Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Gotthard Panorama Express (2)
Home
Destin
Incento Treinreizen
Gotthard Panorama Express

Gotthard Panorama Express

Vanuit het hart van Zwitserland over het historische Gotthard-panoramatraject naar noord-Italië 

 

Brochure aanvragen

Ontdek de Gotthard Panorama Express

De Gotthard Panorama Express biedt een combinatie van een bootreis en een treinreis van Luzern naar Lugano. Vanuit het hart van Zwitserland gaat de trein over het historische Gotthard-panoramatraject naar het mediterrane Noord-Italië.

In Luzern gaat u bij de beroemde Kapelbrug aan boord van een historisch stoomschip voor een tocht over het Vierwoudstedenmeer. U belandt in een waar schilderij: het fjordvormige en daardoor klein aanvoelende Vierwoudstedenmeer strekt zich uit tot aan de horizon die wordt ingekleurd door de imposante bergen Rigi en Pilatus. Het hart van de Zwitserse Alpen ontvouwt zich hier voor uw ogen.

In Flüelen stapt u vervolgens over op de wereldberoemde panoramatrein Gotthard Panorama Express, die u over de Zwitserse Alpen en door de vijftien kilometer lange Gotthardtunnel uit 1882 naar Bellinzona en Lugano in het zonnige mediterrane zuiden brengt.

Eerst zoekt de Gotthard Panorama Express zijn weg door het steeds smaller wordende dal van de rivier de Reuss, om daarna zónder tandrad te stijgen van 470 naar 1.100 meter boven zeeniveau, en dat over een afstand van slechts dertig kilometer. Onderweg is de witte kerk van het dorp Wassen wel driemaal vanuit een andere hoek te zien dankzij het spectaculaire spoortraject met zijn vele keertunnels, waardoor de Gotthard Panorama Express omhoog cirkelt.

Gotthard Panorama Express (3)
Gotthard Panorama Express
Gotthard Panorama Express (2)
Gotthard Panorama Express
Veeg naar links

Gotthardtunnel
Bij Göschenen duikt de trein de Gotthardtunnel in. Bij het uitkomen van de tunnel bevindt u zich in een compleet andere wereld. De Gotthard Panorama Express is Italië binnengereden en daalt vanaf het hoogste punt van de route via Faido en Giornico af naar Bellinzona. Het klimaat verandert in hetzelfde tempo mee. Diverse keerlussen geven u ineens een onvergetelijk uitzicht op wijngaarden en palmbomen. Na de kastelen van Bellinzona en het daarop volgende laagste punt van de route op 230 meter doemt in de verte het majestueuze Lago Maggiore op. De Gotthard Panorama Express rijdt over de klassieke route naar het eindpunt Lugano in Zuid-Ticino.

Tijdens deze prachtige en afwisselende treinreis met de Gotthard Panorama Express vertelt een gids de mooiste verhalen over de geschiedenis van het traject en de omgeving. De gehele reis met de Gotthard Panorama Express duurt zo'n 5,5 uur, waarvan 3 uur per boot over het Vierwoudstedenmeer van Luzern naar Flüelen en 2,5 uur per trein van Flüelen naar Lugano. De reis kan ook in omgekeerde richting worden gemaakt. De Gotthard Panorama Express rijdt van dinsdag t/m zondag, van half april tot half oktober.

Eten tijdens de reis
Aan boord van het stoomschip zijn smakelijke menu’s en eenvoudige snacks en dranken verkrijgbaar. In de panoramatrein Gotthard Panorama Express zijn eveneens snacks en dranken te koop en wordt er aan de zitplaats bediend. Wanneer u eerste klasse met de Gotthard Panorama Express reist, kunt u plaatsnemen in een van de panoramarijtuigen.

Reizen met de Gotthard Panorama Express

De Gotthard Panorama Express is onderdeel van diverse rondreizen per trein door Zwitserland

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
  • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
  • Beroemde en nostalgische treinen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen