Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Shangri-La Express Golden Eagle (6)
Home
Alle reizen
Treinreizen
Zijderoute: Beijing - Moskou

Zijderoute per luxe privétrein

treinreizen

Zijderoute: Beijing - Moskou

De beroemde Zijderoute per privétrein

Veilig en comfortabel reizen
Compartiment met privé badkamer
All inclusive
Volgend vertrek
01-01-2025
Reisduur
22 dagen
Vertrekpunt
Beijing
Trein
Golden Eagle
Destin
Vanaf 26.098,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Per luxe privétrein langs de legendarische Zijderoute

De reis langs de Zijderoute is één van de meest exotische treinavonturen die u op plaatsen brengt die nog maar zelden door westerlingen zijn bezocht. In de voetsporen van Marco Polo volgt deze tour met 2 privétreinen één van de oudste en meest historische handelsroutes ter wereld. Aan boord van de luxe Golden Eagle en de eersteklas Shangri-La Express reist u in maximaal comfort door 5 landen.
Verbaas u over het Terracotta-leger in Xian en maak een ritje op een kameel in de Gobi-woestijn. Bewonder de architectuur en kunst in de middeleeuwse steden van Centraal-Azië. Dwaal over lokale markten met Oezbeeks textiel en keramiek. En doe dit allemaal vanuit uw comfortabele hotel-op-rails! Dit is met recht een ‘journey of a lifetime’.

Golden Eagle Gold Cabin (3)
Golden Eagle
Golden Eagle Restaurant team
Personeel aan boord
MoscowRedSquare6753
Het Rode Plein Moskou
Chinese Muur- China
Chinese Muur
Almaty_ElenaMirage fotolia
Almaty - Kazachstan
OSRE Regional_specialties_2
Regionale maaltijden
Samarqand_Registan Square - cinzano77 - Fotolia
Samarkand - Oesbekistan
Buchara_Chor-Bakr Necropolis_ Evgeniy Agarkov fotolia
Buchara - Oezbekistan
Freitags-Moschee in Taschkent - Konstanze Gruber fotolia
Tashkent
Shangri-La Express Golden Eagle (5)
Shangri-La Express
Shangri-La Express Golden Eagle Bar Lounge Car (2)
Shangri-La Express Golden Eagle Bar Lounge Car
Shangri-La Express Golden Eagle Diamond - En-suite cabin (5)
angri-La Express Golden Eagle Diamond - En-suite cabin
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - Amsterdam - Beijing

’s Middags vertrek per KLM voor de rechtstreekse vlucht naar Beijing. De vliegtijd bedraagt ruim 9 uur.

JB Silk Road 46 - China

Dag 2 - Aankomst Beijing

s Ochtends aankomst in Beijing, waar u wordt opgewacht voor de transfer naar het luxe 5-sterren Regent Hotel (of gelijkwaardig) vlakbij de Verboden Stad en het Plein van de Hemelse Vrede. U logeert hier de komende 3 nachten. De middag is vrij om te acclimatiseren. ’s Avonds, tijdens een welkomstreceptie en diner maakt u kennis met de medereizigers op deze iconische tour.

JB20081031 Zijderoute 259 Beijing

Dag 3/4 - Beijing

Deze twee dagen staan verschillende excursies op het programma. Zo bezoekt u het enorme Plein van de Hemelse Vrede, de indrukwekkende Verboden Stad en de fraaie Hemelse Tempel. Ook verkent u per rickshaw (fietstaxi) de smalle straatjes van een Hutong-wijk en bezoekt u er een lokale familie. De volgende dag staat geheel in het teken van de beroemde Chinese Muur, ten noorden van Beijing. De Chinese Muur is het langste stenen bouwwerk ter wereld en staat uiteraard op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
Als alternatief bieden we een tour naar het oude dorp Cuandixia in de bergen, 90 km ten westen van Beijing. Cuandixia staat bekend om zijn architectuur en het natuurschoon in de omgeving. Er staan meer dan 500 goed bewaard gebleven huizen uit de Ming en Qing-dynastieën.

Chinese Muur- China

Dag 5 - Beijing - Xian

We verlaten Beijing en reizen per hogesnelheidstrein naar Xian. Met snelheden tot 300 km per uur brengt de Chinese Bullet Train u in ca. 5 uur naar Xian, een afstand van 1.144 km.

‘s Middags bezoeken we het wereldberoemde Terracotta-leger, dat pas in 1974 door lokale boeren werd ontdekt. Het gaat hier om ca. 6000 terracotta-figuren: strak in het gelid staande krijgers en paarden, één van de grootste archeologische vondsten van de 20e eeuw.
Als alternatief kunt u het Han Yangling Museum bezoeken. Deze 2.000 jaar oude tombe met aangrenzend museum is één van de best bewaarde geheimen van China.
’s Avonds woont u de Tang Dynasty dinershow bij, een wervelende voorstelling met folkloristische dansen en muziek. De komende nacht logeert u in het 5-sterren Sofitel Xian Hotel (of gelijkwaardig) in het hartje van de stad nabij de grote stadsmuren.

Xian

Dag 6 - Xian, China

Na het ontbijt kunt u deelnemen aan een fietstocht over enorme stadsmuren van Xian, waarbij de Grote Moskee wordt bezocht. Later in de middag stapt u op het station van Xian aan boord van de Shangri-La Express privétrein voor de volgende etappe van de reis door China. Neem rustig de tijd om u te installeren in uw eigen compartiment. Daarna gaat u aan tafel voor het diner, terwijl de trein westwaarts richting Dunhuang in de Gobi woestijn rijdt.

Shangri-La Express Golden Eagle Diamond - En-suite cabin (4)

Dag 7 - Dunhuang, China

Na een ontspannen ochtend aan boord van de Shangri-La Express arriveren we in de kleine oasestad Dunhuang. ’s Middags kunt u een rit per kameel maken naar het Meer van de Wassende Maan temidden van de indrukwekkende zandduinen van de Gobi-woestijn.

U logeert 1 nacht in het 4-sterren Silk Road Dunhuang Hotel (of gelijkwaardig). Tijdens het diner in het hotel kunt u genieten van een lokale folkloreshow.

Shangri-La Express Golden Eagle (6)

Dag 8 - Dunhuang, zandduinen

’s Ochtends vroeg kunt u getuige zijn van de schitterende zonsopgang boven de zandduinen van Dunhuang. Vervolgens bezoekt u de fascinerende Mogao-grotten. Dit complex omvat bijna 500 grotten die tussen 700 en 1700 jaar geleden in de rotswanden werden uitgehakt. Ze zijn gevuld met een wonderlijke verzameling van meer dan 2000 beelden en 45.000 muurschilderingen die een overzicht geven van boeddhistische kunst gedurende 1000 jaar.

Na afloop van het bezoek keert u terug in de wachtende Shangri-La Express voor het vervolg van de reis.

Dunhuang1

Dag 9 - Turpan, China

Aankomst in Turpan met op de achtergrond de rode 'Vlammende Bergen'. Hier bezoekt u een vernuftig ondergronds irrigatiesysteem, waardoor in deze woestijnomgeving al eeuwenlang fruitbomen en wijnranken groeien. U bezoekt vervolgens het museum van Turpan dat met meer dan 5.000 voorwerpen de rijke historie van dit gebied laat zien. U ziet er ook wereldberoemde mummies van meer dan 3.200 jaar oud. Tenslotte gaat u naar Jiaohe, een verlaten zandstenen stadje dat werd gesticht in het jaar 108 voor Christus. Het was een belangrijke pleisterplaats aan de Zijderoute, totdat het in de 13e eeuw werd geplunderd door de legers van Genghis Khan.

Turpan1

Dag 10 - Aankomst in Kazachstan

Na een laatste ontbijt aan boord van de Shangri-La Express rijden we door een spectaculair berglandschap alvorens te arriveren op het Chinese grensstation Alashankou. Zodra aan alle formaliteiten is voldaan, passeren we de grens. In het Kazachstaanse grensstation Druzhba gaat u aan boord van de wachtende Golden Eagle, een van de meest luxe privétreinen ter wereld. De trein zet koers richting Almaty.

Shangri-La Express Golden Eagle (3)

Dag 11 - Almaty, Kazachstan

Almaty is de grootse stad van Kazachstan en is bekend om zijn brede boomrijke boulevards en de prachtige ligging tussen de uitlopers van het Tien Shan-gebergte. Alma betekent appel. De stad dankt zijn naam aan de vele appelboomgaarden in de omgeving. Tijdens de stadstour bezoekt u Paniflov Park met de beroemde houten Zenkov Kathedraal. Even buiten de stad gaat u per kabelbaan naar de top van een berg voor een prachtig uitzicht over Almaty.

Christi-Himmelfahrt-Kathedrale in Almaty - Elena Odareeva Adobe Stock

Dag 12 - Tashkent, Oezbekistan

Vandaag bereikt de Golden Eagle Tashkent, hoofdstad van Oezbekistan. ’s Ochtends verkent u deze moderne stad in Sovjet-stijl, die grotendeels herbouwd werd na een verwoestende aardbeving in 1966. De tour neemt u mee naar de oude stad met traditionele huizen, nauwe straatjes, religieuze gebouwen en de kleine bibliotheek waar u de oudste Koran ter wereld kunt bewonderen. We bezoeken ook het spoorwegmuseum.

Tashkent_Kazhrati Imam Architectual complex_efesenko fotolia

Dag 13 - Samarkand, Oezbekistan

Beroemde ontdekkingsreizigers en veroveraars waaronder Alexander de Grote en Marco Polo beschreven het wereldwonder Samarkand. Dit “Rome van het Oosten” werd in de 6e eeuw voor Chr. gesticht. Aan de architectuur is goed te zien dat het lange tijd één van de voornaamste steden van Azië was. U bezoekt tal van prachtige gebouwen, zoals de Bibi Khanum-moskee, het Ulag Beg-observatorium uit 1428 en het indrukwekkende Registan Plein. Voor het diner keert u terug naar dit plein dat ‘s avonds schitterend is verlicht. Na terugkeer in de Golden Eagle vertrekt deze richting Bukhara.

Samarqand_Registan Square - cinzano77 - Fotolia

Dag 14 - Bukhara, Oezbekistan

Aankomst in het prachtige Bukhara. Vanwege het 2500-jarig bestaan in 1999 werd een groot deel van deze stad met hulp van UNESCO gerestaureerd. Eén van de hoogtepunten van de excursie is het bezoek aan de Ark, de ommuurde residentie van de Emirs van Bukhara die te boek stonden als uiterst wrede heersers. Lunch in één van de vele madrassa’s (fraai gedecoreerde Koranscholen). Vervolgens bezoek aan het Maan- en Sterrenpaleis van de Emir buiten de stad. Bij goed weer is er een barbecuediner op het perron, voordat de trein richting Turkmenistan vertrekt.

9 Bukhara DSC_0356

Dag 15 - Merv, Turkmenistan

Vroeg in de ochtend arriveert de Golden Eagle in Mary. Vandaar transfer per touringcar naar de oude stad Merv, ooit een bloeiende stad aan de Zijderoute. Merv raakte echter in verval nadat de Emir van Bukhara het reservoir had laten vernielen dat de bevolking van water voorzag. Na terugkeer in de trein vertrekt deze naar Ashgabat.

Merv1

Dag 16 - Ashgabat en Darvaza, Turkmenistan

Aankomst in Ashgabat, hoofdstad van Turkmenistan, ook wel het ‘Las Vegas van de Kara Kum’ genoemd. Deze relatief nieuwe stad werd herbouwd op de ruïnes van de Zijderoute-stad Konjikala na een alles verwoestende aardbeving in 1948. U ziet er extravagante fonteinen, gouden koepels, marmeren trottoirs en hoge flatgebouwen zonder bewoners. We bezoeken het Nationale Museum en de Kipchak moskee.
De Golden Eagle maakt ’s avonds een korte stop bij Ichoguz voor een bezoek aan de beroemde brandende gaskrater in Darvaza, middenin in de Kara Kum woestijn. Dit gebied is rijk aan aardgas en de 70 meter brede krater wordt door de lokale bevolking de ‘’poort naar de hel’’ genoemd. De krater brandt al meer dan 40 jaar. Een spectaculaire ervaring die u zeker niet mag missen.

Ashgabat_Turkmenbashi Mosque_Jens Frank

Dag 17 - Khiva, Oezbektisan

Vanuit Urgench gaan we naar de 2.500 jaar oude stad Khiva, ooit het kruispunt van de belangrijke handelswegen tussen Mongolië, Rusland, China en Perzië. Khiva was lange tijd één van de rijkste steden aan de Zijderoute. Dat is nog steeds goed te zien aan de prachtige gebouwen, moskeeën, bazaars en minaretten in de ommuurde binnenstad, die met hulp van UNESCO werden gerestaureerd.

6 Khiva (97)

Dag 18 - Kara Kum woestijn, Kazachstan

Een ontspannen dag aan boord van de Golden Eagle, terwijl deze de uitgestrekte Kara Kum-woestijn in Kazachstan doorkruist. Vanuit de trein kunt u genieten van het unieke imposante landschap. Onderweg wordt af en toe gestopt bij afgelegen dorpjes. Verder kunt u vandaag in de trein een Russische taalles bijwonen.

Bar Lounge Car (5)

Dag 19 - Volgograd, Rusland

Aankomst in Volgograd, het vroegere Stalingrad. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad in de Slag om Stalingrad vrijwel geheel verwoest, waarbij honderdduizenden het leven lieten. De Russen konden uiteindelijk het nazileger tegenhouden. Het bleek een keerpunt in de oorlog. U bezoekt het indrukwekkende oorlogsmonument op de Mamayev-heuvel en het oorlogsmuseum.

IMG_2722 - Volgograd

Dag 20 - Aankomst Moskou

Na een reis van 11.250 km vanuit Beijing arriveert u in Moskou en neemt u afscheid van de Golden Eagle en zijn bemanning. U logeert 2 nachten in het 5-sterren Ritz-Carlton Hotel (of gelijkwaardig) in het centrum van de stad, op korte loopafstand van het Rode Plein en het Bolshoi Theater.

StBasilsCathSatCol2_1919 - Moskou

Dag 21 - Moskou

Het excursieprogramma in Moskou voert ons voornamelijk naar de grandeur van het Kremlin - het spirituele, historische en politieke hart van Moskou - en naar de schatten van de Tsaren in de Arsenaalkamer. We bezoeken ook het Rode Plein met zijn fascinerende architectuur, zoals de prachtige koepels van de Basiliuskathedraal, de gevel van het wereldberoemde warenhuis GUM en de strakke sombere tombe van Lenin.

Wilt u iets anders zien? Als alternatief kunt u Sergiev Posad bezoeken, even buiten Moskou, met één van de mooiste kloosters in Rusland dat het historische en spirituele hart van de Russisch-orthodoxe kerk is. Een andere mogelijkheid is een bezoek aan de beroemde Tretyakov-galerij, het Nationale Museum voor Schone Kunsten.

SHEILAS NOV RUSSIA TRIP 095 - Moskou

Dag 22 - Moskou - Amsterdam

In de loop van de ochtend volgt de transfer naar de luchthaven. In de voormiddag vertrekt u per KLM van Moskou naar Amsterdam. De vliegtijd bedraag 3,5 uur.

Optie: verleng uw verblijf in Moskou met extra nachten om op uw gemak meer van de stad te zien of om een voorstelling bij te wonen in het wereldberoemde Bolshoi Theater. (Tickets onder voorbehoud van beschikbaarheid).

GumDepartmentStore[1] - Moskou
Lees meer
Lees minder

 

De Golden Eagle 

De Golden Eagle is de meest comfortabele privé-trein van heel Rusland en omringende landen. Elk privé-compartiment in deze trein beschikt over een moderne complete badkamer, een unicum in dit deel van de wereld. In het midden van de trein bevinden zich 2 sfeervolle restaurantrijtuigen waar u kunt genieten van uitstekende maaltijden. In het gezellige barrijtuig bent u welkom voor een heerlijk drankje, een gesprek met reisgenoten en kunt u luisteren naar muziek van de meereizende pianist. Dit ook de plaats waar op bepaalde tijden lezingen over historie en cultuur langs de reisroute worden gegeven. 

Aan boord van de trein kunt u verblijven in 3 typen privécompartimenten: Silver Class (5,5m2), Gold Class (7m2) en de Imperial Suite (11,1m2)

  

Golden Eagle (1)
Golden Eagle
Golden Eagle Silver Class (5)
Silver Class
Gold Class - Day Golden Eagle
Gold Class
Golden Eagle Imperial Suite (7)
Imperial Suite
Golden Eagle
Restaurant rijtuig
Golden Eagle exterieur Lake Baikal (10)
De Golden Eagle bij het Baikalmeer
Bar Lounge Car (3)
Bar Lounge Car
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw hotels

Tijdens deze reis verblijft u:

 • 3 nachten aan boord van de Shangri-La Express
 • 10 nachten aan boord van de luxe Golden Eagle
 • 3 nachten in een 5* hotel in Beijing, het Regent Hotel of gelijkwaardig
 • 1 nacht in een 5* hotel in Xian, het Sofitel of gelijkwaardig 
 • 1 nacht in een 4* hotel in Dunhuang, het Silk Road Dunhuang Hotel of gelijkwaardig
 • 2 nachten in een 5* hotel in Moskou, het Ritz-Carlton Hotel of gelijkwaardig 

Praktische informatie

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat na vertrek nog minimaal 6 maanden geldig is. Voor een aantal reizen dient u te beschikken over geldige visa voor de betreffende landen die u bezoekt. Incento is u graag behulpzaam bij het verkrijgenvan de visa. De voertaal tijdens de reizen is Engels.

Gezondheid
Hoewel de reizen met onze privé-treinen uiterst comfortabel zijn, dienen de reizigers over een normale mentale en fysieke gezondheid te beschikken. Zij dienen goed ter been te zijn om tijdens excursies gangbare afstanden te kunnen lopen cq. te kunnen traplopen. Wij houden ons het recht voor om een reiziger van (voortzetting van) de reis uit te sluiten indien deze naar de mening van de tourmanager of de meereizende dokter niet in staat is om de reis te volbrengen en/of onacceptabele vertragingen oplevert voor de overige deelnemers aan de reis (zie ook Artikel 15, lid 2 van de ANVR Reis-voorwaarden). Neemt u bij twijfel contact met ons op, zodat wij u nader kunnen informeren.

Voorbehoud
Hoewel alles in het werk wordt gesteld om elke reis soepel te laten verlopen kunnen zich soms onderweg situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het betreffende land en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Wij vragen uw begrip en geduld als bepaalde programmapunten hierdoor moeten worden aangepast. Omdat de exacte vertrek- en aankomsttijden pas 1 tot 4 weken voor vertrek door de spoorwegen worden bevestigd, kunnen sommige excursies worden gewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke beschrijving in deze brochure. Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Golden Eagle en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Golden Eagle behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

Persoonlijke headsets
Voor de excursies ontvangt u een lichtgewicht headset waarop u kunt luisteren naar de gids zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u iets zult missen van zijn/haar uitleg. Bespaar als alleenreizende. Betaal geen toeslag voor alleengebruik; als u bij boeking aan-geeft een tweepersoons cabin/accommodatie te willen delen, kijken wij of we aan deze wens kunnen voldoen. Vanzelfsprekend gaan we hierbij uit van een mede-alleenreizende van hetzelfde geslacht. Indien deze mogelijkheid er niet is, dan heeft u de accommodatie voor alleengebruik en rekenen wij geen toeslag.

Lees meer
Lees minder

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
22-daagse luxe reis Zijderoute: Beijing - Moskou
Op aanvraag

De reissom is er persoon. Aan boord van de treinen (Golden Eagle en de Shangri-La Express) kunt u verblijven in 3 typen privécompartimenten: Silver Class / Heritage Class*, Gold Class / Diamond Class* en de Imperial Suite / Diamond Class* 

* Silver Class in de Golden Eagle en Heritage Class in de Shangri-La Express
* Gold Class in de Golden Eagle en Diamond Class in de Shangri-La Express
* Imperial Suite in de Golden Eagle en Diamond Class in de Shangri-La Express

N.B. U kunt de Zijderoute reis ook voor een gedeelte boeken: van Almaty naar Moskou.
Informeer naar de beschikbaarheid en tarieven.

Deze reis wordt tot nader order niet uitgevoerd. 

Vertrekdata
Prijs per persoon in Silver Class / Heritage Class
april en oktober
Op aanvraag
Vertrekdata
Prijs per persoon in Gold Class / Diamond Class
april en oktober
Op aanvraag
Vertrekdata
Prijs per persoon in een Imperial Suite / Diamond Class
april en oktober
Op aanvraag

Toeslag 2-persoons Silver Class / Heritage Class compartiment voor alleengebruik: v.a. 13.000,-
Toeslag 2-persoons Gold Class / Diamond Class compartiment voor alleengebruik: v.a. 21.200,-
Toeslag 2-persoons Imperial Suite / Diamond Class voor alleengebruik: v.a. 49.600,-

 Toeslag combinatie Silver Class en Diamond Class: op aanvraag

 • Zijderoute treinreis van Beijing naar Moskou met 3 nachten in de ‘Shangri-La Express’ en 10 nachten in de ‘Golden Eagle’; accommodatie aan boord in een privé-compartiment in de geboekte categorie
 • HSL-treinreis van Beijing naar Xian
 • 3 nachten verblijf in een 5-sterren hotel in Beijing
 • 1 nacht verblijf in een 5-sterren hotel in Xian
 • 1 nacht verblijf in een 4-sterren hotel in Dunhuang
 • 2 nachten verblijf in een 5-sterren hotel in Moskou
 • Alle maaltijden tijdens de gehele reis inclusief wijnen, bier, frisdrank en water bij lunches en diners
  24 uur per dag koffie, thee en mineraalwater in de treinen
 • Alle excursies en transfers o.l.v. Engels sprekende gidsen
 • Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele reis
 • Diensten van een Engels sprekende arts tijdens de gehele reis
 • Bagageservice in de hotels en op de stations
 • Gedetailleerde routegids en informatiepakket
 • Alle fooien

** Alle excursies volgens programma zijn inbegrepen. In enkele grote steden kunt u tijdens de reis zonder meerkosten kiezen uit diverse alternatieve excursies onder de noemer 'Freedom of Choice'. Wij informeren u graag nader.

 • KLM vluchten Amsterdam - Beijing en Moskou - Amsterdam in economy of Business Class inclusief luchthavenbelastingen en brandstofheffingen
 • Visumkosten
 • Overige uitgaven van persoonlijke aard (bijv. laundry service aan boord)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (een adequate reisverzekering is verplicht)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking en SGR consumentenbijdrage € 5 p.p.
 • Reserveringskosten € 30 per boeking

De Algemene Voorwaarden ( ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom te worden voldaan
 • het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot 60 dagen voor vertrek: de aanbetaling (25% van de reissom)
 • bij annulering op 60 dagen of korter voor vertrek: de volledige reissom

Voorbehoud
Hoewel alles in het werk wordt gesteld om elke reis soepel te laten verlopen kunnen zich soms onderweg situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het betreffende land en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Wij vragen uw begrip en geduld als bepaalde programmapunten hierdoor moeten worden aangepast. Omdat de exacte vertrek- en aankomsttijden pas 1 tot 4 weken voor vertrek door de spoorwegen worden bevestigd, kunnen sommige excursies worden gewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke beschrijving in deze brochure. Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Golden Eagle en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Golden Eagle behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

Reissom
22-daagse luxe reis Zijderoute: Beijing - Moskou
Op aanvraag

De reissom is er persoon. Aan boord van de treinen (Golden Eagle en de Shangri-La Express) kunt u verblijven in 3 typen privécompartimenten: Silver Class / Heritage Class*, Gold Class / Diamond Class* en de Imperial Suite / Diamond Class* 

* Silver Class in de Golden Eagle en Heritage Class in de Shangri-La Express
* Gold Class in de Golden Eagle en Diamond Class in de Shangri-La Express
* Imperial Suite in de Golden Eagle en Diamond Class in de Shangri-La Express

N.B. U kunt de Zijderoute reis ook voor een gedeelte boeken: van Almaty naar Moskou.
Informeer naar de beschikbaarheid en tarieven.

Deze reis wordt tot nader order niet uitgevoerd. 

Vertrekdata
Prijs per persoon in Silver Class / Heritage Class
april en oktober
Op aanvraag
Vertrekdata
Prijs per persoon in Gold Class / Diamond Class
april en oktober
Op aanvraag
Vertrekdata
Prijs per persoon in een Imperial Suite / Diamond Class
april en oktober
Op aanvraag
Toeslagen

Toeslag 2-persoons Silver Class / Heritage Class compartiment voor alleengebruik: v.a. 13.000,-
Toeslag 2-persoons Gold Class / Diamond Class compartiment voor alleengebruik: v.a. 21.200,-
Toeslag 2-persoons Imperial Suite / Diamond Class voor alleengebruik: v.a. 49.600,-

 Toeslag combinatie Silver Class en Diamond Class: op aanvraag

Inbegrepen
 • Zijderoute treinreis van Beijing naar Moskou met 3 nachten in de ‘Shangri-La Express’ en 10 nachten in de ‘Golden Eagle’; accommodatie aan boord in een privé-compartiment in de geboekte categorie
 • HSL-treinreis van Beijing naar Xian
 • 3 nachten verblijf in een 5-sterren hotel in Beijing
 • 1 nacht verblijf in een 5-sterren hotel in Xian
 • 1 nacht verblijf in een 4-sterren hotel in Dunhuang
 • 2 nachten verblijf in een 5-sterren hotel in Moskou
 • Alle maaltijden tijdens de gehele reis inclusief wijnen, bier, frisdrank en water bij lunches en diners
  24 uur per dag koffie, thee en mineraalwater in de treinen
 • Alle excursies en transfers o.l.v. Engels sprekende gidsen
 • Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele reis
 • Diensten van een Engels sprekende arts tijdens de gehele reis
 • Bagageservice in de hotels en op de stations
 • Gedetailleerde routegids en informatiepakket
 • Alle fooien

** Alle excursies volgens programma zijn inbegrepen. In enkele grote steden kunt u tijdens de reis zonder meerkosten kiezen uit diverse alternatieve excursies onder de noemer 'Freedom of Choice'. Wij informeren u graag nader.

Niet inbegrepen
 • KLM vluchten Amsterdam - Beijing en Moskou - Amsterdam in economy of Business Class inclusief luchthavenbelastingen en brandstofheffingen
 • Visumkosten
 • Overige uitgaven van persoonlijke aard (bijv. laundry service aan boord)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (een adequate reisverzekering is verplicht)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking en SGR consumentenbijdrage € 5 p.p.
 • Reserveringskosten € 30 per boeking
Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden ( ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom te worden voldaan
 • het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot 60 dagen voor vertrek: de aanbetaling (25% van de reissom)
 • bij annulering op 60 dagen of korter voor vertrek: de volledige reissom

Voorbehoud
Hoewel alles in het werk wordt gesteld om elke reis soepel te laten verlopen kunnen zich soms onderweg situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het betreffende land en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Wij vragen uw begrip en geduld als bepaalde programmapunten hierdoor moeten worden aangepast. Omdat de exacte vertrek- en aankomsttijden pas 1 tot 4 weken voor vertrek door de spoorwegen worden bevestigd, kunnen sommige excursies worden gewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke beschrijving in deze brochure. Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Golden Eagle en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Golden Eagle behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe treinreizen aan boord van bijzondere en nostalgische privétreinen