Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Elbphilharmonie Sudwestansicht abend foto c_Thies Raetzke

De iconische Elbphilharmonie

muziekreizen

Advent in Hamburg

Cantates van Bach en een echt Kerstsprookje

Elbphilharmonie
Staatsoper
Concert
Opera
Volgend vertrek
13-12-2024
Reisduur
4 dagen
Vertrekpunt
Nederland
Reisleider
Jos Berkhout
Touringcar
Royal Class
Destin
Vanaf 1.498,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Stemmige en feestelijke muziek

Met een bouwtijd van bijna 10 jaar kende de Hamburgse Elbphilharmonie een ingewikkelde wordingsgeschiedenis. Maar met wat voor een resultaat! Zoals het operagebouw voor Sydney is de Elbphilharmonie het beeldmerk van Hamburg geworden. Met het uitzicht, het prachtige interieur en de geweldige akoestiek vormt de Elbphilharmonie een vast onderdeel van het aanbod van Hannick Muziekreizen. 
Inmiddels zijn alle grote solisten en dirigenten in Hamburg te vinden, zo ook barokpionier Sir John Eliot Gardiner. Speciaal voor de dagen voor kerst stelde hij met zijn eigen orkest en koor een passend vocaal programma samen met o.a. muziek van Bach. Met de opera Hänsel und Gretel van Engelbert Humperdinck beleeft u de dagen voor kerst volgens de traditie in Duistland. Een sprookjesopera vol ontroerende en prachtige muziek.

Hamburg Kerstmarkt, shutterstock_527663983
Hamburg Kerstmarkt
Havendistrict Hamburg shutterstock_550142449
Hamburg Havendistrict
Hamburg Stadhuis, shutterstock_1275787819
Hamburg Stadhuis
Hamburg Speicherstadt shutterstock_1208198794
Hamburg Speicherstadt
Oper Hamburg c_Westermann 1
Staatsoper Hamburg © Westermann
Hamburg shutterstock_684050623
Hamburg
Elbphilharmonie Sudwestansicht abend foto c_Thies Raetzke
Elbphilharmonie © Thies Raetzke
Hamburg, Shutterstock 3
Hamburg
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Zaterdag 14 december, English Baroque Soloists o.l.v. Sir Eliot Gardiner - inbegrepen
 • Zondag 15 december, opera Hänsel und Gretel (Humperdinck)  - optioneel 

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Foto Elbphilharmonie © Thies Raetzke
Foto Sir Eliot Gardiner © Chris Christodoulou

Zaterdag 14 december - English Baroque Soloists o.l.v. Sir Eliot Gardiner

Elbphilharmonie, Grosser Saal (20:00 uur)

Dirigent
Sir Eliot Gardiner

Uitvoerenden
English Baroque Soloists
Monteverdi Choir

Muziek
Marc-Antoine Charpentier:                        Messe de minuit à 4 voix, flûtes et violons, pour Noël
Johann Sebastian Bach:                              Schwingt freudig euch empor, BWV 36c
                                                                            Unser Mund sei voll Lachens, BWV 110

Sir John Eliot Gardiner was eind vorige eeuw een van de grote pioniers in de barokmuziek. Met generatiegenoten stelde hij zich de vraag hoe het eigenlijk in de tijd van Bach klonk. En nog steeds klinken zijn concerten even oorspronkelijk als bevlogen! Geïnspireerd door de periode voor kerst heeft Gardiner een programma samengesteld met twee Cantates van Johann Sebastian Bach en muziek van de Franse componist Marc-Antoine Charpentier. Van deze laatste gaat de Messe de Minuit, een feestelijk werk rond de goede tijding van de geboorte van Christus. Veel van Bachs religieuze muziek ontstond in zijn tijd in Leipzig, zo ook de twee Cantates. Hij componeerde ze voor de kersttijd in de Thomaskirche.

© Chris Christodoulou

Monteverdi Choir BBC Proms c_Chris Christodoulou

Zondag 15 december - opera Hänsel und Gretel (Humperdinck)

Staatsoper Hamburg, Grosses Haus (19:00 uur)

Dirigent
Adam Hickox

Regie
Peter Beauvais

Uitvoerenden
Ida Aldrian, Olivia Boen, Hellen Kwon, Katja Pieweck, e.a.
Alsterspatzen – Kinder- und Jugendchor der Hamburgischen Staatsoper
Philharmonisches Staatsorchester Hamburg

Een klassieker rond de kersttijd is de sprookjesopera Hänsel und Gretel van Humperdinck. Het bijzondere aan deze opera is dat Humperdinck volksliederen hierin verwerkt heeft zonder dat het kunstzinnige van een opera tekort gedaan wordt. In zijn opbouw en structuur was Humperdinck beïnvloed door Wagner. Geniet van volkswijzen omgetoverd tot een opera.

Prijs € 168,-  (incl. transfers v.v.)

© Clemens Heidrich

Staatsoper Hannover Hänsel und Gretel c_Clemens_Heidrich

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst in Hamburg

U reist per comfortabele Royal Class touringcar naar Hamburg. U luncht op eigen gelegenheid tijdens een van de tussenstops. Vervolgens reist u door naar Hamburg, waar u verblijft in het 4-sterren Reichshof Hamburg Hotel. U kunt kort even bijkomen van de heenreis, waarna u vervolgens kunt genieten van een gezamenlijk welkomstdiner in het hotel. 

Hamburg Kerstmarkt, shutterstock_407626651

Dag 2 - Concert in de Elbphilharmonie

Na een uitgebreid ontbijtbuffet organiseert uw reisleider de muziektoelichting op het concert wat vanavond op het programma staat. Daarna maakt u onder leiding van een deskundige gids per Royal Class touringcar een rit door Hamburg. U ontdekt de bijzondere ligging van Hamburg aan en in het water. Men beweert dat deze stad meer bruggen heeft dan Amsterdam en Venetië bij elkaar. Rond het middaguur brengt u ook een bezoek aan de beroemde St. Michaelskirche, waar u kunt genieten van een kort orgelconcert. De middag is verder ter vrije besteding en u luncht op eigen gelegenheid. Vanavond dineert u gezamenlijk, waarna u naar de Elbphilharmonie vertrekt voor het concert onder leiding van Sir Eliot Gardiner.

Hamburg Kerst Stadhuis, shutterstock_777345718

Dag 3 - Ontdek Hafencity en opera Hänsel und Gretel

U begint de ochtend muzikaal met een toelichting op de opera die vanavond op het programma staat. Hierna maakt u kennis met de moderne architectuur van de havenstad in de wijk Hafencity. Deze nieuwe wijk, direct naast de Speicherstadt, is slechts een paar jaar oud en er wordt nog steeds gebouwd. Het gebied is een combinatie van appartementen, kantoren en winkels. Het water van de Elbe stroomt langs de kades en ieder gebouw is in een andere en moderne stijl ontworpen. Daarnaast tonen de gebouwen een grote verscheidenheid aan 21e-eeuwse stedelijke architectuur. Op eigen gelegenheid kunt u de lunch nuttigen in het centrum van Hafencity. Na een gezamenlijk diner begeeft u zich gezamenlijk naar de Staatsoper, waar u indien bijgeboekt de opera Hänsel und Gretel bijwoont. 

Hamburg Speicherstadt, shutterstock_472728043

Dag 4 - Terugreis naar Nederland

Na het ontbijt vertrekt u richting Nederland. Onderweg maakt u een uitgebreide tussenstop en geniet u van een gezamenlijke afscheidslunch. Aansluitend vervoer naar uw uitstapplaats en neemt u afscheid van het reisgezelschap. 

Programmawijzingen voorbehouden.

Havendistrict Hamburg shutterstock_550142449

Reisinformatie

Uw hotel

Reichshof Hotel Hamburg ****
U verblijft in het Reichshof Hotel Hamburg (Curio Collection by Hilton). Dit hotel wordt, naar grote tevredenheid van onze passagiers, al vele jaren geselecteerd voor onze reizen naar Hamburg en is dan ook een belangrijk onderdeel van onze muziekreis. Het Reichshof ligt in hartje Hamburg. Het monumentale hotel is in 2015 heropend en biedt een prachtige inrichting waarin geschiedenis en traditie worden gecombineerd. De kamers zijn ingericht in art-decostijl met hoge plafonds en luxe meubels. In het ‘Stadt Restaurant’ worden uitstekende maaltijden geserveerd.

Junior Suite
Tevens is het mogelijk om tijdens uw reis optioneel de Junior Suite te reserveren. Zie hieronder foto's van uw standaard kamer en de Junior Suite. 
Toeslag: € 518,- o.b.v. van 2 personen.

Hotel Reichshof buitenkant
Reichshof Hotel Hamburg
Hotel Reichshof lobby
Entree
Hotel Reichshof Bar
Bar
Hotel Reichshof hotelkamer
Impressie hotelkamer
Hotel Reichshof – JuniorSuite
Junior Suite
Hotel Reichshof Junior Suite
Junior Suite
Veeg naar links

Vervoer

U reist per comfortabele Royal Class touringcar

Opstapplaatsen:

 • Amsterdam -Station Amsterdam RAI, taxistrook onder de A10
 • Den Haag - Den Haag Centraal, busplatform 
 • Utrecht - Station CS Jaarbeurszijde, voor het NH hotel
 • Arnhem - Van der Valk Arnhem, vlakbij uitvalswegen A12 en A50

Met de auto naar Arnhem?
Vanuit Utrecht: neem de A12 richting Arnhem. Afslag 25, Oosterbeek. Sla op het einde van de afrit rechstaf de Amsterdamse weg/N224 op. Bij de 2e stoplichten rechtsaf.
Vanuit Zwolle: neem de A50 richting Arnhem. Vervolgens A12/E35 richting Arnhem. Daarna Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanuit Den Bosch: neem de A50 richting Zwolle. Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanaf het Centraal Station Arnhem kunt u een directe busverbinding nemen naar het hotel. De bushaltes bevinden zich voor het Van der Valk Hotel en zijn genoemd naar het hotel.

Overnachting in Arnhem
Bij het Van der Valk Hotel Arnhem kunt u een overnachting boeken voorafgaand aan de reis. Uw auto kan hier gedurende de reis gratis blijven staan. Deze kunt u bij boeking reserveren:

2-persoonskamer Comfort: € 65,- p.p.p.n.
Toeslag alleengebruik € 45,- p.p.p.n.

Bovenstaand tarief is inclusief ontbijt, toeristenbelasting, parkeerplaats voor uw auto en gratis gebruik van de wellness.

Hannick Touringcar

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Duurzaam op reis

Het hele jaar gaan we op reis. Ver weg of dichter bij huis. Wij laten u heel graag genieten van de talloze mooie plaatsen die er op deze wereld zijn, zodat u elke keer weer nieuwe, unieke ervaringen op kunt doen.
Graag nemen wij u mee hoe wij als familiebedrijf al meer dan 50 jaar onze verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaam ondernemen.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
4-daagse muziekreis Advent in Hamburg
Vanaf 1.498,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
13 december 2024
v.a. 1.498,-

• Eerste categorie zitplaatsen
• Verblijf (3 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren Reichshof Hamburg Hotel (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Reis per Royal Class touringcar
• 4 keer lunch of diner
• Excursie programma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen
Zaterdag 14 december: English Baroque Soloists o.l.v. Sir Eliot Gardiner

Optioneel
Zondag 15 december: opera Hänsel und Gretel (Humperdinck)
Prijs: € 168,- (incl. transfers v.v.)

Muziek optioneel:
Zondag 15 december: opera Hänsel und Gretel (Humperdinck)
Prijs € 168,-  (incl. transfers v.v.)

Verdere toeslagen:
• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 248,-
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Reissom
4-daagse muziekreis Advent in Hamburg
Vanaf 1.498,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
13 december 2024
v.a. 1.498,-
Inbegrepen

• Eerste categorie zitplaatsen
• Verblijf (3 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren Reichshof Hamburg Hotel (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Reis per Royal Class touringcar
• 4 keer lunch of diner
• Excursie programma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen
Zaterdag 14 december: English Baroque Soloists o.l.v. Sir Eliot Gardiner

Optioneel
Zondag 15 december: opera Hänsel und Gretel (Humperdinck)
Prijs: € 168,- (incl. transfers v.v.)

Toeslagen

Muziek optioneel:
Zondag 15 december: opera Hänsel und Gretel (Humperdinck)
Prijs € 168,-  (incl. transfers v.v.)

Verdere toeslagen:
• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 248,-
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

Voorwaarden

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Muziekreizen_najaar-winter 2024-2025_MU
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie bijzondere en unieke muziekreizen naar de mooiste operahuizen en hoogstaande festivals met medewerking van de allerbeste musici