Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Home
Exclusieve Mekongcruise door authentiek Vietnam & Cambodja

Exclusieve Mekongcruise door authentiek Vietnam & Cambodja

Exclusieve Mekongcruise door authentiek Vietnam & Cambodja | Destin Travel

In februari 2025 vertrekt vanuit Siem Reap het gloednieuwe boutique hotelschip Mekong Discovery voor een cruise over de kleurrijke levensader van Vietnam en Cambodja: de Mekong. Een reis met een verhaal. 

Naast vijfsterren riviercruises in Europa biedt Friendship Riviercruises al jaren aan avontuurlijke reizigers de mogelijkheid luxe riviercruises te beleven op grote wereldrivieren als de Amazone, Mississippi, Ganges en
Mekong. Echter, niet eerder konden we onze reizigers de mogelijkheid bieden om deel te nemen aan een Mekongcruise die geheel gereserveerd is voor gasten van Friendship Riviercruises - Destin. Volgend jaar, op 24 februari 2025, vertrekt echter het gloednieuwe boutique hotelschip Mekong Discovery vanuit Siem Reap voor een cruise over de majestueuze Mekong door Vietnam en Cambodja. Een reis met een verhaal.

Cruiseleader FC_Karel VerburgIndochina. Een naam die beelden oproept van smaragdgroene rijstvelden, mysterieuze tempels, gouden Boeddhabeelden, in oranje gewaden geklede monniken en oude ruïnesteden te midden van tropisch regenwoud. Maar ook een naam die verbonden is met de Vietnamoorlog, die twintig jaar lang wereldwijd het dagelijkse nieuws beheerste, talloze slachtoffers maakte en zelfs
doorwerkte in muziek en iconische speelfilms. De oorlog eindigde op 30 april 1975, volgend jaar precies vijftig jaar geleden. 

Dat feit was voor Friendship Riviercruises aanleiding om juist nu een nieuwe riviercruise te ontwerpen, in samenspraak met Karel Verburg. Verburg, historicus, oud-journalist en (gepensioneerd) medewerker van internationale inlichtingendiensten begeleidt deze cruise. Hij heeft uitgebreide reiservaring in de regio en zijn verhalen over de oorlog van toen en de gevolgen ervan nu zullen de rode draad zijn tijdens deze tweeweekse unieke reis.

Riviercruise over de Mekong - Floating market

Bezoek Cu Chi Tunnels 

“We gaan op zoek naar de sporen van de oorlog, die nog volop aanwezig zijn. Zo bezoeken we het landmijnenmuseum in Siem Reap (aan het einde van de oorlog telde het land maar liefst 4 miljoen landmijnen) en de beruchte Killing Fields bij de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh waar de terreur van de Rode Khmers zijn hoogtepunt bereikte. In het post-cruise programma, na afloop van de riviercruise, bezoeken we in Vietnam de ondergrondse tunnels van de communistische guerrillastrijders, de bunker
onder het presidentiële paleis in de voormalige hoofdstad Saigon - van waaruit de oorlog geleid werd - en zien we het dak waarvan de laatste Amerikaanse evacuatie-helikopter opsteeg terwijl communistische tanks de stad binnenrolden.”

Vietnam - Cu Chi Tunnels

Beroemde ruïnes van Angkor Wat 

“Maar deze reis is natuurlijk veel meer dan de Vietnamoorlog alleen”, vertelt Karel. “Voordat we aan boord gaan bezichtigen we twee dagen de wereldberoemde tempelruïnes (uit de 12e eeuw) van Angkor Wat, een World Heritage Site. Langs de Mekong, de levensader van Indochina, genieten we van schitterende natuur, varen we langs dorpen op palen, bezoeken we kleurrijke markten, traditionele dansvoorstellingen en oude paleizen. Ook maken we kennis met het hedendaagse leven in drukke en fascinerende steden als Phnom Penh en Ho Chi Minhstad.” Zoals u van Friendship Riviercruises gewend bent zijn de omstandigheden aan boord uiterst luxueus te noemen. Het “maar” 18 kamers tellende hotelschip Mekong Discovery is stijlvol, kleinschalig en voor deze cruise geheel gereserveerd voor onze gasten. Aan boord maakt u kennis met de smaken en heerlijkheden van de (beroemde) Indochinese keuken. “De reis is echt een perfecte mix van historie, verhalen, cultuur en natuur. Een unieke kans om in uiterst comfortabele omstandigheden kennis te maken met al het moois dat dit gebied te bieden heeft.”

Cambodja - Angkor Wat - Banteay Srei tempel (4)

Hotelschip Mekong Discovery

De Mekong Discovery is uw luxe thuis tijdens deze 15-daagse reis. Het schip, met bouwjaar 2024, biedt ruimte aan slechts 37 passagiers. U heeft de keuze uit drie verschillende suites, die zonder uitzondering de mooiste vergezichten tonen op het leven langs de Mekong. De verschillende ruimtes, zoals het restaurant, de lobby en de bibliotheek, zijn verfijnd en elegant ingericht en bieden u alle comfort en luxe die u van een 5-sterren luxe hotelschip mag verwachten. 

Mekong Discovery - Restaurant (13)

Heeft u interesse in deze bijzondere reis door Vietnam & Cambodja? Klik hier voor het volledige reisprogramma. 

Ontdek meer verhalen

Laat u inspireren door reisverslagen of achtergrondverhalen bij de mooiste bestemmingen