Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
VIA Rail The Ocean Park Car (1)
Home
Alle reizen
Treinreizen
The Ocean & Nova Scotia

Oost-Canada
per trein 

treinreizen

The Ocean & Nova Scotia

Per trein en huurauto door het Oosten van Canada

Spectaculair natuurschoon
Combinatie trein en autohuur
Schilderachtige vissersdorpjes in Oost-Canada
Volgend vertrek
24-05-2024
+18 vertrekdata
Reisduur
18 dagen
Vertrekpunt
Montreal
Trein
The Ocean
Destin
Vanaf 3.598,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Schilderachtige vissersdorpjes

U vliegt naar Montreal en een kort bezoek aan deze stad reis u per trein met The Ocean naar Halifax. In Halifax haalt u uw huurauto op. Tijdens de rondreis per auto bezoekt u schilderachtige vissersdorpjes in Nova Scotia en Prince Edward Island, ruige kustlandschappen in de Bay of Fundy en adembenemende uitzichten op de Cabot Trail bij Cape Breton. Leer alles over het Schotse  en inheemse erfgoed van het maritieme Nova Scotia. Vanuit Halifax vliegt u via Toronto terug naar Amsterdam.

shutterstock_173504975 - Cape Breton
Cape Breton
VIA Rail The Ocean restaurant
VIA Rail The Ocean restaurant
Montreal
Montreal
Hectoir Heritage Qauy Pictou
Pictou
shutterstock_545180452 - Bay of Fundy  (2)
Bay of Fundy
shutterstock_789464473 - Digby
Digby
shutterstock_101129128 - Prince Edward Island
Prince Edward Island
shutterstock_784619791
Halifax
Veeg naar links

Programma en excursies

Uw route in beeld

The-Ocean-&-Nova-Scotia

Dag 1 - Amsterdam - Montreal

U vliegt met de KLM van Amsterdam naar Montreal. Na aankomst in Montreal gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel in het centrum van Montreal waar u 2 nachten verblijft.

shutterstock_390831940 Montreal Old City

Dag 2 - Montreal

Montreal is de grootste stad van de provincie Quebec en na Toronto de grootste stad van Canada. De stad is gebouwd op een sikkelvormig eiland in de Saint Lawrence rivier. De officiële taal is Frans.
Het centrum bestaat grotendeels uit wolkenkrabbers, een grote 'ondergrondse stad', maar er is ook een bezienswaardig oud stadscentrum. Wilt u winkelen dan bent u in Montreal op de juiste plek.

Montreal

Dag 3 & 4 - Montreal - Halifax per trein, The Ocean van VIA Rail Canada

De ochtend en de middag zijn ter vrije besteding. Rond 19.00 uur stapt u aan boord van de trein, The Ocean, voor uw 24 uur durende treinreis naar Halifax. De trein neemt u mee langs vele historische plaatsen in het oosten van Quebec, de bosrijke kust en de stranden van New Brunswick en Nova Scotia met pittoreske vissersplaatsjes als Amherst en Truro. Op dag 3 overnacht u in de trein. Bij aankomst op in Halifax op dag 4 gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel waar u 2 nachten verblijft.

VIA Rail The Ocean

Dag 5 - Halifax

De haven van Halifax is één van de grootste natuurlijke havens ter wereld. Halifax is een moderne, maar ook historische stad. Vandaag maakt u een amfibische tour waarbij u met hetzelfde voertuig langs de bezienswaardigheden rijdt en door de haven vaart. Leer meer over het maritieme verleden van deze stad in één van de vele musea. Ook de historische citadel, die sinds de 18e eeuw de stad bewaakt is de moeite waard.

shutterstock_82856749 - Halifax

Dag 6 - Halifax naar de Westkust (75km)

Vandaag haalt u uw auto op en reist u richting het westen langs de kust van Nova Scotia. U passeert het prachtige St. Margaret’s Bay om uiteindelijk uit te komen aan de pittoreske Westkust met aan de overkant het mysterieuze Oak Island. Overnachting Western Shore, het Atlantica Oak Island Resort (2 nachten).

Wildlife Eagle Nook (2)

Dag 7 - Western Shore

Dag ter vrije besteding. Vanuit het resort heeft u een adembenemend uitzicht over Mahone Bay en op Oak Island. Wandel langs de kust en met een beetje geluk ziet u de spelende bultrugwalvissen en vinvissen bij Tancook Island.

shutterstock_509773357 - Peggys Cove

Dag 8 - Western Shore naar Digby (158km)

Vandaag rijdt u naar het westen en doorkruist u het hart van Nova Scotia. Hier vindt u ongerepte wildernis met een grote verscheidenheid aan wild. Stop bij Kejimkujik Nationaal Park voor een mooie wandeling of kanotocht. Aan het eind van de dag arriveert u in Digby, gelegen op de zuidelijke oever van de Bay of Fundy. U overnacht 1 nacht in Digby.

shutterstock_545180452 - Bay of Fundy  (1)

Dag 9 - Digby naar Truro (296km)

U vervolgt uw weg langs de noordkust van Nova Scotia en de Bay of Fundy, wereldberoemd om zijn extreme getijden. Het verticale bereik tussen hoog en laag tij kan zo veel als 15 m zijn, de grootste stijging van het water op aarde. Twee keer per dag brengen de getijden 100 miljard ton water de baai van Fundy in. Bezoek historische bezienswaardigheden zoals de Grand Pré National Historic Site en leer meer over de geschiedenis van de bewoners van Nova Scotia. Overnachting in Truro.

shutterstock_789464473 - Digby

Dag 10 - Truro naar Charlottetown (236km)

U rijdt naar Pictou, de ‘Geboorteplaats van Nieuw Schotland’. Verken Hector Heritage Quay waar de eerste Schotse kolonisten in 1773 aankwamen. Hiervandaan neemt u de veerboot over Northumberland Street naar Prins Edward Island, de kleinste provincie van Canada bekend om zijn aantrekkelijke charme en zijn vruchtbare glooiende platteland. Uw dag eindigt in het leuke plaatsje Charlottetown, waar u 2 nachten verblijft.

Hectoir Heritage Qauy Pictou

Dag 11 - Charlottetown

Dag ter vrije besteding. Bekijk de Victoriaanse huizen en de elegante pleinen van Charlottetown. Deze stad is het commerciële centrum van het eiland en beschikt over een haven.

shutterstock_502255375 Charlottetown

Dag 12 - Charlottetown naar Antigonish (160km)

Reis terug naar Nova Scotia via de Northumberland Strait, en vervolg uw weg via de North Shore Drive. Geniet van het prachtige landschap en de kleine dorpjes die u onderweg passeert. Overnachting in Antigonish.

shutterstock_173504975 - Cape Breton

Dag 13 - Antigonish naar Baddeck (141km)

Vandaag rijdt u richting de haven van Ports Hawkesbury gelegen in het zuid-westelijke punt van Cape Breton Island. Vervolg uw weg door het glooiende landschap en passeer het grootste meer van Nova Scotia, Bras d'Or Lake. Dit meer is met de zee verbonden en strekt zich uit over een oppervlakte van 1.100 km². Uiteindelijk komt u aan in de plaats Baddeck, de toegangspoort naar de Cape Breton Highlands. U overnacht 2 nachten in Baddeck.

shutterstock_101129128 - Prince Edward Island

Dag 14 - Baddeck

Dag ter vrije besteding in Baddeck en omgeving. Ga vandaag Cabit Trail verkennen. Cabot Trail wordt beschouwd als één van de meest schilderachtige bestemmingen ter wereld, met prachtige uitzichten over de oceaan, uitgestorven stranden, oude bossen, prehistorische rotsformaties en de mysterieuze Cape Breton Highlands. In Cheticamp kunt u falcultatief deelnemen aan een Whalewatching tour. (niet inbegrepen in de reissom).

shutterstock_415084186 - Baddeck

Dag 15 - Baddeck naar West Bay (86km)

Vandaag rijdt u zuidwaarts en passeert u verschillende mooi gelegen vissersdorpjes. Bezoek de vesting van Louisbourg. Deze vesting werd verschillende keren belegerd en in 1760 compleet vernietigd. Tegenwoordig is Louisbourg schitterend gerenoveerd en wordt het in de zomer omgetoverd tot een levend openluchtmuseum. Zo krijgt u een goede indruk van leven in 1744. Overnachting in West Bay.

shutterstock_1013809396 - Louisburg

Dag 16 - West Bay naar Liscombe Mills (226km)

U verlaat West Bay en de oevers van Bras d'Or Lake, reist via Port Hawsbury en volgt de Canso Causeway, welke de verbinding vormt tussen oostelijk en westelijk Nova Scotia.
Volg de prachtige kustweg naar het zuiden. U overnacht in Liscombe Mills.

Wildlife Eagle Nook (6)

Dag 17 - Liscombe Mills naar Halifax (175km)

Na het ontbijt rijdt u via de Marine Drive naar de luchthaven van Halifax. Hier levert u aan het eind van de ochtend uw huurauto in en checkt U in voor uw
vlucht naar huis. U vliegt terug naar Toronto en vervolgens met de KLM rechtstreeks naar Amsterdam vliegen waar u de volgende ochtend aankomt.

shutterstock_784619791

Dag 18 - Aankomst in Nederland

In de ochtend aankomst in Nederland.

KLM
Lees meer
Lees minder

The Ocean

The Ocean van VIA Rail is de transcontinentale trein in het oosten van Canada. Deze trein rijdt drie keer per week tussen Montreal en Halifax, een reis over 1.346 kilometer die in ruim 21 uur wordt afgelegd. Aan boord treft u comfortabele slaapaccommodaties aan, een restaurantrijtuig en 2 lounge rijtuigen met barservice z.g. Club Cars. In de Club Car is Wi-Fi aanwezig.  Het spoor loopt door de bossen van Nova Scotia en passeert rivieren vol zalm, de bosrijke kust, pittoreske vissersdorpjes, de stranden van New Brunswick, the Bay of Challeur met prachtige uitzichten over de zee en historische plaatsen als Amherst, Truro in Nova Scotia en het oosten van de staat Quebec.

VIA Rail The Ocean Cabin voor 2 (2)
The Ocean Cabin for 2
VIA Rail The Ocean (2)
Restaurant wagon
VIA Rail The Ocean restaurant
The Ocean restaurant
VIA Rail The Ocean cabin voor 2
Nacht opstelling cabin for 2
VIA Rail The Ocean
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
18-daagse reis The Ocean & Nova Scotia
Vanaf 3.598,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Genoemde prijzen zijn richtprijzen in Euro per persoon op basis van een 2-persoonskamer en een Cabin for 2 aan boord van de trein.
Deze prijzen kunnen, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, actuele valuta-wisselkoersen en beschikbaarheid vluchten, afwijken van de definitieve prijzen op het moment van boeken.  

Vertrekdata 2024
Prijs per persoon o.b.v. Standaard Hotels
17, 22, 24 mei
v.a. 3.598,-
29, 31 mei
v.a. 3.898,-
5, 7, 12, 14, 19, 21, 26, 28 juni
v.a. 3.898,-
3, 5, 10, 12, 17, 19, 24, 26, 31 juli
v.a. 3.898,-
2, 7, 9, 14, 16, 21, 23, 28, 30 augustus
v.a. 3.898,-
4, 6, 11, 13, 18, 20, 25, 27 september
v.a. 3.898,-
Vertrekdata 2024
Prijs per persoon o.b.v. Superior Hotels
17, 22, 24 mei
v.a. 3.698,-
29, 31 mei
v.a. 3.998,-
5, 7, 12, 14, 19, 21, 26, 28 juni
v.a. 3.998,-
3, 5, 10, 12, 17, 19, 24, 26, 31 juli
v.a. 3.998,-
2, 7, 9, 14, 16, 21, 23, 28, 30 augustus
v.a. 3.998,-
4, 6, 11, 13, 18, 20, 25, 27 september
v.a. 3.998,-

Toeslag 1-persoonskamer/compartiment: op aanvraag 
Toeslag KLM vluchten in Business Class: Op aanvraag 

Inbegrepen in de reissom:

 • 15 hotelovernachtingen standaard- of superior hotels
 • KLM retourvlucht Amsterdam - Montreal & enkele reis Halifax - Toronto - Amsterdam. Incl. luchthavenbelastingen
 • Incl. 1 stuk ruimbagage per persoon op de KLM vlucht
 • Treinreis met VIA Rail op basis van een Cabin for 1 of 2 (1 overnachting aan boord) inclusief maaltijden
 • 12 dagen autohuur* (dag 6 t/m 17), Compact Car inclusief navigatie, ongelimiteerde km, CDW, aansprakelijkheidsverzekering en belasting
 • Harbour Hopper Amphibious tour in Halifax op dag 5
 • Entree Fort van Louisbourg op dag 12
 • Lokale belastingen
 • Capitool Canada reisgids

* Minimum leeftijd autohuur 25 jaar

* Het KLM Economy Class tarief is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Overige maaltijden en dranken
 • Overige fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Achterlatingskosten huurauto Halifax luchthaven à CAD 65 (betaling ter plaatse)
 • Ferry overtocht (ter plaatse zelf te boeken, gegevens in reisdocumenten, CAD 20 per persoon per retour inclusief auto)
 • ETA reistoestemming ( E-visum voor Canada)
 • Optionele excursies of activiteiten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

 

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 35% van de reissom te worden voldaan.
 • het restant dient uiterlijk 56 dagen voor vertrek te zijn voldaan.

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot 56 dagen voor vertrek: de aanbetaling (35% van de reissom)
 • bij annulering vanaf 56 dagen voor vertrek: de volledige reissom.

Voorbehoud
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Incento is niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Incento behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

 

Reissom
18-daagse reis The Ocean & Nova Scotia
Vanaf 3.598,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Genoemde prijzen zijn richtprijzen in Euro per persoon op basis van een 2-persoonskamer en een Cabin for 2 aan boord van de trein.
Deze prijzen kunnen, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, actuele valuta-wisselkoersen en beschikbaarheid vluchten, afwijken van de definitieve prijzen op het moment van boeken.  

Vertrekdata 2024
Prijs per persoon o.b.v. Standaard Hotels
17, 22, 24 mei
v.a. 3.598,-
29, 31 mei
v.a. 3.898,-
5, 7, 12, 14, 19, 21, 26, 28 juni
v.a. 3.898,-
3, 5, 10, 12, 17, 19, 24, 26, 31 juli
v.a. 3.898,-
2, 7, 9, 14, 16, 21, 23, 28, 30 augustus
v.a. 3.898,-
4, 6, 11, 13, 18, 20, 25, 27 september
v.a. 3.898,-
Vertrekdata 2024
Prijs per persoon o.b.v. Superior Hotels
17, 22, 24 mei
v.a. 3.698,-
29, 31 mei
v.a. 3.998,-
5, 7, 12, 14, 19, 21, 26, 28 juni
v.a. 3.998,-
3, 5, 10, 12, 17, 19, 24, 26, 31 juli
v.a. 3.998,-
2, 7, 9, 14, 16, 21, 23, 28, 30 augustus
v.a. 3.998,-
4, 6, 11, 13, 18, 20, 25, 27 september
v.a. 3.998,-
Toeslagen

Toeslag 1-persoonskamer/compartiment: op aanvraag 
Toeslag KLM vluchten in Business Class: Op aanvraag 

Inbegrepen

Inbegrepen in de reissom:

 • 15 hotelovernachtingen standaard- of superior hotels
 • KLM retourvlucht Amsterdam - Montreal & enkele reis Halifax - Toronto - Amsterdam. Incl. luchthavenbelastingen
 • Incl. 1 stuk ruimbagage per persoon op de KLM vlucht
 • Treinreis met VIA Rail op basis van een Cabin for 1 of 2 (1 overnachting aan boord) inclusief maaltijden
 • 12 dagen autohuur* (dag 6 t/m 17), Compact Car inclusief navigatie, ongelimiteerde km, CDW, aansprakelijkheidsverzekering en belasting
 • Harbour Hopper Amphibious tour in Halifax op dag 5
 • Entree Fort van Louisbourg op dag 12
 • Lokale belastingen
 • Capitool Canada reisgids

* Minimum leeftijd autohuur 25 jaar

* Het KLM Economy Class tarief is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Overige maaltijden en dranken
 • Overige fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Achterlatingskosten huurauto Halifax luchthaven à CAD 65 (betaling ter plaatse)
 • Ferry overtocht (ter plaatse zelf te boeken, gegevens in reisdocumenten, CAD 20 per persoon per retour inclusief auto)
 • ETA reistoestemming ( E-visum voor Canada)
 • Optionele excursies of activiteiten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

 

Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 35% van de reissom te worden voldaan.
 • het restant dient uiterlijk 56 dagen voor vertrek te zijn voldaan.

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot 56 dagen voor vertrek: de aanbetaling (35% van de reissom)
 • bij annulering vanaf 56 dagen voor vertrek: de volledige reissom.

Voorbehoud
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Incento is niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Incento behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

 



Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere bijzondere treinreizen door Canada en de Verenigde Staten