Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Samarkand_
Home
Alle reizen
Treinreizen
De schatten van Oezbekistan

Comfortabel en in luxe door Oezbekistan

treinreizen

De schatten van Oezbekistan

Exclusieve reisroute met de Golden Eagle, waarbij u in 12 dagen kennismaakt met de magie van Oezbekistan. 

Schitterende historische steden
De Fergana-vallei met Krokand
Volgend vertrek
15-09-2024
+2 vertrekdata
Reisduur
12 dagen
Vertrekpunt
Tasjkent
Trein
Golden Eagle
Destin
Vanaf 17.398,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Oezbekistan per luxe trein 

De lokroep van de zijderoute: hij is moeilijk te weerstaan! Tijdens deze reis dompelt u uzelf onder in het land van duizend heiligdommen: Oezbekistan. Oezbekistan, ooit een cruciaal cultureel kruispunt van de opkomende rijken, blijft schitteren als de parel van Centraal-Azië. 

Golden Eagle Luxury Trains heeft hier op ingespeeld met de kenmerkende, iconische mix van all-inclusive luxe en onvergetelijke avontuur. Een exclusieve reisroute is het resultaat, waarbij u alles ervaart wat Oezbekistan te bieden heeft. Reis aan boord van de weelderige Golden Eagle en duik diep in de spectaculaire culturele identiteit van Oezbekistan. Bruisende bazaars, imposante Sovjet-monolieten en weelderige islamitische architectuur komen in deze route samen, terwijl we een land verkennen waar Oost en West elkaar ontmoeten in een fascinerende samensmelting. 

Met deze gloednieuwe treinreis begeeft u zich buiten de grenzen van het traditionele reizen. Ontdek de cruciale rol van Samarkand in de ontwikkeling van de moderne astronomie, met een bezoek aan het grootste observatorium in het premoderne tijdperk. Leer de oude kunst van het papier maken in de Meros Papierfabriek, en creëer onvergetelijke herinneringen tijdens een traditionele kookles. 

Centraal Azië - Oezbekistan - Itchan Kala
Khiva
Centraal Azië - Oezbekistan - Tasjkent Hazrati Imam
Hazrati Imam in Tasjkent
Centraal Azië - Oezbekistan - Tasjkent - Gedroogde vruchten op de bazaar
Gedroogde vruchten op de bazaar
Centraal Azië - Oezbekistan - Tasjkent - Fontein op het Onafhankelijkheidsplein
Tasjkent, Onafhankelijkheidsplein
Centraal Azië - Oezbekistan - Keramiek in Rishtan
Keramiek in Rishtan
Centraal Azië - Mizdahkan Necropolis Nukus
Nukus
Centraal Azië - Oezbekistan - Buchara - Shukhov Tower
Shukhov Tower in Buchara
Centraal Azië - oezbekistan - Buchara
Buchara
Centraal Azië - Oezbekistan - Buchara - Magokiattori Moskee
Buchara
Registan and Bibi Khanum moskee - Samarkand
Registan en Bibi Khanum moskee
9 Bukhara DSC_0356
Buchara
Teppichhändler in Buchara - efesenko fotolia
Tapijtenverkoper
Gur-e-Amir mausoleum Samarkand Oezbekistan
Gur-e-Amir mausoleum
Veeg naar links

Programma en excursies

Uw route in beeld

Routekaartje De schatten van Oezbekistan

 

Dag 1 en 2 - Amsterdam - Tasjkent

Aan het begin van de avond vliegt u met Turkish Airlines, met overstap in Istanboel, naar Tasjkent, Oezbekistan. Aankomst op dag 2 is vroeg in de ochtend, rond 07.20 uur. U wordt  opgehaald op de luchthaven en direct naar uw centraal gelegen 5* hotel gebracht, waar u meteen kunt inchecken.

De rest van de dag is ter vrije besteding en deze avond zullen we genieten van een welkomstreceptie en diner, waarbij u de gelegenheid heeft om uw medereizigers te ontmoeten.

Centraal Azië - Oezbekistan - Bazaar in Khiva Tasjkent

Dag 3 - Tasjkent

Na een ontspannen ochtend en een verfrissende lunch beginnen we aan onze excursie door de hoofdstad van Oezbekistan. De 2.200 jaar oude stad Tasjkent is een moderne metropool die op prachtige wijze decadente middeleeuwse bouwwerken combineert met minimalistische moderne gebouwen. Onze sightseeingtour omvat het ontzagwekkende Khasti-Imam-complex, het cultureel gedenkwaardige Onafhankelijkheidsplein en het Museum voor Toegepaste Kunsten (gevestigd in het extravagante voormalige huis van de keizerlijke Russische diplomaat Alexander Polovtsev).

Vroeg in de avond zullen we genieten van een champagne-ontvangst en een optreden van Karnay-Surnay (een muzikaal ensemble van het nationale blaasinstrument) op het platform, terwijl we worden verwelkomd aan boord van de Golden Eagle. Proost op deze bijzondere reis tijdens een uitgebreid welkomstdiner in de sierlijke restaurantwagen, terwijl we vertrekken richting de Fergana-vallei.  

Centraal Azië - Oezbekistan - Tasjkent - Kukeldash Madrasah

Dag 4 - Fergana-vallei

In de ochtend komen we aan in Kokand, gelegen in de regio van Fergana. De stad is één van de oudste steden van Oezbekistan en diende als een cruciaal handelscentrum gelegen aan de Zijderoute.

Na het ontbijt aan boord beginnen we onze dag met een verkenning van de Fergana-vallei. We bezoeken het majestueuze paleis van Khudayar Khan, ook wel de parel van Kokand genoemd en één van de meest bezochte bezienswaardigheden in de vallei. Het paleis werd gebouwd rond 1870 en beslaat een indrukwekkende vier hectare. De hele façade is weelderig betegeld met veelkleurige geometrische patronen, arabesken en bloemmotieven, wat een werkelijk spectaculair gezicht geeft. Daarnaast bezoeken we de Jami-moskee, de meest indrukwekkende moskee van Kokand. Het kleurrijke bouwwerk, gebouwd in 1812, heeft een 100 meter lang portiek, ondersteund door 98 Indiase roodhouten kolommen en prachtig versierd met traditioneel Fergana-houtsnijwerk. Tijdens ons bezoek is er de mogelijkheid om de lokale delicatesse te proeven - Halva - een unieke zoetigheid die naar verluidt tal van gezondheidsvoordelen heeft.

Vervolgens rijden we naar Rishtan, de thuisbasis van het wereldberoemde keramiekcentrum. Hier zullen we de geheimen ontdekken van de state-of-the-art technieken van het oude ambacht van de prominente lokale ambachtsman Rustam Usmanov.

Onze tour wordt afgesloten met een bezoek aan Margilan. Ooit een vitale, oude handelsstad voor Chinese en westerse handel, vandaag de dag staat de stad bekend om zijn prachtige, handgemaakte zijdeproducten. We leren meer over de kunst van het zijdeweven tijdens ons bezoek aan een ambachtswerkplaats en atelier.
's Avonds stappen we aan boord van onze Golden Eagle privétrein en vervolgen we onze weg naar Buchara.

Oezbekistan - Palace Khudayar Khan
Khudayar Khan Paleis
Centraal Azië - Oezbekistan - Traditionele tandoori oven in Fergana Valley
Traditionele tandoori
Centraal Azië - Oezbekistan - Margilan Zijdeproducten
Margilan
Veeg naar links

Dag 5 - Buchara

Volgens de legende werd de stad Buchara gesticht door de Perzische prins Siyavush in de 5e eeuw voor Christus. De stad is een schatkamer van historische gebouwen en architecturale monumenten, waarvan vele uitstekend bewaard zijn gebleven. Onze rondleiding begint met een bezoek aan het Sitorai Mokhi-Khosa-paleis (vertaald naar 'een paleisachtige sterren en maan'). Het grote paleis biedt inzicht in het lokale leven met displays met regionale kleding, traditioneel borduurwerk en keramische creaties.

Vanuit het paleis bezoeken we Chor Minor Madrasa. Vertaald naar 'Vier Torens', blijft de Chor Minor architecturale belangstelling wekken met zijn creatieve en unieke ontwerp. Interessant is dat elk van de 17 meter hoge torens een ander ontwerp heeft, die naar verluidt de vier verschillende religies vertegenwoordigen. Onze ochtend die in het teken stond van architectuur, wordt afgesloten met het buitenaardse Ismail Samani-mausoleum en de Bayland Moskee. De Ismail Samani is het oudste gebouw in Buchara. Het mausoleum wordt verondersteld te hebben gediend als familiegraf voor de Samanid-dynastie (819-1005) en heeft een ingewikkeld vlechtwerkpatroon van gebakken baksteen. Terwijl de Baland Moskee een duidelijk andere stijl vertegenwoordigt, met bescheiden witte buitenkanten en interieurs versierd met bloemmotieven en vergulde tegels.

Na een heerlijke lunch in een lokaal restaurant bezoeken we de Shukhov-toren - een watertoren gebouwd in 1929. We stijgen met de lift naar de top van de uitkijktoren en genieten van het beste uitzicht op de oude binnenstad van Buchara. Onze middag wordt afgesloten met een tocht naar het adembenemende Ark Fortress. Deze "Noble Abode" geeft perfect het oosterse exotisme van Oezbekistan weer.
Proef 's avonds de beste Boechaarse keuken terwijl we dineren in het restaurant op het dak van het Minorai Kalon Hotel. Vanaf deze prachtige plek zullen we bij zonsondergang genieten van het mooiste uitzicht op het Kalyan-plein.

Centraal Azië - Oezbekistan - Buchara - Chor-Minor Madrasah Moskee
Chor-Minor Madrasah Moskee
Centraal Azië - Oezbekistan - Buchara - Mausoleum Ismmoil Samoniy
Mausoleum Ismail Samani
Centraal Azië - Oezbekistan - Buchara - Shukhov Tower
Shukhov Tower
Veeg naar links

Dag 6 - Buchara

Buchara is een magische stad. Onze ochtend begint met een bezoek aan het Lyabi Hauz-plein. Lyabi-Hauz, vertaald als 'rond het zwembad', is een plein gebouwd rond een zwembad, in de schaduw van weelderige moerbeibomen en lokale tearooms. Hier zien we de fascinerende mix van oud en nieuw: lokale theesalons staan naast jazzbars en coffeeshops in westerse stijl.
Ten westen van het plein staat de oudste moskee in Bukhara: Magoki Attori. Gebouwd in 714, vertegenwoordigt de moskee de opkomst van de islam in deze regio. Dit UNESCO-gebouw heeft een ongelooflijk grootse buitenkant, met gebeeldhouwde zuilen, ingewikkelde decoratieve versieringen en imposante bogen. Onze verkenningen brengen ons naar het Kalyan-plein en de iconische Kalyan-moskee. Met een traditioneel ontwerp - grote maksura-kamers, galerijen met pilaren en diep verzonken nissen - voert een wandeling terug naar een lang vervlogen tijdperk.

Na de lunch in het Lyabi-Hauz-gebied is er vrije tijd om Buchara in uw eigen tempo verder te verkennen. Neem de tijd om de prachtige bazaars te bezoeken die het Lyabi-Hauz-plein sieren, of stop om de producten uit de "Chaihanas" tearooms te proeven. Geniet 's avonds van de unieke ervaring van een traditionele Oezbeekse barbecue op het perron van de Golden Eagle. Het is moeilijk om de aromatische aroma's van verse barbecues te missen, terwijl we de straten van Oezbekistan verkennen. We krijgen de kans om enkele van deze heerlijke gerechten te proeven. Sappig vlees, rijkelijk gemarineerd en geflambeerd gegrild op een open vuur... deze gerechten zijn het perfecte einde van een dag vol avontuur. We stappen weer in de trein op weg naar onze eindbestemming Samarkand, waar we laat in de avond aankomen.

Centraal Azië - Oezbekistan - Buchara - Lyab Hauz Square
Lyabi Hauz
Centraal Azië - Oezbekistan - Bazaar
Handwerk in Buchara
Veeg naar links

Dag 7 - Nukus

De stad Nukus, gelegen in het noordwesten van Oezbekistan, wordt omringd door drie woestijnen: de Kara Kum, Kyzyl Kum en Ustyurt. Als zodanig heeft de stad een prachtig, ongerept landschap - met eindeloze zandlandschappen, diepe duinen en torenhoge bergtoppen.

Na het ontbijt bezoeken we het Igor Savislky Staatsmuseum voor schone kunsten en regionale archeologie. Het museum staat bekend als het 'Louvre in the Sands' en beschikt over de grootste kunstcollectie in Centraal-Azië, met meer dan 100.000 exposities. Het museum is opgericht door de gerenommeerde wetenschapper, kunstenaar en verzamelaar Igor Savitsky en bevat een eclectische verzameling avant-gardistische stukken en ambachten uit de Karakalpak-regio. Vanmiddag, aan boord van de Golden Eagle, geniet u van een rustiger tempo. U heeft de tijd om in de Lounge te zitten en te genieten van een afternoon tea. Ondertussen kunt u genieten van de Oezbeekse landschappen die zich al rijdend ontvouwen, terwijl we onze reis naar Khiva voortzetten.
's Avonds arriveert de trein in Khiva.

Centraal Azië - Oezbekistan - Nukus Mizdakhan Cemetery

Dag 8 - Khiva

Onze dag begint in de oude stad Khiva. Khiva, dat teruggaat tot de 10e eeuw, is een 'stadsmuseum', prachtig versierd met majestueuze gebouwen, spiraalvormige kolommen en schitterend gebeeldhouwde deuren.
Geworteld in zijn banden met de zijderoute, heeft Khiva een veelzijdige culinaire identiteit - sterk beïnvloed door Chinese, Turkse en Perzische tradities. Geniet na een stadswandeling van een lunch in een lokaal restaurant en proef de Khorezmiaanse keuken. We raden de beroemde groene pasta 'shivit oshi', tuhum-barak (een luchtig deeg gevuld gerecht) en verse vis afkomstig van de Amu Darya-rivier met versgebakken brood aan.

Na de lunch gaan we verder met het verkennen van Khiva - inclusief een bezoek aan het paleis van Nurrullah Bai. Het paleis, gebouwd in 1912, is extravagant versierd met bronzen kroonluchters, kristallen hangers en Venetiaanse spiegels. Voordat we terugkeren naar de trein bezoeken we het Fotografiemuseum. Samen met andere kunstenaars toont het museum het werk van Khudaibergen Devanov - een baanbrekende Oezbeekse fotograaf en cameraman.

Centraal Azië - Oezbekistan - Khiva

Dag 9 - Shahrisabz

Shahrisabz is vermoedelijk de geboortestad van Amir Timur. Dit militaire wonderkind modelleerde zichzelf naar Genghis Khan en hanteerde soortgelijke gewelddadige methoden om zijn rijk te veroveren en te controleren.

We bezoeken het door UNESCO geëerde standbeeld van Amir Timur en zijn Ak-Saray Paleis. Het duurde meer dan 25 jaar om dit paleis te bouwen en was rijk versierd met kleurrijke mozaïeken en kalligrafische inscripties uit de Koran. Het paleis werd voltooid in 1396 n. Chr.

Hierna volgt een barbecuefeest in de openlucht wat de smaakpapillen zal prikkelen.  U wordt tevens getrakteerd op een aloude Kazachse folklorevoorstelling.    

Dag 10 - Samarkand

Samarkand, de 'kruising van culturen', heeft een ontzagwekkende geschiedenis van meer dan twee en een half millennia. Fascinerend genoeg is de stad een levend museum voor de beroemde dynastieën die er zijn geweest, waaronder Genghis Khan, Temurids en Russen. Als zodanig staan huizen van lemen baksteen naast gestructureerde buurten van geschilderde en gedecoreerde huizen, terwijl weelderig versierde moskeeën aan de horizon opdoemen. Ulugh Beg, de heerser van Transoxiana (1409-1449) was van kinds af aan geïnteresseerd in astronomie en bouwde het grootste observatorium in het premoderne tijdperk om zijn studies te ondersteunen. De pracht van dit bouwwerk is niet beperkt tot het interieur dat bestaat uit drie verdiepingen. De buitenkant is prachtig versierd met glinsterende, geglazuurde tegels, mozaïeken en majolica.

Van een studie van de sterren gaan we vervolgens naar de Shakhi Zinda Necropolis - een gebouw omlijst door een constellatie van glinsterende turquoise koepels. De necropolis bestaat uit 11 mausolea, individueel gedecoreerd met majolica-tegels, gebeeldhouwde mozaïeken en portieken. Terwijl we door de vergulde lanen dwalen, wordt duidelijk waarom de plek als belangrijk bedevaartsoord heeft gediend.
Voor de lunch krijgen we meer inzicht in de identiteit van Samarkand. Tot de Middeleeuwen was Samarkand de belangrijkste leverancier van papier aan de Arabische wereld en Europa. Met een bezoek aan de Meros-papierfabriek leren we over deze oude kunst.

Het hart van de Oezbeekse cultuur is de keuken. Daarom kan tijdens deze reis een interactieve kookworshop niet ontbreken, gevolgd door een Plov-lunch. Plov wordt beschouwd als het nationale gerecht van Oezbekistan. Het gerecht is beïnvloed door de mediterrane, Chinese en Russische culturen die zich in de regio hebben gevestigd.

Na de lunch is er gelegenheid om Samarkand op eigen gelegenheid te verkennen, voordat we terugkeren naar de trein om voorbereidingen te treffen voor de spectaculaire avond die ons te wachten staat. 
Het avondfeest begint met cocktails en diner in de 'Oriental Sweets Caravan Sarai'. Het 300 jaar oude restaurant beschikt over een prachtige eetruimte in de open lucht, in de schaduw van weelderige moerbeibomen en omlijst door sierlijke bogen. Na het diner steken we over naar het beroemde, nu verlichte, Registan-plein om te genieten van een fantastische gala-dansvoorstelling en modeshow. Geniet van de magische sfeer, terwijl de ondergaande zon 's werelds meest erkende moskee in vuur en vlam zet. 

Samarqand_Registan Square - cinzano77 - Fotolia

Dag 11 - Samarkand

Registan Square is het belangrijkste plein in Samarkand - gebouwd door de Turks-Mongoolse leider Timur (van de Timurid-dynastie). In de betegelde vlakte staan is een adembenemende ervaring - etherische sierlijke portalen, ingewikkelde minaretten en glinsterende koepels doemen op. Terwijl we de vereerde plek verkennen, is het gemakkelijk in te zien waarom de onderkoning van India, George Curzon, het beschreef als "het edelste openbare plein ter wereld".

Onze tweede dag in Samarkand gaat verder met een bezoek aan het Gur-e-Amir Mausoleum. Het prachtige gebouw, dat dienst doet als de rustplaats van leider Timur, heeft een uniek gecanneleerde azuurblauwe koepel en een magnifiek portaal. De interieurs zijn een voortreffelijk voorbeeld van middeleeuws vakmanschap - versierd met vergulde mozaïeken, de hoge plafonds imiteren een sterrenhemel.

Test na de lunch uw lokale kennis en probeer te ruilen op de beroemde Siab Bazaar. Een must-see plek. Deze bruisende oosterse markt is een bloeiende en opwindende bijenkorf van activiteit. Dichtbij staat de majestueuze Bibi-Khanym. Indrukwekkend in zowel zijn grootte als schoonheid, wordt de structuur vaak vergeleken met de poorten van de hemel. Met gebeeldhouwde marmeren structuren, elegante minaretten en glinsterende gouden muren is zo'n vergelijking begrijpelijk.

In de middag keert u terug naar de trein en vervolgt uw weg naar de eindbestemming, Tashkent. Vanavond staat er nog een afscheidsdiner op het programma. Deze vindt plaats in de trein of in uw 5* hotel, waar u de komende nacht verblijft. 

Samarkand SR 2005 (36)

Dag 12 - Tasjkent - Amsterdam

Vroeg in de ochtend transfer naar de luchthaven, waar u incheckt voor uw Turkisch Airlines vlucht, met overstap in Istanboel, naar Amsterdam.

Tashkent_Kazhrati Imam Architectual complex_efesenko fotolia
Lees meer
Lees minder

De Golden Eagle 

De Golden Eagle is de meest comfortabele privé-trein van Centraal Azië. Elk privé-compartiment in deze trein beschikt over een moderne complete badkamer, een unicum in dit deel van de wereld. In het midden van de trein bevinden zich 2 sfeervolle restaurantrijtuigen waar u kunt genieten van uitstekende maaltijden. In het gezellige barrijtuig bent u welkom voor een heerlijk drankje, een gesprek met reisgenoten en kunt u luisteren naar muziek van de meereizende pianist. Dit is ook de plaats waar op bepaalde tijden lezingen over historie en cultuur langs de reisroute worden gegeven. 

Aan boord van de trein kunt u verblijven in 3 typen privécompartimenten: Silver Class (5,5m2), Gold Class (7m2) en de Imperial Suite (11,1m2)  

Golden Eagle (1)
Golden Eagle
Golden Eagle Silver Class (5)
Silver Class
Gold Class - Day Golden Eagle
Gold Class
Golden Eagle Imperial Suite (7)
Imperial Suite
Golden Eagle
Restaurant rijtuig
Golden Eagle exterieur Lake Baikal (10)
De Golden Eagle bij het Baikalmeer
Bar Lounge Car (5)
Bar Lounge Car
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw hotels

Tijdens deze reis verblijft u, naast uw nachten aan boord van de Golden Eagle, 3 nachten in een luxe 5-sterren hotel in Tasjkent (2 nachten, incl. vroege aankomst dag 2).

 

Praktische informatie

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat na vertrek nog minimaal 6 maanden geldig is. Voor een aantal reizen dient u te beschikken over geldige visa voor de betreffende landen die u bezoekt. Incento is u graag behulpzaam bij het verkrijgenvan de visa. De voertaal tijdens de reizen is Engels.

Gezondheid
Hoewel de reizen met onze privé-treinen uiterst comfortabel zijn, dienen de reizigers over een normale mentale en fysieke gezondheid te beschikken. Zij dienen goed ter been te zijn om tijdens excursies gangbare afstanden te kunnen lopen cq. te kunnen traplopen. Wij houden ons het recht voor om een reiziger van (voortzetting van) de reis uit te sluiten indien deze naar de mening van de tourmanager of de meereizende dokter niet in staat is om de reis te volbrengen en/of onacceptabele vertragingen oplevert voor de overige deelnemers aan de reis (zie ook Artikel 15, lid 2 van de ANVR Reis-voorwaarden). Neemt u bij twijfel contact met ons op, zodat wij u nader kunnen informeren.

Voorbehoud
Hoewel alles in het werk wordt gesteld om elke reis soepel te laten verlopen kunnen zich soms onderweg situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het betreffende land en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Wij vragen uw begrip en geduld als bepaalde programmapunten hierdoor moeten worden aangepast. Omdat de exacte vertrek- en aankomsttijden pas 1 tot 4 weken voor vertrek door de spoorwegen worden bevestigd, kunnen sommige excursies worden gewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke beschrijving in deze brochure. Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Golden Eagle en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Golden Eagle behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

Persoonlijke headsets
Voor de excursies ontvangt u een lichtgewicht headset waarop u kunt luisteren naar de gids zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u iets zult missen van zijn/haar uitleg. 

Lees meer
Lees minder

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
12-daagse reis De schatten van Oezbekistan
Vanaf 17.398,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De reissom is persoon. Aan boord van de trein kunt u verblijven in 3 typen privécompartimenten: Silver Class (5,5m2), Gold Class (7m2) en de Imperial Suite (11,1m2). 

Vertrekdata 2024
Prijs per persoon in Silver Class
17 april & 15 september
v.a. 17.398,-
Vertrekdata 2024
Prijs per persoon in Gold Class
17 april & 15 september
v.a. 20.398,-
Vertrekdata 2024
Prijs per persoon in een Imperial Suite
17 april & 15 september
v.a. 35.398,-
Vertrekdatum 2025
Prijs per persoon in Silver Class
6 september
Op aanvraag
Vertrekdatum 2025
Prijs per persoon in Gold Class
6 september
Op aanvraag
Vertrekdatum 2025
Prijs per persoon in een Imperial Suite
6 september
Op aanvraag

Toeslag 2-persoons Silver Class compartiment voor alleengebruik: v.a. 8.300,-
Toeslag 2-persoons Gold Class compartiment voor alleengebruik: v.a. 14.400,-
Toeslag 2-persoons Imperial Suite voor alleengebruik: Op aanvraag

Toeslag 2-persoons Silver Class of Gold Class compartiment voor alleengebruik met vertrek 2025: op aanvraag

Toeslag business Turkish Airlines vluchten: Op aanvraag 

AANBIEDING vertrek 15 september 2024
Voor deze vertrekdatum geldt geen 1-persoonstoeslag voor verblijf in een  Silver Class compartiment. 

 

 

 • Vluchten met Turkish Airlines Amsterdam - Istanboel - Tasjkent en v.v. incl.  brandstofheffingen 
 • Treinreis, 8 nachten in de ‘Golden Eagle’; accommodatie aan boord in een privé-compartiment in de geboekte categorie
 • 3 nachten in een 5-sterren hotel in Tasjkent (incl. 1 nacht zeer vroege aankomst op de ochtend van dag 2)
 • Alle maaltijden tijdens de gehele reis inclusief wijnen, bier, frisdrank en water bij lunches en diners
  24 uur per dag koffie, thee en mineraalwater in de treinen
 • Alle excursies en transfers o.l.v. Engels sprekende gidsen
 • Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele reis
 • Diensten van een Engels sprekende arts tijdens de gehele reis
 • Bagageservice in de hotels en op de stations
 • Gedetailleerde routegids en informatiepakket
 • Alle fooien

* Het Turkish Airlines tarief in Economy Class is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.

 • Visumkosten Oezbekistan.
 • Overige uitgaven van persoonlijke aard (bijv. laundry service aan boord)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (een adequate reisverzekering is verplicht)
 • € 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

De Algemene Voorwaarden ( ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom te worden voldaan
 • het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot 60 dagen voor vertrek: de aanbetaling (25% van de reissom)
 • bij annulering op 60 dagen of korter voor vertrek: de volledige reissom

Voorbehoud
Hoewel alles in het werk wordt gesteld om elke reis soepel te laten verlopen kunnen zich soms onderweg situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het betreffende land en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Wij vragen uw begrip en geduld als bepaalde programmapunten hierdoor moeten worden aangepast. Omdat de exacte vertrek- en aankomsttijden pas 1 tot 4 weken voor vertrek door de spoorwegen worden bevestigd, kunnen sommige excursies worden gewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke beschrijving in deze brochure. Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Golden Eagle en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Golden Eagle behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

Reissom
12-daagse reis De schatten van Oezbekistan
Vanaf 17.398,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De reissom is persoon. Aan boord van de trein kunt u verblijven in 3 typen privécompartimenten: Silver Class (5,5m2), Gold Class (7m2) en de Imperial Suite (11,1m2). 

Vertrekdata 2024
Prijs per persoon in Silver Class
17 april & 15 september
v.a. 17.398,-
Vertrekdata 2024
Prijs per persoon in Gold Class
17 april & 15 september
v.a. 20.398,-
Vertrekdata 2024
Prijs per persoon in een Imperial Suite
17 april & 15 september
v.a. 35.398,-
Vertrekdatum 2025
Prijs per persoon in Silver Class
6 september
Op aanvraag
Vertrekdatum 2025
Prijs per persoon in Gold Class
6 september
Op aanvraag
Vertrekdatum 2025
Prijs per persoon in een Imperial Suite
6 september
Op aanvraag
Toeslagen

Toeslag 2-persoons Silver Class compartiment voor alleengebruik: v.a. 8.300,-
Toeslag 2-persoons Gold Class compartiment voor alleengebruik: v.a. 14.400,-
Toeslag 2-persoons Imperial Suite voor alleengebruik: Op aanvraag

Toeslag 2-persoons Silver Class of Gold Class compartiment voor alleengebruik met vertrek 2025: op aanvraag

Toeslag business Turkish Airlines vluchten: Op aanvraag 

AANBIEDING vertrek 15 september 2024
Voor deze vertrekdatum geldt geen 1-persoonstoeslag voor verblijf in een  Silver Class compartiment. 

 

 

Inbegrepen
 • Vluchten met Turkish Airlines Amsterdam - Istanboel - Tasjkent en v.v. incl.  brandstofheffingen 
 • Treinreis, 8 nachten in de ‘Golden Eagle’; accommodatie aan boord in een privé-compartiment in de geboekte categorie
 • 3 nachten in een 5-sterren hotel in Tasjkent (incl. 1 nacht zeer vroege aankomst op de ochtend van dag 2)
 • Alle maaltijden tijdens de gehele reis inclusief wijnen, bier, frisdrank en water bij lunches en diners
  24 uur per dag koffie, thee en mineraalwater in de treinen
 • Alle excursies en transfers o.l.v. Engels sprekende gidsen
 • Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele reis
 • Diensten van een Engels sprekende arts tijdens de gehele reis
 • Bagageservice in de hotels en op de stations
 • Gedetailleerde routegids en informatiepakket
 • Alle fooien

* Het Turkish Airlines tarief in Economy Class is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.

Niet inbegrepen
 • Visumkosten Oezbekistan.
 • Overige uitgaven van persoonlijke aard (bijv. laundry service aan boord)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (een adequate reisverzekering is verplicht)
 • € 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden ( ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom te worden voldaan
 • het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot 60 dagen voor vertrek: de aanbetaling (25% van de reissom)
 • bij annulering op 60 dagen of korter voor vertrek: de volledige reissom

Voorbehoud
Hoewel alles in het werk wordt gesteld om elke reis soepel te laten verlopen kunnen zich soms onderweg situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het betreffende land en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Wij vragen uw begrip en geduld als bepaalde programmapunten hierdoor moeten worden aangepast. Omdat de exacte vertrek- en aankomsttijden pas 1 tot 4 weken voor vertrek door de spoorwegen worden bevestigd, kunnen sommige excursies worden gewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke beschrijving in deze brochure. Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Golden Eagle en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Golden Eagle behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe treinreizen aan boord van bijzondere en nostalgische privétreinen