Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Rocky Mountaineer exterieur (8)
U bevindt zich hier: Home
Alle reizen
Treinreizen
Journey through the Clouds Discovery en Alaska Cruise

Alaska en de
Rocky Mountains 

treinreizen

Journey through the Clouds Discovery en Alaska Cruise

Bijzondere rondreis door West-Canada met de Rocky Mountaineer en een 8-daagse cruise naar Alaska  

Excursie langs de Icefields Parkway
Schitterende Nationale Parken van West Canada
Volgend vertrek
Wekelijks
Reisduur
18 dagen
Vertrekpunt
Calgary
Trein
Rocky Mountaineer Canada
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

West-Canada en Alaska per luxe trein en Cruise

Tijdens deze 18-daagse rondreis bezoekt u West-Canada en Alaska. Uw reis begint in Calgary. Via een mooie route reist u per touringcar naar Jasper. Hoogtepunten onderweg zijn o.a. Lake Louise, Lake Minnewanka, Surprise Corner, Banff, Yoho National Park, Spiral Tunnels, the Icefields Parkway en het Jasper National Park. In Jasper stapt u aan boord van de Rocky Mountaineer voor een schitterende 2-daagse treinreis naar Vancouver. Een spectaculaire treinreis met halverwege een overnachting in een hotel in Kamloops. Na 1 nachtje in het gezellige Vancouver is het tijd voor het volgende hoogtepunt; de Alaska Inside Passage Cruise met het schip MS Koningsdam van Holland America line. Maak kennis met de prachtige natuur van de Inside Passage. Wie weet heeft u geluk en krijgt u tevens de kans om walvissen te spotten. Uw cruise eindigt na 8 dagen weer in Vancouver, waar u nog 2 nachten verblijft om de stad te verkennen. U vliegt vanuit Vancouver terug naar Amsterdam.   

Calgary shutterstock_611346812-1
Calgary
Banff shutterstock_337028624
Lake Louise
Vancouver Island bears
Beren op Vancouver Island
RM_JTC_Train_4_NH_2016
Rocky Mountaineer
01330249
Rocky Mountaineer
Trans Canada by Rail Lake Louise
Ice Explorer, Icefields Parkway
Banff-National-Park-Canada
Banff National Park
Dag 13 - AT11-09376
Glacier Bay Alaska
KODM16-QueensLoungeDeck2R_cc
MS Koningsdam, Queens Lounge Deck
VCC_aerial_0062_2_4C150_HR
Vancouver
KODM16_SelDeMer_MV16
Koningsdam restaurant
Trans Canada by Rail Lake Louise Banff-1
Lake Louise
Veeg naar links

Programma en excursies

Uw route in beeld

Routekaartje Journey through the clouds & Alaska cruise

Dag 1 - Aankomst Calgary

Aankomst in Calgary. Transfer op eigen gelegenheid naar uw hotel in Calgary.
Hotelovernachting in Calgary.

Calgary shutterstock_611346812-1

Dag 2 - Calgary - Banff

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de dagexcursie. Geniet vandaag van een spectaculaire cruise op Lake Minnewanka. Verder bezoekt u Bow Falls, Surprise Corner, de bijzondere rotsformaties genaamd de Hoodoos en u maakt een tour met de Banff Gondola. Boven op de berg heeft u een prachtig uitzicht op de Rockies. Uw excursie eindigt in Banff waar u 2 nachten verblijft.

ICON_summer_banff_avenue_Zizka_2h

Dag 3 - Banff

Dag ter vrije besteding in Banff. Bezoek het plaatsje Banff of maak een wandeling door de omgeving. Indien gewenst kunnen wij een excursie voor u bijboeken (tegen bijbetaling).

Bij te boeken excursie: Mountain Lakes & Waterfalls (duur 6-9 uur)
Bezoek enkele schitterende meren en watervallen tijdens deze dagexcursie. Zo nemen wij u mee naar de azuurblauwe meren Moraine Lake en Emerald lake, het beroemde  Yoho National Park en Takakkaw Falls. De lunch is inbegrepen. 

Yoho national park

Dag 4 - Banff - Jasper

Vandaag reist u over de schitterende Icefields Parkway naar Jasper. Op het programma staan Lake Louise en het diepblauwe Bow Lake. Onderweg naar Jasper reist u via de Icefields Parkway en wordt er o.a. gestopt bij de Athabasca Falls en de Columbia Icefields, waar u per Ice Explorer een rit over de gletsjer maakt. Lunch is inbegrepen in het Columbia Icefield Glacier Discovery Centre. Tevens bezoekt u de Glacier Skywalk, waar u een wandeling maakt over de glazen loopbrug, gelegen boven de Sunwapta Canyon. In de loop van de middag komt u aan in Jasper, waar u 2 nachten verblijft. 

Trans Canada by Rail Lake Louise

Dag 5 - Jasper

Dag ter vrije besteding in Jasper. Het Jasper National Park is het grootste natuurpark van Canada; het is bovendien een UNESCO Rocky Mountain World Heritage Site. Hier kunt u heerlijk wandelen of boek (tegen bijbetaling) de Jasper Highlight tour.  

Jasper Highlight Tour:
Ga op ontdekkingstocht door het schitterende Jasper National Park. Dit park staat op de  UNESCO Werelderfgoedlijst en is tevens het grootste Nationale Park van de Canadese Rockies. Met een beetje geluk kunt u wild spotten zoals beren en elanden. Deze tour duurt ongeveer 6 uur. Lunch en een boottocht op Maligne Lake zijn inbegrepen.  

Rocky Mountaineer Canada - Wildlife

Dag 6 - Jasper - Kamloops (aan boord van de Rocky Mountaineer)

All Aboard! Vandaag stapt u aan boord van de beroemde Rocky Mountaineer voor een schitterende 2-daagse luxe treinreis naar Vancouver. Halverwege wordt gestopt in Kamloops, waar u overnacht in een hotel. Tijdens de treinreis komt u ogen tekort. U doorkruist de indrukwekkende Canadese Rockies en de provincie Alberta. Het landschap van de North Thompson River, the Monashee en Cariboo Mountains glijden voorbij. Tevens zal de trein een klim maken naar de hoogste toppen van the Continental Divide. De hoogtepunten van vandaag zijn Mount Robson, het hoogste punt in de Canadese Rockies op 3,954 meter hoogte, Pyramid Falls en de Yellowhead Pass. Ontbijt en lunch aan boord van de Rocky Mountaineer zijn inbegrepen.  

013-3-0003_jpeg

Dag 7 - Kamloops – Vancouver (aan boord van de Rocky Mountaineer)

De Rocky Mountaineer vervolgt haar route in westelijke richting. Onderweg ervaart u de drastische veranderingen van het landschap. Van de wijde rivieren omgeven met bossen en grote rotsen van the Coast and Cascade Mountains tot de groene velden van de Fraser River Valley. Hoogtepunten vandaag zijn Hell’s Gate in the Fraser Canyon en de steile kliffen langs de Thompson River. Deze indrukwekkende reis eindigt in het bruisende Vancouver, waar u 1 nacht verblijft voordat u aan boord stapt voor uw cruise naar Alaska. Ontbijt en lunch aan boord van de Rocky Mountaineer zijn inbegrepen.  

013-3-0013

Dag 8 - Aanvang Alaska cruise

De ochtend is ter vrije besteding in Vancouver. ’s Middags scheept u in aan boord van de MS Koningsdam van Holland America Line. Rond 16.30 uur vertrekt u voor een schitterende 8-daagse Inside Passage Cruise naar Alaska

KODM_Exterior_Flam_Norway_DK_7318

Dag 9 - Inside Passage

Vandaag vaart u door de adembenemende Inside Passage, een van de mooiste cruiseroutes ter wereld. U passeert een langgerekt bergachtig gebied dat wordt gedomineerd door meren en indrukwekkende sneeuwwitte gletsjers

Gletsjer

Dag 10 - Tracy Arm Inlet & Juneau

Steile kliffen en met gletsjers overdekte bergen flankeren Tracey Arm Inlet. Het fjord wordt omgeven door het grootste nog intact gebleven gematigd regenwoud van de VS. We varen door de bochtige waterweg en vergapen ons aan de Sawyer gletsjers die de zee instromen. Hier worden ook vaak beren, walvissen en berggeiten gespot.

Vervolgens legt het schip aan bij Juneau, de hoofdstad van Alaska. Deze stad werd in 1880 gesticht door goudzoekers. U heeft de middag en een gedeelte van de avond de tijd om deze stad aangename stad te verkennen. 

CR13-09139

Dag 11 - Skagway

U arriveert in Skagway, prachtig gelegen tussen de hoge bergen. De middag en de avond brengt u door in Skagway. Een aanrader is de excursie ‘White Pass & Yukon Route Railroad’ (aan boord te boeken). Een prachtige treinroute door de schitterende natuur.

Dag 12 - Skagway AT11-09357

Dag 12 - Glacier Bay National Park

Deze dag brengt u door in het Glacier Bay National Park, dé topattractie van Alaska. Houd uw camera bij de hand als u langzaam langs de gletsjers vaart en let op het donderende geluid van de enorme ijsmassa’s die in zee storten. Het gebied is rijk aan walvissen, dolfijnen, zeehonden en vogelkolonies.

Dag 13 - AC02-02016

Dag 13 - Ketchitkan

Het schip maakt een stop in Ketchitkan. Prachtig gelegen aan de oevers van de Tongass Narrows en omgeven door dichtbeboste heuvels.

Dag 14 - Ketchikan AT11-09418

Dag 14 - Inside Passage naar Vancouver

Via de Inside Passage vaart u rustig terug naar Vancouver.

AC00-00310

Dag 15 - Einde cruise in Vancouver

’s Ochtends aankomst in Vancouver en ontscheping gevolgd door transfer (op eigen gelegenheid) naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. U overnacht nog 2 nachten in een hotel in Vancouver.

vancouver false creek

Dag 16 - Vancouver

Dag ter vrije besteding in Vancouver. Bezoek de foodmarket op Granville Island, maak een fietstocht of wandeling door het schitterende Stanley Park.   

shutterstock_370294151 Vancouver Stanley Park

Dag 17 en 18 - Vancouver Amsterdam

De ochtend is ter vrije besteding.  In de middag vliegt u met KLM vanuit Vancouver rechtstreeks naar Amsterdam waar u op dag 18 aankomt. 

shutterstock_1035757828 Vancouver
Lees meer
Lees minder

 

De Rocky Mountaineer

De treinreis met de Rocky Mountaineer duurt 2 of 3 dagen, afhankelijk van de gekozen route. De Rocky Mountaineer rijdt uitsluitend overdag zodat u niets van het spectaculaire traject hoeft te missen. Na de eerste dag stopt de trein voor een hotelovernachting (inclusief) in Kamloops of Whistler en Quesnel, afhankelijk van de gekozen route. Het landschap wordt gevormd door de imposante Rocky Mountains en het schitterende stroomgebied van de rivieren Fraser en Thompson in British Columbia. Tot de hoogtepunten op de verschillende routes behoren de beroemde Spiral Tunnels, de Kicking Horse Pass, Mount Robson, de hoogste berg van Canada, de brug over de peilloos diepe Stoney Creek en de kolkende watermassa's van Hell's Gate in de Fraser River. Aan boord van de trein vertelt de gastheer/-vrouw u uitgebreid over alle bezienswaardigheden onderweg. U kunt tijdens uw reis met de Rocky Mountaineer kiezen voor GoldLeaf Service of SilverLeaf Service.

Rocky Mountaineer onboard GoldLeaf (2)
GoldLeaf Service
Rocky Mountaineer exterieur (1)
GoldLeaf Service open Achterbalkon
Rocky Mountaineer SilverLeaf Service (3)
SilverLeaf Service
Rocky Mountaineer exterieur (3)
Rocky Mountaineer
Beef_Short_Ribs_SilverLeaf.jpg
Maaltijden aan boord SilverLeaf Service
Rocky Mountaineer exterieur (7)
Rocky Mountaineer
Rocky Mountaineer SilverLeaf Service (2)
Rocky Mountaineer SilverLeaf Service
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw cruise met de MS Koningsdam

De Koningsdam, een schip van de Holland America Line, is een middelgroot schip dat plaats biedt aan ong. 2650 gasten. Vloeiende lijnen, met licht gevulde ruimtes en overal een mix van elegantie en nautische traditie uit de 21e-eeuw. Het schip beschikt over innovatieve diner- en entertainmentopties. Ga naar B.B. King’s Blues Club voor Memphis R&B, geniet van visueel verbluffend entertainment op de World Stage, of luister naar klassieke hits bij Billboard Onboard. U zult zich aan boord niet vervelen. Er is veel te zien en te doen op Koningsdam van Holland America Line. 

Uw accommodatie: Verandah Hut

Aan boord van de  Koningsdam wordt overnacht in een Verandah cabin. De cabin is ongeveer 21 tot 39 vierkante meter inclusief veranda. De ramen lopen van de vloer tot het plafond en kijken uit op een privé-verandah, waarvandaan u kan genieten van de schitterende uitzichten op zee. Verder beschikt de kamer over een zithoek, twee bedden die kunnen worden omgevormd naar één queensize bed, voorzien van hoogwaardige matrassen, verfijnd linnegoed en dekbedden. Complete badkamer met douche. De indeling van de hutten kan afwijken van de getoonde afbeelding.

Upgrade Signature Suite en Neptune Suite op aanvraag.

KODM16_NSDM VerandahCatVE_MV16
Veranda Suite
KODM16_SignatureSuiteCatSY_MV16
Signature Suite
KODM16_NeptuneLounge_MV16
Neptune Lounge
KODM16_GreenhouseSpa_MV16_cc
Greenhouse Spa
KODM16_VistaSuiteCatB_MV16
Vista Suite
KODM16-QueensLoungeDeck2R_cc
Queen Lounge
KODM16_SeaViewBar_MV16
Sea View Bar
KODM16_LincolnCenterR_MV16
Lincoln Center
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
18-daagse reis Journey Through the Clouds Discovery & Alaska Cruise
Vanaf 5.898,- p.p.

De reissom is per persoon in euro, op basis van een 2-persoonskamer o.b.v. SilverLeaf of GoldLeaf Service aan boord van de Rocky Mountaineer en een Verandah cabin aan boord van MS Koningsdam.  

De prijzen kunnen, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, actuele valuta-wisselkoersen en beschikbaarheid, afwijken van de definitieve prijzen op het moment van boeken.

Vertrekdata 2023
Prijs per persoon o.b.v. SilverLeaf
29 april
v.a. 5.898,-
6, 13, 20 en 27 mei
v.a. 6.398,-
3, 10, 17, 24 juni
v.a. 7.098,-
1, 8, 15, 22, 29 juli
v.a. 7.098,-
5, 12, 19, 26 augustus
v.a. 6.998,-
2, 9, 16, 23 september
v.a. 6.998,-
Vertrek data 2023
Prijs per persoon o.b.v. GoldLeaf
29 april
v.a. 7.598,-
6, 13, 20 en 27 mei
v.a. 8.298,-
3, 10, 17, 24 juni
v.a. 8.498,-
1, 8, 15, 22, 29 juli
v.a. 9.298,-
5, 12, 19, 26 augustus
v.a. 9.098,-
2, 9, 16, 23 september
v.a. 8.998,-

Toeslag voor een 1-persoonskamer/-hut: op aanvraag.
Toeslag Goldleaf aan boord van Rocky Mountaineer:
- Vertrek april, mei, juni, juli v.a. 798,- p.p.
- Vertrek augustus en september v.a. 898,- p.p.   

Toeslag voor luxere cabin aan boord van de MS Koningsdam: op aanvraag. 

 

 • Rechtstreekse KLM vluchten Amsterdam - Calgary & Vancouver - Amsterdam incl. luchthavenbelastingen van ca. € 355,- p.p. en incl. 1 stuk ruimbagage p.p.*
 • 2-daagse treinreis Rocky Mountaineer op basis van SilverLeaf of GoldLeaf Service inclusief 2x ontbijt en 2x lunch
 • Fooien tijdens de Rocky Mountaineer treinreis 
 • 7 nachten Inside Passage Cruise met MS Zuiderdam, o.b.v. Verandah Room, volpension. 
 • 9 nachten hotelaccommodatie op basis van logies, middenklasse (SilverLeaf Service) en deluxe (GoldLeaf Service)
 • Totaal 9 x ontbijt, 9 x lunch en 7 x diner
 • Calgary - Banff transfer en excursie inclusief Banff Gondola en Lake Minnewanka Cruise.
 • Dagexcursie van Banff naar Jasper over de Icefields Parkway, inclusief rit per Ice Explorer en Glacier Skywalk 
 • Alle transfers tussen hotels en treinstations in Vancouver, Kamloops en Jasper
 • Nationale Park Pas en lokale belastingen 

* Het KLM Economy Class tarief is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.

 • Overige maaltijden en dranken
 • Fooien tijdens de cruise met  MS Koningsdam à USD 14,50 p.p. per dag (ter plaatse te betalen)   
 • Optionele excursies of activiteiten tijdens de Alaska Cruise (vooraf te boeken)
 • ‘Have it all pakket’ MS Koningsdam, incl. 1 landexcursie, drankenpakket, specialiteiten diner, Wifi pakket à  € 315,- p.p. (bij te boeken)
 • Havengelden cruise MS Koningsdam à € 208,- p.p. (verplichte toeslag op de factuur) 
 • Luchthaven transfers in Calgary en Vancouver en transfer hotel Vancouver naar de haven en terug
 • Optionele excursie Mountain Lakes & Waterfalls à € 165,- p.p.
 • Optionele excursie Jasper Highlights tour à € 198,- p.p. 
 • eTA reistoestemming Canada en ESTA verklaring Verenigde Staten (visa Canada en Verenigde Staten)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking en SGR consumentenbijdrage € 5 p.p.
 • ANVR Boekingskosten € 30,- per boeking

 

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de reissom te worden voldaan.
 • het restant dient uiterlijk 95 dagen voor vertrek te zijn voldaan.

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot 46 dagen voor vertrek: de aanbetaling (25% van de reissom)
 • bij annulering vanaf 45 – 29 dagen voor vertrek: 50% van de reissom
 • bij annulering vanaf 28 – 16 dagen voor vertrek: 75% van de reissom
 • bij annulering vanaf 15 – t/m vertrek: 100 % van de reissom

Voorbehoud 
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. De treinmaatschappij en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen, maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. De treinmaatschappij behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure, als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Incento 2023 - mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bij Incento Treinreizen vindt u een groot aanbod treinreizen met de Rocky Mountaineer. Bekijk hier een selectie van de reizen.