Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
VIA Rail Canadian (2)

VIA Rail Canada

Canada is één van de grootste landen ter wereld. De 497 treinen van de nationale spoorwegmaatschappij VIA Rail laten dit land in al zijn uitgestrektheid zien.

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Een treinreis met VIA Rail Canada

Het 12.500 km tellende spoorwegnetwerk van VIA Rail Canada loopt over hoge bergpassen en langs brede rivieren. Laat u meevoeren op een comfortabel avontuur dat zich afspeelt tussen de ruige landschappen rondom Halifax aan de Atlantische Oceaan, via de Rocky Mountains naar het bruisende Vancouver aan de Stille Oceaan. De trein brengt u zelfs naar gebieden die voor andere vervoermiddelen onbereikbaar zijn.

VIA Rail treinen en hun routes

De nationale spoorwegmaatschappij VIA Rail brengt u via de mooiste routes naar zo’n 450 verschillende bestemmingen in Canada. De belangrijkste treinverbindingen die door VIA Rail worden onderhouden zijn onder te verdelen in een aantal regio's:
 
De meest indrukwekkende van alle VIA Rail treinen: The Canadian
The Canadian is de transcontinentale trein van VIA Rail. Deze beroemde trein legt driemaal per week de 4500 kilometer af tussen Toronto en Vancouver, een reis van 5 dagen en 4 nachten. Aan boord heeft u de keuze uit diverse comfortabele slaapaccommodaties. 

De Atlantische regio
Hier rijdt The Ocean tussen Montreal en Halifax.

Oost-Canadese steden
Tussen de grote Oost-Canadese steden Quebec, Montreal, Ottawa, Toronto en Windsor onderhouden ca. 300 Corridor-treinen dagelijks frequente verbindingen.
 
Northern Manitoba
Hier rijdt The Hudson Bay over de enige noord-zuidlijn die Canada rijk is. Deze trein rijdt tussen Winnipeg en Churchill.

West-Canada
In West-Canada treft u The Skeena, een speciale trein die driemaal per week Jasper in de Rocky Mountains en Prince Rupert aan de Stille Oceaan met elkaar verbindt. De reis duurt 2 dagen. Er wordt uitsluitend bij daglicht gereden want halverwege in Prince George stopt de trein voor een overnachting.  


Dome Cars

Aan boord van de VIA Rail treinen treft u op onderstaande routes een zogenoemde Dome Car aan. In deze speciale rijtuigen kunt u genieten van een schitterend 360° uitzicht over het landschap door de grote panoramaruiten. Op enkele trajecten geldt een minimale boekingsklasse om plaats te kunnen nemen in de Dome Car.

•Montréal - Halifax (The Ocean)
•Montréal - Gaspé (The Chaleur)
•Toronto - Vancouver (The Canadian)
•Jasper - Prince Rupert (The Skeena)
•Winnipeg - Churchill (The Hudson Bay, alleen in oktober) 

Tarieven en slaapaccommodatie
De tarieven, al dan niet inclusief comfortabele slaapaccommodatie aan boord van de VIA Rail treinen, zijn gunstig. Ook verzorgen wij complete reisarrangementen Inclusief de VIA Rail treinreis die u naar de mooiste delen van Canada brengen.

Losse treintickets VIA Rail

Bent u op zoek naar losse treintickets voor één van de treinen van VIA Rail? Ook die kunt u via Incento Treinreizen reserveren. Informeer bij onze Travel Consultants naar de prijzen en diverse mogelijkheden. 

De treinen van VIA Rail Canada

Laat u door VIA Rail Canada meevoeren op een comfortabel avontuur!

Reizen met VIA Rail Canada

Bekijk onze selectie reizen met VIA Rail door Canada. Wij verzorgen ook complete reisarrangementen waar de VIA Rail treinen onderdeel van uitmaken.

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
  • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
  • Beroemde en nostalgische treinen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen