Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Rovos Rail DeLuxe compartiment

Nostalgische
luxe 

 

treinreizen

Durban - Pretoria

Luxe treinreis met de Pride of Africa inclusief safari

Compartiment met privé badkamer
Alle excursies inbegrepen
Volgend vertrek
09-09-2024
+7 vertrekdata
Reisduur
3 dagen
Vertrekpunt
Durban
Trein
Pride of Africa
Destin
Vanaf 1.698,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Durban - Pretoria per Pride of Africa

Deze bijzondere 3-daagse reis tussen Durban en Pretoria vertrekt in de zomer maandelijks en bevat safari's in twee gevarieerde en unieke reservaten.

De trein vertrekt 's morgens uit Durban, waarna u door Kwazulu Natal reist. De volgende ochtend maakt u een safari in Spionkop Reserve. Verder bezoekt u het Spionkop Slagveld, waarna u doorrijdt naar Nambiti Game Reserve voor een game drive. Op dag 3 komt u rond 16.00 uur aan op het Rovos Rail station in Pretoria.

Rovos Rail Pride of Africa
Pride of Africa
shutterstock_221039452 hoofdfoto - kopie
Op safari - Olifanten
Giraffes in Serengeti
Op safari
JB 2014-03 Safari on Rails 869
Station van Rovos Rail in Pretoria
JB 2014-03 Safari on Rails 541
Op Safari
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - Durban - Zululand

10.00 uur Vertrek vanuit Durban Station. Aan boord van de 'Pride of Africa'.
De ruime airconditioned compartimenten, het sfeervolle restaurantrijtuig, de lounge en de gezellige bar staan garant voor een onvergetelijke reis door het afwisselende Afrikaanse landschap. U reist in comfort en stijl. De service aan boord is werkelijk onovertroffen. Alle maaltijden en drankjes aan boord van de trein, inclusief mooie Zuid-Afrikaanse wijnen zijn bij de reis inbegrepen alsmede de maaltijden tijdens de excursies vanuit de trein.

U reist vanuit Durban door de heuvels en langs de suikerrietvelden van Kwazulu Natal. Het traject gaat door de fraaie 'Vallei van de Duizend Heuvels'. De trein stopt voor een bezoek aan Ardmore Ceremics, waar de wereldberoemde keramiek gemaakt door de lokale bevolking.

JB 2016-04 Namibië Safari 037

Dag 2 - Spionkop Reserve - Nambiti Game Reserve

Vanaf 06.30 uur tot het vertrek kunt u ontbijten. Vervolgens volgt een transfer van ongeveer 30 minuten naar Spionkop Lodge. Hier kunt u kiezen uit 2 excursies: een safaritocht door het 11.000 hectare Spionkop Reserve of een bezoek aan het beroemde  Spionkop Slagveld, waar in 1900, tijdens de Tweede Boerenoorlog, de Afrikaners een belangrijke overwinning behaalden op de Britten. Oorlogscorrespondent Winston Churchill was hiervan getuige.

Geniet vandaag tevens van een game drive door het Nambiti Game Reserve, een malariavrij privé-wildpark in KwaZulu-Natal. In dit 22.000 hectare grote park vindt u de Big Five. U komt wellicht oog in oog met verschillende antilopesoorten, olifanten, leeuwen, giraffes, zebra’s, gnoes en neushoorns.

JB 2015-10 Safari on Rails 406

Dag 3 - Aankomst - Pretoria

Vandaag is alweer de laatste dag aan boord van de ‘Pride of Africa’. Tot 10 uur wordt het ontbijt geserveerd. De trein rijdt naar het noord-westen richting het mijnplaatsje Balfour. Onderweg passeren we de goudzoekersvelden van Witwatersrand. Lunch aan boord om 13.00 uur. In de loop van de middag (rond 16.00 uur) arriveert de Pride of Africa op het eigen station van Rovos Rail in Pretoria. Tevens het eindpunt van uw treinreis. 

RVR-StationBuilding1b-HRes

Rovos Rail

Sinds de oprichting in 1989 is Rovos Rail hét symbool voor stijlvolle treinreizen in Zuidelijk Afrika. De 'Pride of Africa' is dan ook de meest luxueuze trein op het zuidelijk halfrond. Deze trein is uw rijdende hotel op uw reis door Zuidelijk Afrika. Aan boord geniet u van vijfsterren service en een uiterst comfortabel compartiment. Met deze trein beleeft u zelf de gouden eeuw van het treinreizen! 

Aan boord bevinden zich  3 typen suites: een Pullman/Pullman Gold (7m2), DeLuxe (10m2) en Royal Suite (16m2). 

treinreis-afrika-rovos-rail
Luxe restaurantrijtuig
treinreis-afrika-rovos-rail
Deluxe suite (11 m2)
Rovos Rail Restaurant 's avonds
Rovos Rail Restaurant 's avonds
treinreis-afrika-rovos-rail
Pullman Suite (7 m2)
treinreis-afrika-rovos-rail
Royal Suite (16 m2)
treinreis-afrika-rovos-rail
Persoonlijke service aan boord
treinreis-afrika-rovos-rail
Reis met gelijkgestemden
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw hotels

Tijdens deze 3-daagse reis verblijft u 2 nachten in de trein. Indien gewenst kunnen wij dit arrangement, geheel naar uw wensen, uitbreiden met extra hotelovernachtingen, excursies en autohuur. Dit kan aan het begin en einde van uw treinreis. 

Praktische informatie

De trein
U reist aan boord van de 'Pride of Africa' van Rovos Rail. Geniet van het comfort en de nostalgie aan boord, die oude tijden doet herleven. Lees hier meer over deze bijzondere trein.

Kleding
Overdag nette vrijetijdskleding. Naast lichte zomerkleding adviseren wij u om wat warme kleding in te pakken voor de Kaap, het noordelijke binnenland van Zuid-Afrika en voor de wildsafari’s in open voertuigen die meestal plaatsvinden rond zonsopgang en zonsondergang.
Het diner aan boord van de trein is formeel. Voor heren is een net overhemd met stropdas een minimumvereiste. Een jasje is optioneel. Voor dames raden wij een cocktailjurk, avondjurk of een pak aan. 
Wasserij-service aan boord is bij de prijs inbegrepen.

Informatie over paspoort en visum
U heeft voor deze reis een paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is na afloop van de reis en minimaal 6 lege pagina's bevat. Voor sommige landen heeft u een visum nodig. Wij informeren u hier graag over.

Stoomlocomotieven
De mogelijkheden voor het inzetten van stoomlocomotieven in zuidelijk Afrika zijn de laatste jaren verder ingeperkt. Voorzieningen voor het innemen van water en kolen zijn vrijwel overal verdwenen. Stoomlocomotieven rijden daarom alleen nog op het eigen spooremplacement van Rovos Rail in Pretoria dat u tijdens deze reis zult bezoeken.

Het spoortraject
Het spoortraject waarover de trein rijdt, wordt niet consequent onderhouden. Mocht u ‘s nachts wakker worden in de veronderstelling dat de trein met hoge snelheid rijdt, wees er dan van verzekerd dat die indruk wordt veroorzaakt door de staat van het spoortraject. De snelheid van de trein is beperkt tot 60 km per uur; op minder goede delen wordt de snelheid verminderd tot 20 km per uur. Als u het te lawaaiig vindt, zijn er oordopjes beschikbaar.

Dienstregeling, routes en excursies
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Rovos Rail en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Rovos Rail behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

Gezondheid
Laat u zich door uw huisarts of de GGD ruim vóór vertrek informeren omtrent de benodigde vaccinaties.

Lees meer
Lees minder

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
3-daagse reis Durban - Pretoria
Vanaf 1.698,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Deze reis kunt u maken op basis van een Pullman, Deluxe of Royal Suite aan boord van de Rovos trein. Deze reis is naar wens uit te breiden met extra hotelovernachtingen voorafgaand aan of na uw treinreis.  

Genoemde prijzen zijn richtprijzen in Euro per persoon op basis van een 2-persoonscompartiment. Deze prijzen kunnen, afhankelijk van de actuele valuta-wisselkoersen, afwijken van de definitieve prijzen op het moment van boeken. Prijzen zijn per enkele reis.

Vertrekdata 2024 & 2025
Prijs per persoon o.b.v. een Pullman Suite
15 april, 9 september, 7 oktober en 18 november 2024
v.a. 1.698,-
27 januari, 17 februari, 10 maart, 14 april, 18 augustus en 22 september 2025
v.a. 1.798,-
Vertrekdata 2024 & 2025
Prijs per persoon o.b.v. een Deluxe Suite
15 april, 9 september, 7 oktober en 18 november 2024
v.a. 2.598,-
27 januari, 17 februari, 10 maart, 14 april, 18 augustus en 22 september 2025
v.a. 2.598,-
Vertrekdata 2024 & 2025
Prijs per persoon o.b.v. een Royal Suite
15 april, 9 september, 7 oktober en 18 november 2024
v.a. 3.398,-
27 januari, 17 februari, 10 maart, 14 april, 18 augustus en 22 september 2025
v.a. 3.498,-

Toeslag 2-pers. Pullman compartiment (7 m2) voor alleengebruik: 50% 
Toeslag 2-pers. deluxe compartiment (11 m2) voor alleengebruik: 50% 
Toeslag 2-pers. royal suite (16 m2) voor alleengebruik: 50%

 

 • Accommodatie aan boord van de trein
 • Alle maaltijden inclusief drankjes aan boord van de trein
 • 24-uurs roomservice en barfaciliteiten (incl. drankjes aan boord)
 • Excursies o.l.v. een engelssprekende gids conform programma
 • Entreegelden van te bezoeken bezienswaardigheden
 • Government taxes

 

 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Fooien
 • Drankjes buiten de trein
 • Intercontinentale vluchten
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

 

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betalingen:

 • Bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom te worden voldaan.
 • Het restantbedrag dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek voldaan te zijn.

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot en met 31 dagen voor vertrek; 25% van de reissom;
 • bij annulering vanaf 30 dagen voor vertrek; de volledige reissom.

Voorbehoud
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Rovos Rail en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Rovos Rail behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

 

Reissom
3-daagse reis Durban - Pretoria
Vanaf 1.698,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Deze reis kunt u maken op basis van een Pullman, Deluxe of Royal Suite aan boord van de Rovos trein. Deze reis is naar wens uit te breiden met extra hotelovernachtingen voorafgaand aan of na uw treinreis.  

Genoemde prijzen zijn richtprijzen in Euro per persoon op basis van een 2-persoonscompartiment. Deze prijzen kunnen, afhankelijk van de actuele valuta-wisselkoersen, afwijken van de definitieve prijzen op het moment van boeken. Prijzen zijn per enkele reis.

Vertrekdata 2024 & 2025
Prijs per persoon o.b.v. een Pullman Suite
15 april, 9 september, 7 oktober en 18 november 2024
v.a. 1.698,-
27 januari, 17 februari, 10 maart, 14 april, 18 augustus en 22 september 2025
v.a. 1.798,-
Vertrekdata 2024 & 2025
Prijs per persoon o.b.v. een Deluxe Suite
15 april, 9 september, 7 oktober en 18 november 2024
v.a. 2.598,-
27 januari, 17 februari, 10 maart, 14 april, 18 augustus en 22 september 2025
v.a. 2.598,-
Vertrekdata 2024 & 2025
Prijs per persoon o.b.v. een Royal Suite
15 april, 9 september, 7 oktober en 18 november 2024
v.a. 3.398,-
27 januari, 17 februari, 10 maart, 14 april, 18 augustus en 22 september 2025
v.a. 3.498,-
Toeslagen

Toeslag 2-pers. Pullman compartiment (7 m2) voor alleengebruik: 50% 
Toeslag 2-pers. deluxe compartiment (11 m2) voor alleengebruik: 50% 
Toeslag 2-pers. royal suite (16 m2) voor alleengebruik: 50%

 

Inbegrepen
 • Accommodatie aan boord van de trein
 • Alle maaltijden inclusief drankjes aan boord van de trein
 • 24-uurs roomservice en barfaciliteiten (incl. drankjes aan boord)
 • Excursies o.l.v. een engelssprekende gids conform programma
 • Entreegelden van te bezoeken bezienswaardigheden
 • Government taxes

 

Niet inbegrepen
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Fooien
 • Drankjes buiten de trein
 • Intercontinentale vluchten
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

 

Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betalingen:

 • Bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom te worden voldaan.
 • Het restantbedrag dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek voldaan te zijn.

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot en met 31 dagen voor vertrek; 25% van de reissom;
 • bij annulering vanaf 30 dagen voor vertrek; de volledige reissom.

Voorbehoud
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Rovos Rail en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Rovos Rail behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

 Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe treinreizen door zuidelijk Afrika