Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Rovos Rail Pullman compartiment overdag

Treinen zuidelijk Afrika

Avontuur en comfort komen samen in deze prachtige treinen waarmee u door fabelachtig mooie landen reist

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Een treinreis door het zuiden van Afrika

In Zuidelijk Afrika bieden we een aantal interessante treinarrangementen aan boord van de luxueuze treinen Pride of Africa van Rovos Rail en de Blue Train. Deze rondreizen door zuidelijk Afrika nemen u mee over het continent van oneindige lege woestijnen, bergen bedekt met een deken van groen en nationale wildparken die niet zelden worden bewoond door de gehele Big Five. Iconische safarilandschappen lijken over onbeperkte ruimte te beschikken. Door dit adembenemende decor van Zuidelijk Afrika banen de prestigieuze treinen van Rovos Rail en de Blue Train hun weg, de gasten verwennend met het allerbeste. Overal wordt u door de lokale bevolking met een brede glimlach ontvangen. En dan is daar uiteindelijk het eindpunt van een werkelijk onvergetelijke treinreis door Zuidelijk Afrika: de Tafelberg in Kaapstad. Neem plaats in de meest luxe trein ter wereld en beleef een onvergetelijke rondreis door Zuidelijk Afrika!

Rondreis zuidelijk Afrika met Rovos Rail

Sinds de oprichting in 1989 is Rovos Rail als meest luxueuze trein op het zuidelijk halfrond hét symbool voor stijlvolle treinreizen in de zuidelijkste landen van Afrika. Met deze nostalgische ‘Pride of Africa’ herleeft u de gouden eeuw van het treinreizen. Uw privédomein, bestaande uit een klassieke, met mahoniehouten panelen gedecoreerde suite, is een volwaardige vijfsterren-accommodatie. Het behoort met 16 m² tot ‘s werelds grootste slaapcompartimenten op rails. Ook in het restaurant geniet u de gehele rondreis door Zuidelijk Afrika van een onovertroffen vijfsterren-service, die reikt van tafels gedekt met fijn linnen, zilveren bestek en porseleinen servies tot tongstrelende lokale specialiteiten gecomplementeerd met de beste keuze van de uitgebreide wijnkaart vol Zuid-Afrikaanse bestsellers. Werkelijk alles is inbegrepen in de prijs van uw rondreis in Zuidelijk Afrika: de uitstekende maaltijden, wijnen en andere drankjes, de safari's en andere excursies.

Afwisselende landschappen
Aan boord van uw rijdende hotel geniet u tijdens een onvergetelijke treinreis Zuidelijk Afrika van het steeds wisselende Afrikaanse landschap. Maar er wordt onderweg regelmatig gestopt voor excursies en safari’s. Waar u in het Kruger Park of Hwange National Park al de volledige Big Five tegen het lijf kunt lopen, bestaat in Hluhluwe de kans dat u ook nog eens oog in oog komt te staan met de zeldzame zwarte neushoorn. Het bezoek aan Addo Elephant Park draait, zoals de naam al zegt, helemaal om de indrukwekkende dikhuiden van onze aarde. U ontmoet in Oudtshoorn van heel dichtbij de gevederde bewoners van een struisvogelboerderij.

Of maak een rondreis Zuidelijk Afrika helemaal naar Namibië. Majestueus rijzen in de Sossusvlei de roodoranje zandduinen op uit de vlakte met geel savannegras, waarbij de zon zorgt voor een fraai schouwspel van unieke kleur- en lichtschakeringen. Vervolgens zet de Rovos Rail zijn treinreis door Zuidelijk Afrika voort naar het enorme Etosha National Park voor enkele safari’s langs drooggevallen zoutpannen.

U kunt kiezen uit korte rondreizen Zuidelijk Afrika van 3 of 4 dagen, bijvoorbeeld van Pretoria naar de Victoria Falls of Kaapstad, en langere reizen van 1 à 2 weken door Zuid-Afrika en omringende landen met als ‘topper’ de 19-daagse ‘Safari on Rails’ door maar liefst 5 landen tussen Dar es Salaam in Tanzania en Kaapstad in Zuid-Afrika.

Rondreis zuidelijk Afrika met de Shongololo Express

De Shongololo Express, eveneens geëxploiteerd door Rovos Rail, maakt het reizen over langere afstanden in Zuidelijk Afrika tot een bijzonder aangename, comfortabele ervaring. De trein slingert tijdens zijn 12- tot 15-daagse rondreizen als een lang lint door heel Zuidelijk Afrika, van Mozambique en de Victoria Falls in Zimbabwe tot aan Pretoria, van Swaziland tot aan Kaapstad en van Swakopmund in Namibië tot aan Johannesburg.

Het donkere hout accentueert de historische klasse van deze bijzonder comfortabele en luxe trein, zowel in de privé-compartimenten als in de restaurant-, bar- en observatierijtuigen. U heeft de keuze uit twee typen accommodaties: de Gold Cabin van 7 m² of de Emerald Cabin van 10 m². In dit 5-sterren hotel op rails geniet u tijdens uw treinreis in Zuidelijk Afrika van interessante excursies en safari’s, culinaire perfectie en bovenal optimale uitzichten op het indrukwekkende Afrikaanse landschap. Het open balkon is nog de mooiste plek!

Op dit moment zijn er geen treinreizen Afrika met de Shongololo Express beschikbaar: de trein wordt gerestaureerd. 

Rondreis zuidelijk Afrika met The Blue Train

Daarnaast kunt u in Zuidelijk Afrika een rondreis maken met The Blue Train. Deze trein is een van de beroemdste treinen ter wereld en staat symbool voor nostalgische en zeer luxe reizen in Zuidelijk Afrika tussen Kaapstad en Pretoria / Johannesburg. U doorkruist tijdens de 3-daagse rondreizen Zuidelijk Afrika een spectaculair landschap van bergen en wijngaarden. In Kimberley, de stad van de diamanten, duikt u in de wereld van het kostbare edelsteen dat hier gedolven werd tijdens een excursie naar de Big Hole en het diamantmijnmuseum. Het is een en al luxe aan boord van dit 5-sterren hotel op rails; ook tijdens een treinreis Zuidelijk Afrika met The Blue Train zijn maaltijden, drankjes en excursies inbegrepen.

De treinen door zuidelijk Afrika

De drie comfortabele privétreinen zijn bijzonder en uniek en nemen u mee door de mooiste gebieden van Afrika. 

Reizen door zuidelijk Afrika

Bekijk onze selectie exclusieve en luxe treinreizen met Rovos Rail

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
  • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
  • Beroemde en nostalgische treinen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen