Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
American Duchess raderstoomschip
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Riviercruises
Cruisen over de complete Mississippi

Ontdek de parels van de Mississippi

riviercruises

Cruisen over de Complete Mississippi

Bevaar de volledige lengte van de machtige Mississippi waarbij u maar liefst tien staten doorkruist.

5-sterren luxe
Upper & Lower Mississippi
Volgend vertrek
--
Reisduur
17 dagen
Vertrekpunt
Amsterdam Schiphol
Schip
RS American Queen *****
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Deze reis is een unieke belevenis

Bevaar de volledige lengte van de machtige Mississippi waarbij u maar liefst tien staten doorkruist. Ontdek verschillende landschappen, culturen en zelfs talen wanneer u over de Mississippi van Minneapolis naar New Orleans vaart. Uw reis begint in de prachtige steden Minneapolis en St. Paul. In het elegante Dubuque waant u zich terug in de Victoriaanse tijd. Herbeleef de avonturen van Mark Twain door zijn geboortestad Hannibal en geniet van uw reis richting Memphis, de bakermat van de Jazz, Blues en Rock & Roll. Onder leiding van een deskundige gids brengt u een bezoek aan de grote katoenplantages met statige vooroorlogse landhuizen en de indrukwekkende slagvelden van de Burgeroorlog.

Minneapolis
Minneapolis
Red Wing minnesota
Red Wing
Winona
Winona
La Crosse
La Crosse
Bettendorf
Bettendorf
St Louis downtown
St. Louis
Memphis Complete mississippi
Memphis
beale street Memphis
Memphis
Natchez
Natchez
Mansion Rosalie Natchez
Mansion Rosalie in Natchez
neworleans
New Orleans
French-Quarter-Merchants-in-New-Orleans
French Quarter New Orleans
Luxe riviercruises 2019 New Orleans
New Orleans
Veeg naar links

De parels van de Mississippi

• Minneapolis en St. Paul
• Red Wing, gelegen in het Pottery Place District
• La Crosse, bekend om zijn Victoriaanse gebouwen en Art Deco architectuur
• Dubuque, de oudste stad in Iowa
• Hannibal, de stad van Mark Twain
• Dynamisch St. Louis
• Memphis, de bakermat van de blues
• New Orleans ‘The Big Easy’

Vaarschema

Uw route in beeld

Routekaartje Cruisen over de complete Mississippi

Dag 1 - Amsterdam – Minneapolis

Per lijndienstvlucht van KLM / Delta Airlines van Amsterdam naar Minneapolis. Transfer naar uw overnachtingshotel in Minneapolis.

Dag 2 - Red Wing (inscheping)

De schoonheid van Red Wing, gelegen tussen de schilderachtige rotswanden aan de Upper Mississippi, heeft al meer dan 150 jaar kunstenaars, ambachtslieden en artiesten geïnspireerd. In deze stad vindt u dan ook een diverse mix van kunst, entertainment en activiteiten. Geniet van een wervelende show in het historische Sheldon Performing Arts Theatre of neem het natuurschoon in u op en wandel door één van de 38 parken die Red Wing rijk is.
* Optionele excursie: Twin Cities Tour

Red Wing minnesota

Dag 3 - Winona

Winona is gelegen tussen enorme kalkstenen rotsen en aan de machtige Mississippi rivier. Wanneer u omhoog kijkt kunt u de adelaars zien rondvliegen en op zomeravonden kunt u aan de rand van Winona het geluid van de coyotes horen. De bekendste trekpleister van Winona is de ‘Sugar Loaf’, een bijzondere rotsformatie met uitzicht op het oosten van Winona. Er bestaan veel legendarische verhalen over deze formatie. De stad Winona dankt haar naam aan Princess We-Noh-Nah, de dochter van Chief Wapasha III.
* Inbegrepen excursie: Winona Hop-On-Hop-Off Tour
* Optionele excursie: Into the Mississippi on the Winona Tour Boat

Riviercruise over de Mekong

Dag 4 - La Crosse

Stap in het Amerika van de 19e eeuw in La Crosse, gelegen aan drie fascinerende rivieren. Bewonder de schitterende tuinen, een buitentheater en inspirerende kunstwerken in het Riverside Park. Of bezoek het Riverside Museum over de rijke historie van La Crosse, dan wel het Dahl Auto Museum met een grote collectie opgeknapte klassieke auto’s. In Grandad Bluff Park vindt u mooie wandelroutes met spectaculaire uitzichten over de stad.
* Inbegrepen excursie: La Crosse Hop-On-Hop-Off Tour

 

La Crosse

Dag 5 - Dubuque

Dubuque, een ‘meesterwerk aan de Mississippi’, behoort tot de oudste nederzettingen aan de westoever van de Mississippi. Geniet van de schilderachtige omgeving tijdens een ritje met de Fenelon Place Elevator, ‘s werelds kortste en steilste trein. Of beproef uw geluk in een van de allernieuwste casino’s in Dubuque. Bekijk de kleurrijke Victoriaanse herenhuizen, slenter door het stadscentrum en breng een bezoek aan het National Mississippi River Museum & Aquarium.
* Inbegrepen excursie: Dubuque Hop-On-Hop-Off Tour
* Optionele excursie: Grant in Galena: Exploring the Home of Ulysses S. Grant

Dag 6 - Bettendorf

‘Quad Cities’ is de gezamelijke naam voor vijf aan de Mississippi gelegen, met elkaar verlochten steden en gemeenten in twee staten. Bettendorf ligt in Iowa en Moline. Ontdek de prachtige omgeving van kunst en de fascinerende geschiedenis van Noord-Amerika en de Burgeroorlog.
* Inbegrepen excursie: Bettendorf Hop-On-Hop-Off Tour
* Optionele excursie: The Ultimate American Agriculture Experience

Bettendorf

Dag 7 - Burlington

Burlington staat bekend om haar vele kerken. Een van de bekendste en tevens hoogste kerk is St. John the Baptist, die in 1852 gebouwd werd voor de Duitse immigranten. Het huidige gebouw stamt uit 1885 en de hoogste toren is ongeveer 45 meter. In de binnenstad van Burlington hangt een ontspannen sfeer. Er bevinden zich diverse gebouwen die op de lijst van National Register of Historic Places terug te vinden zijn, waaronder het Burlington Apartment, het Burlington Railroad-station, het Burlington Fire Department Central Station en het Memorial Auditorium. Snake Alley is het steile, kronkelige steegje in de stad die het bedrijvendistrict in het centrum verbindt met het winkelgebied.
* Inbegrepen excursie: Burlington Hop-On-Hop-Off Tour
* Optionele excursie: Live Cabaret Show in the Bart Howard Room

Dag 8 - Hannibal

Hannibal, ook wel de ‘geboortestad van Amerika’ genoemd, is een plek waar u de avonturen uit het tijdperk van Mark Twain herbeleeft. Tom Sawyer en Huck Finn komen tot leven in deze charmante plaats in de staat Missouri. Loop langs de omheining van tante Polly, ontdek de grot van Injun Joe en maak opnieuw kennis met één van de meest geliefde auteurs ter wereld. In de levendige stadskern vindt u vele ambachtslieden met prachtige winkeltjes die uniek zijn voor Hannibal.
* Inbegrepen excursie: Hannibal Hop-On-Hop-Off Tour
* Optionele excursie: Muddy River Radio’s Live Rendition of The Adventures of Huckleberry Finn
* Optionele excursie: Mississippi Mud… A Hands-on Experience

Dag 9 - St. Louis

St. Louis, ook wel de ‘toegangspoort tot het Westen’, zal u ongetwijfeld verbazen. Bewonder de majestueuze Gateway Arch aan de oever van de rivier. Deze boog is het grootste door mensenhanden gemaakte monument in de Verenigde Staten. Daarnaast vindt u in St. Louis talloze gratis attracties van wereldklasse, waaronder het Art Museum, het Science Center, de Anheuser-Busch Brewery en het Missouri History Museum. Sluit de dag af in de Missouri Botanical Garden, een van de populairste openbare tuinen ter wereld.
* Inbegrepen excursie: St. Louis Full Day

St Louis downtown

Dag 10 - Cruisedag

Ontspan met een goed boek in een van de royale lounges aan boord. Of neem plaats op het Zonnedek en laat het landschap aan u voorbij trekken terwijl uw hotelschip over de Mississippi vaart van St. Louis naar Memphis.

Dag 11 - Memphis

Uw hart zal sneller gaan kloppen wanneer u Amerika’s derde landinwaarts gelegen haven bereikt in de stad beroemd om de blues, de barbecues en Elvis Presley’s Graceland. Memphis heeft een voorname rol gespeeld in diverse Amerikaanse culturele bewegingen zoals de burgerrechten en de rock-n-roll. Beale Street wordt vaak Amerika’s meest iconische straat genoemd vanwege het belang van de straat in de geschiedenis en de muziekindustrie van de Verenigde Staten.
* Inbegrepen excursie: Memphis Hop-On-Hop-Off Tour
* Optionele excursie: Soundtrack of Memphis: A Musical City Tour
* Optionele excursie: The Elvis Experience

beale street Memphis

Dag 12 - Mississippi Delta

Het belooft een mooie vaardag te worden. De Mississippi Delta is meer dan een geografische regio. Maakt u zich klaar voor een culturele ervaring waarin zowel landbouw, muziek als geschiedenis aan bod komt. De plaatsen langs de rivier vormen al eeuwenlang een inspiratiebron voor auteurs, musici en kunstenaars.

Dag 13 - Vicksburg

Vicksburg wordt gekenmerkt door een mix van cultureel erfgoed en moderne attracties. Door haar ligging op een heuvel langs de Lower Mississippi heeft Vicksburg tijdens de Burgeroorlog een belangrijke rol gespeeld. Dit verleden ziet u nog overal terug. De stad werd gesticht in 1811 en is uitgegroeid tot een levendige havenstad. Leer meer over de gevechten die in Vicksburg hebben plaatsgevonden, proef de lokale gerechten, bezoek een van de vele musea of ga in het shopping district op zoek naar een mooie souvenir. De Hop-On-Hop-Off Tourbus passeert verschillende interessante musea waaraan u op eigen gelegenheid een bezoek kunt brengen. Wat dacht u van het ‘Lower Mississippi River Museum’, het ‘Old Court House Museum’ of het ‘Yesterday’s Children Antique Doll & Toy Museum’? Aan u de keuze! De Tourbus stopt tevens bij de Church of the Holy Trinity en de Anchuca Mansion, het meest indrukwekkende, vooroorlogse plantagehuis van Vicksburg.
* Inbegrepen excursie: Vicksburg Hop-On-Hop-Off Tour
* Optionele excursie: On the Front Lines of the Civil War
* Optionele excursie: A Round of Golf at the Vicksburg Country Club

Dag 14 - Natchez

De stad Natchez werd in 1716 gesticht en oorspronkelijk leefden in dit charmante rivierstadje de indianen en de Franse pioniers samen. De elegantie, de gastvrijheid en de vele gerestaureerde plantagehuizen zijn kenmerkend voor Natchez en haar levensstijl. Natchez wordt gezien als het centrum van het vooroorlogse Zuiden. Het is de oudste nederzetting aan de Mississippi en toont nog steeds de welvaart waarin de plantagebezitters in de tijd van vóór de Burgeroorlog leefden. Geniet van de unieke winkels, restaurants, musea en authentieke woningen, die allemaal voorkomen in Hugh Bayless’ boek ‘The 100 Best Towns in America’. Met de Hop-On-Hop-Off Tourbus kunt u verschillende plantagehuizen bezoeken: Magnolia Hall, Stanton Hall, Rosalie Mansion en William Johnson House. De Tourbus brengt u tevens naar het Natchez Visitor’s Center, de King's Tavern and Charbonneau Distillery en het Natchez Association for the Preservation of Afro-American Culture Museum.
* Inbegrepen excursie: Natchez Hop-On-Hop-Off Tour
* Optionele excursie: Inside Regina's Kitchen with Celebrity Chef Regina Charboneau
* Optionele excursie: The Story of Cotton in the American South
* Optionele excursie: Home Hosted Visit with Ginger and James
* Optionele excursie: The Great Mississippi Outdoor Adventure
* Optionele excursie: Biscuits and Brunch with Celebrity Chef Regina Charboneau
* Optionele excursie: Fortunes and Follies: A Glimpse into the American South

Mansion Rosalie Natchez

Dag 15 - Nottoway

Vandaag maken we een mooie excursie naar de Nottoway plantage. De Nottoway plantage is het grootste en meest betoverende vooroorlogse landhuis in het Zuiden. Op deze prachtige locatie langs de Great River Road, vanwaar u de majestueuze Mississippi over kijkt, neemt dit ‘Witte Kasteel van Louisiana’ u mee terug naar een tijdperk van glorie en grandeur. De plantage bevindt zich te midden van weelderige tuinen met tweehonderd jaar oude eikenbomen. De Nott0way plantage ademt de sfeer van de zuidelijke gastvrijheid, historie en mysterie. The Mansion werd in 1859 in gebruik genomen en vormde het hart van de door Randolph gebouwde en bestuurde suikerplantage. Randolph woonde met zijn vrouw en elf kinderen in het prachtige herenhuis, waarvan hij bij de bouw beval dat kosten nog moeite gespaard moesten blijven om zijn rijkdom aan de buitenwereld te tonen. De grootschalige slavernij is de donkere schaduwzijde. Tijdens uw bezoek leert u meer over de interessante geschiedenis van de Nottoway plantage. Tegenwoordig is The Mansion een van de Historic Hotels of America. Het herenhuis telt drie verdiepingen, 64 slaapvertrekken en 22 indrukwekkende witte zuilen. De populairste ruimte is de Witte Balzaal, die volledig wit is geschilderd met overal gouden versieringen. Het landhuis is gebouwd met 365 ingangen, één voor elke dag van het jaar! Na uw bezoek aan het huis zelf maakt u nog een heerlijke wandeling door de weelderige tuinen.
* Optionele excursie: Life in the Bayou Cajun Swamp Tour
* Optionele excursie: Grand Southern Plantation Tour
* Optionele excursie: Laura: A Creole Plantation

Dag 16 - New Orleans (ontscheping)

New Orleans wordt over het algemeen ook wel beschouwd als de bakermat van de jazzmuziek. U vindt er voor ieder wat wils in deze historische stad boordevol kunst en cultuur. Op Jackson Square in deze kunstenaarskolonie in de open lucht vindt u enkele lokale werken. Bovendien wordt het verleden goed bewaard in de maar liefst 45 musea die New Orleans rijk is. Per lijndienstvlucht van KLM / Delta Airlines vliegt u van New Orleans terug naar Amsterdam. Indien u een post-cruise arrangement heeft gereserveerd in New Orleans kunt u deze prachtige stad vandaag ontdekken tijdens de Highlights Tour!
* Optionele excursie: New Orleans Highlights Tour

jackson square new orleans

Dag 17 - Amsterdam

Vandaag landt u op Amsterdam Schiphol. Alweer het einde van een indrukwekkende reis naar Amerika.

* De in bovenstaand programma genoemde Hop-On-Hop-Off Tours zijn inbegrepen in de reissom. De optionele excursies zijn niet inbegrepen en op aanvraag boekbaar. Het programma kan per vertrekdatum iets afwijken, neemt u contact met ons op over het precieze programma van de vertrekdatum van uw keuze. Het definitieve (excursie)programma is afhankelijk en onder voorbehoud van uw vluchtschema en nautische en organisatorische redenen.

Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise.

Inbegrepen excursies

Winona Hop-On-Hop-Off Tour
Winona wordt door de lokale bevolking de ‘Eilandstad’ genoemd vanwege de grote zandbank waarop het is gebouwd. Verken deze prachtige en historische stad gevuld met musea, galerijen en parken tijdens deze excursie met de Tourbus.

La Crosse Hop-On-Hop-Off Tour
Gevuld met beelden, inspirerende architectuur en een prachtig uitzicht op de rivier is La Crosse de droom van elke kunstenaar. Net als een groot deel van Wisconsin raakte La Crosse halverwege de 19e eeuw sterk betrokken bij de houtindustrie, totdat het verval van de bossen in een groot deel van de staat zijn tol eiste. In de nasleep van het verdwijnende houttijdperk werd La Crosse een stad die bekend stond om zijn bierbereiding, met ongeveer vijf brouwerijen die rond de eeuwwisseling actief waren. U ontdekt tijdens deze excursie deze prachtige stad met belangrijkste bezienswaardigheden.

Dubuque Hop-On-Hop-Off Tour
Ontdek Dubuque en de historische wijken vol met bewaard gebleven geschiedenis. Victoriaans ontmoet Bohemian in dit steeds groter wordende juweel van de Misissippi-rivier, dat ongetwijfeld oogverblindende herinneringen zal achterlaten.

Bettendorf Hop-On-Hop-Off Tour
Ontdek een van de wonderen aan de Mississippi-rivier! Ontdek de bekroonde musea, een prachtig rivierfront en de grenzeloze keuzes aan restaurants en winkels om te shoppen. Er is voor ieder wat wils in de Quad Cities.

Burlington Hop-On-Hop-Off Tour
Burlington werd ontdekt nadat de toenmalige president Tomas Jefferson in 1803 had besloten dat grote delen van de zogeheten Louisiana Purchase in kaart gebracht moesten worden. Hoewel de handelspost al in 1829 was opgericht, kwamen de eerste mensen pas rond 1833 in Burlington wonen. In 1837 werd Burlington de tweede territoriale hoofdstad van het gebied van Wisconsin. Nog een jaar later werd de zogeheten Iowa Territory opgericht, waar Burlington de eerste hoofdstad van werd. Tegen het einde van de 19e eeuw was Burlington uitgegroeid tot een drukbezocht stadje. Dit succes had ze voornamelijk te danken aan haar ligging aan de haven, waar veel stoomboten aanmeerden. Tegenwoordig genieten bezoekers van de bezienswaardigheden van de stad terwijl heuvels en valleien, prairies en de Mississippi de perfecte achtergrond creëren.

Hannibal Hop-On-Hop-Off Tour
Zodra u in Hannibal arriveert, herbeleeft u de ervaringen die de beroemde schrijver Mark Twain hier tijdens zijn jeugd had en die zijn schrijfkunsten in grote mate hebben beïnvloed. Veel van de populaire personages in Twains romans waren gebaseerd op mensen die hij had gekend toen hij opgroeide in Hannibal. De invloeden van dit Amerikaanse icoon zijn verweven in de straten, winkels, restaurants en musea van Hannibal, wachtend om ontdekt te worden.

St. Louis Full Day
St. Louis, Missouri, ook wel bekend als de ‘Gateway City’ staat bekend om zijn diverse buurten en de verschillende culturen en tradities die elk voortbrengt. De iconische stad werd in 1764 gesticht door Franse ontdekkingsreizigers die het land vestigden als hun pelshandelspost. In 1803 begon de naam van de stad zich te verspreiden als het beginpunt van de beroemde Louis en Clark-expeditie. De stad wordt meestal geassocieerd met het 630 meter hoge roestvrijstalen monument, The Gateway Arch, dat hoog staat aan de oevers van de rivier de Mississippi om de westwaartse uitbreiding van de Verenigde Staten te symboliseren.

Memphis Hop-On-Hop-Off Tour
De Hop-On-Hop-Off Tourbus passeert verschillende interessante bezienswaardigheden in Memphis, waaraan u op eigen gelegenheid een bezoek kunt brengen. Ontdek de stad die nationaal erkend wordt vanwege zijn bijdrage aan de muziekindustrie van de Verenigde Staten. Deze iconische stad, ook wel de ‘geboorteplaats van de Rock & Roll’ genoemd, biedt een levendige cultuur en een rijke geschiedenis die met elkaar is verweven.

Vicksburg Hop-On-Hop-Off Tour
Vicksburg biedt de ideale mix aan cultureel erfgoed en opwindende moderne attracties en outdoor adventure. De Hop-On-Hop-Off Tourbus passeert verschillende interessante bezienswaardigheden waaraan u op eigen gelegenheid een bezoek kunt brengen. De Tourbus stopt tevens bij de Church of the Holy Trinity en de Anchuca Mansion: het meest indrukwekkende, vooroorlogse plantagehuis van Vicksburg. Natuurlijk heeft u ook de mogelijkheid uit te stappen in het Vicksburg shopping district om even heerlijk te winkelen.

Natchez Hop-On-Hop-Off Tour
Dit charmante rivierstadje werd voor het eerst bewoond door Natchez-indianen en Franse ontdekkingsreizigers die het land deelden. Natchez werd gesticht in 1716 en is daarmee de oudste stad aan de Mississippi. Natchez staat bekend om zijn elegantie, gastvrijheid en indrukwekkende bewaring van de geschiedenis, die op elke straathoek van de stad te vinden is. U zult genieten van de unieke winkels, restaurants, musea en vooroorlogse huizen terwijl u de prachtige binnenstad verkent tijdens deze excursie.

Optioneel bij te boeken excursies (op aanvraag)

Twin Cities Tour, Red Wing
De tweelingsteden St. Paul en Minneapolis hebben ieder hun eigen unieke en diverse cultuur. Deze excursie brengt u langs het beste van elke stad. U baant zich een weg tussen de wolkenkrabbers van Minneapolis in het centrum en de historische Summit Avenue in St. Paul terwijl uw lokale gids u kennis laat maken met de cultuur, architectuur en geschiedenis van deze steden. We maken een stop bij de pittoreske Minnehaha-watervallen die een indrukwekkend uitzicht geven op de Mississippi-rivier bij het Gulthie theater. Ontdek ook de Minneapolis Stone Arch brug en St. Anthony Falls vanaf een van de beste uitkijkpunten in de stad.

Into the Mississippi on the Winona Tour Boat, Winona
Ga mee op de Winona Tour Boat naar het water van de rivier de Mississippi! Ervaar de Mississippi en alles wat deze te bieden heeft, terwijl uw deskundige kapitein vertelt over de omgeving en de rivier die hij zijn thuis noemt. Deze schilderachtige boottocht brengt u naar de binnenwateren waar u botenhuisgemeenschappen en veel lokale dieren in het wild zult zien, waaronder schildpadden, reigers, bevers, herten en natuurlijk adelaars!

Grant in Galena: Exploring the Home of Ulysses S. Grant, Dubuque
Galena, genesteld in de glooiende heuvels van het noordwesten van Illinois, betovert bezoekers met ongelooflijke historische bezienswaardigheden en attracties, prachtige speciaalzaken en onbeperkte eetgelegenheden. Bewonder in het huis van generaal Ulysses S. Grant het volledig gerestaureerde huis in zijn authentieke glorie uit 1868 terwijl u de originele meubels en memorabilia van de Grant-familie ziet. Verken vervolgens op uw gemak het U.S. Grant Museum en maak een korte wandeling naar Main Street Galena om te winkelen wanneer u klaar bent!

The Ultimate American Agriculture Experience, Bettendorf
Ontdek twee echt Amerikaanse succesverhalen tijdens de ultieme landbouwexcursie van vandaag, waar we zullen zien dat het idee van Thomas Jefferson van een grote agrarische natie tot op de dag van vandaag nog springlevend is. Onze eerste stop is bij het John Deere-paviljoen om meer te weten te komen over de erfenis achter een van Amerika's landbouwreuzen. Bij Cinnamon Ridge Farms voelt u zich echt een deel van de familie terwijl u de gastvrijheid van de Amerikaanse boeren John en Joan Maxwell ervaart. Hier verzamelen we rond de eetkamertafel van hun gezin voor een heerlijke lunch, gevolgd door een complete rondleiding door de boerderij.

Live Cabaret Show in the Bart Howard Room, Burlington
Songwriter Bart Howard, geboren in Burlington, wordt beschreven als 'elegant en slim in zakelijke aangelegenheden'. Howard werd in 1999 opgenomen in de Songwriters Hall of Fame en aan het einde van zijn leven zag hij dat zijn muziek weer populair werd. Vandaag kunnen we genieten van een live cabaretvoorstelling van zijn muziek en andere cabaretvoorstellingen in de kamer die naar hem vernoemd is. Deze show van een uur neemt u mee terug in de tijd waarin onder andere Sinatra, Martin en Horne regeerden.

Muddy River Radio’s Live Rendition of The Adventures of Huckleberry Finn, Hannibal
Ga terug in de tijd naar een tijdperk vóór televisie, vóór internet en vóór sociale media. Dit was een tijd van een van de meest baanbrekende uitvindingen van de vroege jaren 1900 - de tijd van de radio. Ga mee op excursie waar u de hedendaagse geluiden van live radio-theaterproducties verkent, die gezinnen ertoe aanzette zich rond de radio te verzamelen en even de zorgen van het dagelijkse leven aan het begin van de 20e eeuw te vergeten. De show van vandaag bevat de plaatselijke theatergroep "Muddy River Radio", een ongelooflijk getalenteerde verzameling entertainers die bekend staan om hun radio-theaterproducties in jaren 40-stijl. De groep zal het podium betreden en een bewerking presenteren van Twains beroemde roman uit 1884, The Adventures of Huckleberry Finn.

Mississippi Mud… A Hands-on Experience, Hannibal
Geniet van een rondleiding door de winkel en werkstudio van Ayers Pottery, waar u functionele aardewerkstukken zult zien die zijn gemaakt door een kunstenaar. Ga naar de werkplaats om aan uw eigen pottenbakkerswiel te werken en uw eigen kunstwerk maakt.

Soundtrack of Memphis
Vanmiddag maakt u een muzikale tour door Memphis, Tennessee, de geboorteplaats van de Rock & Roll. Eerst rijdt de touringcar door het 138 hectare grote Overton Park midden in Memphis. Hier maken we een stop bij het iconische Levitt Shell amfitheater, waar uw gids u zal verrassen met een muzikaal optreden op het podium waar Elvis Presley zijn eerste betaalde concert gaf in 1954. Dan rijdt de touringcar door Overton Square, een culturele hotspot uit de jaren 1970 die sindsdien is verworden tot een levendig, modern entertainment district. We passeren Galloway House, de methodistenkerk waar Johnny Cash en de Tennessee Two hun eerste optreden gaven en ‘Soulsville, U.S.A’ waar legendes als Otis Redding, Booker T. & the MGs en Isaac Hayes begonnen bij Stax Records. Andere hoogtepunten vormen de Priscilla Presley's high school, Church Park en het W.C. Handy House Museum, waar de ‘vader van de blues’ zelf woonde. Ter onderbreking van de touringcarrit maken we een stop bij het Tennessee Welcome Center. Dan gaan we naar bezienswaardigheden als Court Square, de historische straat Beale Street en het National Civil Rights Museum, gebouwd rondom het beruchte Lorraine Motel waar Martin Luther King, Jr. werd doodgeschoten in 1968. Maar een bezoek aan Memphis, de ‘Blues City’, is natuurlijk pas compleet na een bezoek aan de Blues Hall of Fame. Verder zien we vandaag ook het South Main Arts District, de Gibson Guitar Factory, de wonderschone Vance Avenue, Bluff Park, het FedEx Forum en het WDIA radiostation, waar de eerste soulmuziek werd gedraaid. De excursie wordt afgesloten met een bezichtiging van het prachtige Peabody Hotel, de beroemde straat Memphis Front Street (ook bekend als ‘Cotton Row’), en de Lauderdale Courts. Indien er nog tijd over is, bewonderen we de Humes High School, waar Elvis Presley op school heeft gezeten, en de Sun Studio, waar de Rock & Roll is geboren.

The Elvis Experience, Memphis
Ontdek de stad die ‘The King’ zijn thuis noemde tijdens een tour door Memphis! Trek uw blauwe suède schoenen aan en stap in de touringcar richting het epicentrum van Memphis: Beale Street! De bands die op elke hoek van de straat spelen, brengen de muzikale geschiedenis vol blues en rock ‘n roll tot leven. Een meer dan levensgroot koperen standbeeld van Elvis markeert het startpunt van het ‘Walking in Memphis’ gedeelte van de excursie. Tijdens de wandeling ervaart u de muziek, historie en cultuur en ruikt u de zoete geur van de barbecue in de verschillende steegjes. Ondertussen luistert u naar de enthousiaste verhalen van de gids. Dan laten we Beale Street achter ons en gaan we naar de meest iconische attractie van Memphis: de Graceland Mansion, de voormalige woning van muzieklegende Elvis Presley. Stap binnen in het huis van de grote Elvis en voel hoe hij nog altijd aanwezig lijkt te zijn. Loop door de verschillende kamers, zoals de beroemde Jungle Room, een eerbetoon aan Elvis’ liefde voor Hawaii met groene tapijten en houtwerk vol exotische figuren. Bekijk het kantoor waar de vader van Elvis (Vernon Presley) het management uitvoerde tijdens zijn carrière, alsmede de Trophy Building en de Racquetball Building vol met honderden awards en prijzen die Elvis tijdens zijn carrière ontving, nog afgezien van de awards en prijzen die na zijn dood aan hem zijn toegekend. Wandel rondom het huis door de Meditation Garden, waar u te midden van zijn familieleden de laatste rustplaats van ‘The King’ vindt.

On the Front Lines of the Civil War, Vicksburg
Bekijk de frontlijnen van een van de belangrijkste slagvelden van Amerika, de historische Slagvelden van Vicksburg. Doorkruis vijandelijk gebied, luister naar de verhalen over de ontberingen die de soldaten moesten ondergaan en ontdek waarom Vickburg zo’n belangrijke stad is in de geschiedenis van Amerika. President Lincoln noemde deze plaats zeer treffend ‘de sleutel tot de overwinning’. De belegering en de slag bij Vicksburg vormden een mijlpaal in de Burgeroorlog. De Slag bij Vicksburg was het laatste belangrijke gevecht in de Vicksburg-veldtocht. In een serie briljante manoeuvres wist de Noordelijke generaal de Mississippi over te steken en het Zuidelijke leger op te sluiten in de verdedigingslinies van de versterkte stad Vicksburg. Het Zuidelijke garnizoen hield het nog veertig dagen uit; op 4 juli 1863 werd de witte vlag gehesen en was de volledige Mississippi in Noordelijke handen. De overgave van Vicksburg wordt derhalve gezien als het keerpunt in de oorlog. Het heeft het land gevormd. Zo zouden oorlogen nooit meer hetzelfde worden uitgevochten. U brengt een bezoek aan het Vicksburg National Military Park. Het park herbergt meer dan 1300 monumenten en gedenktekens. Onder leiding van een deskundige gids touren we door het glooiende landschap dat weleer diende als slagveld en maken een aantal stops om de belangrijkste monumenten te bezichtigen, zoals het USS Cairo and Museum, waar een oorlogsschip dat uit de Mississippi is gehaald van binnen kan worden bewonderd, en het Illinois State Monument, de grootste van de 27 staatsmonumenten. We wandelen tevens over de Nationale begraafplaats, waar het grootste aantal slachtoffers van de Burgeroorlog in het land begraven ligt, en nemen een kijkje in het bezoekerscentrum. Een indrukwekkende excursie, die u kennis laat maken met een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van Amerika.

A Round of Golf at the Vicksburg Country Club, Vicksburg
Het is tijd om een balletje te slaan in Vicksburg. Ga mee op een fantastische ronde van achttien holes op de Vicksburg Country Club Golf Course, gebouwd in 1929.

Inside Regina's Kitchen with Celebrity Chef Regina Charboneau, Natchez
Tijdens ons bezoek aan Natchez worden we uitgenodigd in Twin Oaks, een mooi landhuis in de stijl van het Zuiden en de woning van de prijswinnende chef Regina Charboneau. Regina is de auteur van vele populaire kookboeken, en staat in de culinaire wereld bekend als de personificatie van de Zuidelijke gastvrijheid. Ze opent graag haar deuren voor u voor een intieme culinaire ervaring aan haar eigen keukentafel. Het historische Twin Oaks, gebouwd in 1832, is een reliek uit het vooroorlogse Zuiden. Na een welkomstdrankje geeft Regina een rondleiding door haar huis, onderwijl ze persoonlijke verhalen vertelt. Regina zal u verbazen met de finesses die ze aanbrengt aan ogenschijnlijk simpele, traditionele gerechten. Ze nodigt u graag uit in haar keuken om mee te helpen, en de bijzondere lekkernijen daarna direct te proeven.

The Story of Cotton in the Antebellum South, Natchez
De Frogmore plantage, de enige nog werkende katoenplantage in het Zuiden, laat u kennis maken met het leven in de jaren 1800. U wordt uitgenodigd in de Afrikaans-Amerikaanse plantagekerk. De ‘Meesteres van Frogmore’ neemt u mee terug in de tijd. Muziek vult de ruimte wanneer ‘secret songs’ door lokale muzikanten ten gehore worden gebracht. Geniet van de gospelliederen en luister naar de verhalen over het leven op de plantage. Tijdens een wandeling ziet u de slavenhutjes en katoenvelden en leert u meer over het dagelijks leven van de slaven op de katoenplantage. Tevens laten wij u tijdens deze tour graag kennis maken met de meest zeldzame machinerie in zijn soort, die vroeger en tegenwoordig gebruikt wordt in de katoenindustrie. Er wordt u een drankje aangeboden in de Sharecropper Plantation Store. Op de terugweg naar de American Queen wordt u verrast met bijzondere weetjes over de katoenindustrie en maakt u een korte stop bij Longwood: een groot achthoekig, nooit voltooid herenhuis, ook wel ‘Nutt’s Folly’ genoemd. Het huis staat symbool voor de vooroorlogse weelde van de katoenplantage-eigenaren, voordat de oorlog daar een einde aan maakte.

Home Hosted Visit with Ginger and James, Natchez
De woorden ‘Zuidelijke gastvrijheid’ roepen beelden op van rijk versierde, statige landhuizen geflankeerd door gewelfde portalen en charmante dames met een warme glimlach en verhalen over de grandeur van het Zuiden. Vandaag ervaart u dit alles ten volle tijdens een exclusief bezoek aan ‘The Towers’, een van de grootste en meeste elegante vooroorlogse private landhuizen. U zult uiterst hartelijk worden ontvangen door Ginger en James Hyland. Ginger Hyland is de dochter van de president van Hughes Aircraft Co en werd zelf onder meer beroemd als eerst vrouwelijke president van de American Quarter Horse Association. Ginger zal met vriend Rene Adams (een beroemde lokale chef) enkele van haar culinaire geheimen en traditionele recepten met u delen terwijl u geniet van enkele van haar favoriete hapjes en een drankje. U zult voldoende inspiratie opdoen om ook thuis uw vrienden of familie te trakteren op een gezellig feestje met zuidelijke specialiteiten! Terwijl u op de veranda met een glas champagne uitkijkt over de perfect onderhouden tuinen, vertelt Ginger graag boeiende verhalen over haar verleden. Ook laat ze u graag alle verborgen (Victoriaanse) schatten van het landhuis zien tijdens een rondleiding. Zijde, kant en schitterende ornamenten sieren de muren van ‘The Towers’. In tegenstelling tot andere historische huizen zijn alle kamers hier toegankelijk. Kijkt u rond alsof u zelf behoort tot de familie Hyland.

The Great Mississippi Outdoor Adventure, Natchez
Net buiten het historische en schilderachtige Natchez vindt u bossen met prachtige flora en fauna. Ga op avontuur door de wildernis en ontdek de Mississippi als nooit tevoren! Deze excursie brengt u naar Great River Adventures in Knife’s Edge. Hier stapt u op een één of tweepersoons ATV (All Terrain Vehicle/Quad) waarmee u door de weelderige bossen van de Mississippi reist. Laat de innerlijke ‘lumberjack’ in u los terwijl u een tomahawk of lasso probeert te gooien!
Deelnemers aan deze excursie dienen een lange broek en dichte schoenen te dragen in verband met de activiteiten. Tevens dient er een aansprakelijkheidsverklaring vooraf te worden getekend.

Biscuits and Brunch with Celebrity Chef Regina Charboneau, Natchez
Schuif aan voor een heerlijke brunch met de beroemde chefkok Regina Charboneau. Direct aan Mainstreet in Natchez heeft Regina haar eigen kookschool, ‘Regina’s Kitchen’. Zij staat bekend om haar perfecte, boterachtige koekjes. Tijdens deze excursie deelt zij dit recept met u, en u kunt zelfs met Regina en haar assistent samenwerken!
Fortunes and Follies: A glimpse into the American South, Natchez
Vandaag bezoekt u twee van de meest iconische bouwwerken van Natchez. Uw excursie start bij Longwood Mansion, de nummer één attractie van Natchez. U krijgt een rondleiding door dit prachtige pand en leert de geschiedenis van dit landhuis kennen. De achthoekige vorm en opvallende koepel zijn ontworpen door de beroemde architect Samuel sloan. Er zijn echter slechts 9 van de 32 kamers van het landhuis ooit voltooid. In het zuiden ontdekt u Melrose Mansion. Melrose toonde de rijkdom van zijn eigenaar terwijl hij zijn uigestrekte plantage overzag. Deze exorbitante vertoning staat symbool voor de toenmalige zuidelijke welvaart.

Life in the Bayou Cajun Swamp Tour, Nottoway
Vanaf de American Queen rijden we over de plantages. De gids vertelt u alles over de omgeving en de levensstijl van de bevolking in de periode dat katoen koning was. Na een rit van drie kwartier langs de rivier arriveert u in La Place. Hier bevindt zich het uitgestrekte natuurgebied de Manchac Swamp van meer dan honderd vierkante kilometer, omgeven door cipressen en weelderig groen. U ziet wat de pioniers ontdekten toen ze in zuidelijk Louisiana aankwamen. Aan boord van kleine bootjes zullen we dit gebied verkennen. De dieren die in dit gebied leven zijn inmiddels gewend aan de bootjes en beschouwen het als onderdeel van hun habitat. Dat biedt u de uitgelezen kans de alligators, beverratten, ibissen, schildpadden, reigers, wasberen en andere diersoorten die in deze regio leven van dichtbij te aanschouwen. De lokale gids kan u alles vertellen over het prachtige natuurschoon.

Grand Southern Plantation Tour, Nottoway
Ontscheep voor een boeiende dagexcursie door de suiker- en katoenvelden van Zuid-Louisiana. U bezoekt enkele van de meest prestigieuze, schilderachtige en historische plantages van het Zuiden. U begint de excursie in Baton Rouge. Wandel door de straten en bewonder de iconische locaties verspreid over de hoofdstad van Louisiana. Vervolgens maakt u een stop bij een van de volprezen historische bouwwerken van Baton Rouge, het Houmas House. Bij aankomst ziet u direct waarom het Houmas House het ‘kroonjuweel van Louisiana’s River Road’ wordt genoemd. Behalve de prachtige architectuur en perfect aangelegde tuinen biedt het Houmas House u ook de kans om in diep de geschiedenis in te duiken, zoals het verleden van de oorspronkelijke Houmas Indianen, de eerste eigenaren van de plantage. Uw persoonlijke gids gekleed in traditioneel kostuum neemt u mee door het landhuis uit 1803. Na het bekijken van de unieke kunstwerken, objecten en tuinen wordt u uitgenodigd om de culinaire specialiteiten uit de regio te proeven tijdens een buffetlunch. Vergeet voor vertrek niet om een kijkje te nemen in de souvenirwinkel. Na dit bezoek rijden we verder door de suikerrietvelden, die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Louisiana, en bezoeken we de Oak Alley plantage, een vooraanstaand overblijfsel uit de rijke historie van het vooroorlogse Zuiden. U ontdekt alle facetten van het verleden van de plantage. De tentoonstellingen over het slavernijverleden op de Oak Alley plantage en de Burgeroorlog zijn al even fascinerend als de 25 hectare grond en de driehonderd jaar oude eikenbomenlaan. Alle locaties van vandaag tonen u stuk voor stuk de weelde van het Zuiden, met prachtige landhuizen en rijk begroeide tuinen. U mag deze exclusieve ervaring zeker niet missen!

Laura: A Creole Plantation, Nottoway
De Laura plantage is gebouwd in de stijl van de Creoolse architectuur en is hiermee geen typische zuidelijke plantage. Deze plantage werd ooit gerund door vier Creoolse vrouwen, waaronder Laura, naar wie de plantage is vernoemd. Ontdek de meeslepende geschiedenis van deze plantage, terwijl een deskundige gids u leidt door het huis, de tuinen en de originele slavenhutten uit 1840. De rondleiding eindigt bij de museumtentoonstelling ‘From the Big House to the Quarters: Slavery on Laura Plantation’ waar u meer te weten komt over het leven op deze unieke Creoolse suikerplantage.

New Orleans Highlights Tour
Ga mee op avontuur door een stad met een excentrieke en authentieke sfeer. Tijdens een vier uur durende tour per luxe touringcar maakt u kennis met het verleden van New Orleans: van de geschiedenis van de eerste kolonisten tot hun religie, cultuur en Mardi Gras. We maken een exclusieve rondrit door de Franse wijk, Jackson Square en het Garden District. Hier vindt men de elegante herenhuizen in Griekse, Italiaanse en Queen Anne Victoriaanse stijl. Aan St. Charles Avenue, met de beroemde tramlijn, staan de meest prestigieuze universiteiten van New Orleans: Tulane University en Loyola University. We zullen even pauzeren in het adembenemende City Park, met ruim 160 hectare een van de grootste stadsparken van de Verenigde Staten gelegen tussen St. Charles Avenue en de Lower Mississippi op de plek van de World’s Fair van 1884. U kunt hier een kopje koffie drinken met wat lekkers erbij en heerlijk ontspannen. Een tour door New Orleans is niet compleet zonder een bezoek aan de St. Louis begraafplaats, ook wel bekend als ‘de Stad des Doods’. Een indrukwekkende ervaring.

Nationale feestdagen
Tijdens nationale feestdagen kan het excursieprogramma afwijken van het programma dat op onze website www.friendshipcruises.nl gepubliceerd staat. Zo kunnen de openbare gebouwen, musea en andere te bezoeken locaties tijdelijk gesloten zijn of beperkt toegankelijk zijn in verband met gewijzigde of beperkte openingstijden. Ook kan het voorkomen dat lokale markten kleiner zijn dan gewoonlijk, of die dag geheel niet plaatsvinden.

Nationale feestdagen verschillen per land. Via onderstaande link(s) informeren wij u in algemene zin over de data van nationale feestdagen. Dan kunt u hier bij het kiezen van de reisdatum rekening mee houden.

http://www.officeholidays.com/countries/usa/index.php 

Klimaat
Hieronder vindt u een klimaattabel van het land / de landen die u bezoekt tijdens uw reis. Voor het klimaat in specifieke steden of gebieden die u aandoet, verwijzen wij u naar http://klimaatinfo.nl/.

Minnesota / St. Paul


New Orleans
Klimaattabel Cambodja

Lees meer
Lees minder

Raderstoomschip American Queen

De American Queen is het enige authentieke in 19e-eeuwse stijl gebouwde raderstoomschip. Het majestueuze schip toont de gratie en grandeur van een van de meest gekoesterde tradities van Amerika: de statige raderstoomschepen die meer dan een eeuw lang de Mississippi bevoeren. Glinsterend houtwerk, verse bloemen en antiek sieren het interieur van de American Queen. U zult heerlijke uurtjes vertoeven in de Grand Saloon. In de J.M. White Dining Room geniet u van de voortreffelijke verzorging. Tijdens uw luxe cruise zijn tevens diverse drankjes inbegrepen. U maakt uw Mississippi cruise met een internationaal gezelschap. De American Queen biedt plaats aan 417 passagiers. U kunt gratis gebruik maken van de Wi-Fi aan boord.

HERO RS AMERICAN QUEEN
American Queen
Entree American Queen
Royale entree
American-Queen_Mark-Twain-Gallery
Mark Twain Gallery
American Queen Gentlemens Card Room
Gentlemens Card Room
American Queen J.M. White Dining Room
J.M. White Dining Room
Theater American Queen
Broadway entertainment
American Queen type OS
Suite, type OS (32 m²), French doors met privé veranda / patio (64 m²), bad / douche en toilet
American-Queen type LS
Suite, type LS (33-34 m²), French doors naar het dek of de (privé) veranda, bad en / of douche en toilet
American Queen DS
Suite, type DS (21 m²), French doors, bad / douche en toilet
American Queen stateroom A
Stateroom, type A (18 m²), French doors met privé veranda (4 m²), bad / douche en toilet
American Queen stateroom B
Stateroom, type B (18-19 m²), French doors, bad / douche en toilet
American Queen stateroom D
Stateroom, type D (18 m²), groot venster, bad / douche en toilet
American Queen stateroom E
Inside stateroom, type E (12 m²), geen vensters, douche en toilet
American-Queen wellness
Spa
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
17-daagse cruise over de Complete Mississippi
Vanaf 7.298,- p.p.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een 2-pers. Inside stateroom, type E,  gelegen op het Texasdek.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
11 september 2022
v.a. 7.298

De basisreissom van € 7298,- is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Inside stateroom, type E (12 m²), Texasdek.

Toeslag 2-pers. stateroom, type D (18 m²): € 3298,- p.p.
Toeslag 2-pers. stateroom, type C (13-15 m²): € 3798,- p.p.
Toeslag 2-pers. stateroom, type B (18-19 m²): € 4398,- p.p.
Toeslag 2-pers. stateroom, type A (18 m²): € 4798,- p.p.
Toeslag 2-pers. paddlewheel stateroom, type PS (28-32 m²): € 4998,- p.p.
Toeslag 2-pers. suite, type JS (20 m²): € 4998,- p.p.
Toeslag 2-pers. suite, type DS (21 m²): € 5998,- p.p.
Toeslag 2-pers. suite, type LS (33-34 m²): € 10.698,- p.p.
Toeslag 2-pers. suite, type OS (32 m²): € 13.798,- p.p.

Toeslag 1-pers. single inside stateroom, type SI (7 m²): € 1298,-
Toeslag 1-pers. single deluxe stateroom, type SD (13 m²): € 2598,-

* Eventuele prijswijzigingen voorbehouden
** Toeslagen 2-pers. staterooms / suites voor alleengebruik op aanvraag

Incidenteel worden wij door de rederij geïnformeerd over promotieacties en -tarieven. Dit betekent dat er een korting van toepassing kan zijn op uw gewenste cruise. Dit kijken wij graag voor u na bij boeking, daar Friendship Cruises dit voordeel altijd doorberekent aan de klant. Deze aanbiedingen zijn niet geldig op reeds gemaakte reserveringen.

• 15-daagse cruise Red Wing (Minneapolis) – New Orleans (5-sterren★★★★★ raderstoomschip)
• 1 hotelovernachting voorafgaand aan uw cruise in Minneapolis (4-sterren★★★★ hotel)
• Internationale vlucht met KLM / Delta Airlines Amsterdam – Minneapolis / New-Orleans – Amsterdam
• Cruiseline transfers luchthaven – hotel – raderstoomschip – luchthaven
• Verzorging op basis van logies en ontbijt in het hotel
• Volpension verzorging aan boord tijdens de cruise
• Drankjes tijdens uw cruise: cappuccino, espresso, specialty coffees, thee, mineraalwater en frisdrank. Bier en wijn tijdens het diner aan boord.
• Gratis Wi-Fi aan boord
• Hop-On-Hop-Off Tours
• Dagelijkse lezingen aan boord door een geschiedkundig en cultureel expert
• Broadway-entertainment
• Havengelden
• Fooien $ 136,50 p.p.
• Individuele groepsreis in internationaal gezelschap aan boord. 

• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Diner dag 1, lunch dag 2 en lunch en diner dag 16.
• Drankjes (m.u.v. de genoemde drankjes tijdens uw cruise).
• Eventuele verhoogde brandstoftoeslag.
• Eventuele Dollartoeslag.
• Vliegticket o.b.v. de ingekochte klasse, zoals deze bekend was bij de calculatie van onze prijzen. Eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen voorbehouden.*
• Kosten ESTA ca. $ 14,- p.p.
• Niet inbegrepen excursies.
• Verzekeringen, calamiteitenfonds € 2,50 en ANVR boekingskosten € 30,- per factuur.
• SGR consumentenbijdrage € 5,- per persoon.
• Uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden van Friendship Cruises zoals vermeld op deze website. Voor dit reisarrangement gelden afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. In een ‘reisvoorstel op maat’ informeren wij u over deze afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden.
Kort samengevat:
- Na ontvangst van uw aanbetaling reserveren wij voor u de diverse reiselementen. Eventuele toeslagen tussen het moment van boeking en ontvangst van de aanbetaling worden aan u doorberekend.
- Als aanbetaling betaalt u de volledige kosten die ook Friendship Cruises bij boeking direct aan haar partners dient te voldoen. Dit betreft de aanbetaling op uw cruisetickets en alle non-refundable reiselementen.
- De restantbetaling voldoet u 91 dagen voor vertrek.
- Indien u onverhoopt de reis dient te annuleren, bent u de volgende bedragen aan Friendship Cruises verschuldigd:
> Moment van definitieve boeking tot 91 dagen voor vertrek: bedrag van de aanbetaling.
> Vanaf 91 dagen voor vertrek: totale reissom.
Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist. Inhoud excursies onder voorbehoud.

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

FC_Ellis_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Friendship Cruises 2022_Kerst en vooruitblik 2023
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Ruim 100 pagina's cruise-inspiratie
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises