13*, 20*, 27* november, 23* december
v.a. 4.698,-
Vertrekdata 2025
Prijs per persoon o.b.v. een Pullman Suite
8*, 15*, 23 januari & 6, 12*, 20, 27 februari & 5*, 13, 19*, 26* maart & 3, 9*, 16*, 23*, 30* april & 14*, 28* mei & 11*, 27* juni & 9*, 16*, 23*, 30* juli & 6*, 13*, 20*, 28 augustus & 3*, 10*, 18, 25 september
v.a. 2.398,-
Vertrekdata 2025
Prijs per persoon o.b.v. een Deluxe Suite
8*, 15*, 23 januari & 6, 12*, 20, 27 februari & 5*, 13, 19*, 26* maart & 3, 9*, 16*, 23*, 30* april & 14*, 28* mei & 11*, 27* juni & 9*, 16*, 23*, 30* juli & 6*, 13*, 20*, 28 augustus & 3*, 10*, 18, 25 september
v.a. 3.598,-
Vertrekdata 2025
Prijs per persoon o.b.v. een Royal Suite
8*, 15*, 23 januari & 6, 12*, 20, 27 februari & 5*, 13, 19*, 26* maart & 3, 9*, 16*, 23*, 30* april & 14*, 28* mei & 11*, 27* juni & 9*, 16*, 23*, 30* juli & 6*, 13*, 20*, 28 augustus & 3*, 10*, 18, 25 september
v.a. 4.698,-
Toeslagen

Toeslag 2-pers. Pullman compartiment (7 m2) voor alleengebruik: 50%
Toeslag 2-pers. Deluxe compartiment (11 m2) voor alleengebruik: 50% 
Toeslag 2-pers. royal suite (16 m2) voor alleengebruik: 50%

Toeslagen voor KLM-vluchten per Business Class zijn op aanvraag. 

Inbegrepen
 • Accommodatie aan boord van de trein
 • Alle maaltijden inclusief drankjes aan boord van de trein
 • 24-uurs roomservice en barfaciliteiten (incl. drankjes aan boord)
 • Excursies o.l.v. een engelssprekende gids conform programma
 • Entreegelden van te bezoeken bezienswaardigheden
 • Government taxes

 

Niet inbegrepen
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Fooien
 • Drankjes buiten de trein
 • Intercontinentale vluchten
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

 

 

Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betalingen:

 • Bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom te worden voldaan.
 • Het restantbedrag dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek voldaan te zijn.

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot en met 31 dagen voor vertrek; 25% van de reissom;
 • bij annulering vanaf 30 dagen voor vertrek; de volledige reissom.

Voorbehoud
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Rovos Rail en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Rovos Rail behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

 Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe treinreizen door zuidelijk Afrika