Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
4f426c2b-5758-43ee-a7d1-5b09d9c7ae2e

The
Dalmation

treinreizen

The Dalmation

Stap in deze luxe privétrein en maak een afwisselende treinreis door Zuid-Europa

Historische steden als Dubrovnik Mostar Sarajevo Belgrado Bar en Tokaj
Volgend vertrek
--
Reisduur
11 dagen
Vertrekpunt
Dubrovnik
Trein
Golden Eagle Danube Express
Destin
Vanaf 13.798,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Luxe treinreis langs Zuid-Europese parels

Ervaar Zuid-Europa vanuit een heel ander perspectief, terwijl u per trein door het schitterende landschap reist van het historische Dubrovnik, gelegen aan de prachtige Dalmatische kust, naar het bezienswaardige Boedapest. Een afwisselende reis dwars door de betoverende Balkan. Tijdens deze 11-daaagse treinreis verblijft u in een privécompartiment met eigen badkamer en toilet aan boord van de luxe Golden Eagle Danube Express. Onderweg wordt regelmatig gestopt voor excursies in bekende en minder bekende plaatsen zoals: Mostar, Sarajevo, Belgrado, Bar en Tokaj.

shutterstock_404538085 Dubrovnik
Dubrovnik
Belgrado_
Belgrado
shutterstock_573424564 - Mostar
Mostar
GEDE Restaurant (4)
Restaurant Rijtuig
shutterstock_1079328563 Boedapest Hongaars Vrijheidsbeeld
Boedapest
shutterstock_1010274055 BAR Montenegro
Montenegro
shutterstock_1548870455 Debrecen Hongarije
Debrecen
Veeg naar links

Programma en excursies

Uw route in beeld

Routekaartje The Dalmation

Dag 1 - Dubrovnik, Kroatië

Aankomst in Dubrovnik en transfer naar uw luxe hotel waar u twee nachten verblijft. Geniet
’s avonds van een heerlijk welkomstdiner waarbij u uw medereizigers ontmoet.

Balkan (1)

Dag 2 - Dubrovnik, Kroatië

Dubrovnik, gesticht in de 13e eeuw, is een van de mooiste voorbeelden van een ommuurde stad in Europa. De stad is vooral bekend om zijn kenmerkende oude binnenstad, omringd door massieve stenen muren voltooid in de 16e eeuw. Een bezoek aan de oude stad kan dan ook niet ontbreken in het programma. Onder begeleiding van een gids bezoekt u o.a. het Franciscaner Klooster, de oude haven, het Fort St Laurence en het Paleis van de Rector

Dubrovnik_shutterstock_662032261

Dag 3 - Mostar & Sarajevo, Bosnië & Herzegovina

Na het ontbijt volgt een busrit naar Mostar (131 Km). Mostar, een kruispunt van vele beschavingen, culturen en drie religies, was een van de belangrijkste steden van het Ottomaanse Rijk. De beroemde stenen boogbrug van de stad, die de christelijke en islamitische gebieden met elkaar verbindt, werd in de zomer van 2004 opnieuw gebouwd. We bezoeken ook het Turkse huis en de moskee voordat we door de smalle bazaarstraatjes wandelen, waar u kunt winkelen voor traditionele souvenirs en handwerk.
 
Onze privétrein, de Golden Eagle Danube Express, wacht u op in Mostar. Neem plaats in uw privécompartiment, terwijl we de korte reis door Bosnië en Herzegovina naar Sarajevo maken. De Bosnische hoofdstad Sarajevo is een intrigerende mix van oosterse en westerse cultuur; het heeft moskeeën en minaretten, een oude bazaar en een sfeervolle oude Turkse wijk. In Sarajevo bezoekt u het Tunnelmuseum, gelegen onder Sarajevo Airport. Uw gids die de Balkan oorlog meemaakte, vertelt u alles over de langste belegering van deze stad.

mostar

Dag 4 - Belgrado, Servië

Geniet deze ochtend aan boord van de Golden Eagle Danube Express, terwijl we door het platteland naar Servië reizen. Na de lunch komen we aan in de nu Servische hoofdstad Belgrado, de voormalige hoofdstad van Joegoslavië. Gelegen op het strategische ontmoetingspunt van de Donau en de Sava, heeft deze kosmopolitische stad, met zijn tumultueuze geschiedenis, bezienswaardige vestingwerken uit de Keltische tijd, middeleeuwse graven en Turkse baden. 
Onze rondleiding door de stad omvat het 'House of Flowers' (het mausoleum van de voormalige Joegoslavische president Josip Tito), het stadhuis, het Plein van de Republiek, de Knez Mihajlova-straat, de 'Varos'-Poort en we bezoeken het machtige Kalemegdan-Fort.

shutterstock_744488662 - Belgrado - Fort kalemegdan

Dag 5 - Podgorica & Bar, Montenegro

Vanmorgen komen we aan in Podgorica. Door de vele naamsveranderingen in het verleden, door de rijken van de Romeinen, Ottomanen en de Oostenrijks-Hongaren en twee keer volledig van de kaart te zijn geveegd, is het geen wonder dat Podgorica permanent in de greep lijkt door een identiteitscrisis. De straten zijn een interessante mengelmoes van Ottomaanse eigenaardigheden, Oostenrijkse winkelpuien, communistische torenflats en moderne winkelcentra. De middag brengen we door in de kustplaats Bar, waar we genieten van een korte sightseeingtour.

shutterstock_1010274055 BAR Montenegro

Dag 6 - Sargan Vitasi, Servië

Vandaag nemen we een deel van de schilderachtige smalspoorlijn van Sargan Vitasi naar de stad Visegrad. De route staat bekend als de ‘Sargan Eight’ en is door zijn vele lussen, tunnels en haarspeldbochten een technisch wonder dat zich door de bergen van Servië slingert.

shutterstock_1818462872

Dag 7 - Timisoara & Sighisoara, Roemenië

We komen vroeg in de ochtend aan in Timisoara, vooral bekend om zijn bijzondere Art Noveau en Jungenstil architectuur. Het centrale plein, Piata Victoriei, wordt omgeven door barokke gebouwen en de Metropolitan Orthodox Cathedral, met zijn dakpannen met mozaïekpatroon en iconengalerij. Hier ontdekken we tijdens onze wandeltocht de eerste Europese stad die gebruik maakte van de door paarden getrokken trams (1869) en elektrische straatverlichting (1889). Timisoara was tevens de eerste Roemeense stad was zich in december 1989 vrij verklaarde van het communistische regime na het begin van de revolutionaire opstand drie dagen eerder. U luncht aan boord van onze privétrein en heeft voldoende de tijd om te ontspannen voor een late aankomst in Sighisoara, waar we een wandeltocht maken langs de belangrijkste hoogtepunten van de stad. Een werelderfgoedlocatie, waarvan het gerucht gaat dat het de geboorteplaats van Dracula is. Sighsoara is een van de best bewaarde versterkte middeleeuwse steden in Europa.

GEDE Food (2)

Dag 8 - Sibiu & Cluj Napoca, Roemenië

Aankomst in Sibiu, dat vooral bekend is om zijn Germaanse architectuur in de oude binnenstad. Dit vanwege de erfenis van 12e-eeuwse Saksische kolonisten. Rond de stad zijn tegenwoordig de overblijfselen van middeleeuwse muren en torens te zien, waaronder de 13e-eeuwse raadstoren die de twee belangrijkste pleinen met elkaar verbindt. We keren terug naar de trein voor de lunch, terwijl we onze treinreis voortzetten naar de universiteitsstad Cluj Napoca, gelegen in het hart van Transsylvanië. Hier genieten we van een rondleiding door de stad. Geen bezoek aan Transsylvanië is compleet zonder dat we de beroemde schoorsteencake (Kurtoskalacs) geprobeerd hebben. Dit gebak is typisch van deze streek.

shutterstock_1727626456 Sibiu Roemenie

Dag 9 - Debrecen & Tokaj, Hongarije

Vandaag gaan we over de Grote Hongaarse Vlakte naar Debrecen, een aangename provinciestad met kleurrijke pleinen en parken, waar we genieten van een wandeling. Tokaj is een pittoresk historisch stadje met oude gebouwen en ook het centrum van het wijndistrict Tokaj-Hegyalja, waar het mineraalrijke vulkanische gesteente zorgt voor sterke zoete wijnen. We genieten van een lunch en een wijnproeverij in een van de lokale kelders.
Vanavond komen we aan op onze eindbestemming, Boedapest, waar u twee nachten verblijft in het Four Seasons Hotel Gresham Palace og gelijkwaardig.

shutterstock_1548870455 Debrecen Hongarije

Dag 10 - Boedapest, Hongarije

Boedapest is gelegen aan weerszijden van de Donau. De oude stad Boeda en het imposante Koninklijk Paleis domineren de stad met een prachtig uitzicht over de Donau naar het commerciële hart van Pest. Onze rondleiding door de stad omvat het kasteeldistrict, de St. Mathias-kerk en een panoramisch uitzicht over de stad vanaf de Gellertheuvel. We zullen ook de Citadel, het Opera House, St Stephen's Cathedral, Heroes Square en het Stadspark zien.

shutterstock_572025262 - Budapest

Dag 11 - Boedapest, Hongarije

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven. Uiteraard kunt u uw verblijf in Boedapest verlengen, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Boedapest shutterstock_1284286561
Lees meer
Lees minder

Golden Eagle Danube Express

De Golden Eagle Danube Express is een luxe hotel op rails. U logeert aan boord in een comfortabel compartiment. U hoeft uw koffer maar één keer uit te pakken om te genieten van een boeiende rondreis door Centraal-Europa. Uw cabin steward is altijd in de buurt en zorgt ervoor dat het u aan niets ontbreekt. Aan boor dkunt u overnachten in 2 typen compartimenten met eigen badkamer: Deluxe Class (7,7m2) en Superior Deluxe Class (8,6m2) 

4f426c2b-5758-43ee-a7d1-5b09d9c7ae2e
Golden Eagle Danube Express
Deluxe Class (8)-1
Deluxe Class Cabin
GEDE Restaurant (3)
Restaurant Rijtuig
GEDE Restaurant (6)
Restaurant Rijtuig
GEDE Food (2)
Maaltijden aan boord
Bar Lounge Car (4)
Live Muziek aan boord
002
Personeel Golden Eagle Danube Express
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw hotels

Tijdens deze reis verblijft u 4 nachten aan boord van de luxe Golden Eagle Danube Express in een priveécompartiment en u overnacht 4 nachten in zeer luxe 5* hotels in Dubrovnik en Boedapest.

Praktische informatie

Persoonlijke headsets
Voor de excursies ontvangt u een lichtgewicht headset waarop u kunt luisteren naar de gids zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u iets zult missen van zijn/haar uitleg. Bespaar als alleenreizende. Betaal geen toeslag voor alleengebruik; als u bij boeking aangeeft een tweepersoons cabin/accommodatie te willen delen, kijken wij of we aan deze wens kunnen voldoen. Vanzelfsprekend gaan we hierbij uit van een mede-alleenreizende van hetzelfde geslacht. Indien deze mogelijkheid er niet is, dan heeft u de accommodatie voor alleengebruik en rekenen wij geen toeslag.

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
11-daagse reis the Dalmation
Vanaf 13.798,- p.p.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een 2-persoons Deluxe Class Compartiment (7,7m2) of een Superior Deluxe Class Compartiment (8,6m2)  aan boord van de Golden Eagle Danube Express. 

Vertrekdata
Prijs per persoon o.b.v een Deluxe Class Compartiment
22 mei 2022
v.a. 13.798,-
11 oktober 2023
v.a. 13.798,-
Vertrekdata
Prijs per persoon o.b.v een Superior Deluxe Class Compartiment
22 mei 2022
v.a. 17.398,-
11 oktober 2023
v.a. 17.398,-

Toeslag 2-pers. Deluxe Class Compartiment voor alleengebruik: v.a. 6.898,-
Toeslag 2-pers. Superior Deluxe Class compartiment voor alleengebruik: v.a. 11.598,-

 • Reis per Golden Eagle Danube Express privétrein van Mostar naar Boedapest, inclusief 6 nachten accommodatie in een privé-compartiment in de geboekte categorie
 • 4 overnachtingen volgens programma in genoemde (of gelijkwaardige) 5* hotels
 • Alle maaltijden tijdens de reis (10 x ontbijt, 9 x lunch, 10 x diner)  
 • Alle wijnen en andere dranken tijdens de maaltijden
 • 24 uur per dag thee, koffie, vruchtensappen en mineraalwater
 • Alle excursies en bezoeken inclusief entreegelden en o.l.v. Engelssprekende gidsen
 • Alle transfers en bagageservice in de hotels en op de stations
 • Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele reis
 • Diensten van een meereizende arts tijdens de gehele reis
 • Alle fooien
 • Gedetailleerde routegids, programma en informatiepakket

Persoonlijke headsets
Voor de excursies ontvangt u een lichtgewicht headset waarop u kunt luisteren naar de gids zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u iets zult missen van zijn/haar uitleg. Bespaar als alleenreizende. Betaal geen toeslag voor alleengebruik; als u bij boeking aangeeft een tweepersoons cabin/accommodatie te willen delen, kijken wij of we aan deze wens kunnen voldoen. Vanzelfsprekend gaan we hierbij uit van een mede-alleenreizende van hetzelfde geslacht. Indien deze mogelijkheid er niet is, dan heeft u de accommodatie voor alleengebruik en rekenen wij geen toeslag.

 • Vluchten met de KLM Amsterdam-Dubrovnik en Boedapest-Amsterdam in economy class of business class 
 • Optionele verlengingen voor of na de reis
 • Drankjes in het barrijtuig
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (wij adviseren u graag)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking en SGR consumentenbijdrage à € 5,- p.p.
 • ANVR Boekingskosten € 30,- per boeking

 

De Algemene Voorwaarden ( ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 20% van de totale reissom te worden voldaan
 • het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot 60 dagen voor vertrek: de aanbetaling (20% van de reissom)
 • bij annulering op 60 dagen of korter voor vertrek: de volledige reissom

Gezondheid
Hoewel de reizen met onze privé-treinen uiterst comfortabel zijn, dienen de reizigers over een normale mentale en fysieke gezondheid te beschikken. Zij dienen goed ter been te zijn om tijdens excursies gangbare afstanden te kunnen lopen cq. te kunnen traplopen. Wij houden ons het recht voor om een reiziger van (voortzetting van) de reis uit te sluiten indien deze naar de mening van de tourmanager of de meereizende dokter niet in staat is om de reis te volbrengen en/of onacceptabele vertragingen oplevert voor de overige deelnemers aan de reis (zie ook Artikel 15, lid 2 van de ANVR Reis-voorwaarden). Neemt u bij twijfel contact met ons op, zodat wij u nader kunnen informeren.

Voorbehoud
Hoewel alles in het werk wordt gesteld om elke reis soepel te laten verlopen kunnen zich soms onderweg situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het betreffende land en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Wij vragen uw begrip en geduld als bepaalde programmapunten hierdoor moeten worden aangepast. Omdat de exacte vertrek- en aankomsttijden pas 1 tot 4 weken voor vertrek door de spoorwegen worden bevestigd, kunnen sommige excursies worden gewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke beschrijving in deze brochure.

Reissom
11-daagse reis the Dalmation
Vanaf 13.798,- p.p.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een 2-persoons Deluxe Class Compartiment (7,7m2) of een Superior Deluxe Class Compartiment (8,6m2)  aan boord van de Golden Eagle Danube Express. 

Vertrekdata
Prijs per persoon o.b.v een Deluxe Class Compartiment
22 mei 2022
v.a. 13.798,-
11 oktober 2023
v.a. 13.798,-
Vertrekdata
Prijs per persoon o.b.v een Superior Deluxe Class Compartiment
22 mei 2022
v.a. 17.398,-
11 oktober 2023
v.a. 17.398,-
Toeslagen

Toeslag 2-pers. Deluxe Class Compartiment voor alleengebruik: v.a. 6.898,-
Toeslag 2-pers. Superior Deluxe Class compartiment voor alleengebruik: v.a. 11.598,-

Inbegrepen
 • Reis per Golden Eagle Danube Express privétrein van Mostar naar Boedapest, inclusief 6 nachten accommodatie in een privé-compartiment in de geboekte categorie
 • 4 overnachtingen volgens programma in genoemde (of gelijkwaardige) 5* hotels
 • Alle maaltijden tijdens de reis (10 x ontbijt, 9 x lunch, 10 x diner)  
 • Alle wijnen en andere dranken tijdens de maaltijden
 • 24 uur per dag thee, koffie, vruchtensappen en mineraalwater
 • Alle excursies en bezoeken inclusief entreegelden en o.l.v. Engelssprekende gidsen
 • Alle transfers en bagageservice in de hotels en op de stations
 • Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele reis
 • Diensten van een meereizende arts tijdens de gehele reis
 • Alle fooien
 • Gedetailleerde routegids, programma en informatiepakket

Persoonlijke headsets
Voor de excursies ontvangt u een lichtgewicht headset waarop u kunt luisteren naar de gids zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u iets zult missen van zijn/haar uitleg. Bespaar als alleenreizende. Betaal geen toeslag voor alleengebruik; als u bij boeking aangeeft een tweepersoons cabin/accommodatie te willen delen, kijken wij of we aan deze wens kunnen voldoen. Vanzelfsprekend gaan we hierbij uit van een mede-alleenreizende van hetzelfde geslacht. Indien deze mogelijkheid er niet is, dan heeft u de accommodatie voor alleengebruik en rekenen wij geen toeslag.

Niet inbegrepen
 • Vluchten met de KLM Amsterdam-Dubrovnik en Boedapest-Amsterdam in economy class of business class 
 • Optionele verlengingen voor of na de reis
 • Drankjes in het barrijtuig
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (wij adviseren u graag)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking en SGR consumentenbijdrage à € 5,- p.p.
 • ANVR Boekingskosten € 30,- per boeking

 

Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden ( ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 20% van de totale reissom te worden voldaan
 • het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot 60 dagen voor vertrek: de aanbetaling (20% van de reissom)
 • bij annulering op 60 dagen of korter voor vertrek: de volledige reissom

Gezondheid
Hoewel de reizen met onze privé-treinen uiterst comfortabel zijn, dienen de reizigers over een normale mentale en fysieke gezondheid te beschikken. Zij dienen goed ter been te zijn om tijdens excursies gangbare afstanden te kunnen lopen cq. te kunnen traplopen. Wij houden ons het recht voor om een reiziger van (voortzetting van) de reis uit te sluiten indien deze naar de mening van de tourmanager of de meereizende dokter niet in staat is om de reis te volbrengen en/of onacceptabele vertragingen oplevert voor de overige deelnemers aan de reis (zie ook Artikel 15, lid 2 van de ANVR Reis-voorwaarden). Neemt u bij twijfel contact met ons op, zodat wij u nader kunnen informeren.

Voorbehoud
Hoewel alles in het werk wordt gesteld om elke reis soepel te laten verlopen kunnen zich soms onderweg situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het betreffende land en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Wij vragen uw begrip en geduld als bepaalde programmapunten hierdoor moeten worden aangepast. Omdat de exacte vertrek- en aankomsttijden pas 1 tot 4 weken voor vertrek door de spoorwegen worden bevestigd, kunnen sommige excursies worden gewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke beschrijving in deze brochure.

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie treinreizen door Zuid-Europa en de onbekende Balkanlanden