Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
The Blue Train logo

The Blue Train

In dit 5-sterrenhotel op rails doorkruist u het spectaculaire landschap tussen Kaapstad en Johannesburg

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Ontdek The Blue Train

The Blue Train in Zuid-Afrika is één van de beroemdste treinen ter wereld. Het is een ‘5-sterrenhotel op rails’ waarmee je op zeer luxe wijze het spectaculaire landschap tussen Kaapstad en Johannesburg doorkruist, een afstand van 1600 km. Onderweg trekken wijdse landerijen, ruige bergen, de semi-woestijn van de Karoo en het Kaapse wijngebied aan je raam voorbij.

The Blue Train vindt zijn oorsprong in de Union Limited-trein die vanaf 1923 een treinverbinding onderhield tussen Kaapstad en de goudvelden rond Johannesburg alsmede de hoofdstad van Transvaal, Pretoria. In 1946 ontving de trein zijn officiële naam: ‘The Blue Train’. De trein, geëxploiteerd door de Zuid-Afrikaanse Spoorwegen (Spoornet), werd in 1997 schitterend gerenoveerd. The Blue Train is er in 2 samenstellingen: een trein voor maximaal 70 gasten en een trein voor maximaal 82 gasten.

The Blue Train Observation Car
Observation Car
The Blue Train Smoking Club Car
Club Car
The Blue Train Luxury Suite - Daytime
Luxury Suite
The Blue Train restaurant
Restaurant
The Blue Train De Luxe Suite - Night view
De Luxe Suite
Veeg naar links

Uw verblijf aan boord van The Blue Train

Aan boord van The Blue Train is het een en al luxe. U logeert 2 nachten in een luxueus compartiment (keuze uit 2 categorieën) met fijne bedden, overdag een zitkamer met tv, airco, wifi en een badkamer met bad of douche, toilet, een föhn en badjassen. 

The Blue Train De Luxe Suite - Night view
Standaard compartiment
Deluxe compartiment (8 m²)

Elk ‘De Luxe’ rijtuig bevat 4 ‘De Luxe’ compartimenten. Overdag een gezellige privé-zitkamer die ‘s avonds door de cabin steward wordt veranderd in een luxe slaapkamer. Een van de compartimenten heeft een tweepersoonsbed en een fraaie badkamer die, naast toilet en wastafel, over een klein bad met handdouche beschikt. 

De andere drie compartiment hebben 2 eenpersoonsbedden en een badkamer met douche, toilet en wastafel. Voorts is elk compartiment uitgerust met wifi, individueel regelbare airconditioning, vloerverwarming, een kledingkast en een safe. Uiteraard is elke compartiment voorzien van badartikelen en mineraalwater. Er is een 24-uurs butler- en laundry-service.

The Blue train Luxury Suite - Night time
Luxury compartiment (11 m²)

Een ‘Luxury’ rijtuig omvat slechts 3 ‘Luxury’ compartimenten die daardoor wat ruimer zijn dan ‘De Luxe’ compartimenten. Overdag een gezellige privé-zitkamer die ‘s avonds door de cabin steward wordt veranderd in een luxe slaapkamer. Er is keuze uit een compartiment met 2 eenpersoonsbedden of 1 tweepersoonsbed. De luxe badkamer heeft naast toilet en wastafel een full-size bad met handdouche. Voorts is elk compartiment uitgerust met wifi, individueel regelbare airconditioning, vloerverwarming, een kledingkast en een safe. Uiteraard is elke compartiment voorzien van badartikelen en mineraalwater. Er is een 24-uurs butler- en laundry-service.

Restaurant- en loungerijtuigen aan boord van The Blue Train

Het uiterst sfeervolle restaurantrijtuig heeft tafels voor 2 en 4 personen. De chefs aan boord van de trein bereiden voortreffelijke gerechten waarbij ze de meest verse lokale ingrediënten gebruiken. Er is een menu voor iedere smaak! Op de uitgebreide wijnlijst staan diverse bekroonde Zuid-Afrikaanse wijnen. Het ontbijt is een open zitting. Lunches en diners worden geserveerd in twee zittingen. 

Loungerijtuig
In het midden van The Blue Train bevindt zich het lounge-rijtuig. Het is de perfecte plaats voor een aloude Britse traditie: een ‘High Tea’ die hier elke middag wordt geserveerd.

Clubrijtuig
In het gezellige club-rijtuig vooraan in The Blue Train bevindt zich een welvoorziene bar. Het is een ideale plek voor een aperitief, een drankje tussendoor of koffie met een mooi glas cognac tijdens een goed gesprek na afloop van het diner.

Salon- en observatierijtuigen

Het observatierijtuig aan het eind van The Blue Train heeft achterin aan 3 kanten grote ramen van plafond tot op de vloer voor een fantastisch uitzicht op het steeds veranderende landschap. U vindt er gemakkelijke fauteuils en zitjes.

Reizen met The Blue Train

Neem contact op met onze Travel Consultants voor meer informatie over treinreizen met The Blue Train. 

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
  • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
  • Beroemde en nostalgische treinen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen