Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Elbphilharmonie Sudwestansicht abend foto Thies Raetzke
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Vier de jaarwisseling in Hamburg

Elbphilharmonie Hamburg

muziekreizen

Vier de jaarwisseling in Hamburg

Beleef Offenbach’s Orpheus in der Unterwelt en het sprookachtige ballet De Notenkraker

Elbphilharmonie
Staatsoper
Concert
Opera
Ballet
Volgend vertrek
29-12-2023
Reisduur
5 dagen
Vertrekpunt
Nederland
Touringcar
Royal Class
Destin
Vanaf 2.398,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Oud & nieuw in de havenstad

Toen Hannick Muziekreizen alsnog kaarten kon bemachtigen voor de Elbphilharmonie en wel voor nieuwjaarsdag twijfelden we geen moment. Met veel plezier bieden we u de kans om Oud & Nieuw in Hamburg te vieren.  Er wacht u in de dynamische havenstad aan de Elbe een feestelijk aanbod. Zo maakt u in de Hamburge Staatsoper Tsjaikosvki’s Notenkraker mee, het sprookjesballet dat onlosmakelijke verbonden is met de kersttijd. Het nieuwe jaar viert u in de Elbphilharmonie met een concertante uitvoering van Offenbachs meesterlijke opera Orpheus in der Unterwelt. Voor deze kostelijke satire op het Griekse mythologische verhaal is een internationale sterrencast samengesteld. Bijzonder is de in Duitsland gebruikelijke traditie om op oudejaarsdag – Sylvester! –  Beethovens 9e Symfonie uit voeren. Deze uitvoering vindt plaats in de prachtige historische Laeiszhalle en is apart bij te boeken. We wensen u Einen guten Rutsch!

shutterstock_1275787819 Hamburg Stadhuis
Hamburg Stadhuis
shutterstock_119849200 Hamburg Kerstmarkt
Hamburg
Hamburg Speicherstadt shutterstock_555101113
Hamburg Speicherstadt
shutterstock_407626651 Hamburg Kerstmarkt
shutterstock_589972157 Speicherstadt Hamburg
Hamburg Speicherstadt
shutterstock_45640810 Speicherstadt Hamburg
Speicherstadt
Hamburg Speicherstadt shutterstock_1181662084
Speicherstadt
Hamburg, Shutterstock 5
Hamburg
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Zaterdag 30 december: ballet De Notenkraker - inbegrepen
 • Zondag 31 december: Die Neunte - optioneel 
 • Maandag 1 januari: Orpheus in der Unterwelt (concertante uitvoering) - inbegrepen

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Foto Elbphilharmonie © Thies Raetzke
Foto De Notenkraker © Bernhard Weis

Zaterdag 30 december - ballet De Notenkraker (Tsjaikovski)

Staatsoper (19:00 uur)

Dirigent
Simon Hewett

Choreografie
John Neumeier

Uitvoerenden
Philharmonisches Staatsorchester Hamburg

In De Notenkraker, het meest geliefde kerstverhaal uit het balletrepertoire, krijgt Clara van haar oom een houten notenkraker cadeau en gaat met hem ’s nachts op reis naar een andere wereld, waar ze van alles en nog wat beleeft. Net als alles sprookjes heeft ook De Notenkraker een diepere laag, namelijk over de overgang van meisje naar volwassen worden. Het ballet zit vol van prachtige pas de deux en corps de ballet dansen op de verende muziek van Tsjaikovski.

© Ballet of the State Opera Stara Zagora Bulgary

De Notenkraker in Bonn - c_Ballet of the State Opera Stara Zagora Bulgary 6

Zondag 31 december - Die Neunte

Laeiszhalle, Grosser Saal (16:00 uur)

Dirigent
Sylvain Cambreling

Uitvoerenden
Symphoniker Hamburg, Carl-Philipp-Emanuel-Bach-Chor Hamburg, Mandy Fredrich, Stine Marie Fischer, Daniel Kluge en Markus Eiche

Muziek
Ludwig van Beethoven        Sinfonie Nr. 9 d-Moll op. 125

Onduidelijk, donker en zacht begint de Negende symfonie van Beethoven. De muziek vaart voort, soms onstuimig, somds liefdevol, alles komt er langs. In het vierde deel barst het helemaal los, woest en donker, zodat de tenor uitroept: ‘O Freunde, nicht diese Töne’, waarop het orkest in een moeilijke fuga de ‘Ode an die Freude’ inzet en dan vergezelt wordt door het koor zodat de symfonie jubilerend met een boodschap van vrede eindigt: ‘Alle Menschen werden Brüder’. Het publiek in 1824 moet niet geweten hebben wat hen overkomt: solisten en een koor in een symfonie! Maar het publiek barstte los en juichte wat de dove Beethoven, die de première gedirigeerd heeft, niet kon horen maar wel zien. Een groot succes, tot vandaag en bovendien een dusdanig indringende en hoopvolle boodschap dat de ‘Ode an die Freude’ tot Europees volkslied is uitgeroepen.

Prijs € 118,-  (incl. transfers v.v.)

© Maxim Schulz

Hamburg Laeiszhalle Grosser Saal mit Concertgebouworkest_foto_Maxim_Schulz

Maandag 1 januari - Orpheus in der Unterwelt (Offenbach)

Concertante uitvoering
Elbphilharmonie, Grosser Saal (18:00 uur)

Dirigent 
Marc Minkowski

Uitvoerenden
NDR Elbphilharmonie Orchester, NDR Vokalensemble, Marc Mauillon, Tamara Bounazou e.a.

Offenbachs satire op de Griekse mythe van Orpheus vertelt het verhaal over het ongelukkige huwelijk van de eeuwenoude singer-songwriter en zijn geliefde Eurydice. U zult ongetwijfeld een aantal pakkende deuntjes uit de muziekgeschiedenis herkennen, zoals het legendarische ‘Hell Cancan’. De Franse dirigent Marc Minkowski begeleidt de NDR-ensembles en een eersteklas team van solisten door de levendige avond heen.

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst in Hamburg

U reist per comfortabele Royal Class Touringcar naar Hamburg. U luncht op eigen gelegenheid tijdens een van de tussenstops. Vervolgens reist u door naar Hamburg, waar u verblijft in het 4-sterren Reichshof Hotel. U kunt kort even bijkomen van de heenreis, waarna u kunt genieten van een gezamenlijk welkomstdiner in het hotel. 

Hamburg, Shutterstock 5

Dag 2 - Hafencity en KomponistenQuartier

Na een uitgebreid ontbijtbuffet organiseert uw reisleider de muziektoelichting over het ballet dat deze avond plaats zal vinden. Hierna maakt u, eerst per touringcar en later te voet, kennis met de moderne architectuur van de havenstad in de wijk Hafencity. Deze nieuwe wijk, direct naast de Speicherstadt, is slechts een paar jaar oud en er wordt nog steeds gebouwd. Het gebied is een combinatie van appartementen, kantoren en winkels. Het water van de Elbe stroomt langs de kades en ieder gebouw is in een andere en moderne stijl ontworpen. Daarnaast tonen de gebouwen een grote verscheidenheid aan 21e-eeuwse stedelijke architectuur. U wordt afgezet bij het KomponistenQuartier om de weg te vervolgen met een bezoek aan een museum onder leiding van een deskundige gids. U kunt de lunch op eigen gelegenheid nuttigen in deze gezellige buurt. Na een gezamenlijk diner begeeft u zich naar de Staatsoper, waar u het ballet van De Notenkraker bijwoont. De touringcar brengt u weer terug naar het hotel.

shutterstock_472728043 Speicherstadt Hamburg

Dag 3 - Stadstour Hamburg

Na het ontbijt begint u de ochtend muzikaal met een toelichting op het concert, de negende van Beethoven. Daarna maakt u onder leiding van een deskundige gids per Royal Class touringcar een korte tour om de Aussenalster, waarna u vervolgens de Michaeliskirche bezoekt voor een kort orgelconcert. De rest van de middag is ter vrije besteding. Indien bijgeboekt reist u in de loop van de middag per touringcar naar de Elbphilharmonie voor het concert Die Neunte. Daarna brengt de touringcar u terug naar het hotel en dan is het tijd om voor te bereiden op de feestelijke Sylvesterabend met een heerlijk en uitgebreid 6-gangendiner. Deze avond luidt u gezamenlijk het nieuwe jaar in.

shutterstock_1275787819 Hamburg Stadhuis

Dag 4 - Rondleiding Elbphilharmonie

U begint deze nieuwjaarsdag met een heerlijk ontbijt en daarna volgt de deskundige toelichting van onze reisleider op Offenbach’s Orpheus in der Unterwelt die vanavond op het programma staat. Hierna reist u per Royal class touringcar naar de Elbphilharmonie om onder leiding van een deskundige gids een privé rondleiding te krijgen voor een kijkje achter de schermen. Uiteraard bezoekt u ook de Plaza vanwaar u een prachtig overzicht heeft over de stad. Indien de rondleiding in de Elbphilharmonie niet waar gemaakt kan worden vanwege onverwachte repetities wordt u een alternatief dagprogramma aangeboden. Na de rondleiding brengt de touringcar u weer naar het hotel waarna u de middag ter vrije besteding heeft. Na een gezamenlijk diner begeeft u zich naar de Elbphilharmonie waar u de concertante uitvoering van Orpheus in der Unterwelt bijwoont.

Elbphilharmonie_nordostansicht_abend_foto_thies_raetzke

Dag 5 - Terugreis naar Nederland

Na het ontbijt vertrekt u richting Nederland. Onderweg maakt u een uitgebreide tussenstop en geniet u van een gezamenlijke afscheidslunch. Aansluitend vervoer naar uw uitstapplaats en neemt u afscheid van het reisgezelschap. 

Programmawijzigingen voorbehouden.

Hamburg, Shutterstock (2)

Reisinformatie

Uw hotel

Reichshof Hotel Hamburg ****
U verblijft in het Reichshof Hotel Hamburg (Curio Collection by Hilton). Dit hotel wordt, naar grote tevredenheid van onze passagiers, al vele jaren geselecteerd voor onze reizen naar Hamburg en is dan ook een belangrijk onderdeel van onze muziekreis. Het Reichshof ligt in hartje Hamburg. Het monumentale hotel is in 2015 heropend en biedt een prachtige inrichting waarin geschiedenis en traditie worden gecombineerd. De kamers zijn ingericht in art-decostijl met hoge plafonds en luxe meubels. In het ‘Stadt Restaurant’ worden uitstekende maaltijden geserveerd.

Hotel Reichshof buitenkant
Reichshof Hotel Hamburg
Hotel Reichshof lobby
Entree
Hotel Reichshof Bar
Bar
Hotel Reichshof hotelkamer
Impressie hotelkamer
Veeg naar links

Vervoer

U reist per comfortabele Royal Class touringcar

Opstapplaatsen:

 • Amsterdam -Station Amsterdam RAI, taxistrook onder de A10
 • Den Haag - Den Haag Centraal, busplatform 
 • Utrecht - Station CS Jaarbeurszijde, voor het NH hotel
 • Arnhem - Van der Valk Arnhem, vlakbij uitvalswegen A12 en A50
Met de auto naar Arnhem?
Vanuit Utrecht: neem de A12 richting Arnhem. Afslag 25, Oosterbeek. Sla op het einde van de afrit rechstaf de Amsterdamse weg/N224 op. Bij de 2e stoplichten rechtsaf.
Vanuit Zwolle: neem de A50 richting Arnhem. Vervolgens A12/E35 richting Arnhem. Daarna Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanuit Den Bosch: neem de A50 richting Zwolle. Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanaf het Centraal Station Arnhem kunt u een directe busverbinding nemen naar het hotel. De bushaltes bevinden zich voor het Van der Valk Hotel en zijn genoemd naar het hotel.

Overnachting in Arnhem
Bij het Van der Valk Hotel Arnhem kunt u een overnachting boeken voorafgaand aan de reis. Uw auto kan hier gedurende de reis gratis blijven staan. Deze kunt u bij boeking reserveren:

2-persoonskamer Comfort: € 65,- p.p.p.n.
Toeslag alleengebruik € 45,- p.p.p.n.

Bovenstaand tarief is inclusief ontbijt, toeristenbelasting, parkeerplaats voor uw auto en gratis gebruik van de wellness. Hannick Touringcar

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Verantwoord op reis

Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u! Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 4 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
5-daagse muziekreis Vier de jaarwisseling in Hamburg
Vanaf 2.398,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
29 december 2023
v.a. 2.398,-

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (4 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren Reichshof Hamburg Hotel (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Reis per Royal Class Touringcar
• 5 keer lunch of diner
• Excursie programma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen
Zaterdag 30 december: ballet De Notenkraker 
Maandag 1 januari: Orpheus in der Unterwelt 

Optioneel
Zondag 31 december: Die Neunte 
Prijs: € 118,- (incl. transfers v.v.)

Muziek optioneel:
Zondag 31 december: Die Neunte 
Prijs: € 118,- (incl. transfers v.v.)

Verdere toeslagen:
• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 328,-
• € 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Hannick Muziekreizen najaar-advent 2023 (3)
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie bijzondere en unieke muziekreizen naar de mooiste operahuizen en hoogstaande festivals met medewerking van de allerbeste musici