Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Jungfrau Bahn (2)-1
U bevindt zich hier: Home
Alle reizen
Treinreizen
Zwitserland in de lente

Beroemde Zwitserse bergtoppen 

treinreizen

Zwitserland in de lente

Een bijzondere groepsreis waarbij we genieten van prachtige uitzichten vanaf hoge bergtoppen als de Jungfraujoch en de Gornergrat

Nederlandse reisbegeleiding
Glacier Express
Bijzondere bergbanen
Volgend vertrek
--
Reisduur
11 dagen
Vertrekpunt
Basel
Trein
Glacier Express
Gornergrat Bahn
Destin
Vanaf 4.798,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Zwitserland in de lente

Zwitserland, hét land bij uitstek om per trein te ontdekken. Nergens in Europa is het spoorwegnetwerk zo uitgebreid en feilloos als in Zwitserland. Tijdens deze bijzondere groepsreis reist u per ICE trein naar Basel, waar u overstapt op het Zwitserse spoorwegnetwerk. De reis begint met 2 nachten in het gezellige Luzern. Indien gewenst kunt u samen met uw tourleader Engelberg en Mount Titlis bezoeken. Vervolgens wordt er doorgereisd naar Interlaken. Vanuit Interlaken kunt u kiezen voor een optioneel bezoek aan de beroemde Jungfraujoch. Geniet in Zermatt van een vrije dag of kies voor een tocht met de Gornergrat Bahn. Vanaf de top van de Gornergrat heeft u een prachtig uitzicht op de Matterhorn. Per reguliere trein reizen we van Zermatt naar Andermatt. Vanuit Andermatt maakt u een excursie naar de Sasso san Gottardo, de Kaasmakerij en de Ritom Kabelspoorweg. Op dag 9 stappen we aan boord van de legendarische Glacier Express voor de ca. 5 uur durende panoramische treinreis naar St. Moritz. Tot slot reizen we vanuit St. Moritz naar Basel, waarvandaan we per ICE trein terug naar Utrecht reizen. Deze groepsreis wordt begeleid door onze Nederlandse tourleader, die er voor zorgt dat het u aan niets ontbreekt tijdens de reis.

Luzern shutterstock_708741781
Luzern
Glacier Express (7)
Glacier Express
Engelberg Dorf (2)
Engelberg Dorf
TITLIS Rotair (5)
TITLIS Rotair
TITLIS Cliff Walk (10)
TITLIS Cliff Walk
Andermatt_Sommer_Summer_2_fotocredit_Tommy Picone
Andermatt
shutterstock_420747640 - Interlaken
Interlaken
Zermatt0042942 (1)
Gornergrat Bahn (5)
Gornergrat Bahn
Grindelwald-Terminal-Parkhaus-Aussenansicht-Eiger-Blumenwiese
Station van de Eiger Express in Gronderlwald
harder-kulm-interlaken-sommer-abendfahrten-01
Harder Kulm restaurant
2022_Rigi_ST0080576
Rigi Bahn
Veeg naar links

Programma en excursies

Uw route in beeld

Zwitserland-in-de-lente

Dag 1 - Utrecht – Basel - Luzern

In de ochtend verzamelen op Utrecht Centraal. U stapt aan boord van de ICE naar Basel. Voor iedereen zijn zitplaatsen gereserveerd in de tweede klasse.

ICE 105 Utrecht – Basel SBB vertrek 08.34 uur – aankomst 14.47 uur
(tijden onder voorbehoud)

Na aankomst in Basel reist u verder naar het gezellige Luzern, prachtig gelegen aan het Vierwoudstrekenmeer. Aangekomen in Luzern wandelt u naar het Astoria hotel, gelegen op ca. 600 meter van het station. Aparte bagagetransfer van het station naar uw hotel. U overnacht 2 nachten in het Astoria hotel. Het diner vindt plaats in het hotel. (-/-/D)

Luzern shutterstock_708741781

Dag 2 - Luzern – Engelberg en optionele excursie Mount Titlis

Ontbijt in het hotel. Dag ter vrije besteding in Luzern. Bezoek op eigen gelegenheid de gezellige stad Luzern of maak een tocht met de Rigi bergbaan naar de top Rigi Kulm, waarvandaan u kunt genieten van een mooi uitzicht op het meer.  
U kunt zich ook opgeven voor de onze optionele excursie naar Engelberg en Mount Titlis.

U gaat op excursie naar de Mount Titlis op 3.020 meter hoogte. Vanuit Luzern reist u per trein naar het kloosterdorp Engelberg. Hier neemt u de gondelbaan naar de Trübsee. Een tweede gondelbaan brengt u naar Stand en tenslotte reist u met de ronddraaiende Titlis Rotair-kabelbaan naar de top van de Titlis. U kunt er een bezoek brengen aan de ijsgrot in de gletsjer, een tochtje maken met de Ice Flyer-stoeltjeslift of een wandeling maken over de Titlis Cliff walk, een spectaculaire hangbrug op een hoogte van meer dan 3.000 meter. Lunch is onderweg op eigen gelegenheid. ’s Avonds diner in het hotel. (O/-/D)

TITLIS Rotair (1)

Dag 3 - Luzern - Interlaken

Ontbijt in het hotel en uitchecken. De ochtend is ter vrije besteding om Luzern te verkennen.
Lunch is op eigen gelegenheid. Rond 15.00 uur reizen we via een schitterende route over de Brünigpass per trein naar Intelaken. ’s Avonds wordt het diner geserveerd in het panorama restaurant Harder Kulm, te bereiken per Harder Kulm bergbaan. U verblijft 2 nachten in het 4*  Hotel Metropole Interlaken (O/-/D).

Brunig Pass

Dag 4 - Vrije dag of optioneel Jungfraujoch en Eiger Express

Ontbijt in het hotel.
Dag ter vrije besteding in Interlaken of u kunt deelnemen aan de excursie naar de Jungfraujoch. Kiest u voor een vrije dag dan kunt u bijvoorbeeld met uw treinpass een cruise maken over de Brienzersee en/of Thunersee of het dorpje Grindelwald bezoeken. 

Dagexcursie Jungfraujoch. Vanuit Interlaken Ost reist u per trein via Lauterbrunnen (waar u overstapt) en Wengen naar de Kleine Scheidegg aan de voet van de beroemde Eiger Noordwand. Vervolgens met de Jungfraubaan naar het station Jungfraujoch op 3.454 meter hoogte, het hoogste treinstation in Europa. Geniet van het adembenemende uitzicht op de Aletsch-gletsjer, de langste gletsjer in de Alpen. Lunch is op eigen gelegenheid. Op de terugweg reizen we via de nieuwe Eiger Express naar Grindelwald. Eventueel nog wat vrije tijd in Grindelwald, voordat u de trein terugneemt naar Interlaken. Het diner wordt geserveerd in het hotel. (O/-/D)

Eiger-Express-Grindelwald-Eigernordwand-Weitansicht-Kabine-rechts

Dag 5 - Per trein naar Zermatt

Na het ontbijt reist u met de reguliere trein in ongeveer 2 uur en 30 minuten naar Zermatt.
Uw bagage wordt apart vervoerd. Rond het middaguur aankomst in Zermatt en de rest van de dag, lunch en diner ter vrije besteding.

Het gezellige en ook mondaine Zermatt ligt schitterend aan de voet van de majestueuze Matterhorn. De plaats is autovrij; elektrische taxi’s en door paarden getrokken sleeën en koetsen zijn de enige vormen van transport. U overnacht 2 nachten in het 4* Hotel Sonne. (O/-/-)

Matterhorn Zermatt shutterstock_795321640

Dag 6 - Vrije tijd of optioneel excursie Gornergrat

Ontbijt in het hotel en de rest van de dag ter vrije besteding.  Indien gewenst kunt u een excursie naar de Gornergrat bij boeken.

Een topattractie in het Zwitserse Wallis: de Gornergrat Bahn. Geen betere manier om de schoonheid van de Zwitserse Alpen van heel dichtbij te ervaren. Vanaf het uitzichtplatform van de Gornergrat heeft u een fenomenaal uitzicht op maar liefst 29 bergen van meer dan vierduizend meter hoog plus de majestueuze Matterhorn (4478 m), plus de op één na langste gletsjer van de Alpen. De Gornergrat Bahn is een tandradbaan die u vanuit Zermatt op 1620 meter hoogte in ca. 35 minuten naar de top van de Gornergrat op 3089 meter hoogte brengt. De reis gaat door dichte bossen en over alpenweiden met ’s zomers volop wilde bloemen en ’s winters een dik pak sneeuw. Iets boven het eindstation, op 3100 meter hoogte, vindt u het Kulmhotel Gornergrat, het hoogste hotel in de Zwitserse Alpen met een eigen winkelcentrum en een gerenommeerd restaurant, waar het goed uitrusten is na een wandeling rond de top. Wandelen kunt u ook naar de Riffelsee, een meer waarin de top van de Matterhorn weerspiegeld wordt. In de middag heeft u de gelegenheid om door Zermatt te wandelen.

Lunch en diner op eigen gelegenheid. (O/-/-)

Gornergrat Bahn (8)

Dag 7 - Per trein naar Andermatt

Na het ontbijt vertrekt u per regionale trein en rijdt u in ongeveer 3 uur en 45 minuten naar Andermatt. De regionale trein neemt dezelfde route als de Glacier Express. Geniet van de vele vergezichten die aan uw raam voorbijtrekken. Uw bagage wordt apart vervoerd naar uw hotel in Andermatt.

Bij aankomst wandelt u naar uw hotel, het 4* Radisson Blu Hotel, waar u aanschuift voor de lunch en waar u de komende 2 nachten verblijft. De rest van de middag en avond zijn ter vrije besteding in het gezellige Andermatt. Diner op eigen gelegenheid. (O/L/-)

rhb1490

Dag 8 - Excursie Sasso san Gottardo, kaasfabriek en Ritom kabelspoorweg

Na het ontbijt rijdt u per touringcar naar Airolo, waar u een bezoek brengt aan de Sasso san Gottardo. Hier krijgt u een rondleiding door de historische vesting, inclusief tocht met de Metro del Sasso en kunt u op eigen gelegenheid de tentoonstelling te bekijken. 

Sasso san Gottardo
Ouder dan de Zwitserse Confederatie - even strijdbaar als Zwitserland. In de 20e eeuw was de artilleriefabriek "Sasso da Pigna" een van de geheimste locaties in Zwitserland. Tegenwoordig is deze vroegere vesting omgebouwd tot de themawereld "Sasso San Gottardo".
Met de Metro del Sasso rijden bezoekers door het historische deel van deze vroeger streng geheime vesting. Een zijtunnel gaat naar een nieuw uitkijkpunt, dat een verrassend uitzicht geeft op het berglandschap van de Gotthard. 

Gedurende miljoenen jaren is op de Planggenstock (Gotthard-massief, 2600 meter hoogte) een schat gegroeid die ongeëvenaard is. De 1,5 ton zware kristalgroep meet 3 bij 3 meter en het grootste enkele kristal is een meter hoog. In 2008 hebben de mineraalzoekers Franz von Arx en zijn collega Elio Müller in een kloof op ca. 60 meter diep in de berg deze in Sasso San Gottardo tentoongestelde kristallen ontdekt. In de afgelopen 300 tot 400 jaar is er in de Alpen niets vergelijkbaar aangetroffen.

Vervolgens rijdt u naar de Kaasmakerij van Gotthard voor een rondleiding en uitleg over de kaasmakerij. Ook vindt u hier een museum en ziet u een korte film over de kaasindustrie. 
U sluit het bezoek af met een heerlijke kaasfondue, inclusief glas wijn. 

Na de lunch rijdt u naar de Ritom Kabelspoorweg, voor een tocht naar boven. 

Ritom Kabelspoorweg
Een van de steilste kabelspoorwegen loopt van het Val Leventina naar de Lago Ritóm. Deze kleine rode trein die in 1917 door de Zwitserse spoorwegen werd aangelegd voor de bouw van het stuwmeer en de krachtcentrale, vervoert al sinds 1921 elk uur 100 personen naar het recreatiegebied rond de bergmeren in het Val Piora.
 
Deze kabelspoorweg maakt een stijging van maximaal 87,8% en is hiermee een van de steilste openbaar toegankelijke kabelspoorwegen ter wereld. Over een lengte van 1369 meter overbrugt hij een hoogteverschil van 786 meter tot aan het bergstation Piora.

Van daaruit voert een simpele wandelroute in maar 15 minuten tijd naar de Lago Ritóm, het grootste bergmeer van Ticino. Dit indrukwekkende alpiene en toch lieflijke merengebied puilt uit van de botanische en geologische schatten. Meerdere berghutten zorgen met typische specialiteiten uit Ticino zoals Polenta e Brasato of een lekker stuk Piorakaas voor de innerlijke mens.

Na afloop rijdt u per touringcar terug naar Andermatt. 

Diner op eigen gelegenheid. 
Overnachting in Andermatt.(O/L/-)

Dag 9 - Per Glacier Express naar St. Moritz

Vandaag staat in het teken van de schitterende panoramische treinreis met de beroemde Glacier Express vanuit Andermatt naar St. Moritz. De reis duurt ongeveer 5 uur en onderweg kunt u genieten van een 3-gangen lunch aan boord. U reist door een adembenemend landschap met bossen, hoge bergen en stille dalen, langs snelstromende rivieren en schilderachtige dorpjes. Hoogtepunten onderweg o.a.: het Landwasser-viaduct bij Filisur en het dal van de jonge Rijn ten westen van Chur.

Tegen het eind van de middag komen we aan in St. Moritz. Hier verblijft u 2 nachten in het 4* Hotel Stefani. Bij aankomst wordt u door de touringcar opgehaald op het station voor de transfer naar het hotel. Het diner is op eigen gelegenheid. (O/L/-)  

Glacier Express (8)

Dag 10 - St. Moritz

Ontbijt in het hotel en de rest van de dag is ter vrije besteding in St. Moritz en omgeving. Wandel door het mondaine plaatsje en maak een prachtige bergwandeling. In een van de vele bergrestaurants kunt u, op eigen gelegenheid, heerlijk lunchen. De avond staat in het teken van het afscheidsdiner. (O/-/D)

shutterstock_774959440 - St Moritz 1

Dag 11 - St. Moritz – Basel – Utrecht

Na het ontbijt uitchecken. Transfer per touringcar naar het treinstation. Vandaag reist u per trein naar Basel. De bagage neemt u zelf mee in de trein. In Basel lunch op eigen gelegenheid voordat u aan boord stapt van de ICE naar Nederland. (O/-/-)

ICE 104 Basel SBB – Utrecht Centraal vertrek 15.13 – aankomst 21.31 uur
(tijden onder voorbehoud)

Einde reis!

sts8003
Lees meer
Lees minder

 

Gornergrat Bahn

Een topattractie in het Zwitserse Wallis: de Gornergrat Bahn. Geen betere manier om de schoonheid van de Zwitserse Alpen van heel dichtbij te ervaren. Vanaf het uitzichtplatform van de Gornergrat heeft u een fenomenaal uitzicht op maar liefst 29 bergen van meer dan vierduizend meter hoog plus de majestueuze Matterhorn (4478 m), plus de op één na langste gletsjer van de Alpen. De Gornergrat Bahn is een tandradbaan die u vanuit Zermatt op 1620 meter hoogte in ca. 35 minuten naar de top van de Gornergrat op 3089 meter hoogte brengt. De reis gaat door dichte bossen en over alpenweiden met ’s zomers volop wilde bloemen en ’s winters een dik pak sneeuw. Iets boven het eindstation, op 3100 meter hoogte, vindt u het Kulmhotel Gornergrat, het hoogste hotel in de Zwitserse Alpen met een eigen winkelcentrum en een gerenommeerd restaurant, waar het goed uitrusten is na een wandeling rond de top. Wandelen kunt u ook naar de Riffelsee, een meer waarin de top van de Matterhorn weerspiegeld wordt.

Gornergrat Bahn (2)
Gornergrat Bahn
Gornergrat Bahn (8)
Gornergrat Bahn en de Matterhorn
Gornergrat Bahn (1)
Gornergrat Bahn
Gornergrat Bahn (6)
Gornergrat Bahn
shutterstock_704449366 - Gornergrat Bahn
Gornergrat Bahn
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw hotels

Tijdens deze reis verblijft u in de genoemde 4* hotels

Hotel Astoria Hotel 4*, Luzern
Het 4* Astoria hotel ligt op slechts 7 minuten lopen van de promenade aan het meer, de beroemde Kapelbrug en het treinstation. Alle kamers zijn modern ingericht en voorzien van alle gemakken. Verder beschikt het hotel over 3 restaurants en een penthouse lounge met dakterras.

Hotel Metropole Interlaken 4*
Dit moderne 4* hotel is onderdeel van de Swiss Quality hotels en ligt op slechts 7 minuten lopen vanaf het station Interlaken West en direct in het centrum. Het biedt comfortabele kamers met een schitterend uitzicht op de bergen. Tevens beschikt het hotel over een lounge, fitnessruimte met sauna en een restaurant.

Hotel Sonne 4*
Het 4* Hotel Sonne is rustig gelegen, op ca. 750 meter van het treinstation. Het hotel en biedt een verfijnde keuken, een overdekt zwembad, een jacuzzi en een wellness-centrum in Romeinse stijl. Alle kamers zijn elegant en comfortabel ingericht en beschikken over een eigen badkamer, WiFi en balkon.

Radisson Blu Andermatt 4*, Andermatt
Het 4* Radisson Blu is een modern hotel. Vanaf het station is het op 8 minuten lopen. Het hotel beschikt over een binnenzwembad, sauna, hamam, snackbar, een restaurant en gezellige bar. Alle modern ingerichte kamers beschikken over een bureau, flatscreen tv, minibar en een eigen badkamer. Vanuit het hotel loopt u makkelijk het dorp in.

Hotel Stefani 4*, St. Moritz
Het 4* hotel Stefani is een traditioneel familie hotel, gelegen in het centrum van St. Moritz.
In het hotel vindt u 3 restaurants, 3 bars, een nachtclub en een spa met binnenzwembad. De kabelbaan ligt op 300 meter. De kamers zijn comfortabel ingericht met eigen badkamer.

Praktische informatie

Gezondheid
Tijdens deze reis wordt er regelmatig gelopen. U dient dan ook goed ter been te zijn.

 

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
11-daagse groepsreis Zwitserland in de lente
Vanaf 4.798,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Deze reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in diverse luxe 4-sterren hotels. 
Tijdens deze reis wordt er regelmatig gelopen. U dient dan ook goed ter been te zijn.  

Vertrekdatum
Prijs per persoon
2 - 12 juni 2023
v.a. 4.798,-

Toeslag éénpersoonskamer: v.a. 1.198,-

Toeslag excursie Engelberg/Titlis: 52,- p.p. (bij boeking reserveren)
Toeslag excursie Jungfraujoch: 195,- p.p. (bij boeking reserveren)
Toeslag excursie Gornergrat: 72,- p.p. (bij boeking reserveren)

 • Treinreis Utrecht - Basel v.v. per ICE in 2e klasse, inclusief zitplaatsreservering
 • Alle treinreizen in Zwitserland in 1e klasse
 • 10 overnachtingen in genoemde 4* hotels, inclusief ontbijt
 • 5 diners (in het hotel of in een lokaal restaurant conform programma), inclusief mineraalwater en koffie/thee
 • 2 lunches conform programma
 • Aparte bagage transport tussen hotels: Luzern - Interlaken, Interlaken - Zermatt, Zermatt – Andermatt, Andermatt - St. Moritz
 • Bagageservice station Luzern naar hotel Luzern
 • Bustransfer station – hotel in St. Moritz en v.v.
 • Treinreis per Glacier Express Andermatt - St. Moritz, inclusief gereserveerde zitplaats en lunch
 • Excursie Sasso san Gottardo, kaasfabriek en Ritom kabelspoorweg
 • Reisbegeleiding Nederlandssprekende gids
 • Bagage service tussen Basel SBB en Luzern en tussen St. Moritz en Basel SBB (U dient zelf de bagage mee te nemen)
 • Toeslag excursie Engelberg/Titlis € 52,- p.p. (bij boeking reserveren)
 • Toeslag excursie Jungfraujoch € 195,- p.p. (bij boeking reserveren)
 • Toeslag excursie Gornergrat  € 72,- p.p. (bij boeking reserveren)
 • Overige maaltijden en dranken 
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

 

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Betaling:
• bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom te worden voldaan
• het restant dient uiterlijk 56 dagen voor vertrek te zijn voldaan

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• bij annulering t/m 57 dagen voor vertrek: de aanbetaling (25% van de reissom)
• bij annulering vanaf 56 dagen t/m 43 dagen voor vertrek: 50% van de reissom
• bij annulering vanaf 42 dagen t/m 15 dagen voor vertrek: 75% van de reissom
• vanaf 14 dagen voor vertrek: de volledige reissom

Groepsgrootte
Voor onze groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor deze reis is het minimum aantal deelnemers 20, het maximum aantal 25. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Incento Treinreizen de reisovereenkomst opzeggen.

Gezondheid
Tijdens deze reis wordt er regelmatig gelopen. U dient dan ook goed ter been te zijn.  

Fit to Travel
Welke reis is voor u geschikt? Soms boeken deelnemers een reis, die eigenlijk niet bij hen past. De reis voldoet dan niet aan de verwachtingen en is misschien ook wel lichamelijk te intensief. Lees daarom altijd goed de informatie door, en laat u, als u vragen hebt, goed informeren door onze treinreisspecialisten.  
We benadrukken dat alle deelnemers zelfstandig aan de reis moeten kunnen deelnemen. Heeft u persoonlijke hulp of begeleiding nodig, dan dient u hiervoor zelf een reisgenoot mee te nemen. Uw medereizigers zijn zelf ook op vakantie en wij willen geen aanspraak maken op hun diensten. Ook de bemanning van de trein en/of een reisleider zijn voor deze individuele begeleiding niet aangesteld.

Reisdocumenten en gezondheidsverklaringen 
Het is de individuele verantwoording van elke passagier dat hij/zij beschikt over de juiste en geldende reisdocumenten en gezondheidsverklaringen. Voor de meest actuele informatie adviseren we u te kijken op www.wijsopreis.nl. Wij adviseren u om minimaal drie maanden voor vertrek na te gaan bij uw huisarts, de GGD, de TravelClinic of via Thuisvaccinatie.nl welke vaccinaties en beschermende maatregelen verplicht zijn of worden geadviseerd. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website.Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Incento 2023 - mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere rondreizen per trein door Zwitserland