Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Bergen Spoorlijn (3)

Bergen Spoorlijn

Een adembenemend mooie treinreis tussen Hanzestad Bergen en de Noorse hoofdstad Oslo

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Ontdek de Bergen Spoorlijn

Internationaal wordt deze spoorlijn beschouwd als één van de mooiste ter wereld. De spoorlijn verbindt de Hanzestad Bergen met de Noorse hoofdstad Oslo. Het ruige Scandinavische klimaat heeft gezorgd voor een landschap dat vrijwel nergens ter wereld wordt overtroffen. Gedurende de treinreis heeft u een prachtig uitzicht op de adembenemende natuur vanuit het gemak van een comfortabel rijtuig.

De treinreis begint in Bergen in het westen van Noorwegen met een klim de ruige bergen in. Het traject voert langs diepe fjorden en door onnoemelijk veel tunnels met tussenstops in Arna en Dale. Na de Trollkona tunnel – de langste van de reis, liefst 8,7km – wordt het stadje Voss bereikt, gelegen aan de Sognefjord. Daarna gaat de reis verder naar Myrdal, het hoogste gelegen punt van de Flåm spoorlijn om daarna verder te klimmen naar Taugevann, het hoogste punt van deze spoorlijn op 1.303 meter. In het sub-arctische dorpje Finse, het hoogst gelegen station van de route op 1.222 meter, wordt een stop gemaakt. Het omringende landschap is hier met recht adembenemend.

Bergen Spoorlijn (5)
Van Bergen naar hoofdstad Oslo
Bergen Spoorlijn (6)
Langs de prachtige Noorse natuur
Bergen Spoorlijn (2)
Bergen Spoorlijn
Veeg naar links

Vanaf Finse begint de Bergen spoorlijn aan een afdaling van 1.000 meter over 100 kilometer. De trein rijdt door de pittoreske Hallingdal vallei en volgt een richel boven de Hallingdalselva rivier richting het meer van Krøderen, waar een prachtig uitzicht is op de berg Norefjell. De reis wordt vervolgd door stadjes en dorpen zoals Geilo, Gol and Flå, met onderweg ruige natuur. Uiteindelijk komt de trein aan in de bruisende hoofdstad van het land, Oslo.

Reizen met de Bergen Spoorlijn

De reis met de Bergen Spoorlijn is onderdeel van een aantal bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
  • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
  • Beroemde en nostalgische treinen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen