Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Treinreis Zwitserland

Treinreis door
Zwitserland

Prachtige landschappen, perfecte treinverbindingen en talloze bergbanen: Zwitserland is het treinenland bij uitstek! 

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Een treinreis door Zwitserland

Weinig landen hebben zo'n punctueel en uitgebreid spoorwegnetwerk als Zwitserland. Niet alleen de regionale treinen zijn uiterst comfortabel en schoon, ook de vele bijzondere panoramatreinen zijn van alle gemakken voorzien. Dwars door prachtige landschappen met elke keer een ander panorama nemen de treinen u mee voor een bijzondere reis. Over spectaculaire bruggen en door tientallen tunnels wordt u meegenomen langs de mooiste plekjes. Vanwege de grote panoramische ramen heeft u zicht op spectaculaire bergen, uitgestrekte meren en naar beneden stortende watervallen. Het landschap verandert continu en de verzorging aan boord van de Zwitserse treinen is uitstekend. Instappen maar!  

Aanbod treinreizen Zwitserland

Bij Incento Treinreizen heeft u de keuze uit een uitgebreid aanbod treinreizen Zwitserland. Deze individuele rondreizen variëren in lengte van 3 tot 11 dagen, tevens heeft u altijd de mogelijkheid om ergens langer te blijven of een uitstapje te maken naar een bijzondere stad of bezienswaardigheid. Onze Travel Consultants helpen u graag met het op maat samenstellen van uw reis, zodat het voor u de ultieme treinreis door Zwitserland wordt! 

Bezoek Zwitserse steden 

U kunt bij ons kiezen uit een groot aantal treinreisarrangementen Zwitserland waarin treinreizen over de spectaculairste routes worden gecombineerd met een verblijf in de leukste Zwitserse steden. Breng tijdens uw treinreis door Zwitserland bijvoorbeeld een bezoek aan Zermatt, St. Moritz, Lugano, Luzern of Interlaken. Deze reizen zijn inclusief: 

- Elke treinreis in Zwitserland
- Hotelovernachtingen in Zwitserland o.b.v. logies en ontbijt
- Excursies tijdens uw treinreis door Zwitserland
- De reis per ICE trein van Zwitserland naar Nederland

Brochure Destin Treinreizen Zwitserland 2024_openliggend
Luxe brochure

De mooiste treinreizen door Zwitserland

Een overzicht van alle treinarrangementen Zwitserland, verzameld in één luxe brochure. Gratis bij u thuisbezorgd! 

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

De bekendste treinreizen door Zwitserland

Glacier Express

Deze legendarische panoramatrein neemt u in zo'n 7,5 uur mee van St. Moritz naar Zermatt, waarbij u maar liefst 291 bruggen en 91 tunnels passeert. Bij Filisur rijdt de trein over het 65 meter hoge Landwasserviaduct, een spectaculaire ervaring! Op de Oberalppas (2.033 meter) bereikt u het hoogste punt van de treinreis met de Glacier Express. U heeft de keuze om te reizen in Excellence Class, eerste of tweede klasse. 

Bernina Express

In moderne en comfortabele panoramawagons reist u in de eerste of tweede klasse in zo'n 4 uur van Chur naar Tirano. Door groene landschappen, langs ruige bergen en besneeuwde toppen komt u aan bij het prachtig gelegen Lago Bianco op zo'n 2.200 meter hoogte. Via Alp Grüm, Poschiavo en de beroemde keerlussen bij Brusio wordt het eindpunt bereikt. 

Golden Pass Panorama Express

Het groene en bourgondische gedeelte van Zwitserland ontdekt u met de geheel vernieuwde en luxueuze Golden Pass Panorama Express. Vanuit Montreux naar Luzern (of v.v.) reist u in Prestige, eerste of tweede klasse langs o.a. de Brienzersee en de mooie Giessbach watervallen. Onderweg passeert u mooie meren als de Lungern-, Samer- en Alpnachersee. Vervolgens volgt de trein de oever van het Vierwoudstedenmeer tot aan Luzern. 

Gotthard Panorama Express

Reis in stijl van Luzern naar Lugano tijdens deze treinreis die u combineert met een cruise over het Vierwoudstedenmeer. Na een cruise van zo'n 2,5 uur gaat u aan boord van de Gotthard Panorama Express in Flüelen, die u meeneemt over de historische Gotthard route. 

Tevens kunt ook spectaculaire excursies maken met de Jungfraubahn, Gornergrat Bahn en de minder bekende Centovalli Express. 

 

Veelgestelde vragen over treinreizen Zwitserland

V: Zit de transfer van het treinstation naar het hotel en v.v. in de reissom van de treinreis door Zwitserland?
A: Nee, hotels zijn in de meeste gevallen op zeer korte loopafstand van het station. Ligt het hotel toch verder weg, dan kunt u alsnog een taxi nemen of wordt u, zoals in Zermatt, op het station opgehaald door een elektrisch hotelbusje.

V: Stopt de Glacier Express onderweg ook voor excursies?
A: Nee, de Glacier Express rijdt in circa 7,5 uur van St. Moritz naar Zermatt. Onderweg is het mogelijk om uit te stappen en uw reis te vervolgen met een andere trein in Zwitserland. Zo kunt u bijvoorbeeld in Chur uitstappen en de volgende dag weer instappen om uw treinreis met de Glacier Express te vervolgen.

V: Kan de bagage van het ene naar het andere hotel gebracht worden tijdens de treinreis in Zwitserland?
A: Dit kunnen we niet regelen voor individuele reizigers. Reizigers dienen hun eigen bagage te dragen. Wij adviseren dan ook koffers met wieltjes. Echter, de hotels liggen meestal op korte wandelafstand van het station.

V: Is er reisleiding aanwezig tijdens de treinreis in Zwitserland?
A: Bij individuele rondreizen is er geen reisleiding aanwezig. U krijgt echter altijd het noodnummer van onze Zwitserse agent mee. Ook is Incento in noodgevallen altijd bereikbaar.

V: Moet er gereisd worden op vaste treintijden?
A: Reist u met de reguliere Zwitserse treinen dan kunt u, net als in Nederland, kiezen uit meerdere treinen per dag. Echter, voor bijzondere panoramatreinen zoals de Glacier Express en de Bernina Express dienen we van tevoren zitplaatsen te reserveren met een specifieke vertrektijd.

V: Zijn de treinen in Zwitserland het hele jaar door te boeken?
A: De reguliere treinen in Zwitserland rijden het hele jaar door. Echter, een aantal panoramatreinen zoals de Glacier Express, Bernina Express en Gotthard Panorama Express rijden niet het hele jaar door. Dit kunt u zien aan de vertrekdata die bij de verschillende programma’s van onze treinreizen in Zwitserland staan.

V: Wat is het verschil tussen de eerste en tweede klas aan boord van de Zwitserse treinen?
A: De eerste klas rijtuigen hebben ruimere en minder stoelen per rijtuig. Tevens beschikken ze over meer beenruimte. Bij panoramatreinen zoals de Glacier Express en de Bernina Express is de configuratie in de tweede klas 4 stoelen, 2 aan 2 tegenover elkaar met een tafeltje ertussen aan beide kanten van het gangpad. De configuratie in de eerste klas is 4 stoelen, 2 aan 2 tegenover elkaar met een tafeltje ertussen aan de ene kant van het gangpad. Aan de andere kant van het gangpad bevinden zich 2 stoelen tegenover elkaar met een tafeltje ertussen. Bij de luxe Excellence Class aan boord van de Glacier Express zijn alleen maar raamplaatsen aan beide kanten van het gangpad, 2 aan 2 tegenover elkaar met een tafeltje ertussen.

Treinen in Zwitserland

U kunt bij ons kiezen uit een groot aantal treinreisarrangementen met de mooie panoramatreinen die u meenemen door de Alpenwereld

Reizen door Zwitserland

Bekijk onze selectie reizen door de Zwitserse bergwereld. Wij bieden u een uitgebreid aanbod aan verschillende, individuele treinrondreizen door Zwitserland van 3 tot 11 dagen.

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
  • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
  • Beroemde en nostalgische treinen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen