Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Centraal Azië - Oezbekistan - Buchara
Home
Alle reizen
Treinreizen
Parels van de Zijderoute

In luxe door
Centraal-Azië

treinreizen

Parels van de Zijderoute

De mooiste steden van de Zijderoute comfortabel per privétrein
De eeuwig brandende Darvaza Krater
De uitstekende service aan boord van uw privétrein
Schitterende steden die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan
Volgend vertrek
28-09-2024
+1 vertrekdata
Reisduur
9 dagen
Vertrekpunt
Ashgabat
Trein
Golden Eagle
Destin
13.698,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Onontdekte gebieden

De schoonheid en historie van Centraal-Azië is absoluut het ontdekken waard, zeker wanneer u dit doet tijdens een treinreis met de luxe Golden Eagle! U maakt een all inclusive 'Cruise on Rails' per privétrein door 3 bijzondere Stanlanden. Bekijk de prachtige moskeeën en bruisende bazaars van Oezbekistan en Turkmenistan en geniet van de adembenemende groene en uitgestrekte landschappen van Kazachstan.

Uw reis begint in Ashgabat (Turkmenistan), ook het Las Vegas van de Kara-Kum genoemd. Een stad die wordt gekenmerkt door extravagantie. Uw luxe  trein neemt u mee naar de volgende stop op uw route:  Khiva in Oezbekistan. Ooit één van de belangrijkste handelscentra aan de Zijderoute. U merkt het al: tijdens deze route door Centraal-Azië vloeien historie en cultuur moeiteloos in elkaar over. Er worden steden bezocht die in het verleden grote (politieke) belangen kenden en nog steeds getuigen van rijkdom en welstand. U zult dit ook terug zien wanneer u in Bukhara, Samarkand en Tashkent rondwandelt. Uw treinreis met de Golden Eagle eindigt in Almaty, Kazachstan.

Centraal Azië - Turkmenistan - Ashgabat fontein
Ashgabat, Turkmenistan
Centraal Azië - Turkmenistan - Ashgabat National Libary
Nationale Bibliotheek in Ashgabat, Turkmenistan
Centraal Azië - Oezbekistan - Bazaar in Khiva Tasjkent
Bazaar in Khiva, Oezbekistan
Centraal Azië - Oezbekistan - Buchara - Mausoleum Ismmoil Samoniy
Buchara, Oezbekistan
Centraal Azië - oezbekistan - Buchara
Buchara, Oezbekistan
Centraal Azië - Oezbekistan - Registan in Samarkand
Registan Plein in Samarkand, Oezbekistan
Christi-Himmelfahrt-Kathedrale in Almaty - Elena Odareeva Adobe Stock
Kathedraal in Almaty
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 en 2 - Amsterdam - Ashgabat, Turkmenistan

Vlucht met Turkish Airlines van Amsterdam naar Ashgabat met overstap in Istanboel. U komt op dag 2 rond 07.30 uur aan. Bij aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar de luxe Golden Eagle trein. Stap aan boord van uw hotel op wielen, waar u de komende 6 nachten verblijft in een privécompartiment naar keuze. Geniet van de lunch aan boord. Vervolgens staat er nog een stadstour door Ashgabat op het programma. Overnachting aan boord en tijdens de nacht blijft de trein in Ashgabat staan.      

Centraal Azië - Turkmenistan - Ashgabat National Libary

Dag 3 - Ashgabat & Darvaza, brandende gaskrater, Turkmenistan

In de ochtend volgt nog een bezoek aan het nabijgelegen Nisa, een oude nederzetting van de Parthen, die in 2007 werd uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed.

Tegen lunchtijd vertrek de Golden Eagle en zet koers richting Oezbekistan. Onderweg  wordt gestopt in Ichoguz, waar u de trein verlaat om een bezoek te brengen aan de beroemde brandende gaskrater in Darvaza, gelegen midden in de Kara Kum woestijn. Dit gebied is rijk aan natuurlijk gas en de 70 meter brede krater wordt door de locals de 'poort naar de hel' genoemd. De krater brandt al meer dan 40 jaar. Een spectaculaire ervaring die u zeker niet mag missen.

Darvasa_gas_crater_panorama

Dag 4 - Khiva, Oezbekistan

Na aankomst in Urgench volgt de transfer naar de 2500 jaar oude stad Khiva. Deze stad was ooit één van de belangrijkste handelscentra aan de Zijderoute en staat tegenwoordig op de UNESCO werelderfgoedlijst. Een prachtige stad die oprijst uit de woestijn met een ommuurde binnenstad vol mooie gebouwen, moskeeën, bazaars en minaretten.

Centraal Azië - Oezbekistan - Khiva

Dag 5 - Bukhara, Oezbekistan

Aankomst in het schitterende Bukhara in Oezbekistan. Kleiner dan de andere Oezbeekse steden, maar minstens even indrukwekkend als Samarkand. Net als in Khiva is ook hier een groot deel van de stad met hulp van UNESCO gerestaureerd. Eén van de hoogtepunten van uw excursie is het bezoek aan de Ark, de ommuurde residentie van de Emirs van Bukhara die te boekstonden als uiterst wrede heersers. Vervolgens bezoek aan het Maan- en Sterrenpaleis van de Emir buiten de stad.

Buchara_Chor-Bakr Necropolis_ Evgeniy Agarkov fotolia

Dag 6 - Samarkand, Oezbekistan

Deze juweel van de islamitische wereld wordt niet voor niets het “Parijs van de Moslimwereld” genoemd en het “Rome van het Oosten”. Beroemde ontdekkingsreizigers hebben het beschreven: Marco Polo, Tamerlan en Alexander de Grote. Samarkand is in de 6e eeuw voor Christus gesticht. Aan de architectuur is goed te zien dat het ooit één van de voornaamste steden van Azië is geweest. U bezoekt tal van prachtige gebouwen, zoals de Bibi Khanum-Moskee, het Ulag Beg-observatorium uit 1428 en het indrukwekkende Registan-plein. Voor het diner keert u terug naar dit plein dat ‘s avonds schitterend verlicht is. Geniet van een schitterende lichtshow.  

Samarqand_Registan Square - cinzano77 - Fotolia

Dag 7 - Tashkent, Oezbekistan

Tashkent is de hoofdstad van Oezbekistan. U verkent deze moderne stad in Sovjet-stijl, die grotendeels werd herbouwd na een verwoestende aardbeving in 1966. Zo bezoekt u de oude stad, bestaande uit een netwerk van smalle straatjes met traditionele huizen en religieuze gebouwen. In een kleine bibliotheek krijgt u het voorrecht om één van de heiligste relikwieën van de Islam te bewonderen: de oudste Koran ter wereld.  

Vannacht is uw laatste nacht aan boord van de trein. De avond staat dan ook in het teken van het afscheidsdiner aan boord van de Golden Eagle privé-trein, terwijl trein richting Almaty rijdt.  

Tashkent_Kazhrati Imam Architectual complex_efesenko fotolia

Dag 8 - Almaty, Kazachstan

Vandaag komt u aan in Almaty, de grootste stad van Kazachstan. Almaty is fraai gelegen in een dal tussen de uitlopers van het Tien Shen-gebergte. In het grote Panfilov Park in het midden van de stad staat Zenkhov Cathedral, een 19e eeuwse Russisch Orthodoxekerk die geheel uit hout is opgetrokken. U neemt afscheid van de Golden Eagle en zijn bemanning en neemt voor 1 nacht uw intrek in het 5* Intercontinental Hotel (of gelijkwaardig) 

Centraal Azië - Kazachstsan - Almaty

Dag 9 - Almaty - Amsterdam

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht met Turish Airlines, met overstap in Istanboel, naar Amsterdam. Christi-Himmelfahrt-Kathedrale in Almaty - Elena Odareeva Adobe Stock
Lees meer
Lees minder

 

De Golden Eagle 

De Golden Eagle is de meest comfortabele privé-trein van Centraal Azië. Elk privé-compartiment in deze trein beschikt over een moderne complete badkamer, een unicum in dit deel van de wereld. In het midden van de trein bevinden zich 2 sfeervolle restaurantrijtuigen waar u kunt genieten van uitstekende maaltijden. In het gezellige barrijtuig bent u welkom voor een heerlijk drankje, een gesprek met reisgenoten en kunt u luisteren naar muziek van de meereizende pianist. Dit is ook de plaats waar op bepaalde tijden lezingen over historie en cultuur langs de reisroute worden gegeven. 

Aan boord van de trein kunt u verblijven in 3 typen privécompartimenten: Silver Class (5,5m2), Gold Class (7m2) en de Imperial Suite (11,1m2).  

Golden Eagle (1)
Golden Eagle
Silver cabin
Silver Class
Gold cabin (1)
Gold Class
Imperial Suite dag - kopie
Imperial Suite
Golden Eagle
Restaurant rijtuig
train exterior
De Golden Eagle bij het Baikalmeer
Barrijtuig - kopie (1)
Bar Lounge Car
Photo_048
Restaurantrijtuig
personeel in het restaurant
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw hotels

Tijdens deze reis verblijft u 6 nachten aan boord van de Golden Eagle trein en 1 nacht in een 5* hotel in  Alamaty. 

Indien gewenst kunt u het begin en einde van uw reis uitbreiden met extra hotelovernachtingen en excursies. Informeer naar de mogelijkheden.

Praktische informatie

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat na vertrek nog minimaal 6 maanden geldig is. Voor Turkmenistan heeft u een visum nodig. Incento is u graag behulpzaam bij het verkrijgen van een visum.
De voertaal tijdens de reizen is Engels.

Gezondheid
Hoewel de reizen met onze privé-treinen uiterst comfortabel zijn, dienen de reizigers over een normale mentale en fysieke gezondheid te beschikken. Zij dienen goed ter been te zijn om tijdens excursies gangbare afstanden te kunnen lopen cq. te kunnen traplopen. Wij houden ons het recht voor om een reiziger van (voortzetting van) de reis uit te sluiten indien deze naar de mening van de tourmanager of de meereizende dokter niet in staat is om de reis te volbrengen en/of onacceptabele vertragingen oplevert voor de overige deelnemers aan de reis (zie ook Artikel 15, lid 2 van de ANVR Reis-voorwaarden). Neemt u bij twijfel contact met ons op, zodat wij u nader kunnen informeren.

Voorbehoud
Hoewel alles in het werk wordt gesteld om elke reis soepel te laten verlopen kunnen zich soms onderweg situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het betreffende land en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Wij vragen uw begrip en geduld als bepaalde programmapunten hierdoor moeten worden aangepast. Omdat de exacte vertrek- en aankomsttijden pas 1 tot 4 weken voor vertrek door de spoorwegen worden bevestigd, kunnen sommige excursies worden gewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke beschrijving in deze brochure. Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Golden Eagle en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Golden Eagle behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

Persoonlijke headsets
Voor de excursies ontvangt u een lichtgewicht headset waarop u kunt luisteren naar de gids zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u iets zult missen van zijn/haar uitleg. 

Lees meer
Lees minder

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
9-daagse reis Parels van de Zijderoute
Vanaf 13.698,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De reissom is persoon. Aan boord van de trein kunt u verblijven in 2 typen privécompartimenten: Silver Class (5,5m2) en Gold Class (7m2) 

NB. Deze reis is onderdeel van onze 17-daagse reis Kaspische ontdekkingen. Vanaf dag 10 (Ashgabat) voegt u zich bij de groep. Op deze dag stapt iedereen voor 6 nachten aan boord van de, in Ashgabat, klaarstaande Golden Eagle privétrein.  

Vertrekdata
Prijs per persoon in Silver Class
28 september 2024
v.a. 13.698,-
19 september 2025
v.a. 14.198,-
Vertrekdata
Prijs per persoon in Gold Class
28 september 2024
v.a. 16.898
19 september 2025
v.a. 18.098

Toeslag 2-persoons Silver Class compartiment voor alleengebruik 2024: v.a. 6.398,-
Toeslag 2-persoons Gold Class compartiment voor alleengebruik 2024: v.a. 10.298,-

Toeslag 2-persoons Silver Class compartiment voor alleengebruik 2025: v.a. 6.698,-
Toeslag 2-persoons Gold Class compartiment voor alleengebruik 2025: v.a. 11.198,-

Toeslag business vluchten:  Op aanvraag 

 • Vluchten in economy class met Turkish Airlines Amsterdam - Istanboel - Ashgabat incl.  brandstofheffingen 
 • Vluchten met Turkish Airlines Almaty - Istanboel - Amsterdam incl.  brandstofheffingen 
 • 7-daagse treinreis van Ashgabat naar Almaty, 6 nachten in de ‘Golden Eagle’; accommodatie aan boord in een privé-compartiment in de geboekte categorie
 • Alle maaltijden tijdens de gehele reis inclusief wijnen, bier, frisdrank en water bij lunches en diners
  24 uur per dag koffie, thee en mineraalwater in de treinen
 • 1 nacht in een 5* hotel in Almaty 
 • Alle excursies en transfers volgens programma o.l.v. Engels sprekende gidsen
 • Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele reis
 • Diensten van een Engels sprekende arts tijdens de gehele reis
 • Bagageservice in de hotels en op de stations
 • Gedetailleerde routegids en informatiepakket
 • Alle fooien

* Het Turkish Airlines tarief in economy Class is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.

 • Visumkosten ( Turkmenistan)
 • Eventuele toeslag business class aan boord van de vluchten 
 • Overige uitgaven van persoonlijke aard (bijv. laundry service aan boord)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (een adequate reisverzekering is verplicht)
 • € 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

De Algemene Voorwaarden ( ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom te worden voldaan
 • het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot 60 dagen voor vertrek: de aanbetaling (25% van de reissom)
 • bij annulering op 60 dagen of korter voor vertrek: de volledige reissom

Voorbehoud
Hoewel alles in het werk wordt gesteld om elke reis soepel te laten verlopen kunnen zich soms onderweg situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het betreffende land en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Wij vragen uw begrip en geduld als bepaalde programmapunten hierdoor moeten worden aangepast. Omdat de exacte vertrek- en aankomsttijden pas 1 tot 4 weken voor vertrek door de spoorwegen worden bevestigd, kunnen sommige excursies worden gewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke beschrijving in deze brochure. Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Golden Eagle en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Golden Eagle behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

Reissom
9-daagse reis Parels van de Zijderoute
Vanaf 13.698,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De reissom is persoon. Aan boord van de trein kunt u verblijven in 2 typen privécompartimenten: Silver Class (5,5m2) en Gold Class (7m2) 

NB. Deze reis is onderdeel van onze 17-daagse reis Kaspische ontdekkingen. Vanaf dag 10 (Ashgabat) voegt u zich bij de groep. Op deze dag stapt iedereen voor 6 nachten aan boord van de, in Ashgabat, klaarstaande Golden Eagle privétrein.  

Vertrekdata
Prijs per persoon in Silver Class
28 september 2024
v.a. 13.698,-
19 september 2025
v.a. 14.198,-
Vertrekdata
Prijs per persoon in Gold Class
28 september 2024
v.a. 16.898
19 september 2025
v.a. 18.098
Toeslagen

Toeslag 2-persoons Silver Class compartiment voor alleengebruik 2024: v.a. 6.398,-
Toeslag 2-persoons Gold Class compartiment voor alleengebruik 2024: v.a. 10.298,-

Toeslag 2-persoons Silver Class compartiment voor alleengebruik 2025: v.a. 6.698,-
Toeslag 2-persoons Gold Class compartiment voor alleengebruik 2025: v.a. 11.198,-

Toeslag business vluchten:  Op aanvraag 

Inbegrepen
 • Vluchten in economy class met Turkish Airlines Amsterdam - Istanboel - Ashgabat incl.  brandstofheffingen 
 • Vluchten met Turkish Airlines Almaty - Istanboel - Amsterdam incl.  brandstofheffingen 
 • 7-daagse treinreis van Ashgabat naar Almaty, 6 nachten in de ‘Golden Eagle’; accommodatie aan boord in een privé-compartiment in de geboekte categorie
 • Alle maaltijden tijdens de gehele reis inclusief wijnen, bier, frisdrank en water bij lunches en diners
  24 uur per dag koffie, thee en mineraalwater in de treinen
 • 1 nacht in een 5* hotel in Almaty 
 • Alle excursies en transfers volgens programma o.l.v. Engels sprekende gidsen
 • Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele reis
 • Diensten van een Engels sprekende arts tijdens de gehele reis
 • Bagageservice in de hotels en op de stations
 • Gedetailleerde routegids en informatiepakket
 • Alle fooien

* Het Turkish Airlines tarief in economy Class is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.

Niet inbegrepen
 • Visumkosten ( Turkmenistan)
 • Eventuele toeslag business class aan boord van de vluchten 
 • Overige uitgaven van persoonlijke aard (bijv. laundry service aan boord)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (een adequate reisverzekering is verplicht)
 • € 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden ( ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom te worden voldaan
 • het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot 60 dagen voor vertrek: de aanbetaling (25% van de reissom)
 • bij annulering op 60 dagen of korter voor vertrek: de volledige reissom

Voorbehoud
Hoewel alles in het werk wordt gesteld om elke reis soepel te laten verlopen kunnen zich soms onderweg situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het betreffende land en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Wij vragen uw begrip en geduld als bepaalde programmapunten hierdoor moeten worden aangepast. Omdat de exacte vertrek- en aankomsttijden pas 1 tot 4 weken voor vertrek door de spoorwegen worden bevestigd, kunnen sommige excursies worden gewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke beschrijving in deze brochure. Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Golden Eagle en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Golden Eagle behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe treinreizen aan boord van bijzondere en nostalgische privétreinen