Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
VSOE-EXT-04
Home
Alle reizen
Treinreizen
Venice Simplon-Orient-Express naar Venetië

In luxe
naar Venetië

treinreizen

Met de Venice Simplon-Orient-Express naar Venetië

Stap aan boord van deze legendarische trein en maak de meest romantische treinreis ter wereld! 

Vertrek per luxe trein vanuit Amsterdam
Verblijf in het luxe Cipriani - a Belmond Hotel Venice
Beperkte beschikbaarheid
Volgend vertrek
--
Reisduur
5 dagen
Vertrekpunt
Amsterdam
Trein
Venice Simplon-Orient-Express
Destin
Vanaf 6.498,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Met de Venice Simplon-Orient-Express naar Venetië

Beleef het mee! Royalty, aristocraten, filmsterren en schrijvers gingen u voor. Stap uit de hectiek van de moderne wereld en ervaar de luxe en stijlvolle ambiance uit de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw aan boord van de legendarische Venice Simplon-Orient-Express. Stap in Amsterdam aan boord van deze historische trein en geniet van de meest romantische treinreis ter wereld, terwijl de Alpen en de Dolomieten die aan uw raam voorbijtrekken. Niet voor niets was deze legendarische trein het decor van boeken en films. Wie denkt niet aan “Murder on the Orient-Express”?

Alle 17 rijtuigen zijn met veel zorg in hun oude glorie gerestaureerd en vormen ware schatkamers vol ingenieuze houtmozaïeken, flonkerend kristal en kostbare bekleding. De stewards serveren het ontbijt en de afternoon tea in uw compartiment. Zij zorgen ervoor dat het u gedurende de hele reis aan niets ontbreekt. De trein telt 3 prachtig gedecoreerde restaurants. Tijdens het diner en de lunch geniet u van het beste wat de Franse keuken te bieden heeft. Het wijnaanbod verrast zelfs de meest verwende kenner. U bent ook van harte welkom in het barrijtuig, waar een pianist zorgt voor de muzikale omlijsting. En natuurlijk blijft de bar open tot de laatste gast naar bed gaat…. De Venice Simplon-Orient-Express is een ‘’Grand Hotel op Rails’’ dat staat voor nostalgie, stijl en élégance.

Uw treinreis eindigt in Venetië, waar u nog 3 nachten kunt nagenieten van uw feestelijke treinreis in het luxe 5* Cipriani, a Belmond Hotel, Venice of het stijlvolle 5* Hotel Luna Baglioni.

VSOE outside
Venice Simplon-Orient-Express
Deluxe room with view (8) Bauer hotel
Venetë
Italie - Venetie (4)
Venetië
59. Venetie
Venetië
Terras 4 Bauer hotel
Gondels Venetië
VSOE - Bar
Nostalgie en luxe aan boord van de trein
Italie - Venetie (1)
Karakteristiek Venetië
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - Aan boord van de Venice Simplon-Orient-Express in Amsterdam

Halverwege de ochtend stapt u in Amsterdam aan boord van de glimmende rijtuigen van de Venice Simplon-Orient-Express. Neem plaats in uw uitnodigende privécompartiment en ontspan. Geniet vervolgens van een heerlijke driegangenlunch in één van de prachtig gedecoreerde restaurantrijtuigen. Keer vervolgens terug naar uw compartiment om te genieten van het uitzicht, terwijl de trein koers zet naar het zuiden. Tijdens de reis zorgt uw steward dat het u aan niets ontbreekt. Gedurende de middag serveert de steward een afternoon tea in uw compartiment. De avond staat in het teken van een culinair viergangendiner, geserveerd in één van de restaurantrijtuigen van de trein. Natuurlijk is het tijdens de treinreis altijd mogelijk om uw medereizigers te ontmoeten in de gezellige bar, het kloppende hart van de trein. (-/L/D)

VSOE-EXT-PLA-08

Dag 2 - Aankomst Venetië

Uw steward serveert een continentaal ontbijt in uw compartiment, terwijl de Venice Simplon-Orient-Express door het prachtige landschap slingert, langs hoge bergen en pittoresk gelegen meren. Geniet van de heerlijke driegangenlunch, welke geserveerd wordt in één van de restaurantrijtuigen. In de middag wordt in uw compartiment een afternoon tea geserveerd, voordat de Venice Simplon-Orient-Express rond 19.00 uur het station Santa Lucia in Venetië binnenrijdt. Bij aankomst volgt de transfer per watertaxi naar het luxe 5* Cipriani Hotel of het 5* Hotel Luna Baglioni, waar u de komende 3 nachten verblijft. In het hotel wordt u feestelijk ontvangen met een hapje en een drankje. De rest van de avond is ter vrije besteding (O/L/-).

IMG_1907-2

Dag 3 & 4 - Vrije dagen Venetië

Twee dagen ter vrije besteding in Venetië. Op deze dagen zullen wij optioneel verschillende excursies aanbieden (tegen bijbetaling). De excursieprogramma’s volgen korter voor vertrek. (O/-/-)

Italie - Venetie (5)

Dag 5 - Venetië - Amsterdam

In de loop van de dag transfer per watertaxi vanaf het Cipriani Hotel of het Hotel Luna Baglioni naar de luchthaven van Venetië, waarvandaan u met KLM terug vliegt naar Amsterdam. (O/-/-)

Italie - Venetie (3)

Venice Simplon-Orient- Express

De Venice Simplon-Orient-Express bestaat uit met zorg gerestaureerde rijtuigen uit de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw. De schitterende houtpanelen en interieurs zijn creaties van beroemde Jugendstilkunstenaars onder wie René Lalique. In de restaurantrijtuigen worden culinaire maaltijden van hoog niveau geserveerd. Tafels zijn gedekt met kostbaar linnen, tafelzilver en kristal. Tijdens de reis bent u altijd van harte welkom in de gezellige bar voor een drankje. Aan boord van deze historische trein kunt u kiezen uit 3 typen accommodatie. De Historic Twin Cabins zijn voorzien van een boven- en een benedenbed inclusief wastafel. Naast deze cabins kunt u tevens verblijven in een luxe Suite Double of Twin, allen voorzien van een eigen badkamer en toilet. Hiervan bevinden zich er 8 aan boord. Verder kunt u overnachten in één van de 6 zeer luxe Grand Suites, met een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel..

VSOE-EXT-PLA-12
Venice Simplon-Orient-Express
VSOE Budapest
Grand Suite, Venice Simplon-Orient-Express
VSOE - Bar
Venice Simplon-Orient-Express Bar rijtuig
VSOE-EXT-PLA-06
Venice Simplon-Orient-Express in Amsterdam
VSOE - cabin attendant
Venice Simplon-Orient-Express Twin cabin
VSOE - Cabin detail
Venice Simplon-Orient-Express compartiment
VSOE-BAR-08
Venice Simplon-Orient-Express bar rijtuig
VSOE-EXT-PLA-08
Venice Simplon-Orient-Express
VSOE - cabin
Venice Simplon-Orient-Express, compartiment
VSOE-BAR-38
Barrijtuig
_MG_3757 - kopie
Restaurant Rijtuig
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw hotels

Cipriani, a Belmond Hotel, Venice -  5* DeLuxe - vertrek 16 maart 2023
In Venetië logeert u 3 nachten in het beste hotel van de stad. Als Venetië een theater is, dan is het Belmond Cipriani de Koninklijke Loge. Vele filmsterren, staatshoofden en andere beroemdheden logeren regelmatig in dit schitterende hotel. Het Belmond Cipriani Hotel is rustig gelegen op het Giudecca eiland, recht tegenover het San Marco Plein, op 5 minuten varen (gratis 24-uurs service met de eigen hotelboot).

De kamers zijn ruim, zeer smaakvol ingericht en bieden alle uitzicht op de lagune of op de fraaie tuinen. In het hotel is geen enkele kamer hetzelfde. Het hotel telt twee restaurants van topniveau, twee bars, een spa, een fitnesscenter, een tennisbaan alsmede een verwarmd buitenzwembad van olympische afmetingen. De service in dit hotel van wereldfaam is onberispelijk.

5* Hotel Luna Baglioni - vertrek 22 juni 2023
Dit paleisachtige 5* hotel Luna Baglioni ligt op korte loopafstand van het San Marco plein en beschikt over een eigen stijger, waardoor het gemakkelijk per watertaxi te bereiken is.
Het interieur is prachtig klassiek. Bewonder de prachtige originele fresco’s die u overal in het hotel tegenkomt. Alle kamers zijn stijlvol ingericht met antieke meubelen, een kroonluchter van Muranoglas, een marmeren badkamer, airco en minibar. Een aantal kamers en suites bieden uitzicht op de lagune. Geniet van heerlijke hapjes en drankjes in het café Baglioni. Het ontbijt wordt geserveerd in de prachtige met fresco’s versierde Salone Marco Polo. Tevens beschikt het hotel over een bekroond restaurant, Canova, waar u kunt genieten van Venetiaanse maaltijden en exclusieve wijnen.

 

Cipriani Hotel
Luxe 5-sterren hotel in Venetië
Cirpiani
Terras Cipriani Hotel
Cipriani double room
Double room Cipriani Hotel
Cpriani double room
Double room Cipriani Hotel
Cipriani (2)
Cipriani Hotel
Baglioni_Hotel_Luna__Restaurant_Exterior
Terras restaurant Hotel Luna Baglioni
Baglioni_Hotel_Luna_Canova_Bar_3
Hotel Luna Baglioni, Canova Bar
1_Baglioni_Hotel_Luna_Venezia_Deluxe_Room_Bedroom
DeLuxe kamer hotel Luna Baglioni
Veeg naar links

Praktische informatie

Excursies
Korter voor vertrek krijgt u nog de keuze uit een aantal excursies waar u aan deel kunt nemen. 

Voorbehoud
Onze reizen worden, in samenwerking met onze leveranciers, met grote zorg samengesteld. Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Incento is niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. De treinmaatschappij behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

Lees meer
Lees minder

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
5-daagse reis Met de Venice Simplon-Orient-Express naar Venetië, vertrek 2023
Vanaf 6.498,- p.p.

De prijzen zijn in euro's en per persoon op basis van een gedeelde 2-persoonskamer/privé-compartiment in de Venice Simplon-Orient-Express. 

Vertrekdata
Prijs per persoon in een Historic Cabin
16 maart 2023 o.b.v. 5* Cipriani Hotel
v.a. 6.498,-
22 juni 2023 o.b.v. 5* Luna Baglioni Hotel
v.a. 7.098,-

Toeslag compartiment voor 1-persoons gebruik: op aanvraag.

Vertrek 16 maart: 
Toeslag Grand Suite aan boord van de Venice Simplon-Orient-Express: op aanvraag

Vertrek 22 juni: 
Toeslag Grand Suite aan boord van de Venice Simplon-Orient-Express: op aanvraag
Toeslag Suite aan boord van de Venice Simplon-Orient-Express: op aanvraag

 • Treinreis per Venice Simplon-Orient-Express van Amsterdam naar Venetië
 • 1 x 4-gangendiner, 1 x ontbijt, 2 x 3-gangenlunch, 2 x afternoon tea en een selectie aan wijnen tijdens lunches en diner, tijdens de treinreis
 • Transfers per watertaxi station - hotel - luchthaven
 • Aparte transfer bagage station - hotel - luchthaven
 • Drie nachten verblijf in een tweepersoons kamer (run of the house) in het 5* Cipriani Hotel in Venetië of het 5* Hotel Luna Baglioni, inclusief uitgebreid ontbijtbuffet
 • Welkomstreceptie met hapjes bij aankomst in het hotel
 • Vlucht met KLM in economy class Venetië - Amsterdam
 • Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen à € 23 per ticket
 • Ruimbagage 1 stuk (23 kg) aan boord van KLM
 • Nederlandssprekende begeleiding in Venetië.

 

 • Optionele excursies (deze volgen korter voor vertrek)
 • Overige maaltijden in Venetië
 • Dranken aan boord van de Venice Simplon-Orient-Express
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (Desgewenst door Incento af te sluiten)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking en SGR Consumentenbijdrage € 5,- p.p.
 • ANVR Boekingskosten € 30,- per boeking

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom te worden voldaan
 • 120 dagen voor vertrek dient nog eens 25% van de reissom te worden voldaan
 • het restant bedrag (50%) dient uiterlijk 56 dagen voor vertrek te zijn voldaan


Annuleringskosten o.b.v. arrangement  Cipriani Hotel, vertrek 16 maart:
Ingeval van annulering, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering t/m 120 dagen voor vertrek: de aanbetaling
 • bij annulering vanaf 119 t/m 57 dagen voor vertrek 50% van de reissom
 • bij annulering vanaf 56 dagen t/m het vertrek: de volledige reissom

Annuleringskosten o.b.v. arrangement Hotel Luna Baglioni, vertrek 22 juni
Ingeval van annulering, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering t/m 130 dagen voor vertrek: de aanbetaling
 • bij annulering vanaf 129 t/m 100 dagen voor vertrek 50% van de reissom
 • bij annuleringskosten vanaf 99 t/m 57 dagen voor vertrek  70% van de reissom 
 • bij annulering vanaf 56 dagen t/m het vertrek: de volledige reissom

Groepsgrootte
Voor onze groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor deze reis is het minimum aantal deelnemers 20, het maximum aantal 30. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Incento Treinreizen de reisovereenkomst opzeggen.

Reissom
5-daagse reis Met de Venice Simplon-Orient-Express naar Venetië, vertrek 2023
Vanaf 6.498,- p.p.

De prijzen zijn in euro's en per persoon op basis van een gedeelde 2-persoonskamer/privé-compartiment in de Venice Simplon-Orient-Express. 

Vertrekdata
Prijs per persoon in een Historic Cabin
16 maart 2023 o.b.v. 5* Cipriani Hotel
v.a. 6.498,-
22 juni 2023 o.b.v. 5* Luna Baglioni Hotel
v.a. 7.098,-
Toeslagen

Toeslag compartiment voor 1-persoons gebruik: op aanvraag.

Vertrek 16 maart: 
Toeslag Grand Suite aan boord van de Venice Simplon-Orient-Express: op aanvraag

Vertrek 22 juni: 
Toeslag Grand Suite aan boord van de Venice Simplon-Orient-Express: op aanvraag
Toeslag Suite aan boord van de Venice Simplon-Orient-Express: op aanvraag

Inbegrepen
 • Treinreis per Venice Simplon-Orient-Express van Amsterdam naar Venetië
 • 1 x 4-gangendiner, 1 x ontbijt, 2 x 3-gangenlunch, 2 x afternoon tea en een selectie aan wijnen tijdens lunches en diner, tijdens de treinreis
 • Transfers per watertaxi station - hotel - luchthaven
 • Aparte transfer bagage station - hotel - luchthaven
 • Drie nachten verblijf in een tweepersoons kamer (run of the house) in het 5* Cipriani Hotel in Venetië of het 5* Hotel Luna Baglioni, inclusief uitgebreid ontbijtbuffet
 • Welkomstreceptie met hapjes bij aankomst in het hotel
 • Vlucht met KLM in economy class Venetië - Amsterdam
 • Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen à € 23 per ticket
 • Ruimbagage 1 stuk (23 kg) aan boord van KLM
 • Nederlandssprekende begeleiding in Venetië.

 

Niet inbegrepen
 • Optionele excursies (deze volgen korter voor vertrek)
 • Overige maaltijden in Venetië
 • Dranken aan boord van de Venice Simplon-Orient-Express
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (Desgewenst door Incento af te sluiten)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking en SGR Consumentenbijdrage € 5,- p.p.
 • ANVR Boekingskosten € 30,- per boeking

Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom te worden voldaan
 • 120 dagen voor vertrek dient nog eens 25% van de reissom te worden voldaan
 • het restant bedrag (50%) dient uiterlijk 56 dagen voor vertrek te zijn voldaan


Annuleringskosten o.b.v. arrangement  Cipriani Hotel, vertrek 16 maart:
Ingeval van annulering, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering t/m 120 dagen voor vertrek: de aanbetaling
 • bij annulering vanaf 119 t/m 57 dagen voor vertrek 50% van de reissom
 • bij annulering vanaf 56 dagen t/m het vertrek: de volledige reissom

Annuleringskosten o.b.v. arrangement Hotel Luna Baglioni, vertrek 22 juni
Ingeval van annulering, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering t/m 130 dagen voor vertrek: de aanbetaling
 • bij annulering vanaf 129 t/m 100 dagen voor vertrek 50% van de reissom
 • bij annuleringskosten vanaf 99 t/m 57 dagen voor vertrek  70% van de reissom 
 • bij annulering vanaf 56 dagen t/m het vertrek: de volledige reissom

Groepsgrootte
Voor onze groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor deze reis is het minimum aantal deelnemers 20, het maximum aantal 30. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Incento Treinreizen de reisovereenkomst opzeggen.Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie van luxe treinreizen door Zuid-Europa