Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
shutterstock_777345718 Hamburg Kerst Stadhuis

Van donker
naar licht

muziekreizen

Advent in Hamburg

Beleef Ingo Metzmacher in de Elbphilharmonie en de sprookjesopera Hänsel und Gretel

Elbphilharmonie
Staatsoper
Concert
Opera
Volgend vertrek
--
Reisduur
4 dagen
Vertrekpunt
Nederland
Reisleider
Arthur van Dijk
Touringcar
Royal Class
Destin
Vanaf 1.398,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Van donker naar licht

Misschien drukt de donkerste tijd van het jaar ook op uw stemming en is elke vorm van licht in de duisternis welkom. Voor gelovigen brengt de geboorte van Jezus het licht in de duisternis, waardoor in de adventstijd alle steden al feestelijk versierd zijn in blijde verwachting. In Duitsland zorgen tevens de kerstmarkten met al de prachtige kraampjes en de lekkere warme Glühwein voor gezelligheid. Deze hele kerstsfeer van donker naar licht kunt u ook in de muziek beleven. In de zeer befaamde Elbphilharmonie dirigeert Ingo Metzmacher de Zevende symfonie van Mahler, met daarin de twee nachtstukken. Op het einde van de symfonie breekt echter helemaal het licht door. Ook Hänsel und Gretel gaan in het gelijknamige sprookje van onzekere en donkere tijden door naar het licht.

shutterstock_119849200 Hamburg Kerstmarkt
Hamburg
Hamburg Speicherstadt shutterstock_555101113
Hamburg Speicherstadt
shutterstock_407626651 Hamburg Kerstmarkt
shutterstock_589972157 Speicherstadt Hamburg
Hamburg Speicherstadt
shutterstock_128757041 Hamburg Kerstmarkt
Kerstmarkten
shutterstock_45640810 Speicherstadt Hamburg
Speicherstadt
Hamburg Speicherstadt shutterstock_1181662084
Speicherstadt
Hamburg, Shutterstock 5
Hamburg
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Zondag 17 december, Ingo Metzmacher dirigeert Mahler - inbegrepen
 • Maandag 18 december, opera Hänsel und Gretel (Humperdinck)  - optioneel 

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Foto Elbphilharmonie © Thies Raetzke
Foto Hänsel und Gretel © Clemens Heidrich

Zondag 17 december - Ingo Metzmacher dirigeert Mahler

Elbphilharmonie, Grosser Saal (11:00 uur)

Dirigent
Ingo Metzmacher

Uitvoerenden
Philharmonisches Staatsorchester Hamburg

Muziek
Charles Ives:            Central Park in the Dark
Gustav Mahler:            Symfonie nr. 7 in e

Een toepasselijk programma voor de donkere tijd van het jaar: nachtstukken. Eerst neemt Ives u mee naar het Central Park in New York dat in het donker ligt, omringd van stilte. Maar geleidelijk aan zijn er allerlei geluiden te horen, ook feestgangers die dichterbij komen en weer verder gaan.
De bijnaam van de zevende symfonie van Mahler is ‘Lied der Nacht’. Deze naam dankt de symfonie aan het tweede en vierde deel die allebei ‘Nachtmusik’ heten. Tussen deze twee zeer expressieve delen zit een vrij donker scherzo. De eerste vier delen bewegen tussen tegenstrijdige emoties. Pas in de finale wordt de twijfel triomfantelijk overwonnen. 

© Felix Broede

_J4A6894_HH Staatsorchester Elbphilhamonie_20161116©FelixBroede_

Maandag 18 december - opera Hänsel und Gretel (Humperdinck)

Staatsoper Hamburg, Grosses Haus (19:00 uur)

Dirigent
Volker Krafft

Regie
Peter Beauvais

Uitvoerenden
Ida Aldrian, Elbenita Kajtazi, Chao Deng, Katja Pieweck, e.a.
Alsterspatzen – Kinder- und Jugendchor der Hamburgischen Staatsoper
Symphoniker Hamburg

Een klassieker rond de kersttijd is de sprookjesopera Hänsel und Gretel van Humperdinck. Het bijzondere aan deze opera is dat Humperdinck volksliederen hierin verwerkt heeft zonder dat het kunstzinnige van een opera tekort gedaan wordt. In zijn opbouw en structuur was Humperdinck beïnvloed door Wagner. Geniet van volkswijzen omgetoverd tot een opera.

Prijs € 140,-  (incl. transfers v.v.)

© Westermann

Oper Hamburg(c)Westermann

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst in Hamburg

U reist per comfortabele Royal Class Touringcar naar Hamburg. U luncht op eigen gelegenheid tijdens een van de tussenstops. Vervolgens reist u door naar Hamburg, waar u verblijft in het 4-sterren Reichshof Hamburg Hotel. U kunt kort even bijkomen van de heenreis, waarna u vervolgens kunt genieten van een gezamenlijk welkomstdiner in het hotel. 

shutterstock_238912477 Hamburg Kerstmarkt

Dag 2 - Elbphilharmonie en Aussenalster

Na een uitgebreid ontbijtbuffet organiseert uw reisleider de muziektoelichting op het concert wat zo dadelijk al plaatsvindt. Aansluitend reist u per Royal Class touringcar naar de Elbphilharmonie voor het Philharmonisches Konzert o.l.v. Ingo Metzmacher. Hannick biedt u 2e categorie zitplaatsen aan met zijaanzicht op het orkest. Aansluitend luncht u gezamenlijk in een restaurant in de stad. Daarna maakt u onder leiding van een deskundige gids per Royal Class touringcar een korte tour om de Aussenalster heen, waarna u vervolgens de KomponistenQuartier wijk inloopt. Aansluitend bezoeken we de Mahler tentoonstelling in het museum ter plaatse, geheel in stijl van uw concert van vanmorgen. De rest van de middag is ter vrije besteding en u dineert op eigen gelegenheid. 

shutterstock_1275787819 Hamburg Stadhuis

Dag 3 - Ontdek Hafencity en opera Hänsel und Gretel

U begint de ochtend muzikaal met een toelichting op de opera dat vanavond op het programma staat. Hierna maakt u kennis met de moderne architectuur van de havenstad in de wijk Hafencity. Deze nieuwe wijk,  direct naast de Speicherstadt, is pas vormgegeven in 2008 met als doel in 2023 een inwoneraantal van 12.000 te laten stijgen. Het gebied is een combinatie van appartementen, kantoren en winkels. Het water van de Elbe stroomt langs de kades en ieder gebouw is in een andere en moderne stijl ontworpen. Daarnaast tonen de gebouwen een grote verscheidenheid aan 21e-eeuwse stedelijke architectuur. Op eigen gelegenheid kunt u de lunch nuttigen in het centrum van Hafencity. Na een gezamenlijk diner begeeft u zich gezamenlijk naar de Staatsoper, waar u indien bijgeboekt de opera Hänsel und Gretel bijwoont. 

shutterstock_472728043 Speicherstadt Hamburg

Dag 4 - Terugreis naar Nederland

Na het ontbijt vertrekt u richting Nederland. Onderweg maakt u een uitgebreide tussenstop en geniet u van een gezamenlijke afscheidslunch. Aansluitend vervoer naar uw uitstapplaats en neemt u afscheid van het reisgezelschap. 

Hamburg, Shutterstock (2)

Reisinformatie

Uw hotel

Reichshof Hotel Hamburg ****
U verblijft in het Reichshof Hotel Hamburg (Curio Collection by Hilton). Dit hotel wordt, naar grote tevredenheid van onze passagiers, al vele jaren geselecteerd voor onze reizen naar Hamburg en is dan ook een belangrijk onderdeel van onze muziekreis. Het Reichshof ligt in hartje Hamburg. Het monumentale hotel is in 2015 heropend en biedt een prachtige inrichting waarin geschiedenis en traditie worden gecombineerd. De kamers zijn ingericht in art-decostijl met hoge plafonds en luxe meubels. In het ‘Stadt Restaurant’ worden uitstekende maaltijden geserveerd.

Junior Suite
Tevens is het mogelijk om tijdens uw reis optioneel de Junior Suite te reserveren. Zie hieronder foto's van uw standaard kamer en de Junior Suite. 
Toeslag: € 268,- p.p. o.b.v. van 2 personen.

Hotel Reichshof buitenkant
Reichshof Hotel Hamburg
Hotel Reichshof lobby
Entree
Hotel Reichshof Bar
Bar
Hotel Reichshof hotelkamer
Impressie hotelkamer
Hotel Reichshof – JuniorSuite
Junior Suite
Hotel Reichshof Junior Suite
Junior Suite
Veeg naar links

Uw reisleider

Schrijver & kenner van muziek, literatuur en kunst
Arthur van Dijk

"In Nijmegen studeerde ik letterkunde, geschiedenis, filosofie en muziekwetenschappen. Mijn werkzame leven heb ik vooral doorgebracht in de klassieke muziek. Na een periode als projectleider bij de Nationale Reisopera – met een levenslange liefde voor opera tot gevolg – werd ik directeur van het Nationaal Jeugd Orkest (NJO). Een heerlijke periode. Na het NJO was ik nog een tijd orkestdirecteur in Brabant. Vanwege vele orkesttournees heb ik meer dan twintig jaar lang ongelofelijk veel door Europa gereisd. Op de reizen die ik voor Hannick begeleid hoop ik iets van die ‘culturele melange’ mee te geven aan de reizigers."

Arthur van Dijk-1

Vervoer

U reist per comfortabele Royal Class touringcar

Opstapplaatsen:

 • Amsterdam -Station Amsterdam RAI, taxistrook onder de A10
 • Den Haag - Den Haag Centraal, busplatform 
 • Utrecht - Station CS Jaarbeurszijde, voor het NH hotel
 • Arnhem - Van der Valk Arnhem, vlakbij uitvalswegen A12 en A50
Met de auto naar Arnhem?
Vanuit Utrecht: neem de A12 richting Arnhem. Afslag 25, Oosterbeek. Sla op het einde van de afrit rechstaf de Amsterdamse weg/N224 op. Bij de 2e stoplichten rechtsaf.
Vanuit Zwolle: neem de A50 richting Arnhem. Vervolgens A12/E35 richting Arnhem. Daarna Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanuit Den Bosch: neem de A50 richting Zwolle. Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanaf het Centraal Station Arnhem kunt u een directe busverbinding nemen naar het hotel. De bushaltes bevinden zich voor het Van der Valk Hotel en zijn genoemd naar het hotel.

Overnachting in Arnhem
Bij het Van der Valk Hotel Arnhem kunt u een overnachting boeken voorafgaand aan de reis. Uw auto kan hier gedurende de reis gratis blijven staan. Deze kunt u bij boeking reserveren:

2-persoonskamer Comfort: € 65,- p.p.p.n.
Toeslag alleengebruik € 45,- p.p.p.n.

Bovenstaand tarief is inclusief ontbijt, toeristenbelasting, parkeerplaats voor uw auto en gratis gebruik van de wellness. Hannick Touringcar

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Duurzaam op reis

Het hele jaar gaan we op reis. Ver weg of dichter bij huis. Wij laten u heel graag genieten van de talloze mooie plaatsen die er op deze wereld zijn, zodat u elke keer weer nieuwe, unieke ervaringen op kunt doen.
Graag nemen wij u mee hoe wij als familiebedrijf al meer dan 50 jaar onze verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaam ondernemen.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
4-daagse muziekreis Advent in Hamburg
Vanaf 1.398,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
16 december 2023
v.a. 1.398,-

• Tweede categorie zitplaatsen met zijaanzicht
• Verblijf (3 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren Reichshof Hamburg Hotel (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Reis per Royal Class Touringcar
• 4 keer lunch of diner
• Excursie programma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen
Zondag 17 december: Ingo Metzmacher dirigeert Mahler 

Optioneel
Maandag 18 december: opera Hänsel und Gretel (Humperdinck)
Prijs: € 140,- (incl. transfers v.v.)

 

Muziek optioneel:
Maandag 18 december: opera Hänsel und Gretel (Humperdinck)
Prijs € 140,-  (incl. transfers v.v.)

Verdere toeslagen:
• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 298,-
• € 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Reissom
4-daagse muziekreis Advent in Hamburg
Vanaf 1.398,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
16 december 2023
v.a. 1.398,-
Inbegrepen

• Tweede categorie zitplaatsen met zijaanzicht
• Verblijf (3 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren Reichshof Hamburg Hotel (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Reis per Royal Class Touringcar
• 4 keer lunch of diner
• Excursie programma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen
Zondag 17 december: Ingo Metzmacher dirigeert Mahler 

Optioneel
Maandag 18 december: opera Hänsel und Gretel (Humperdinck)
Prijs: € 140,- (incl. transfers v.v.)

 

Toeslagen

Muziek optioneel:
Maandag 18 december: opera Hänsel und Gretel (Humperdinck)
Prijs € 140,-  (incl. transfers v.v.)

Verdere toeslagen:
• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 298,-
• € 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

Voorwaarden

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Destin Muziekreizen zomer - najaar 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie bijzondere en unieke muziekreizen naar de mooiste operahuizen en hoogstaande festivals met medewerking van de allerbeste musici