Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Mekong rivier

Welkom op de Mekong

De Mekong voert u door delen van het voormalige koloniale rijk Indochina: Vietnam en Cambodja

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Cruisen door koloniaal Vietnam en Cambodja

De Mekong voert u door delen van het voormalige rijk Indochina: Vietnam en Cambodja. De rivier verbindt de drie belangrijkste bestemmingen van deze landen. U start uw Mekong cruise in Saigon, de oude Franse koloniale stad, tegenwoordig Ho Chi Minh City genoemd. In My Tho, gelegen in de Mekong Delta, scheept u in aan boord van uw luxe riviercruiseschip. Via Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja met haar indrukwekkende verleden, vaart u naar de eindbestemming van uw Mekong cruise, Siem Reap. De cruise door Vietnam en Cambodja kan tevens vanuit Siem Reap naar Saigon gemaakt worden.

Een andere cruise over de Mekong gaat van Vientiane in Laos naar Jinghong in China. Varend over de smaragdgroene rivier ziet u de mooiste landschappen bestaande uit onder meer onaangetaste oerwouden met daartussen aantrekkelijke lokale dorpen. U passeert tevens de Gouden Driehoek, waar de landen Laos, Myanmar en Thailand bij elkaar komen. Deze Mekong cruise kan tevens vanuit Jinghong naar Vientiane gemaakt worden.

Riviercruise over de Mekong

De Mekong wordt beschouwd als een van de belangrijkste rivieren van Azië. De rivier loopt door China, Laos, Thailand, Cambodja en Vietnam. De rivier kent sterk wisselende waterstanden. Het Tonlé Sap meer heeft een belangrijke regulerende functie: in de natte tijd neemt dit meer veel water op, dat er in de droge tijd weer uit stroomt. De bron van de rivier ligt op het Tibetaans Plateau en uiteindelijk komt de rivier via de Mekong Delta uit in de Zuid-Chinese Zee.

In de Mekong Delta zijn 126 nieuwe planten- en diersoorten ontdekt. Onder meer een kikker die tjilpt als een vogel, een vleermuis met een 'duivelse' kop en een blind visje die in ondergrondse wateren zwemt. De 82 planten, 13 vissen, 5 amfibieën en 5 zoogdieren werden in 2011 op naam gebracht. Ze zijn ontdekt in de Mekong Delta verspreid over Cambodja, Laos, Myanmar, Thailand, Vietnam en het Zuidwesten van de Chinese provincie Yunnan. Sinds 1997 werden in die ruime regio overigens al ruim 1.710 nieuwe soorten beschreven. 

Reizen in dit gebied

Bij onze riviercruisespecialist Friendship Cruises heeft u de keuze uit diverse luxe cruises over de Mekong. Informeer naar het aanbod!

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Ruim 180 pagina's cruise-inspiratie
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen