Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Riviercruise Amazone (1)
U bevindt zich hier: Home
Bestemmingen
Vaargebieden
Amazone

Welkom op de Amazone

Cruise over de Amazone en ontdek dit majestueuze regenwoud in luxe en stijl

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Cruise over de Amazone

De mysterieuze Amazone is de grootste rivier op het Zuid-Amerikaanse continent en stroomt door een van de meest uitgestrekte tropische regenwouden ter wereld, die door vele wetenschappers zelfs wordt beschouwd als het oudste tropische bosgebied op aarde. Een cruise over de Amazone door de Peruaanse Amazone jungle staat garant voor onvergetelijke avonturen en veel wildlife.

Een Amazone cruise: cruisen door het grootste regenwoud op aarde

De mysterieuze Amazone rivier stroomt door één van de meest uitgestrekte tropische regenwouden ter wereld. Het is de grootste rivier op het Zuid-Amerikaanse continent en het grootste afwateringssysteem op aarde. Volgens veel wetenschappers is dit het oudste tropische bosgebied ter wereld, met een geschiedenis die meer dan 100 miljoen jaar terug gaat. De Amazone, met een totale lengte van circa 6.530 kilometer slechts iets korter dan de Afrikaanse rivier de Nijl, ontspringt op 5.200 meter in het Peruaanse Andesgebergte en mondt in Brazilië uit in de Atlantische Oceaan. Op de route wordt de Amazone rivier gevuld met het water van uiteindelijk 1.100 zijrivieren. Door deze stroom is er in de loop van miljoenen jaren een paar honderd kilometer lange kloof op de zeebodem uitgesleten. Het geel gekleurde water van de Amazone is tot 320 kilometer uit de kust te onderscheiden van ander oceaanwater. Gedurende de regentijd is de Amazone op enkele plekken tot wel veertig kilometer breed. Ontdek de flora en fauna tijdens een prachtige, luxe Amazone cruise in Peru!

Amazone cruise met veel excursies vol wildlife

Een tiende van alle bekende dier- en plantensoorten op aarde is in het Amazonegebied te vinden. Vanaf het dak van het regenwoud tot aan de bodem van de Amazone rivier en zelfs onder de grond zijn in dit rivierbekken bijna 500 zoogdieren, meer dan 1.200 vogels, een kleine 400 reptielen, ongeveer 3.000 zoetwatervissen en meer dan 400 amfibieën aangetroffen. Daarnaast zijn er bijna 100.000 ongewervelde diersoorten geïdentificeerd. Geen van deze getallen komt ook maar enigszins in de buurt van het aantal soorten dat hier echt zal leven, omdat vele soorten diep in de regenwouden waarschijnlijk nog onontdekt zijn. Naast dit ongelooflijk gevarieerde dierenrijk maken meer dan 80.000 plantensoorten deel uit van het ecosysteem van de Amazone rivier, waarvan er vele nergens anders op onze planeet te vinden zijn. Uw luxe Amazone cruise zal een bijzondere ontdekkingsreis worden.

Reizen in dit gebied

Cruisen over de Amazone kan het gehele jaar door. Vraag bij onze Travel Consultants naar de mogelijkheden voor een Amazonecruise! 

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Friendship Cruises kerst en data 2024_490x735
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Ruim 100 pagina's cruise-inspiratie
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen