Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
20080903 Amerika 090 Arches NP
Home
Alle reizen
Treinreizen
USA per AMTRAK & Rocky Mountaineer

USA per Amtrak & Rocky Mountaineer

treinreizen

USA per Amtrak & Rocky Mountaineer

Stap aan boord van de luxe Rocky Mountaineer en de beroemde California Zephyr voor een schitterende treinreis!

Yellowstone N.P. per huurauto
Volgend vertrek
18-04-2024
+25 vertrekdata
Reisduur
16 dagen
Vertrekpunt
Chicago
Trein
Rocky Mountaineer USA
Destin
Vanaf 7.698,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Schitterende treinroutes en beroemde Nationale Parken

Uitgebreide rondreis per trein en huurauto van Chicago naar Salt Lake City. Vanuit Chicago neemt de beroemde California Zephyr van AMTRAK u mee naar Denver. Op dag 6 stapt u aan boord van de luxe Rocky Mountaineer. Deze bijzondere trein brengt u in 2 dagen van Denver via Glenwood Springs naar Moab. Geniet van de schitterende uitzichten onderweg en de uitstekende service aan boord van de trein. Vanuit Moab wordt u naar Salt Lake City gebracht, waar u per huurauto nog een bezoek brengt aan Yellowstone National Park.

20080911 Amerika 398 Monument Valley
Monument Valley
20080903 Amerika 090 Arches NP
Arches National Park
amtrak-21_2048x2048-1
AMTRAK Lounge Car
Rocky Mountaineer USA - Rockies to the Red Rocks (4)
Rocky Mountaineer- Rockies to the Red Rocks
Rocky Mountaineer USA - Rockies to the Red Rocks (2)
Rocky Mountaineer USA
Chicago
Chicago
20080911 Amerika 364 Monument Valley
Monument Valley
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - Amsterdam - Chicago

U vliegt vandaag van Amsterdam naar Chicago met de rechtstreekse vlucht van de KLM.
Aankomst in Chicago aan het begin van de middag. Transfer van de luchthaven naar uw
hotel is inbegrepen. U verblijft 3 nachten in Chicago in het 4* Hotel Lincoln of gelijkwaardig.

Chicago stad by night 300 dpi

Dag 2 - Kennismaking Chicago

Chicago, het culturele hart en de ziel van het Midwesten is een perfect startpunt voor uw avontuur in Amerika. Vandaag maakt u kennis met de architectuur waar Chicago zo bekend om is tijdens een 4,5 durende tour met gids per minivan. Aansluitend maakt u een cruise van 75 minuten over de Chicago River. De rest van de middag is ter vrije besteding.
Overnachting in Chicago.(-/-/-)

Chicago

Dag 3 - Chicago

Met een Hop on/Hop off busticket heeft u vandaag de hele dag de tijd om Chicago op eigen gelegenheid te ontdekken. Begin met een bezoek aan enkele van de iconische attracties van Chicago, zoals de Cloud Gate sculptuur (ook bekend als The Bean) in Millennium Park of het nieuwe Centennial Ferris Wheel bij Navy Pier. Interactieve, educatieve musea zijn er in overvloed, zoals het Museum of Natural History, het Shedd Aquarium of het Art Institute of Chicago. Geniet van een deep dish pizza bij Gino’s East of een Chicago hotdog bij één van de vele stalletjes. Chicago heeft ook een bloeiende ambachtelijke bierbrouwerij cultuur; maak een tour met pint in een lokale brouwerij zoals Half Acre.
Overnachting in Chicago. (-/-/-)

shutterstock_75063949 La Salle Street Chicago

Dag 4 - Amtrak treinreis Chicago - Denver

’s Ochtends heeft u nog tijd voor de laatste inkopen. Daarna gaat u op eigen gelegenheid naar Union Station voor uw AMTRAK treinreis naar Denver. De 'California Zephyr' vertrekt om 14.00 uur uit Chicago om via de uitgestrekte landbouwgebieden van Iowa en Nebraska naar Denver te reizen. Aan boord heeft u de beschikking over privé slaapaccommodatie.
Overnachting aan boord van de trein. (-/-/D)

AMTRAK Superliner exterieur (1)

Dag 5 - Denver

Vroege aankomst in Denver (07.15 uur). Overnachting in Denver in het 4* The Rally Hotel of gelijkwaardig. Dit hotel bevindt zich op 10 minuten lopen van het station.Geef uw bagage af en u heeft de hele dag om deze 1 mile high city te ontdekken. Denver is een charmante stad. Lower Downtown (LoDo) is het hippe, historische district van de stad, vlakbij Union Trainstation, met vele cafe’s, nachtclubs, bierpubs, restaurants en boetieks. (-/-/-)


shutterstock_1104396104 Larimer Square Denver

Dag 6 - Vrije dag in Denver

Vrije dag in Denver. Bezoek een museum of ga lekker shoppen. De stad is prachtig gelegen aan de voet van de Rocky Mountains. shutterstock_28788112 - Pikes Peak bij Denver-1

Dag 7 - Denver - Glenwood Springs

Transfer naar het treinstation. Rond 9.00 uur stapt u aan boord van de Rocky Mountaineer voor het eerste gedeelte van uw bezienswaardige treinreis met eindbestemming Glenwood Springs. U klimt omhoog naar de ingenieuze Moffat Tunnel (spoorweg- en watertunnel) gelegen op ca. 2.800 meter. De tunnel neemt u mee door de Continental Divide, een bergkam in Noord en Midden Amerika, die fungeert als waterscheiding. Dat wil zeggen dat deze bergkam, de stroomgebieden van de verschillende rivieren op het continent scheidt van de rivieren die uitkomen in de Grote Oceaan en de Atlantische Oceaan. Verder geniet u van spectaculaire uitzichten op de ruige canyons en de Colorado-rivier. Rond 17.00 uur arriveert de Rocky Mountaineer in de levendige plaats Glenwood Springs. Bij aankomst gaat U te voet naar uw hotel, uw bagage wordt voor u naar het hotel gebracht.
Overnachting in Glenwood Springs. (O/L/-)

RM21_RTR_Train_Exterior_Red_Canyon (2)

Dag 8 - Glenwood Springs - Moab

In de ochtend wandelt u naar het station van Glenwood Springs, waar de Rocky Mountaineer al op u staat te wachten. Uw bagage wordt voor u naar het hotel in Moab gebracht. De trein vertrekt rond 07.00 uur. Aan boord van de trein wordt het ontbijt geserveerd. Vandaag passeert de trein de grens tussen Colorado en Utah. Geniet van adembenemende uitzichten op hoge bergtoppen en glinsterende rivieren. Wanneer we in de buurt van Moab komen zien we de unieke landschappen van rood zandsteen. De plaats Moab wordt dan ook gezien als de toegangspoort naar bezienswaardige parken als Arches- en Canyonlands National Park. Rond het middaguur komt u aan in Moab, tevens eindpunt van uw 2-daagse Rocky Mountaineer treinreis. U wordt per bus naar uw hotel in Moab gebracht. De middag is ter vrije besteding. Naar keuze kunnen wij voor u excursies bijboeken.
U verblijft 2 nachten in het 4* Hotel Hyatt Place Moab of gelijkwaardig in Moab. (O/-/-)

RM21_RTR_Train_Exterior_Ruby_Canyon

Dag 9 - Vrije dag Moab

Vrije dag in Moab. Wij kunnen voor u een excursie naar keuze bijboeken. U kunt bv een halve dag excursie maken naar Arches National Park. De unieke geologie van dit gebied zorgt voor de hoogste concentratie van natuurlijke bogen (arches) in de wereld. Alleen al in dit park zijn 2.000 benoemde bogen te vinden. Overnachting in Moab. (O/-/-)

20080903 Amerika 090 Arches NP

Dag 10 - Moab - Salt Lake City

Transfer per bus naar Salt Lake City. Salt Lake City is gesticht door de Mormonen. Tempel square met de Mormonen tempel neemt dan ook een belangrijke plaats in. De stad is ook bekend van de hooggelegen ijsbaan die als de snelste ter wereld bekend staat. U wordt bij uw hotel afgezet. U overnacht in het Little America hotel of gelijkwaardig in Salt Lake City (O/-/-).

20080912 Amerika 427 Monument Valley

Dag 11 - Salt Lake City - Jackson

Na het uitchecken van uw hotel in Salt Lake City haalt u uw huurauto op. Via de weg US-89 rijdt u langs Bear Lake, met prachtige vergezichten op het turquoise meer, naar Jackson. Deze kleine stad in de Jackson Hole Valley omarmt het pioneersgevoel. Dat is duidelijk te merken in de postkoets- en erfgoedtours en rodeo’s. Het stadsplein is beroemd om vier grote bogen gemaakt van rendiergeweien. Elke dag, behalve zondag, vindt hier om 18.00 uur de 'shoot-out' plaats. Een heropvoering van een vuurgevecht tussen cowboys. 's Avonds kunt u zelfs dineren in een 'chuckwagon'. U dineert als een cowboy zittend in een overdekte huifkar. Overnachting in Jackson in het 3* The Lodge at Jackson Hole of gelijkwaardig. (O/-/-)

yellowstone

Dag 12 - Jackson - Yellowstone Nationaal Park

Vandaag rijdt u eerst door Grand Teton National Park. Dit park is bekend om de spectaculaire bergketen de Grand Teton Towers. Er zijn 8 bergtoppen hoger dan 4800 meter. Daarna rijdt u Yellowstone National Park in. Yellowstone is Amerika’s eerste nationale park. Dit enorme park ligt eigenlijk bovenop een vulkanische hotspot wat zorgt voor een indrukwekkende geothermische activiteit. Bij de Old Faithful geiser kunt u erop wachten totdat deze geiser een fontein van heet water uitspuwt. Dat doet hij zo’n 17x per dag. Overal zijn routes van houten wandelpaden aangelegd, zodat u de geisers, heetwaterbronnen en bassins kunt bewonderen. U overnacht in West Yellowstone net buiten het park in de 3* Explorer Cabins at Yellowstone of gelijkwaardig. (-/-/-)

yellowstone

Dag 13 - Yellowstone National Park

U heeft nog een hele dag om Yellowstone National Park te ontdekken. U kunt dit doen met de auto, maar ook te voet of met een mountainbike. In het park leven ook een indrukwekkend aantal wilde dieren, zoals bizons, wolven, otters, beren, elanden en lynxen. Tijdens deze dag is het waarschijnlijk dat u dieren in het wild zult tegenkomen. Een leuke stop is de Old Faithful Inn. Deze inn is gebouwd in 1904 van lokaal hout, boomstammen en steen en naar men zegt is dit werelds grootste houten gebouw. U overnacht in West Yellowstone net buiten het park in de 3* Explorer Cabin at Yellowstone of gelijkwaardig. (-/-/-)

Yellowstone

Dag 14 - Yellowstone National Park - Salt Lake City

Vandaag rijdt u terug naar Salt Lake City. Een leuke stop onderweg is Idaho Falls. Hier bevindt zich het Museum of Idaho, gewijd aan de natuurlijke en culturele geschiedenis van Idaho. Er is ook veel aandacht voor de meer recente geschiedenis, zoals de problemen met de kernreactor in Idaho Falls en de NASA lunar landing. U overnacht in Salt Lake City in 4* Hotel Marriott City Center of gelijkwaardig. (-/-/-)

Yellowstone

Dag 15 - Salt Lake City - Amsterdam

U levert uw huurauto in op de luchthaven van Salt Lake City. Aan het begin van de middag vliegt u terug naar Amsterdam met de rechtstreekse Delta Airlines vlucht.

shutterstock_1698107770

Dag 16 - Aankomst Amsterdam

In de ochtend aankomst op Schiphol, waarmee een einde komt aan deze reis.

KLM
Lees meer
Lees minder

California Zephyr van AMTRAK en de Rocky Mountaineer 

De beroemde California Zephyr rijdt in 3 dagen/2 nachten van Chicago via Denver en Salt Lake City naar San Francisco. Tussen Denver en Salt Lake City rijdt u (bij daglicht) dwars door de beroemde Rockies, een van de mooiste spoortrajecten van Amerika. U overnacht comfortabel in een roomette of bedroom, waarbij alle maaltijden inbegrepen zijn.

De luxe Rocky Mountaineer rijdt in 2 dagen van Denver naar Moab. Onderweg wordt overnacht in een hotel in Glenwood Springs. Aan boord verblijft u in een SilverLeaf panorama rijtuig. Geniet van de onvergetelijke uitzichten op de Colorado Rockies, de woestijnlandschappen van Utah en de onberispelijke service en kwaliteit aan boord. Inbegrepen: 2 x warm ontbijt en 1 x warme lunch aan boord.

Rocky Mountaineer USA - Rockies to the Red Rocks (3)
Rocky Mountaineer USA - Rockies to the Red
JB20090516 Amtrak Silver Meteor 025
AMTRAK
amtrak-21_2048x2048
AMTRAK Superliner Lounge Car
RM22_Onboard_Silverleaf_Service_Interior_RTR
Rocky Mountaineer SilverLeaf Service
RM22_Onboard_Silverleaf_Service_Interior_RTR (3)
Silverleaf service
RM21_RTR_TrainExterior_Seven_Mile_Moab (3)
Rocky Mountaineer
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw hotels

Tijdens deze reis verblijft u, naast uw nacht aan boord van de Amtrak trein in goede 3- en 4-sterren hotels op prachtige locaties:

- 3 overnachtingen in het 4 sterren hotel Lincoln in Chicago of gelijkwaardig 
- 2 overnachtingen in het hotel Indigo in Denver of gelijkwaardig
- 1 overnachting in hotel Hoodoo in Glenwood Springs of gelijkwaardig 

- 2 overnachtingen in de 3-sterren hotel Hyatt Place in Moab of gelijkwaardig
- 1 overnachting in het 3 sterren hotel Little America in Salt Lake City of gelijkwaardig
- 1 overnachting in The Lodge at Jackson Hole in Jackson of gelijkwaardig
- 2 overnachtingen in de Explorer Cabins at Yellowstone in West Yellowstone of gelijkwaardig
- 1 overnachting in het 4 sterren hotel Hilton Salt Lake City Center in Salt Lake City of gelijkwaardig

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
16-daagse reis USA per Amtrak & Rocky Mountaineer
Vanaf 7.698,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Deze reis kunt u boeken op basis van SilverLeaf en SilverLeaf Plus (toeslag) aan boord van de Rocky Mountaineer. Bij Amtrak kunt u kiezen uit een Roomette of een Bedroom (toeslag) slaapaccommodatie.     

Prijzen zijn per persoon. Prijzen zijn afhankeljik van reisperiode en beschikbaarheid van accommodatie, trein en vluchten en tarief op moment van boeken. 

Vertrekdata 2024
Prijs per persoon o.b.v Roomette / SilverLeaf
18, 22, 25, 29 april
v.a. 7.698,-
2, 6, 9, 13, 16, 20, 23, 27, 30 mei
v.a. 7.798,-
3, 6, 10, 13, 17, 20, 24, 27 juni
v.a. 8.198,-
1, 4, 8, 11, 15, 18, 22, 25, 29 juli
v.a. 8.198,-
1, 5, 8, 12, 15, 19, 22, 26, 29 augustus
v.a. 8.398,-
2, 5, 9, 12, 16, 19, 23, 26, 30 september
v.a. 8.198,-
3, 7, 10, 14 oktober
v.a. 7.698,-

Upgrade naar Bedroom in de AMTRAK trein: v.a. 675,- per persoon
Upgrade naar Silverleaf Plus in de Rocky Mountaineer trein:  930- per persoon ( U heeft dan ook een upgrade in de hotels)

Éénpersoons prijzen en toeslagen: Op aanvraag

 • Vliegreis economy class met de KLM/Delta airlines* Amsterdam - Chicago en Salt Lake City - Amsterdam
 • Luchthavenbelastingen en brandstofheffingen t.w.v. 400,-.
 • 1 stuk ruimbagage per persoon van 23kg
 • 13 nachten verblijf in genoemde of gelijkwaardige  3* en 4*hotels
 • 4 x ontbijt, 1 x lunch en 1 x diner volgens programma
 • 1 nacht aan boord van de AMTRAK trein van Chicago naar Denver op basis van een roomette
 • 2-daagse Rocky Mountaineer treinreis van Denver naar Moab op basis van Silverleaf
 • Fooien aan boord van Rocky Mountaineer trein 
 • Excursies volgens programma incl. entreegelden met uitzondering van Yellowstone NP
 • 5 dagen autohuur Intermediate (ICAR) (Chevrolet Cruze of gelijkwaardig) incl. ongelimiteerd km, CDW, SLI, taxen en airport fees
 • Privé transfer bij aankomst in Chicago van de luchthaven naar het hotel 

* Het gehanteerde KLM vliegtarief is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.

 • Overige maaltijden en dranken
 • Fooien buiten de Rocky Mountaineer trein en uitgaven van persoonlijke aard
 • Optionele excursies of activiteiten
 • ESTA verklaring Amerika
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de reissom te worden voldaan.
 • het restant dient uiterlijk 56 dagen voor vertrek te zijn voldaan.

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot 56 dagen voor vertrek: de aanbetaling (25% van de reissom)
 • bij annulering vanaf 56 dagen voor vertrek: de volledige reissom.
Reissom
16-daagse reis USA per Amtrak & Rocky Mountaineer
Vanaf 7.698,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Deze reis kunt u boeken op basis van SilverLeaf en SilverLeaf Plus (toeslag) aan boord van de Rocky Mountaineer. Bij Amtrak kunt u kiezen uit een Roomette of een Bedroom (toeslag) slaapaccommodatie.     

Prijzen zijn per persoon. Prijzen zijn afhankeljik van reisperiode en beschikbaarheid van accommodatie, trein en vluchten en tarief op moment van boeken. 

Vertrekdata 2024
Prijs per persoon o.b.v Roomette / SilverLeaf
18, 22, 25, 29 april
v.a. 7.698,-
2, 6, 9, 13, 16, 20, 23, 27, 30 mei
v.a. 7.798,-
3, 6, 10, 13, 17, 20, 24, 27 juni
v.a. 8.198,-
1, 4, 8, 11, 15, 18, 22, 25, 29 juli
v.a. 8.198,-
1, 5, 8, 12, 15, 19, 22, 26, 29 augustus
v.a. 8.398,-
2, 5, 9, 12, 16, 19, 23, 26, 30 september
v.a. 8.198,-
3, 7, 10, 14 oktober
v.a. 7.698,-
Toeslagen

Upgrade naar Bedroom in de AMTRAK trein: v.a. 675,- per persoon
Upgrade naar Silverleaf Plus in de Rocky Mountaineer trein:  930- per persoon ( U heeft dan ook een upgrade in de hotels)

Éénpersoons prijzen en toeslagen: Op aanvraag

Inbegrepen
 • Vliegreis economy class met de KLM/Delta airlines* Amsterdam - Chicago en Salt Lake City - Amsterdam
 • Luchthavenbelastingen en brandstofheffingen t.w.v. 400,-.
 • 1 stuk ruimbagage per persoon van 23kg
 • 13 nachten verblijf in genoemde of gelijkwaardige  3* en 4*hotels
 • 4 x ontbijt, 1 x lunch en 1 x diner volgens programma
 • 1 nacht aan boord van de AMTRAK trein van Chicago naar Denver op basis van een roomette
 • 2-daagse Rocky Mountaineer treinreis van Denver naar Moab op basis van Silverleaf
 • Fooien aan boord van Rocky Mountaineer trein 
 • Excursies volgens programma incl. entreegelden met uitzondering van Yellowstone NP
 • 5 dagen autohuur Intermediate (ICAR) (Chevrolet Cruze of gelijkwaardig) incl. ongelimiteerd km, CDW, SLI, taxen en airport fees
 • Privé transfer bij aankomst in Chicago van de luchthaven naar het hotel 

* Het gehanteerde KLM vliegtarief is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.

Niet inbegrepen
 • Overige maaltijden en dranken
 • Fooien buiten de Rocky Mountaineer trein en uitgaven van persoonlijke aard
 • Optionele excursies of activiteiten
 • ESTA verklaring Amerika
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de reissom te worden voldaan.
 • het restant dient uiterlijk 56 dagen voor vertrek te zijn voldaan.

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot 56 dagen voor vertrek: de aanbetaling (25% van de reissom)
 • bij annulering vanaf 56 dagen voor vertrek: de volledige reissom.


Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere rondreizen per trein door Canada en de Verenigde Staten