Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Delfin III Outdoor lounge

Een cruise over de Amazone rivier

Cruise over de Amazone en ontdek dit majestueuze regenwoud in luxe en stijl

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

De Amazone rivier en het regenwoud in Peru

De mysterieuze Amazone is de grootste rivier op het Zuid-Amerikaanse continent en stroomt door een van de meest uitgestrekte tropische regenwouden ter wereld, die door vele wetenschappers zelfs wordt beschouwd als het oudste tropische bosgebied op aarde. De Amazone, met een totale lengte van circa 6.530 kilometer slechts iets korter dan de Afrikaanse rivier de Nijl, ontspringt op 5.200 meter in het Peruaanse Andesgebergte en mondt in Brazilië uit in de Atlantische Oceaan. Op de route wordt de Amazone rivier gevuld met het water van uiteindelijk 1.100 zijrivieren. Door deze stroom is er in de loop van miljoenen jaren een paar honderd kilometer lange kloof op de zeebodem uitgesleten. Het geel gekleurde water van de Amazone is tot 320 kilometer uit de kust te onderscheiden van ander oceaanwater. Gedurende de regentijd is de Amazone op enkele plekken tot wel veertig kilometer breed. Een cruise over de Amazone door de Peruaanse Amazone jungle staat garant voor onvergetelijke avonturen en veel wildlife.

Hoe ziet een Amazone cruise eruit?

Uw luxe rondreis Peru en de Amazone start met een vlucht naar de hoofdstad Lima. U verkent voorafgaand aan uw cruise over de Amazone Lima onder leiding van een deskundige lokale gids, van het historische hart tot de iconische kliffen. Tijdens de unieke Amazone cruise vanaf Iquitos vaart u over de machtige Amazone diep het regenwoud in. U wordt wakker met het gezang van de meest exotische vogels en zult versteld staan van de eindeloze, zeldzame flora en fauna in de Amazone. U bewandelt tijdens uw luxe cruise door het Amazonegebied met een natuurgids 'het niet ondergelopen woud’ en vaart naar de bron van de Amazone. Ontdek de enorme biodiversiteit tijdens een nachtelijke safari in het grootste natuurreservaat in Peru. Uw ontmoeting met de plaatselijke bevolking in zult u niet snel vergeten, evenals de ontmoeting met de zeekoeien in het Manatee Rescue Center. Het zijn stuk voor stuk boeiende excursies tijdens uw Amazone cruise.

Met luxe cruiseschip Delfin III door de Amazone

Een cruise over de Amazone kan niet compleet zijn zonder te varen met een schip dat perfect is afgestemd op zijn omgeving. Met de Delfin III is de Amazone nooit ver weg, en toch geniet u van vijfsterren comfort en luxe faciliteiten. Zo vindt u aan boord van de Delfin III verschillende voorzieningen, zoals de individueel regelbare klimaatregeling, tropische bloemen en vruchten bij aankomst in de suite, de fijnste katoenen lakens en dekbedden en nog veel meer.

Ontdek de Delfin III

Amazone cruise met veel excursies vol wildlife

Een tiende van alle bekende dier- en plantensoorten op aarde is in het Amazonegebied te vinden. Vanaf het dak van het regenwoud tot aan de bodem van de Amazone rivier en zelfs onder de grond zijn in dit rivierbekken bijna 500 zoogdieren, meer dan 1.200 vogels, een kleine 400 reptielen, ongeveer 3.000 zoetwatervissen en meer dan 400 amfibieën aangetroffen. Daarnaast zijn er bijna 100.000 ongewervelde diersoorten geïdentificeerd. Geen van deze getallen komt ook maar enigszins in de buurt van het aantal soorten dat hier echt zal leven, omdat vele soorten diep in de regenwouden waarschijnlijk nog onontdekt zijn. Naast dit ongelooflijk gevarieerde dierenrijk maken meer dan 80.000 plantensoorten deel uit van het ecosysteem van de Amazone rivier, waarvan er vele nergens anders op onze planeet te vinden zijn. Uw luxe Amazone cruise zal een bijzondere ontdekkingsreis worden.

Bezoek Machu Picchu tijdens Amazone cruise

Machu Picchu is een ruïnestad van de Inca's in Peru. Met een reis door de Amazone en Peru mag een bezoek hieraan zeker niet ontbreken. Tijdens een rondleiding ervaart u hoe uniek de locatie is en vooral de 'ashlar', de klassieke bouwstijl van de Inca's die ervoor heeft gezorgd dat Machu Picchu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Na een bezoek aan de Machu Picchu krijgt u een uitgebreide lunch waarna u in de middag kunt genieten in uw hotel of mee kunt doen aan verschillende activiteiten.

Ontdek de Amazone cruises van Destin Travel

Cruisen over de Amazone kan het gehele jaar door. De Travel Consultants van Destin Travel helpen u graag met het samenstellen van de perfecte reis en kunnen u over alle mogelijkheden inlichten. Met Destin Travel weet u zeker dat u altijd de beste service geniet. Bekijk hier alle mogelijkheden voor een Amazone cruise.

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Ruim 180 pagina's cruise-inspiratie
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen