Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Hongarije - Boedapest herfst
Home
Alle reizen
Treinreizen
De magie van Hongarije in de herfst

Herfst in
Hongarije 

treinreizen

De magie van Hongarije in de herfst

Doorkruis het kleurrijke herfstlandschap van Hongarije per privétrein en ontdek Nationale Parken, wijngebieden en grottenstelsels. 

UNESCO Werelderfgoed dorp Holloko
Verschillende Nationale Parken
Bezienswaardige plaatsen
Volgend vertrek
24-10-2024
+1 vertrekdata
Reisduur
8 dagen
Vertrekpunt
Boedapest
Trein
Golden Eagle Danube Express
Destin
Vanaf 10.695,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Indian summer in Hongarije 

Reis in stijl, per luxe trein, door een prachtig kleurrijk Hongarije. Geniet van de herfstkleuren terwijl u het platteland, dichte bossen en verschillende Nationale Parken doorkruist op weg naar uw volgende bestemming. U ontdekt Boedapest en onbekende en bezienswaardige plaatsen als Keszthely, Tapolca, Holloko en Sopron. Brengt een privébezoek aan het Aggtelek- grottenstelsel, UNESCO-Werelderfgoed en geniet van heerlijke wijnen in de wijnregio Tokaj. Kortom een reis vol hoogtepunten in een kleurrijk herfstlandschap dat u per luxe Danube Express trein doorkruist.  

Hongarije - Boedapest in herfst
Herfst in Boedapest
Hongarije - Keszthely (2)
Keszthely
Hongarije - Tapolca (2)
Lake Tapolca
Hongarije - Sopron 2
Sopron
Hongarije - Holloko
Holloko
Hongarije - Aggtelek grot
Aggtelek grottenstelsel
Hongarije - Votive church Szeged
Votive kerk in Szeged
Hongarije - Tokaj regio
Tokaj wijnregio
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst in Boedapest

Vlucht van Amsterdam naar Boedapest (niet inbegrepen). Bij uw aankomst op de luchthaven van Boedapest wordt u opgewacht en naar het Four Seasons Hotel Gresham Palace (of vergelijkbaar) gebracht voor een verblijf van twee nachten. ’s Avonds geniet u in dit monumentale hotel van een welkomstreceptie en -diner en ontmoet u uw medereizigers.

Hongarije - Boedapest herfst

Dag 2 - Boedapest

Boedapest is een alliantie van twee steden, gescheiden door de Donau. De oude stad Buda met het imposante Koninklijke Paleis domineren de stad, met aan de overkant het commerciële hart van Pest. Tijdens de stadstour bezoekt u het kasteeldistrict, de Sint Mathiaskerk en de Gellertheuvel, met een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Tevens bezoekt u de Citadel, het operagebouw, de Stephansdom, het Heldenplein en het stadspark.
De rest van de dag bent u vrij en kunt u langs de oever van de Donau wandelen, de historische Grote Markthal bezoeken, waar u kunt genieten van de eindeloze verscheidenheid aan heerlijke gerechten en bijpassende wijnen. U kunt ook een verkwikkend bad nemen in een van de beroemde thermale baden van de stad of heerlijk in uw hotel genieten van de luxe spa met het overloopzwembad en het moderne fitnesscentrum.

Hongarije - Boedapest in herfst

Dag 3 - Keszthely & Tapolca

Na het ontbijt volgt de transfer naar het Nyugati-station, waar de Golden Eagle Danube Express gereed staat en wordt u door het treinpersoneel begeleid naar uw privé-cabin. Terwijl u zich installeert verlaat de trein het station voor haar eerste etappe naar het Balaton Uplands National Park. Via dit nationale park bereiken we Keszthely, dat ligt aan het westelijke uiteinde van het Balatonmeer. Deze schilderachtige stad staat vol huizen met klassieke grandeur, waaronder het beroemde 18-e eeuwse Festetics Paleis, waar nu het Helikon Palace Museum in gevestigd is. Na een bezoek aan het paleis en de wonderschone paleistuinen keert u terug naar de trein en vertrekt u naar het nabijgelegen Tapolca, dat sinds de Romeinse tijd beroemd is om haar wijnbouw. Hier maken we een wandeltocht door het mooie stadscentrum en bezoeken we een kalkstenen grottenstelsel met de 340 meter lange vijvergrot Tavas-Barlang. Ook kunt u eventueel een boottocht maken over het kristalheldere water van het Tapolca-meer. 

Hongarije - Keszthely (1)
Keszthely
Hongarije - Tapolca (2)
Tapolca
Hongarije - Tapolca (1)
Grotten bij Tapolca
Veeg naar links

Dag 4 - Sopron & Holloko

Vandaag geniet u van een ontspannen wandeling door het historische barokke stadscentrum van Sopron met als imposante blikvanger de beroemde 58 meter hoge vuurtoren, die een Romeins fundament heeft, een Middeleeuwse cilindervorm, een Renaissance-periode balkon, klokkentoren en een dak dat uit de Barok-periode stamt. Hier treft u alle belangrijke stijlen in één gebouw. Tegen de middag keert u terug naar de trein en terwijl u de lunch gebruikt rijdt de trein door het wonderschone Hongaarse platteland. Aan het einde van de middag aankomst in het werelderfgoed/Unesco dorp Holloko; een traditioneel Hongaars ‘Paloc-dorp’ met witgekalkte huizen met typische veranda’s, houten balustrades en schilddaken. Hier wordt u hartelijk verwelkomt door de lokale bewoners. In het hart van het dorp staat voor u een speciaal diner klaar met gerechten uit de traditionele Paloc-keuken.

Hongarije - Sopron
Sopron
Hongarije - Holloko (2)
Holloko
Veeg naar links

Dag 5 - Eger, Lillafured & Aggtelek

Vanmorgen bezoekt u de stad Eger. U wandel langs het 16e-eeuwse grensfort, de thermale baden, de vele barokke gebouwen en de vroeg 17e-eeuwse minaret van rood zandsteen. Na uw bezoek aan Eger maakt u een heerlijke smalspoor treinrit van Lillafured door de herfstbossen van het Bukk National Park. De dag wordt afgesloten met een exclusief bezoek aan het Aggtelek grottenstelsel; een site die op de Unesco-werelderfgoedlijst staat. Het zijn de grootste druipsteengrotten van Europa, met meer dan 23 km aan in kaart gebrachte paden met spectaculaire stalactieten en stalagmieten.

Hongarije - Eger
Eger
Hongarije - Aggtelek grot
Aggtelek, grottenstelsel
Veeg naar links

Dag 6 - Hortobágy National Park & Tokaj

In de ochtend bezoekt u het Hortobágy National Park. Dit is een uitgestrekte steppe in het oosten van Hongarije, waar inheemse dieren, zoals het grijze vee nog leven. U gaat op excursie in dit gebied om kennis te maken met het traditionele boerenleven en als u geluk heeft kunt u -in deze tijd van het jaar- de duizenden kraanvogels door het gebied zien trekken. Vroeg in de middag komt u aan in de Hongaarse Tokaj-regio. De wijnproductie aan de voet van het Zemplen-gebergte dateert er al uit de Romeinse tijd. Hier kunt u genieten van een privé wijnproeverij in een van de beroemdste wijnhuizen van het gebied. 

Hongarije - Hortobagy Nationaal Park
Hortobagy Nationaal Park
Hongarije - Tokaj regio
Tokaj regio
Veeg naar links

Dag 7 - Opusztaszer National Park & Szeged

Na het ontbijt aan boord van onze privé trein komen we aan in het Opusztaszer National Park waar we de gelegenheid hebben om het beroemde Feszty Panorama te bekijken. Dit rond geschilderde olieverfschilderij met de titel: ‘Aankomst der Hongaren’, verwijst naar de Hongaarse verovering van het Karpatenbekken in het jaar 896. Het panorama werd voltooid in 1894 om de 1000-ste verjaardag van deze geschiedenis te herdenken. Vanaf hier reist u per bus naar het nabijgelegen Szeged voor een sightseeingtour door de stad, bekend om z’n mooie pleinen en met bomen omzoomde boulevards. De tour wordt afgewisseld met een traditionele lunch in een lokaal restaurant. ’s-Avonds is er een speciaal afscheidsgaladiner aan boord van de Golden Eagle Danube Express, voordat u weer aankomt in Boedapest. Hier overnacht u in het Four Seasons Gresham Palace Hotel, of gelijkwaardig .

Hongarije - Opusztaszer

Dag 8 - Boedapest

Na het ontbijt wordt u naar luchthaven gebracht voor uw vlucht terug naar Nederland. 

shutterstock_572025262 - Budapest
Lees meer
Lees minder

Golden Eagle Danube Express

De Golden Eagle Danube Express is een luxe hotel op rails. U logeert aan boord in een comfortabel compartiment. U hoeft uw koffer maar één keer uit te pakken om te genieten van een boeiende rondreis door Centraal-Europa. Uw cabin steward is altijd in de buurt en zorgt ervoor dat het u aan niets ontbreekt. Aan boord kunt u overnachten in 2 typen compartimenten met eigen badkamer: Deluxe Class (7,7m2) en Superior Deluxe Class (8,6m2). 

GEDE Restaurant (4)
Restaurantrijtuig
Deluxe Class (8)-1
Deluxe Class compartiment
GEDE Restaurant (3)
Restaurant Rijtuig
GEDE Restaurant (6)
Restaurant Rijtuig
GEDE Food (2)
Maaltijden aan boord
Bar Lounge Car (4)
Muziek in het Bar rijtuig
002
Personeel Golden Eagle Danube Express
Deluxe Superior Cabin (7)-1
Deluxe Superior Class
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw hotels

Tijdens deze reis verblijft u 4 nachten aan boord van de luxe Golden Eagle Danube Express in een privécompartiment en u overnacht 2 nachten in het 5* Four Seasons Hotel Gresham Palace (of vergelijkbaar) in Boedapest. 

Praktische informatie 

Gezondheid
Hoewel de reizen met onze privé-treinen uiterst comfortabel zijn, dienen de reizigers over een normale mentale en fysieke gezondheid te beschikken. Zij dienen goed ter been te zijn om tijdens excursies gangbare afstanden te kunnen lopen cq. te kunnen traplopen. Wij houden ons het recht voor om een reiziger van (voortzetting van) de reis uit te sluiten indien deze naar de mening van de tourmanager of de meereizende dokter niet in staat is om de reis te volbrengen en/of onacceptabele vertragingen oplevert voor de overige deelnemers aan de reis (zie ook Artikel 15, lid 2 van de ANVR Reis-voorwaarden). Neemt u bij twijfel contact met ons op, zodat wij u nader kunnen informeren. 

Persoonlijke headsets
Voor de excursies ontvangt u een lichtgewicht headset waarop u kunt luisteren naar de gids zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u iets zult missen van zijn/haar uitleg. Bespaar als alleenreizende. Betaal geen toeslag voor alleengebruik; als u bij boeking aan-geeft een tweepersoons cabin/accommodatie te willen delen, kijken wij of we aan deze wens kunnen voldoen. Vanzelfsprekend gaan we hierbij uit van een mede-alleenreizende van hetzelfde geslacht. Indien deze mogelijkheid er niet is, dan heeft u de accommodatie voor alleengebruik en rekenen wij geen toeslag.

Voorbehoud
Hoewel alles in het werk wordt gesteld om elke reis soepel te laten verlopen kunnen zich soms onderweg situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het betreffende land en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Wij vragen uw begrip en geduld als bepaalde programmapunten hierdoor moeten worden aangepast. Omdat de exacte vertrek- en aankomsttijden pas 1 tot 4 weken voor vertrek door de spoorwegen worden bevestigd, kunnen sommige excursies worden gewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke beschrijving op de website

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
8-daagse reis Vier de herfst in Hongarije
Vanaf 10.695,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Deze reis kunt u maken op basis van een Deluxe Class compartiment (7,7m2) of een Superior Deluxe Class compartiment (8,6m2) aan  boord van de Golden Eagle Danube Express. 

Vertrekdatum 2024
Prijs per persoon o.b.v. een Deluxe Class compartiment
24 oktober
v.a. 10.695,-
Vertrekdatum 2024
Prijs per persoon o.b.v. een Superior Deluxe Class compartiment
24 oktober
v.a. 13.395,-
Vertrekdatum 2025
Prijs per persoon o.b.v. een Deluxe Class compartiment
23 oktober
v.a. 11.295,-
Vertrekdatum 2025
Prijs per persoon o.b.v. een Superior Deluxe Class compartiment
23 oktober
v.a. 14.495,-

Toeslag 2-pers. Deluxe Class compartiment voor alleengebruik: v.a. 5.300,-
Toeslag 2-pers. Superior Deluxe Class compartiment  voor alleengebruik: v.a. 9.200,-

Toeslag 2-pers. Deluxe Class compartiment voor alleengebruik 2025: v.a. 5.600,-
Toeslag 2-pers. Superior Deluxe Class compartiment  voor alleengebruik 2025: v.a. 9.900,-

 • Reis per Golden Eagle Danube Express privétrein van Budapest naar Boedapest, inclusief 4 nachten accommodatie in een privé-compartiment in de geboekte categorie
 • 3 overnachtingen volgens programma in genoemde (of gelijkwaardige) 5* hotels
 • Alle maaltijden tijdens de reis
 • Selectie van wijnen en andere dranken tijdens de maaltijden
 • 24 uur per dag thee, koffie, vruchtensappen en mineraalwater
 • Alle excursies en bezoeken inclusief entreegelden en o.l.v. Engelssprekende gidsen
 • Alle transfers en bagageservice in de hotels en op de stations
 • Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele reis
 • Diensten van een meereizende arts tijdens de gehele reis
 • Alle fooien
 • Gedetailleerde routegids, programma en informatiepakket

 

 • Vluchten met de KLM Amsterdam-Istanbul en Boedapest-Amsterdam economy class of business class
 • Optionele verlengingen voor of na de reis
 • Drankjes in het barrijtuig
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (wij adviseren u graag)
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

 

De Algemene Voorwaarden ( ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom te worden voldaan
 • het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot 60 dagen voor vertrek: de aanbetaling (25% van de reissom)
 • bij annulering op 60 dagen of korter voor vertrek: de volledige reissom

Voorbehoud
Hoewel alles in het werk wordt gesteld om elke reis soepel te laten verlopen kunnen zich soms onderweg situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het betreffende land en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Wij vragen uw begrip en geduld als bepaalde programmapunten hierdoor moeten worden aangepast. Omdat de exacte vertrek- en aankomsttijden pas 1 tot 4 weken voor vertrek door de spoorwegen worden bevestigd, kunnen sommige excursies worden gewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke beschrijving op de website

Reissom
8-daagse reis Vier de herfst in Hongarije
Vanaf 10.695,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Deze reis kunt u maken op basis van een Deluxe Class compartiment (7,7m2) of een Superior Deluxe Class compartiment (8,6m2) aan  boord van de Golden Eagle Danube Express. 

Vertrekdatum 2024
Prijs per persoon o.b.v. een Deluxe Class compartiment
24 oktober
v.a. 10.695,-
Vertrekdatum 2024
Prijs per persoon o.b.v. een Superior Deluxe Class compartiment
24 oktober
v.a. 13.395,-
Vertrekdatum 2025
Prijs per persoon o.b.v. een Deluxe Class compartiment
23 oktober
v.a. 11.295,-
Vertrekdatum 2025
Prijs per persoon o.b.v. een Superior Deluxe Class compartiment
23 oktober
v.a. 14.495,-
Toeslagen

Toeslag 2-pers. Deluxe Class compartiment voor alleengebruik: v.a. 5.300,-
Toeslag 2-pers. Superior Deluxe Class compartiment  voor alleengebruik: v.a. 9.200,-

Toeslag 2-pers. Deluxe Class compartiment voor alleengebruik 2025: v.a. 5.600,-
Toeslag 2-pers. Superior Deluxe Class compartiment  voor alleengebruik 2025: v.a. 9.900,-

Inbegrepen
 • Reis per Golden Eagle Danube Express privétrein van Budapest naar Boedapest, inclusief 4 nachten accommodatie in een privé-compartiment in de geboekte categorie
 • 3 overnachtingen volgens programma in genoemde (of gelijkwaardige) 5* hotels
 • Alle maaltijden tijdens de reis
 • Selectie van wijnen en andere dranken tijdens de maaltijden
 • 24 uur per dag thee, koffie, vruchtensappen en mineraalwater
 • Alle excursies en bezoeken inclusief entreegelden en o.l.v. Engelssprekende gidsen
 • Alle transfers en bagageservice in de hotels en op de stations
 • Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele reis
 • Diensten van een meereizende arts tijdens de gehele reis
 • Alle fooien
 • Gedetailleerde routegids, programma en informatiepakket

 

Niet inbegrepen
 • Vluchten met de KLM Amsterdam-Istanbul en Boedapest-Amsterdam economy class of business class
 • Optionele verlengingen voor of na de reis
 • Drankjes in het barrijtuig
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (wij adviseren u graag)
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

 

Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden ( ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom te worden voldaan
 • het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot 60 dagen voor vertrek: de aanbetaling (25% van de reissom)
 • bij annulering op 60 dagen of korter voor vertrek: de volledige reissom

Voorbehoud
Hoewel alles in het werk wordt gesteld om elke reis soepel te laten verlopen kunnen zich soms onderweg situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het betreffende land en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Wij vragen uw begrip en geduld als bepaalde programmapunten hierdoor moeten worden aangepast. Omdat de exacte vertrek- en aankomsttijden pas 1 tot 4 weken voor vertrek door de spoorwegen worden bevestigd, kunnen sommige excursies worden gewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke beschrijving op de websiteIncento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe reizen per privétrein