Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Gornergrat Bahn (6)

Gornergrat Bahn

Er is geen betere manier om de schoonheid van de Zwitserse Alpen te ervaren! 

 

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Reis door adembenemend Zwitserland met de Gornergrat Bahn

De Gornergrat Bahn is een topattractie in het Zwitserse Wallis. De tandradbaan vertrekt vanuit Zermatt, een mooi gelegen plaats aan de voet van de Matterhorn. Zermatt is autovrij; elektrocars en door paarden getrokken sleeën en koetsen zijn de enige vormen van transport. De trein brengt u in ca. 35 minuten van 1.620 meter hoogte naar de top van de Gornergrat op 3.089 meter. Er is geen betere manier om de schoonheid van de Zwitserse Alpen van heel dichtbij te ervaren. De reis gaat door dichte bossen en over alpiene bergweiden met ’s zomers volop wilde bloemen en ’s winters een dik sneeuwpakket. Vanaf het uitzichtplatform van de Gornergrat hebt u een fenomenaal uitzicht op maar liefst 29 vierduizenders, de majestueuze Matterhorn (4.478 m), plus de Findelgletsjer en de Gornergletsjer.

Iets boven het eindstation van de Gornergrat Bahn vindt u het Kulmhotel Gornergrat, het hoogste hotel in de Zwitserse Alpen met een eigen winkelcentrum en een gerenommeerd restaurant, waar het goed rusten is na een wandeling rond de top. Wandelen kunt u ook naar de Riffelsee, een meer waarin de top van de Matterhorn weerspiegeld wordt.

Gornergrat Bahn (1)
Adembenemend natuurschoon
Gornergrat Bahn (2)
Naar de top van de Zwitserse Alpen
Gornergrat Bahn (5)
Mooi in elk jaargetijde!
Gornergrat Bahn (8)
Uitzicht vanuit de trein
Gornergrat Bahn (4)
Gornergrat Bahn
Gornergrat Bahn (7)
Gornergrat Bahn
Veeg naar links

De Bernina Express, Golden Pass en Glacier Express

Een reis met de Gornergrat Bahn is perfect te combineren met een treinreis met bijvoorbeeld de Glacier Express, de Golden Pass Line en de Bernina Express. Met de Bernina Express reist u naar het Italiaanse Tirano waarbij u een ruig hooggebergte, bergmeren en kleine dorpjes kunt ontdekken. Met de Golden Pass Line kunt u reizen tussen Montreux, gelegen aan het meer van Genève, en Luzern, gelegen aan het Vierwoudenstedenmeer. Reis hier via wijngaarden omhoog en ontdek een gebied met dennenbossen, beken, groene weides vol koeien en karakteristieke chalets. Wanneer u een treinreis door Zwitserland met de Bernina Express, Golden Pass Line en Glacier Express wilt combineren met de Gornergrat Bahn, helpen onze Travel Consultants u graag met het samenstellen van deze reis.

Reis met Destin Travel aan boord van de Gornergrat Bahn

Destin Travel heeft een uitgebreid aanbod treinreizen door Zwitserland. Onze Travel Consultants helpen u graag verder met het samenstellen van uw Zwitserse droomreis!

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
  • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
  • Beroemde en nostalgische treinen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen