Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Treinreis Zwitserland

Treinen Zwitserland

Prachtige landschappen, perfecte treinverbindingen en talloze bergbanen: Zwitserland is het treinenland bij uitstek! 

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Een treinreis door Zwitserland

De prachtige landschappen, de perfecte treinverbindingen en de talloze bergbanen met adembenemende panorama's maken van Zwitserland een land dat bij uitstek geschikt is om per trein te verkennen. Naast het nationale netwerk zijn er vele bijzondere (panorama)treinen, luxe privétreinen en bergbanen in Zwitserland. Juist die treinen vindt u ook terug in ons reisaanbod door Zwitserland. Wij bieden u een uitgebreid aanbod aan verschillende, individuele treinrondreizen door Zwitserland van 3 tot 11 dagen. Heeft u speciale wensen of wilt u ergens langer blijven? Wij stellen uw reis graag op maat voor u samen zodat u Zwitserland kunt beleven op de manier die bij u past!

Treinarrangementen Zwitserland 

U kunt bij ons kiezen uit een groot aantal treinreisarrangementen Zwitserland waarin treinreizen over de spectaculairste routes worden gecombineerd met een verblijf in de leukste Zwitserse steden. Breng tijdens uw treinreis door Zwitserland bijvoorbeeld een bezoek aan Zermatt, St. Moritz, Lugano, Luzern of Interlaken. Deze reizen zijn inclusief: 

- Elke treinreis in Zwitserland
- Hotelovernachtingen in Zwitserland o.b.v. logies en ontbijt
- Excursies tijdens uw treinreis door Zwitserland
- De reis per ICE trein van Zwitserland naar Nederland

Uiteraard kan elke treinvakantie in Zwitserland worden uitgebreid met bijvoorbeeld extra hotelovernachting(en) of geheel op maat worden aangepast.

Meest gestelde vragen over treinreizen in Zwitserland

V: Zit de transfer van het treinstation naar het hotel en v.v. in de reissom van de treinreis door Zwitserland?
A: Nee, hotels zijn in de meeste gevallen op zeer korte loopafstand van het station. Ligt het hotel toch verder weg, dan kunt u alsnog een taxi nemen of wordt u, zoals in Zermatt, op het station opgehaald door een elektrisch hotelbusje.

V: Stopt de Glacier Express onderweg ook voor excursies?
A: Nee, de Glacier Express rijdt in circa 7,5 uur van St. Moritz naar Zermatt. Onderweg is het mogelijk om uit te stappen en uw reis te vervolgen met een andere trein in Zwitserland. Zo kunt u bijvoorbeeld in Chur uitstappen en de volgende dag weer instappen om uw treinreis met de Glacier Express te vervolgen.

V: Kan de bagage van het ene naar het andere hotel gebracht worden tijdens de treinreis in Zwitserland?
A: Dit kunnen we niet regelen voor individuele reizigers. Reizigers dienen hun eigen bagage te dragen. Wij adviseren dan ook koffers met wieltjes. Echter, de hotels liggen meestal op korte wandelafstand van het station.

V: Is er reisleiding aanwezig tijdens de treinreis in Zwitserland?
A: Bij individuele rondreizen is er geen reisleiding aanwezig. U krijgt echter altijd het noodnummer van onze Zwitserse agent mee. Ook is Incento in noodgevallen altijd bereikbaar.

V: Moet er gereisd worden op vaste treintijden?
A: Reist u met de reguliere Zwitserse treinen dan kunt u, net als in Nederland, kiezen uit meerdere treinen per dag. Echter, voor bijzondere panoramatreinen zoals de Glacier Express en de Bernina Express dienen we van tevoren zitplaatsen te reserveren met een specifieke vertrektijd.

V: Zijn de treinen in Zwitserland het hele jaar door te boeken?
A: De reguliere treinen in Zwitserland rijden het hele jaar door. Echter, een aantal panoramatreinen zoals de Glacier Express, Bernina Express en Gotthard Panorama Express rijden niet het hele jaar door. Dit kunt u zien aan de vertrekdata die bij de verschillende programma’s van onze treinreizen in Zwitserland staan.

V: Wat is het verschil tussen de eerste en tweede klas aan boord van de Zwitserse treinen?
A: De eerste klas rijtuigen hebben ruimere en minder stoelen per rijtuig. Tevens beschikken ze over meer beenruimte. Bij panoramatreinen zoals de Glacier Express en de Bernina Express is de configuratie in de tweede klas 4 stoelen, 2 aan 2 tegenover elkaar met een tafeltje ertussen aan beide kanten van het gangpad. De configuratie in de eerste klas is 4 stoelen, 2 aan 2 tegenover elkaar met een tafeltje ertussen aan de ene kant van het gangpad. Aan de andere kant van het gangpad bevinden zich 2 stoelen tegenover elkaar met een tafeltje ertussen. Bij de luxe Excellence Class aan boord van de Glacier Express zijn alleen maar raamplaatsen aan beide kanten van het gangpad, 2 aan 2 tegenover elkaar met een tafeltje ertussen.

 

Treinen in Zwitserland

U kunt bij ons kiezen uit een groot aantal treinreisarrangementen met de mooie panoramatreinen die u meenemen door de Alpenwereld

Reizen door Zwitserland

Bekijk onze selectie reizen door de Zwitserse bergwereld. Wij bieden u een uitgebreid aanbod aan verschillende, individuele treinrondreizen door Zwitserland van 3 tot 11 dagen.

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Incento 2023 - mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
  • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
  • Beroemde en nostalgische treinen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen