Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Mekong Navigator Exterior3
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Riviercruises
Cruisen over de Mekong: Vietnam & Cambodja

Unieke cruise over de Mekong

riviercruises

Cruisen over de Mekong: Vietnam & Cambodja

Tijdens deze unieke cruise voert de Mekong u door delen van het voormalige koloniale rijk Indochina: Vietnam en Cambodja.

3-daags verblijf Siem Reap
Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh en de ‘Killing Fields’
Volgend vertrek
06-10-2022
+3 vertrekdata
Reisduur
14 dagen
Vertrekpunt
Amsterdam Schiphol
Schip
HS Mekong Navigator *****
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Deze reis is een unieke belevenis

Tijdens deze unieke cruise voert de Mekong u door delen van het voormalige koloniale rijk Indochina: Vietnam en Cambodja. Vanaf uw hotelschip Mekong Navigator, 5-sterren✭✭✭✭✭ luxe geniet u van de kleurrijke panorama’s. Vietnamezen en Cambodjanen varen met hun bootjes met groente en fruit zwaaiend langs. Heel even bent u onderdeel van het leven op deze bijzondere rivier, de Mekong. Deze cruise verbindt op luxe en comfortabele wijze de drie belangrijkste bestemmingen van deze landen. Tijdens de cruise bezoekt u, naast de vele andere bezienswaardige dorpjes en steden, Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja met haar indrukwekkende verleden. Tevens brengt u een meerdaags bezoek aan Saigon, de oude Franse koloniale stad, tegenwoordig Ho Chi Minhstad genoemd. Ook ontdekt u Siem Reap. U bezoekt de ‘heilige stad’ Angkor. De indrukwekkende tempelcomplexen, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, vormen een waar hoogtepunt tijdens uw reis.

https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Mekong/Mekong.jpg
Mekong
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Mekong/Lokale%20markt%2c%20Mekong.jpg
Lokale markt
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Mekong/Monniken%2c%20Mekong.jpg
Monniken
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Mekong/Siem%20Reap.jpg
Siem Reap
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Mekong/Siem%20Reap%2c.jpg
Siem Reap
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Mekong/Killing%20Fields%2c%20Siem%20Reap.jpg
Killing Fields
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Mekong/Siem%20Reap%2c%20Killing%20Fields.jpg
Killing Fields
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Mekong/Phnom%20Penh.jpg
Phnom Penh
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Mekong/Mekong%2c%20Monniken.jpg
Monniken
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Mekong/Mekong%20river.jpg
Mekong
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Mekong/Cambodja.jpg
Cambodja
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Mekong/Tonle%20Sap.jpg
Tonle Sap
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Mekong/Mekong%20rivier.jpg
Mekong
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Mekong/Cu%20Chi%20tunnels%20in%20Ho%20Chi%20Minh.jpg
Cu Chi tunnels in Ho Chi Minh
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Mekong/Tuk-Tuk%20Mekong.jpg
Tuk-Tuk
Veeg naar links

De parels van de Mekong

• Siem Reap en de tempelcomplexen van Angkor
• Wat Hanchey met traditionele Boeddhistische 'waterzegening’
• Lokale school in Angkor Ban
• Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh en de ‘Killing Fields’
• Het groene Long Khanh Island en de kathedraal van Cu Lao Gieng
• Schilderachtig Sa Dec en Cai Be met Sampan-bootje
• Saigon en de Vietcong Cu Chi tunnels

Vaarschema

Uw route in beeld

Routekaartje Cruise over de Mekong

Dag 1 - Amsterdam – Siem Reap

Per lijndienstvlucht van KLM met een tussenstop naar Siem Reap. 

Dag 2 - Aankomst Siem Reap

Aankomst in Siem Reap en transfer naar uw 5-sterren***** hotel Victoria Angkor en check-in. ’s Avonds geniet u in een lokaal restaurant van een heerlijk diner en Apsare dance show, als welkom en eerste kennismaking met de Cambodjaanse keuken.

Riviercruise over de Mekong

Dag 3 - Siem Reap

Vandaag ontdekt u verschillende tempelcomplexen rond Siem Reap, erfgoed van een uitermate complexe beschaving van de 8e tot de 13e eeuw, een waar hoogtepunt tijdens uw reis. U bezoekt onder andere de tempels Angkor Thom, met de Tempelberg van Bayon, de 172 gezichten van Boeddha en het terras van de olifanten en Koning Lépreux; de Ta Prohm tempels en het bekendste tempelcomplex Angkor Wat, eeuwen beschermd en onontdekt bewaard gebleven door de dichte bossen. Angkor Wat is het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. De tempel wordt weerspiegeld in de moerassige gracht die het complex omringt.

Riviercruise over de Mekong

Dag 4 - Siem Reap – Kampong Cham (inscheping)

’s Morgens koopt u uw souvenirs bij de ateliers van de ‘Artisans d’Angkor’, waar de Khmer-identiteit behouden is gebleven op het gebied van beeldhouwwerk in hout en steen. U reist vanuit Siem Reap naar Kampong Cham voor de inscheping aan boord van uw hotelschip. Deze transfer vertrekt om 11:00 uur en aan het einde van de middag arriveert u bij uw hotelschip. Onderweg wordt er gestopt voor de lunch. U wordt aan boord hartelijk welkom geheten en de bemanning zal aan u worden voorgesteld, alvorens het welkomstdiner aanvangt. De trossen gaan los en we varen stroomopwaarts.

Het Tonlé Sap-meer is doorgaans twee meter diep. Dit is lager dan de diepgang van de (meeste) hotelschepen. Om deze reden wordt er slechts in uitzonderlijke gevallen helemaal vanaf Siem Reap gevaren. Alleen bij een hoge waterstand van het Tonlé Sap-meer is het traject Siem Reap – Kampong Cham of vice versa realiseerbaar. Tijdens de regentijd, september – oktober, is de waterstand in de Mekong namelijk zo hoog dat het water vanuit de Mekong via de rivier het Tonlé Sap-meer instroomt. Het meer wordt dan tijdelijk het grootste zoetwatermeer in Zuidoost-Azië. Het overgrote deel van het jaar is het meer derhalve niet bevaarbaar en in- of ontscheept u in Kampong Cham. Vanuit Siem Reap wordt u per minibus naar Kampong Cham gebracht. De realisatie van het vaarschema is te allen tijde afhankelijk van nautische omstandigheden. Bij lage dan wel hoge waterstanden wordt het vaarschema aangepast.

 

Riviercruise over de Mekong

Dag 5 - Wat Hanchey – Angkor Ban – Phnom Penh

Vanmorgen maakt u een wandeling heuvelopwaarts naar het lokale klooster van Wat Hanchey. Hier ontvangt u van de monniken die hier wonen een traditionele Boeddhistische waterzegening. U zult ten volle genieten van het prachtige bouwwerk en de verbluffende uitzichten op de vallei waar de Mekong doorheen stroomt. U daalt dan de 303 treden weer af en keert terug naar het schip. Indien u minder goed ter been bent, kunt u gebruikmaken van de kleine touringcar die naar boven en beneden rijdt. Halverwege de ochtend vaart de Mekong Navigator verder naar Angkor Ban, waar u halverwege de middag zult arriveren. Tijdens de vaartocht wordt u een voortreffelijke lunch geserveerd. Vanmiddag brengt u een bezoek aan het charmante dorp Angkor Ban. Hier krijgt u een inkijkje in het leven van de inwoners door middel van een rondleiding door het huis van een van de families die u graag ontmoeten en meer vertellen over hun leefstijl. U vervolgt uw weg door het dorp en neemt in de lokale privéschool plaats naast de kinderen in het klaslokaal en ziet hoe een schooldag er doorgaans uitziet. Tijdens uw wandeling door het dorp terug naar het schip kunt u nog een fotostop maken bij het kloostercomplex. Aan het einde van de middag vertrekt de Mekong Navigator uit Angkor Ban om koers te zetten richting Phnom Penh, waar laat in de avond zal worden afgemeerd.

Riviercruise over de Mekong

Dag 6 - Phnom Penh

Het programma van deze ochtend staat in het teken van de zwartste bladzijde uit de Cambodjaanse geschiedenis. Na een mooie rit van 45 minuten per touringcar komt u aan bij de Choeung Ek Killing Fields. U kunt over de ‘velden des doods’ lopen waar het regime van de rode Khmer duizenden leden en familieleden van de Tuol Sleng hogeschool heeft vermoord en achtergelaten. Het kleine maar indrukwekkende museum en het monument zijn absoluut het bekijken waard. U leert meer over de gruweldaden die hier plaatsvonden. Als laatste maakt u een tour door de voormalige Tuol Sleng hogeschool, die tijdens het regime van de rode Khmer dienst deed als gevangenis en martelkamer. Na de lunch aan boord heeft u de middag ter vrije besteding in Phnom Penh. Ontdek de stad op eigen gelegenheid of neem de tijd om te winkelen. Voor dit laatste kunt u gebruikmaken van de inbegrepen shuttle service van het schip naar de centrale markt van Phnom Penh. Het is tevens mogelijk om deel te nemen aan de optionele excursie naar een van de zijdedorpen in de omgeving. De Mekong Navigator blijft vannacht afgemeerd liggen in Phnom Penh.

Optionele excursie zijdedorp
Stap aan boord van een lokale boot en vaar circa 40 minuten over de Tonle Sap rivier terug naar de Mekong, waar zich het gebied bevindt dat bekendstaat om de zijdeweverij. Er wordt u uitvoerig verteld over het gehele proces van het grootbrengen van de zijderupsen tot het weven van de schitterende zijdeproducten zoals sarongs. U vaart dezelfde route terug naar de Mekong Navigator. Tijdens zonsondergang passeert u Sisowath Quay en het Koninklijk Paleis. Een prachtige afsluiting van de dag.

Riviercruise over de Mekong

Dag 7 - Phnom Penh

Na het ontbijt aan boord staan er persoonlijke chauffeurs met een tuk-tuk voor u klaar bij het schip voor een enerverende tour door de stad Phnom Penh. U rijdt langs de rivier naar het Koninklijk Paleis. Hier maakt u een ontspannen wandeling over het complex. U bekijkt de Troonzaal en het Maanlicht Paviljoen alsook de beroemde Zilveren Pagode, waar u de Cambodjaanse Emerald Boeddha en de Maitreya Boeddha bedekt met meer dan 9.000 diamanten vindt. De tuk-tuks wachten bij de entree op u om u verder te brengen naar het openlucht nationaal museum met de grootste collectie voorwerpen van voor en uit het Angkor-tijdperk. De voorwerpen zijn deels opgegraven in Angkor Wat in Siem Reap maar komen ook uit andere gebieden rond Cambodja. Eenmaal terug bij het schip heeft u de middag ter vrije besteding. Voorafgaand aan het diner verzamelt u zich op het Zonnedek voor een Cambodjaans cultureel optreden met onder meer (Apsara) dans. Ook vannacht blijft de Mekong Navigator afgemeerd liggen in Phnom Penh. Dit biedt u de mogelijkheid om de avond door te brengen in een van de levendige bars en / of restaurants in de stad.

Riviercruise over de Mekong

Dag 8 - Cruisedag en grensovergang met Vietnam

Vanmorgen verlaat u Phnom Penh en vaart de Mekong Navigator stroomafwaarts naar de grens tussen Cambodja en Vietnam. Geniet van de ontspannen vaartocht en de prachtige omgeving langs de Mekong. Aan boord worden er enkele culturele activiteiten georganiseerd. Rond het avonduur bereikt u de grens, waar het schip gedurende de nacht afgemeerd zal liggen.

Riviercruise over de Mekong

Dag 9 - Long Khanh Island – My An Hung

Vroeg in de ochtend zullen we de grens passeren en doorvaren naar Long Khanh Island, waar we na het ontbijt zullen afmeren. Per sampan-boot gaat u naar het lokale eilanddorpje Hong Ngu, niet ver van de grens tussen Cambodja en Vietnam. In Hong Ngu wordt een groot aantal van de traditionele Khmer sjaals gemaakt die worden geëxporteerd naar Cambodja. In diverse huizen kunt u het weefproces aanschouwen. Overal wordt dit ambacht uitgeoefend. Sommige dorpelingen zijn daarnaast borduurkunstenaars. Ze stellen hun werken in en rond hun huis tentoon. De vriendelijkheid en gastvrijheid van de bewoners zal u een warm gevoel geven. Alvorens u terugkeert naar de sampan-boten maakt u een wandeling over het altijdgroene eiland en heeft u een indrukwekkende ontmoeting met een oorlogsveteraan. Aan het einde van de morgen gaan de trossen los en zet de Mekong Navigator koers richting My An Hung. Na de lunch arriveert u hier aan het begin van de middag. De sampans brengen u naar het groene dorp My An Hung. My An Hung is een typisch boerendorp aan de Mekongdelta. U wandelt door het dorp, maakt kennis met de lokale bevolking en geniet van een heerlijke verse kokosnoot in een tuin. Een lokale familie zal u ook zeker uitnodigen voor heerlijke kop honing thee en vers fruit terwijl u geniet van de ‘don ca tai tu’ muziek gevolgd door een indrukwekkende VOVINAM Vietnam Martial Kunst show uitgevoerd door tieners uit het dorp. 

Riviercruise over de Mekong

Dag 10 - Sa Dec – Cai Be – My Tho

Bij aankomst in Sa Dec liggen de sampan-boten voor u gereed voor een pittoreske tocht door de smalle zijrivieren van de Mekong. U ziet vanaf het water hoe het dagelijkse leven van de dorpelingen eruit ziet. Dan arriveert u in de historische stad Sa Dec. U maakt een stop bij de Cao Dai tempel. Of u de tempel ook daadwerkelijk kunt bezoeken is afhankelijk van de waterstand en de te bereiken aanlegplaats. In Sa Dec ontmoette de bekende Franse schrijfster Marguerite Duras haar Vietnamees-Chineese vriend Huynh Thuy, die haar inspireerde de klassieker ‘L’Amant’ te schrijven. U bezoekt het ouderlijk huis van Huynh Thuy en komt meer over het interessante verhaal achter de klassieke novelle te weten. Vervolgens bekijkt u de Chinese tempel Kien An Cung die is gebouwd ter ere van de familie van Huynh Thuy. U wordt begroet door traditionele Chinese leeuwendansers. De wandeling door de stad brengt u verder langs de markt. U zult intense beelden, geluiden en geuren ervaren. Er zijn prachtige foto’s te maken van de kleurrijke verse vlees- en visproducten. Terwijl u aan boord geniet van de heerlijke lunch zet de Mekong Navigator koers naar Cai Be. Vanmiddag neemt uw gids u graag mee door de wirwar van waterwegen. Per sampan passeert u de kleurrijke lokale boten uit de Mekongdelta, grote boten waarop handel wordt gedreven en de karakteristieke paalwoningen van Cai Be. U vaart door de smallere kanalen en stopt bij het Ba Duc House, een traditioneel Vietnamees huis met een evenzo traditionele tuin. Even verderop staat een rijstfabriek waar rijstpapier, rijstwijn en gepofte rijst wordt vervaardigd. U vindt er leuke souvenirs waaronder olieschilderingen. Vanavond legt de Mekong Navigator het laatste traject af naar My Tho. Ondertussen geniet u aan boord van de afscheidsbijeenkomst en het Vietnamese afscheidsdiner.

Riviercruise over de Mekong

Dag 11 - My Tho (ontscheping) – Saigon

Na het ontbijt aan boord neemt u afscheid van de bemanning en ontscheept u in My Tho, het hart van de Mekongdelta. Om 08.30 vertrekt u vanaf het schip voor uw transfer van circa negentig minuten (onder voorbehoud van wijzigingen) naar Saigon, waar u verblijft in het prachtige 5-sterren***** hotel Sofitel Plaza. Vanmiddag kunt u voor het eerst kennismaken met Saigon, de grootste stad van Vietnam. Tijdens een korte tour bezichtigt u het Herenigingspaleis, het presidentieel paleis ten tijde van de Vietnamoorlog. Ook passeert u de Notre Dame kathedraal en het Centrale Postkantoor, beide gebouwd in de klassieke Frans-koloniale architectuur. U eindigt de tour bij de kleurrijke Ben Tanh markt, waar u versteld zult staan van het rijke assortiment aan exotische producten.

Riviercruise over de Mekong

Dag 12 - Saigon

Vanmorgen bezoekt u het tunnelcomplex Cu Chi, een netwerk van zo’n 250 kilometer aan ondergrondse tunnels. Op deze manier verplaatsten de Vietcong zich onder de mijnenvelden in de jungle, hielden zij onderling contact, vervoerden zij allerlei producten en konden ze verrassingsaanvallen uitvoeren op de Amerikanen. Na de lunch in een lokaal restaurant keert u terug naar Saigon. De middag is ter vrije besteding. 

Riviercruise over de Mekong

Dag 13 - Saigon – Amsterdam

U wordt naar de luchthaven van Saigon gebracht en vliegt via een tussenstop terug naar Amsterdam.

Riviercruise over de Mekong

Dag 14 - Amsterdam

Aankomst in Amsterdam. Alweer het einde van een indrukwekkende reis naar Vietnam & Cambodja, het voormalige koloniale rijk Indochina. 

* De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn inbegrepen in de reissom. Het definitieve (excursie)programma is afhankelijk en onder voorbehoud van uw vluchtschema en nautische en organisatorische redenen.

Upgrade hotels in Saigon/Siem Reap

Wenst u luxere accommodaties in Saigon en Siem Reap? Boek dan de upgrade bij en overnacht in 5-sterren luxury hotels Park Hyatt in Saigon en Park Hyatt in Siem Reap.
Upgrade 5-sterren luxury***** hotels Saigon en Siem Reap: € 398,- p.p.

Riviercruise over de Mekong
Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise.

 

Alle excursies tijdens uw reis zijn inbegrepen, evenals de entreegelden. De excursies worden begeleid door een deskundige Engelssprekende lokale gids. Het vervoer tijdens de excursies is per airconditioned minibus of met lokale vervoersmiddelen.

Onder het kopje ‘Vaarschema’ vindt u een uitgebreide dag-tot-dag-beschrijving van het programma van deze reis. In de beschrijving zijn tevens de excursies opgenomen die u op die dag zult gaan maken. Graag geven wij u nog een korte opsomming van de uitstapjes waaraan u kunt deelnemen.

• Siem Reap en de tempelcomplexen van Angkor
• Wat Hanchey met traditionele Boeddhistische 'waterzegening’
• Lokale school in Angkor Ban
• Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh en de ‘Killing Fields’
• Het groene Long Khanh Island en de kathedraal van Cu Lao Gieng
• Schilderachtig Sa Dec en Cai Be met Sampan-bootje
• Saigon en de Vietcong Cu Chi tunnels

Het programma tijdens de reis is om nautische en organisatorische redenen voorbehouden. Het programma kan bijvoorbeeld vanwege hoge of lage waterstanden aangepast worden. Dit betekent dat bepaalde uitstapjes op een ander tijdstip kunnen worden uitgevoerd of dat er een alternatief programma wordt aangeboden. De kapitein is, in verband met de veiligheid, bevoegd de beslissingen met betrekking tot het vaarschema en het bijbehorende programma te nemen en u daar aan boord over te informeren. U kunt er vanzelfsprekend vanuit gaan dat de beslissingen altijd in het belang van onze passagiers worden genomen, waarbij de veiligheid en het comfort van onze passagiers voorop staat. 

Nationale feestdagen
Tijdens nationale feestdagen kan het excursieprogramma afwijken van het programma dat op onze website www.friendshipcruises.nl gepubliceerd staat. Zo kunnen de openbare gebouwen, musea en andere te bezoeken locaties tijdelijk gesloten zijn of beperkt toegankelijk zijn in verband met gewijzigde of beperkte openingstijden. Ook kan het voorkomen dat lokale markten kleiner zijn dan gewoonlijk, of die dag geheel niet plaatsvinden. In Cambodja is dit in het bijzonder het geval tijdens het Khmer Nieuwjaarsfeest op 14, 15 en 16 april. In Vietnam is dit in het bijzonder het geval tijdens het Tet festival op 28, 29 en 30 januari. Veel mensen vieren deze feesten met hun familie in de kleinere dorpen. Hierdoor is het in de steden rustiger.

Nationale feestdagen verschillen per land. Via onderstaande link(s) informeren wij u in algemene zin over de data van nationale feestdagen. Dan kunt u bij het kiezen van de reisdatum hier rekening mee houden.

http://www.officeholidays.com/countries/vietnam/index.php
http://www.officeholidays.com/countries/cambodia/index.php 

http://www.vietnamembassy.nl/en/

http://vietnamtourism.com 
http://www.tourismcambodia.com

Klimaat
Hieronder vindt u een klimaattabel van het land / de landen die u bezoekt tijdens uw reis. Voor het klimaat in specifieke steden of gebieden die u aandoet, verwijzen wij u naar http://klimaatinfo.nl/.

Vietnam
 Klimaattabel Vietnam

Cambodja
Klimaattabel Cambodja

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Mekong Navigator

Hotelschip Mekong Navigator draagt met trots haar vijf sterren. Het schip biedt haar passagiers alle grandeur en weelde die zij aan boord van zo’n luxe en bijzonder riviercruiseschip mogen verwachten. Het belooft een unieke cruise te worden aan boord van de Mekong Navigator, een reis om nooit te vergeten! De bemanning, bestaande uit ca. 40 leden, staat dag in dag uit voor u klaar om uw verblijf zo comfortabel mogelijk te maken. In het luxe panoramarestaurant van hotelschip Mekong Navigator geniet u van de uitstekende volpension verzorging en de voortreffelijke diners met oriëntaalse specialiteiten. U maakt uw Mekong cruise met een internationaal gezelschap. Het riviercruiseschip Mekong Navigator biedt plaats aan 68 passagiers.

https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Friendship%20Cruises%20-%20Riviercruiseschepen/Riviercruiseschepen%20-%20Mekong%20Navigator/Mekong%20Navigator%20Exterior6.jpg
Mekong Navigator
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Friendship%20Cruises%20-%20Riviercruiseschepen/Riviercruiseschepen%20-%20Mekong%20Navigator/Receptie%20Mekong%20Navigator.jpg
Receptie
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Friendship%20Cruises%20-%20Riviercruiseschepen/Riviercruiseschepen%20-%20Mekong%20Navigator/Lobby%20Mekong%20Navigator.jpg
Lobby
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Friendship%20Cruises%20-%20Riviercruiseschepen/Riviercruiseschepen%20-%20Mekong%20Navigator/Mekong%20Navigator%20Le%20Salon.jpg
Sfeervolle salon
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Friendship%20Cruises%20-%20Riviercruiseschepen/Riviercruiseschepen%20-%20Mekong%20Navigator/Mekong%20Navigator%20Le%20Salon%202.jpg
Sfeervolle salon
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Friendship%20Cruises%20-%20Riviercruiseschepen/Riviercruiseschepen%20-%20Mekong%20Navigator/Mekong%20Navigator%20Le%20Marche%20restaurant.jpg
Luxe restaurant
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Friendship%20Cruises%20-%20Riviercruiseschepen/Riviercruiseschepen%20-%20Mekong%20Navigator/Mekong%20Navigator%20Grande%20Suite.jpg
Grande suite (54m²) met veranda, Orchideedek
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Friendship%20Cruises%20-%20Riviercruiseschepen/Riviercruiseschepen%20-%20Mekong%20Navigator/Mekong%20Navigator%20Signature%20Suite.jpg
Signature suite (27m²) met balkon, Orchideedek
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Friendship%20Cruises%20-%20Riviercruiseschepen/Riviercruiseschepen%20-%20Mekong%20Navigator/Mekong%20Navigator%20Vista%20Suite1.jpg
Vista suite (26m²) met Frans balkon, Lotusdek
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Friendship%20Cruises%20-%20Riviercruiseschepen/Riviercruiseschepen%20-%20Mekong%20Navigator/Mekong%20Navigator%20Superior%20Suite1.jpg
Superior Suite (25m²) met kleine ronde vensters die niet geopend kunnen worden, Jasminedek
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Friendship%20Cruises%20-%20Riviercruiseschepen/Riviercruiseschepen%20-%20Mekong%20Navigator/Mekong%20Navigator%20Service.jpg
Uitstekende verzorging aan boord
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Friendship%20Cruises%20-%20Riviercruiseschepen/Riviercruiseschepen%20-%20Mekong%20Navigator/Mekong%20Navigator_Bibliotheek.jpg
Bibliotheek
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Friendship%20Cruises%20-%20Riviercruiseschepen/Riviercruiseschepen%20-%20Mekong%20Navigator/Mekong%20Navigator_Gym.jpg
Fitness
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Friendship%20Cruises%20-%20Riviercruiseschepen/Riviercruiseschepen%20-%20Mekong%20Navigator/Mekong%20Navigator%20Sun%20Deck1.jpg
Ontspannen op het Zonnedek
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
14-daagse cruise over de Mekong
Vanaf 3.998,- p.p.

De volgende vertrekdata zijn op aanvraag boekbaar. Neem telefonisch contact met ons op (088-13 07 300) of stuur een email naar friendship@destintravel.nl. Deze reis is naar wens uit te breiden met extra hotelovernachtingen voorafgaand aan of na uw cruise.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
13 januari 2022
v.a. 4.998,-
10 februari 2022
v.a. 4.998,-
7 april 2022
v.a. 4.598,-
21 april 2022
v.a. 4.598,-
11 augustus 2022
v.a. 3.998,-
25 augustus 2022
v.a. 3.998,-
8 september 2022
v.a. 4.598,-
15 september 2022
v.a. 4.598,-
29 september 2022
v.a. 4.998,-
6 oktober 2022
v.a. 4.998,-
1 december 2022
v.a. 4.998,-
15 december 2022
v.a. 4.998,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Superior Suite van de Mekong Navigator, gelegen op het Jasminedek.

Basisreissom Mekong Navigator*****

Laagseizoen: € 3998,-

Middenseizoen: € 4598,-

Hoogseizoen: € 4998,-

Toeslagen p.p. 

     

2-pers. Vista Suite (26 m²)

 € 598,-

 € 598,-

 € 798,-

 2-pers. Signature Suite (27 m²)

 € 798,-

 € 898,-

 € 1298,-

 2-pers. Prestige Suite (36 m²)

 € 1198,-

 € 1298,-

 € 1898,-

 2-pers. Grande Suite (54 m²)

 € 1698,-

 € 1898,-

 € 2698,-

 2-pers. Superior Suite voor alleengebruik (24 m²)

 € 998,-

 € 998,-

 € 1398,-

 2-pers. Vista Suite voor alleengebruik (26 m²)

 € 1298,-

 € 1398,-

 € 1898,-

 2-pers. Signature Suite voor alleengebruik (27 m²)

 € 1598,-

 € 1798,-

 € 2398,-

 2-pers. Prestige Suite voor alleengebruik (36 m²)

 € 1998,-

 € 2298,-

 € 2998,-

 2-pers. Grande Suite voor alleengebruik (54 m²)

 € 2598,-

 € 2998,-

 € 3998,-


Wenst u luxere accommodaties in Saigon en Siem Reap? Boek dan de upgrade bij en overnacht in 5-sterren luxure hotels Park Hyatt in Saigon en Park Hyatt in Siem Reap. De kosten van deze upgrade zijn 398,- p.p.

• 3-daags verblijf Siem Reap met excursieprogramma op dag 2 (2 nachten, 5-sterren★★★★★ hotel Victoria Angkor) 
• 8-daagse cruise Kampong Cham – My Tho of v.v. (7 nachten, 5-sterren★★★★★ hotelschip) 
• 3-daags verblijf Saigon (Ho Chi Minhstad) met excursieprogramma op dag 2 (2 nachten, 5-sterren★★★★★ hotel Sofitel Plaza) 
• Transfers luchthaven – hotel Siem Reap – hotelschip – hotel Saigon (Ho Chi Minhstad) – luchthaven of v.v. 
• Internationale vlucht met KLM Amsterdam – Cambodja / Vietnam – Amsterdam of v.v. 
• Verzorging op basis van logies en ontbijt in Siem Reap 
• Volpension verzorging aan boord tijdens de cruise 
• Champagne welkomstreceptie, welkomstdiner, afscheidsreceptie en afscheidsdiner 
• Drankjes aan boord: koffie, thee, frisdrank, lokale bieren en lokale sterke dranken, alsmede wijn tijdens lunch en diner 
• Dagelijkse cocktail tijdens zonsondergang 
• Verzorging op basis van logies en ontbijt in Saigon (Ho Chi Minhstad) 
• Alle excursies in Siem Reap, Saigon (Ho Chi Minhstad) en tijdens de cruise inbegrepen (inclusief entreegelden) 
• Deskundige gidsen gedurende de gehele reis 
• Culturele optredens en kalligrafie demonstratie 
• Gratis Wi-Fi aan boord 
• Havengelden 
• Fooien voor de cruise 
• Individuele groepsreis in internationaal gezelschap aan boord. 

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Lunch dag 2, diner dag 3, lunch dag 4, lunch en diner dag 11, diner dag 12, lunch en diner dag 13
• Drankjes (m.u.v. de genoemde drankjes tijdens uw cruise) 
• Upgrade naar 5-sterren luxury hotels in Siem Reap en Saigon á € 398,- p.p. (optioneel boekbaar) 
• Eventuele verhoogde brandstoftoeslag 
• Eventuele Dollartoeslag
• Vliegticket o.b.v. de ingekochte klasse, zoals deze bekend was bij de calculatie van onze prijzen. Eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen voorbehouden
• Visumkosten 
• Vaccinaties
• Verzekeringen, calamiteitenfonds € 2,50 en ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• SGR consumentenbijdrage € 5,- per persoon
• Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs (richtlijn: gids ca. € 1,50 p.p.p.d., chauffeur ca. € 1,- p.p.p.d.)
• Uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden van Friendship Cruises zoals vermeld op deze website. Voor dit reisarrangement gelden afwijkende (aan)betalings en annuleringsvoorwaarden. In een ‘reisvoorstel op maat’ informeren wij u over deze afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. 
Kort samengevat: 
- Na ontvangst van uw aanbetaling reserveren wij voor u de diverse reiselementen. Eventuele toeslagen tussen het moment van boeking en ontvangst van de aanbetaling worden aan u doorberekend. 
- Als aanbetaling betaalt u de volledige kosten die ook Friendship Cruises bij boeking direct aan haar partners dient te voldoen. Dit betreft de aanbetaling op uw cruisetickets en alle non-refundable reiselementen. 
- De restantbetaling voldoet u 91 dagen voor vertrek. 
- Indien u onverhoopt de reis dient te annuleren, bent u de volgende bedragen aan Friendship Cruises verschuldigd: 
> Moment van definitieve boeking tot 91 dagen voor vertrek: bedrag van de aanbetaling. 
> Vanaf 91 dagen voor vertrek: totale reissom.
Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vlucht- en vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist. Inhoud excursies onder voorbehoud.

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

FC_Ellis_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Friendship Cruises 2022_Kerst en vooruitblik 2023
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Ruim 100 pagina's cruise-inspiratie
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises