Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Home
Cruise door de Donaudelta

Cruise door de Donaudelta

Riviercruise Donaudelta

Een cruise over de Donau is niet te vergelijken met een cruise over de Rijn & Moezel of de Rhône. Zo verrassend de Donau zich een weg baant dwars door het hart van Midden- en Oost-Europa, zo bewogen is haar geschiedenis. Een bloemlezing van schoonheid; maar tegelijkertijd maakt u ook kennis met de bewogen schaduwzijde van deze glinsterende parel. Cruiseleader Abram Muller licht het toe. 

Een prachtige riviercruise door de Donaudelta: na een verblijf in Boekarest scheept u in Fetesti (Roemenië)  in op de Amadeus Queen voor een indrukwekkende reis over de Donau. Een reis door zeven landen, langs prachtige steden en landschappen. Tijdens deze reis wordt u begeleid door onze ervaren cruiseleader Abram Muller. Hij woonde 20 jaar in Slowakije en is daarnaast gespecialiseerd in de geschiedenis van Midden- en Oost-Europa. Een betere gids kunt u niet krijgen! We vroegen Abram waarom een cruise door de Donaudelta zo indrukwekkend is.

"Wat de Donaucruise zo extra bijzonder maakt, is het uitgebreide bezoek aan Boekarest voordat we inschepen in Fetesti. Onze gasten merken soms op dat we tijdens een Donaucruise veel steden bezoeken, en dat ze wel eens wat langer in een stad zouden willen verblijven. Daartoe krijgen ze tijdens deze cruise de kans! 

In Boekarest verblijven we twee nachten, hartje centrum, in een majestueus hotel van historische grandeur. Boekarest belichaamt tegelijkertijd de grootsheid én tragiek van Oost-Europa: de pracht van deze mondaine stad tot 1940 en het verval van na 1945. Een fascinerend contrast, te zien aan de frivole, groene boulevards met statige paleizen, de uitgestrekte parken aan de ene kant en het megalomane ‘paleis van Ceaușescu’ aan de andere kant.

Daarnaast illustreert Boekarest de hoop van na 1989 – het jaar van de Val van de Muur – die in alle omliggende landen leeft: de bedrijvigheid, de Bourgondische restaurants, het goede leven, de jeugd die de toekomst heeft. Deze stad overtreft ieders verwachting, omdat men die niet heeft, of er sceptisch tegenover staat. Omdat men er zo weinig van af weet. 

Dit geldt eigenlijk voor het hele vervolg van deze mooie reis, als we Bulgarije bezoeken, Servië, Kroatië, Hongarije – met Boedapest, de mooiste Donaustad – en het onbekende, ook weer zo verrassende Bratislava, hoofdstad van Slowakije. 

Bratislava (2)

Maar na Boekarest is daar eerst een bezoek aan de Donaudelta. Een plaats waar de tijd heeft stilgestaan, waar de geschiedenis geen vat op heeft gehad, waar rust en stilte heerst. Vanuit de Donaudelta is het dan stroomopwaarts, langs al die landen die we al noemden, door de IJzeren Poort, de kloof die één van de mooiste natuurverschijningen vormt in Europa. Een dag waarop we niet van boord gaan en waar reusachtige sluizen liggen.

Graag geef ik u tijdens de cruise lezingen over de rode draad die al deze landen met elkaar verbindt in de geschiedenis, waarom ze bij de Europese cultuur horen en waarom wij elkaar nodig hebben." 

Abram Muller - cruiseleader Friendship Cruises 

Ontdek meer verhalen

Laat u inspireren door reisverslagen of achtergrondverhalen bij de mooiste bestemmingen