Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Japan - Kyoto - Kinkaku-ji Tempel
U bevindt zich hier: Home
Alle reizen
Treinreizen
Japan per spoor

Per trein langs de hoogtepunten van Japan

treinreizen

Japan per spoor

Afwisselende rondreis met de shinkansen hogesnelheidstreinen door Japan, langs grote steden, bijzondere natuur en imponerende tempels. 

Tokyo
Kanazawa
Takayama
Volgend vertrek
Dagelijks
Reisduur
17 dagen
Vertrekpunt
Amsterdam Schiphol
Trein
Japan Rail
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Door het land van de rijzende zon

Reizen per trein is dé ideale manier om het land van de rijzende zon te verkennen. Japan heeft een dicht spoorwegnetwerk; de treinen zijn comfortabel, veilig en rijden zeer punctueel. Japan is terecht trots op zijn shinkansen hogesnelheidstreinen die over een netwerk van 20.000 km alle belangrijke steden razendsnel met elkaar verbinden.

Onze 17-daagse individuele rondreis per trein is ideaal voor een eerste kennismaking met Japan. Alle hoogtepunten van het bekendste eiland Honshu zijn hierin opgenomen. De reis is vol afwisselingen u zult verbaasd zijn van de tempels, schrijnen, grote steden, natuur en cultuur en natuurlijk het reizen met de ‘shinkansen’ kogeltreinen. U logeert in comfortabele 3- en 4-sterren hotels. Tijdens enkele overnachtingen met diner in Japanse ryokans ervaart u de tradities van dit schitterende land. Naast geplande excursies is er veel tijd en vrijheid om op eigen gelegenheid en in eigen tempo allerlei bestemmingen te ontdekken. Uw accommodatie en de Japan Rail Pass zijn in elk geval geregeld.

Tokyo - Asakusa wijk
Tokyo - Asakusa wijk
Japan - Tokyo - Ginza street
Tokyo - Ginza street
Japan - Tokyo - Tsukiji Vismarkt (1)
Tsukiji Vismarkt
Japan - Tokyo - Sakura
Tokyo - Sakura
Japan - theeceremonie
Theeceremonie
Japan - Kanazawa
Kanazawa
Kyoto tempel geisha
Kyoto
Japan - Hiroshima - Miyajima met Itsukushima Schrijn
Miyajima met Itsukushima Schrijn
Atomic Bomb Dome - Hiroshima Peace Memorial Park, Japan
Hiroshima
Hiroshima Memorial
Hiroshima Memorial
Osaka
Osaka
Japanse dames
Geisha's
Osaka stad
Osaka stad
Veeg naar links

Programma en excursies

Uw route in beeld

Routekaartje African Golf Safari

Dag 1 - Amsterdam - Tokyo

Vlucht van Amsterdam naar Tokyo. U komt de volgende dag aan.

Japan - Tokyo - Sakura (2)

Dag 2 - Tokyo

Aankomst Narita Airport bij Tokyo in de ochtend (lokale tijd). U wordt opgewacht door een Engelssprekende gids die u zal helpen met het inwisselen van de Japan Rail Pass voucher naar de echte Rail Pass bij JR Railways op Narita Airport. Vervolgens per Airport Limousinebus naar het hotel in Tokyo. De rest van de dag is vrij om te acclimatiseren.

Accommodatie (5 nachten):
3* Hotel: Shiba Park, Citadines Shinjuku of vergelijkbaar
4* Hotel: Metropolitan Ikebukuro Hotel of vergelijkbaar.

Tokio

Dag 3 - Tokyo

Dag ter vrije besteding.

Indien gewenst kunt u deelnemen aan de dagexcursie “Dynamisch Tokyo” (toeslag 140 p.p.). U bezoekt vier belangrijke bezienswaardigheden van de stad: Tokyo Tower, de oostelijke tuinen van het Keizerlijk Paleis, een cruise op de Sumida rivier en de Senso-ji Tempel. Ook neemt u deel aan een traditionele Japanse theeceremonie.

Tokio (2)

Dag 4 - Tokyo

Dag ter vrije besteding.

Indien gewenst kunt u deelnemen aan een dagexcursie naar Nikko (toeslag € 168,- p.p.). In Nikko, ongeveer 150 kilometer ten noorden van Tokio, staat een van Japans mooiste schrijnen. De omgeving is beschermd als Nationaal Park. Het complex is de rustplaats van Tokugawa Ieyasu, Japans derde shogun en stichter van het Tokugawa-shogunaat. U brengt een bezoek aan Ieyasus gouden mausoleum ofwel het Toshogu-heiligdom, de Yomeimon Poort, de Kirifuri Waterval aan het Chuzenji-meer en de Tamazawa Imperial Villa. Na afloop rijdt u via de bochtige Irohazaka-weg terug naar Tokyo.

Japan - Tokyo - Nikko japanse gebeden

Dag 5 t/m 6 - Tokyo, vrije dagen

Twee vrije dagen in Tokyo om activiteiten op eigen gelegenheid te ondernemen.

Enkele suggesties (niet inclusief):

Mt. Fuji & Hakone Tour
Deze dagexcursie neemt u mee naar de beroemde berg Fuji waar u tot het 5e station op 2300 meter hoogte gaat. Vervolgens naar Hakone National Park voor een boottocht op het schitterende Lake Ashi en een rit per Komagatake kabelbaan voor een magnifiek uitzicht op het meer en de omliggende bergen.

Akihabara
Een bezoek aan de wijk Akihabara waar u meer dan 250 elektronicazaken aantreft, van klein tot heel groot, in een klein gebied rond Chuo-dori Street.

Ueno Park
Een uitgestrekt gebied ten westen van Ueno Station met een concentratie aan culturele instituten zoals: Ueno Zoo, de allereerste dierentuin in Japan; Tokyo Metropolitan Art Museum; Tokyo Bunka Kaikan (Tokyo Cultural Hall); the National Museum of Western Art; the National Science Museum en het Tokyo National Museum.

Tsukiji Vismarkt
Een van Tokio’s topattracties bezoekt u ’s ochtends in alle vroegte om de veiling van tonijnen te kunnen gadeslaan. Vervolgens zou u er een sushi-ontbijt kunnen nuttigen. U eet hier de beste sushi van heel Japan.

37. shutterstock_442838428 Mount Fuji Blossom

Dag 7 - Tokyo - Nagano - Yudanaka (Snow Monkey Park)

TIP: Regel ’s ochtends met de hotelreceptie dat uw grote bagage voor een gering bedrag per Express Bagage Service (Takkyubin ofwel Ta-Q-Bin) wordt verstuurd naar uw hotel in Kanazawa, waar het de volgende dag aankomt. U hoeft dan uw grote koffer niet zelf per trein te vervoeren. Maak wel een rugzak of kleine trolley klaar voor de overnachting in Yudanaka.

Vertrek van Tokyo Station met de “Shinkansen” kogeltrein naar Nagano, een rit van 85 minuten. In Nagano overstappen op de Nagano Electric Railway naar Yudanaka (45 min., niet in JR Railpas, kosten 1260 yen, ca. € 10,- ).

Yudanaka is bekend als onsen-resort (heetwaterbron). Langs de rivier liggen zo’n negen onsen-plaatsjes. ’s Middags kunt u op eigen gelegenheid het wereldberoemde Snow Monkey Park bezoeken. U ontvangt hiervoor een combinatieticket (inclusief) voor toegang tot het Jiogokudani Monkey Park en 1 dag onbeperkt reizen op alle Nagaden bussen.

Accommodatie (1 nacht):
3* Biyunoyado Ryokan Hotel of vergelijkbaar
4* Ryokan Aburaya Tosen of vergelijkbaar.

Japan - Yudanaka Snow monkey park - Onsen warmwaterbron

Dag 8 - Yudanaka - Nagano - Kanazawa

Per Nagano Electric Railway van Yudanaka naar Nagano (niet in JR Railpas, kosten 1260 yen, ca. € 10,-). In Nagano stapt u over op de “Shinkansen” kogeltrein naar Kanazawa, een rit van 87 minuten.

Accommodatie (2 nachten):
3* Hotel: Daiwa Roynet Hotel, ANA Holiday Inn Sky of vergelijkbaar
4* Hotel: Tokyu Hotel, ANA Crowne Plaza of vergelijkbaar

Japan Rail (8)

Dag 9 - Kanazawa

Dag ter vrije besteding.

Indien gewenst kun u deelnemen aan de ochtendexcursie Kanazawa (toeslsag € 65 p.p.). Deze tour gaat langs het Nagamachi Samurai District, Kenrokuen Garden en Higashi Chaya district. De middag is vrij om de stad op eigen gelegenheid verder te verkennen.

Kanazawa heeft veel historische bezienswaardigheden, zoals gerestaureerde woningen en wijken maar ook moderne musea. Onbetwist belangrijkste attractie van Kanazawa is Kenrokuen, een van Japan's mooiste landschapstuinen, door velen beschouwd als de allermooiste. Andere interessante bezienswaardigheden zijn Kanazawa Castle, het 21st Century Museum of Modern Art en de samoeraiwijk Nagamachi met het fraaie Nomura Samoeraihuis.

Kanazawa - Kenrokuen garden

Dag 10 - Kanazawa - Toyama - Takayama

TIP: Regel ’s ochtends via de hotelreceptie dat uw grote bagage voor een gering bedrag per Express Bagage Service (Takkyubin ofwel Ta-Q-Bin) wordt verstuurd naar uw hotel in Takayama, waar het de volgende dag aankomt. U hoeft dan uw grote koffer niet zelf per trein te vervoeren. Maak wel een rugzak of kleine trolley klaar voor de 1e overnachting in Takayama.

Vertrek van Kanazawa met de “Shinkansen” kogeltrein naar Toyama waar u overstapt op de regionale JR trein naar Takayama, een bergstadje in de Japanse Alpen. De reis duurt 86 minuten en gaat door een fraai berglandschap.

In Takayama vind je in het centrum nog veel oude, typische Japanse woningen. Wandel op je gemak door de kleine straten en bezoek een aantal van de vele interessante winkeltjes. ’s Ochtends is er markt langs de rivier. Erg interessante plaatsen om te bezoeken zijn de Yatai Kaikan Hall (met praalwagens die worden gebruikt bij de festivals in april en oktober) en het Hida Folk village openlucht museum.

Accommodatie (2 nachten):
3* Ryokan: Hida Takayama Futarishizuka Hakuun, Ryokufuen Kiyoharu of vergelijkbaar
4* Ryokan: Ryokan Tanabe of vergelijkbaar

Japan - Takayama met Miyagawa river

Dag 11 - Takayama, vrije dag

Een vrije dag. Gelegenheid voor optionele bezoeken of excursies.

Suggestie (niet inclusief):
Een bezoek aan Shirakawa-go, een schilderachtig, historisch bergdorpje aan de Shokawa rivier, bestaande uit traditionele eeuwenoude boerderijen en huizen met dikke puntige rietdaken. Het dorp fungeert als een openluchtmuseum. Sommige woonhuizen zijn omgebouwd tot kleine musea of restaurants. Shirakawa-go staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Neem vanuit Takayama de bus naar Shirakawa-go, een rit van 60 minuten. Na aankomst wandelt u op uw gemak door het dorp en geniet van de prachtige omgeving. Na afloop per bus terug naar Takayama.

Japan - Shirakawa-go met Gassho-Zukuri huizen

Dag 12 - Takayama - Nagoya - Kyoto

TIP: Regel ’s ochtends via de hotelreceptie dat uw grote bagage voor een gering bedrag per Express Bagage Service (Takkyubin ofwel Ta-Q-Bin) wordt verstuurd naar uw hotel in Kyoto, waar het de volgende dag aankomt. U hoeft dan uw grote koffer niet zelf per trein te vervoeren. Maak wel een rugzak of kleine trolley klaar voor de 1e overnachting in Kyoto.

Vertrek van Takayama naar Nagoya per regionale JR trein (136 min.) Hier stapt u over op de “Shinkansen” kogeltrein naar Kyoto, een rit van 50 minuten. Na aankomst op Kyoto Station wandelt u naar het nabijgelegen hotel.

’s Middags kunt u op eigen gelegenheid de wijk Higashiyama bezoeken met de Kiyomizu tempel, het Maruyama Park en het Philosopher’s pad met de indrukwekkende Nanzenji tempel en Silver Pavillion.

Accommodatie (4 nachten):
3* Hotel: Hearton Hotel, Karasuma Kyoto Hotel of vergelijkbaar
4* Hotel: New Miyako hotel, Almont Kyoto hotel of vergelijkbaar

Japan - Kyoto - Higashiyama district

Dag 13 - Kyoto

Dag ter vrije besteding.

Indien gewenst kunt u deelnemen aan de ochtendexcursie Kyoto (€ 80 p.p.). U bezoekt de Kinkaku-ji Tempel en het Nijo Kasteel, beide staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Verder ziet u het Keizerlijk Paleis in Kyoto dat tot 150 geleden de residentie van de keizer was.

Bezoek op eigen gelegenheid het prachtige Bamboebos en maak een wandeling door de heuvels van Sagano en de Arashiyama wijk in het noordoosten van de stad. Vergeet ook niet de Tenryuji tempel en de Togetsukyo brug.

’s Avonds geniet u van een Kyoto Maiko dinershow (optioneel: toeslag € 145 p.p.). Een geisha in opleiding (maiko) zal traditionele dansen uitvoeren. Ook zal ze een aantal traditionele spellen in Japanse stijl uitvoeren waarbij enkele gasten worden uitgenodigd om deel te nemen. Geniet van een kaiseki maaltijd in Kyoto-stijl.

Bamboo forest Kyoto

Dag 14 - Kyoto, vrije dag

Een vrije dag in Kyoto op eigen gelegenheid nog meer van de oude keizerstad te ontdekken.

Suggestie:
Een dagtour Hiroshima. De Japan Rail Pass biedt u de mogelijkheid om op eigen gelegenheid een dagtour naar Hiroshima te maken. De “Shinkansen” kogeltrein brengt u comfortabel en in minder dan 2 uur van Kyoto naar Hiroshima. Hier stapt u over op de trein en veerboot (in de JR Pass inbegrepen) naar Miyajima eiland voor een bezoek aan de fraaie ‘drijvende’ Itsukushima Schrijn, een complex van felgekleurde paviljoenen. Terug in de stad bezoekt u het indrukwekkende Peace Memorial Museum en het Peace Memorial Park, aangelegd ter herinnering aan de atoombom. Tenslotte reist u per “Shinkansen” kogeltrein terug naar Kyoto.

Japan - Hiroshima - Peace Memorial Museum

Dag 15 - Kyoto

Dag ter vrije besteding.

Indien gewenst kunt u deelnemen aan dagexcursie Nara (Toeslag € 90 p.p.). Deze stad ligt 42 km ten zuiden van Kyoto. Het was de allereerste hoofdstad van Japan waarna Kyoto ruim 1200 jaar geleden die rol overnam. U bezoekt het grote Nara Park waar honderden herten vrij rondlopen. Zij worden beschouwd als boodschappers van de Shinto goden. De Todai-ji tempel, in het noorden van Nara Park, herbergt het grootste houten Boeddha standbeeld ter wereld.

Todaiji Temple Nara

Dag 16 - Kyoto - Osaka

Het grootste deel van de dag kunt u nog op eigen gelegenheid in Kyoto doorbrengen, bijvoorbeeld om te winkelen in de Kawaramachi wijk. Een leuke plek om doorheen te wandelen is de Nishiki Food Market. Een lange overdekte corridor vol winkels gespecialiseerd in Japans eten. U kijkt uw ogen uit!
In de namiddag neemt u de trein richting Osaka Airport.

Accommodatie (1 nacht):
3* en 4* Hotel: Washington Osaka Airport hotel of vergelijkbaar.

Japan - Kyoto - Nishiki food market

Dag 17 - Osaka - Amsterdam

Per shuttle bus van het hotel naar Kansai International Airport voor uw vlucht terug naar Amsterdam. Aankomst dezelfde dag in Amsterdam.

Osaka stad
Lees meer
Lees minder

 

Japan Rail

Reizen per trein is dé ideale manier om het land van de rijzende zon te verkennen. Japan heeft een dicht spoorwegnetwerk; de treinen zijn comfortabel, veilig en rijden zeer punctueel. Japan is terecht trots op zijn Shinkansen hogesnelheidstreinen die over een netwerk van 20.000 km alle belangrijke steden razendsnel met elkaar verbinden.

Japan - Japan Rail
Japan Rail
Japan - Japan Rail
Japan - Japan Rail
Japan - Japan Rail
Japan - Japan Rail
Japan - Japan Rail
Japan - Japan Rail
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw hotels

Kowakiern Hakone
Kowakiern Hakone
Veeg naar links

Praktische informatie

Lees meer
Lees minder

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
17-daagse reis Japan per spoor
Vanaf p.p.
 • JR Japan Rail Pass voor 14 dagen/2e klasse, voor onbeperkt reizen op alle treinen, bussen en veerboten van Japan Rail 
 • 15 overnachtingen inclusief ontbijt in genoemde (of vergelijkbare) 3- en 4-sterren hotels
 • 3 x Japans diner (in Yudanaka en Takayama)
 • Meet & greet bij aankomst Narita Airport + airportbus transfer naar hotel in Tokio
 • Combi-ticket: Snow Monkey Park / Nagano Dentetsu ticket
 • Vluchten Amsterdam - Tokyo en Osaka - Amsterdam*
 • Toeslag Japan Rail Pass 1ste klasse à € 175 p.p.   
 • Kosten aparte bagage transfers (ter plaatse te voldoen)
 • 5 optionele excursies zoals vermeld in het programma
 • Overige maaltijden
 • Overige (optionele) excursies en evt. taxi- of bustransfers tussen stations en hotels
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking en SGR consumentenbijdrage € 5 p.p.
 • Reserveringskosten € 30 per boeking

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betaling - controleren
- Bij boeking dient een aanbetaling van 30% van de reissom te worden voldaan
- Uiterlijk 120 dagen voor vertrek dient 50% van de reissom te zijn voldaan
- Uiterlijk 60 dagen voor vertrek dient het restant van de reissom te zijn voldaan

Annuleringskosten - controleren
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 180 dagen voor vertrek: 10% van de reissom
- Bij annulering van 180 tot 120 dagen voor vertrek: 30% van de reissom
- Bij annulering van 120 tot 60 dagen voor vertrek: 50% van de reissom
- Bij annulering vanaf 60 dagen voor vertrek: de volledige reissom

Voorbehoud - controleren
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Rovos Rail en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Rovos Rail behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

 

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Incento 2023 - mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe en bijzondere treinreizen