Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
The Canadian exterieur (2)

The Canadian

Het 'vlaggenschip' van VIA RAIL Canada legt wekelijks de 4500 kilometer af
tussen Toronto en Vancouver

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Reis met de trein tussen Toronto en Vancouver

De beroemdste trein van Canada is de zilverkleurige Canadian, het 'vlaggenschip' van VIA Rail Canada. Dit hotel op rails legt de 4500 kilometer af tussen Toronto en Vancouver, een van de mooiste treinreizen ter wereld. The Canadian rijdt 2x per week in beide richtingen. Het is ook mogelijk om de reis te onderbreken, bijvoorbeeld in Jasper, Edmonton of Winnipeg. Laat het centrum van Toronto achter u en geniet van een prachtige reis door uitgestrekte prairies, langs mooi gelegen meren, pittoreske stadjes en de besneeuwde toppen van de majestueuze Rocky Mountains op weg naar de culinaire hoofdstad van Canada, Vancouver. Als u geluk heeft, kunt u vanuit de trein zelfs wildlife spotten, zoals beren, elanden en grote roofvogels.   

VIA Rail Canadian (1)
Reis door betoverende landschappen
VIA Rail Canadian Park car 2
Prestige Park Car
VIA Rail Canadian (2)
Skyline car
VIA Rail Canadian Prestige class (3)
Prestige Class - luxe privécompartiment
VIA Rail The Canadian food (3)
Vers bereid diner
The Canadian exterieur (4)
Winterse treinreis
The Canadian exterieur (1)
Treinreis dwars door Canada
Veeg naar links

Uw verblijf aan boord van The Canadian

Aan boord van The Canadian van VIA Rail kunt u kiezen voor een ruime zitplaats met verstelbare rugleuning. Maar voor een goede nachtrust en privacy tijdens een lange treinreis gaat er niets boven comfortabele slaapaccommodatie (Sleeper Plus Class). Er is keuze uit diverse types. Als u heeft geboekt voor een slaapaccommodatie in The Canadian zijn alle maaltijden bij de VIA Rail ticketprijs inbegrepen. In de trein bevindt zich naast een restaurantbartuig ook een Skyline Car, een loungerijtuig met een verhoogd panoramadek (Dome). Uitsluitend passagiers in slaap accommodatie hebben toegang tot de Prestige Park Car, het laatste rijtuig van de trein bestaande uit 2 bar/lounges en een verhoogd panoramadek.

Veeg naar links

Upper en Lower berths

Overdag 2 brede stoelen tegenover elkaar die 's nachts worden veranderd in 2 bedden boven elkaar. Voor de nodige privacy worden deze 's nachts van het gangpad gescheiden door een dik gordijn. Een toilet en een douche bevinden zich elders in hetzelfde rijtuig. Alleenreizenden kunnen een Upper of een Lower berth reserveren.

Veeg naar links

Privécompartiment voor twee personen

Privécompartiment voor 2 personen met eigen wastafel en toilet. Overdag uitgerust met 2 comfortabele fauteuils. 's Nachts wordt het compartiment omgebouwd tot een knusse slaapkamer met 2 bedden boven elkaar. Er is een kleine kast en een stopcontact. Individueel regelbare verwarming, ventilatie en airconditioning. De douche bevindt zich elders in hetzelfde rijtuig.

VIA Rail Canadian cabin (1)

Privécompartiment voor één persoon

Klein privécompartiment voor 1 persoon met eigen wastafel en toilet. Overdag met een comfortabel fauteuil. 's Nachts wordt het compartiment omgebouwd tot een knus slaapkamertje met een eenpersoonsbed. Verwarming, ventilatie en airconditioning. Douche en toilet bevinden zich elders in hetzelfde rijtuig.

Veeg naar links

Prestige Class

De Prestige Class van VIA Rail is een ruim en luxe privécompartiment met eigen badkamer voorzien van douche, toilet en wastafel. Overdag beschikt u over een leren zitbank. 's Nachts is uw compartiment omgebouwd tot een slaapkamer met een tweepersoonsbed. U beschikt over individueel regelbare verwarming, ventilatie en airconditioning. De minibar wordt gevuld met drankjes van uw voorkeur. Naast de maaltijden zijn ook alle drankjes (alcohol en niet alcohol) bij de ticketprijs inbegrepen, evenals 24-uur roomservice inclusief afternoon tea. 

Restauratierijtuigen aan boord van The Canadian

In het restaurantrijtuig van The Canadian kunt u aan een keurig gedekte tafel genieten van een prima, vers bereid ontbijt, lunch en diner. Heeft u een slaap accommodatie geboekt, dan zijn alle maaltijden incl. een selectie van niet alcoholische dranken, aan boord bij de VIA Rail ticketprijs inbegrepen. Als u uitsluitend een zitplaats heeft geboekt dan kunt u uiteraard ook gebruik maken van het restaurantrijtuig, maar dan betaalt u de maaltijd ter plaatse. 

Skyline Cars en Prestige Park Car

In The Canadian bevinden zich verschillende zogenaamde Skyline Cars, een rijtuig met een verhoogd panoramadek - een Dome - voor een fantastisch uitzicht van 360° over de trein en het voorbijglijdende landschap. Beneden bevindt zich een lounge voor een hapje en een drankje.

Het laatste rijtuig in The Canadian is de Prestige Park Car. Voorin dit rijtuig is een bar; achterin bevindt zich de Bullet-lounge met ramen rondom. Dit rijtuig heeft in het midden ook een verhoogd panoramadek (Dome). Dit rijtuig is uitsluitend toegankelijk voor passagiers in een slaap accommodatie. Tot 16.00 uur is dit rijtuig alleen toegankelijk voor Prestige Class passagiers. Na 16.00 uur hebben alle passagiers met een slaap accommodatie toegang tot de Prestige Park Car.

Losse treintickets The Canadian VIA Rail

Bent u op zoek naar losse treintickets voor The Canadian van VIA Rail? Ook die kunt u via Incento Treinreizen reserveren. Informeer bij onze Travel Consultants naar de prijzen en diverse mogelijkheden. 

Reizen met The Canadian

The Canadian rijdt twee tot drie keer per week het traject tussen Toronto en Vancouver. U kunt de reis ook onderbreken in Jasper, Edmonton of Winnipeg. Onze Travel Consultants helpen u graag verder met het samenstellen van de perfecte reis.

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
  • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
  • Beroemde en nostalgische treinen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen