Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Mekong rivier

Cruise op de Mekong

De Mekong voert u door delen van het voormalige koloniale rijk Indochina: Vietnam en Cambodja

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Een riviercruise door Cambodja en Vietnam

De Mekong is één van de belangrijkste rivieren van Azië, die u door delen van het voormalige rijk Indochina voert: Vietnam en Cambodja. Tijdens een cruise over de Mekong rivier vaart u door beide landen, waar u de mooiste landschappen doorkruist. Via de Mekong zijn verschillende steden te bezoeken, zoals Saigon (ook wel Ho Chi Minh Stad genoemd), My Tho, Phnom Penh en Siem Reap.

In de Mekong Delta zijn 126 nieuwe planten- en diersoorten ontdekt. Onder meer een kikker die tjilpt als een vogel, een vleermuis met een 'duivelse' kop en een blind visje dat in ondergrondse wateren zwemt. De 82 planten, 13 vissen, 5 amfibieën en 5 zoogdieren werden in 2011 op naam gebracht. Ze zijn ontdekt in de Mekong Delta verspreid over Cambodja, Laos, Myanmar, Thailand, Vietnam en het Zuidwesten van de Chinese provincie Yunnan. Sinds 1997 werden in die ruime regio overigens al ruim 1.710 nieuwe soorten beschreven. 

Excursies tijdens uw riviercruise over de Mekong

Deze cruise Cambodja en Vietnam verbindt op luxe en comfortabele wijze de drie belangrijkste bestemmingen van Cambodja en Vietnam. Tijdens de cruise Cambodja en Vietnam bezoekt u, naast de vele andere bezienswaardige dorpjes en steden, ook Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja met haar indrukwekkende verleden en de Killing Fields. Tevens brengt u een meerdaags bezoek aan Saigon, tegenwoordig Ho Chi Minhstad genoemd. Er staan u tientallen onvergetelijke momenten te wachten tijdens de Mekong cruise, maar de absolute hoogtepunten tijdens de cruise Mekong zijn:

 • Een bezoek aan diverse tempelcomplexen, kerken en lokale scholen en werkplaatsen
 • Eilandjes en schilderachtige lokale dorpjes per sampan-bootje en / of tuk-tuk
 • Excursies in / vanuit Saigon (Cu Chi tunnels), Phnom Penh (Killing Fields) en Siem Reap (Angkor Wat)

Excursies in Cambodja

In Cambodja ontdekt u tijdens de cruise Siem Reap en de 'heilige stad' Angkor. De indrukwekkende tempelcomplexen, die behoren tot het UNESCO Werelderfgoed, vormen een waar hoogtepunt tijdens uw cruise over de Mekong door Cambodja en Vietnam. We nemen u echter ook graag mee naar dat mooie stukje ongerepte natuur of dat authentieke dorpje. U bezoekt het platteland en de lokale marktjes van Cambodja.

Excursies in Vietnam

Tijdens het deel van de cruise door Vietnam zijn alle excursies inbegrepen. U hoeft dus niets te missen van al het moois dat Vietnam te bieden heeft.

 • U gaat mee naar Saigon, waar u de kleurrijke markt Ben Tanh bezoekt.
 • U bezoekt de Cu Chi tunnels die gebruikt werden in de Vietnamoorlog door de Vietcong.
 • U maakt een boottochtje bij Chau Doc.
 • Het weversdorp op Long Khanh Island en het groene dorp My An Hung
 • Schilderachtig Sa Dec en Cai Be met Sampan-bootje

U zult keer op keer versteld staan van de pracht en praal van dit bijzondere land. Het wordt hoe dan ook een reis om nooit meer te vergeten en met veel plezier aan terug te denken.

Meer informatie over excursies

Halong Bay cruise aansluitend aan de Mekong cruise

De meest opmerkelijke kalkstenen rotsformaties torenen al twintig miljoen jaar boven het water van de Halong Bay uit. En dan ineens ontdekt u een verborgen grot. Op de eilanden wordt u hartelijk begroet door de bewoners van de typische (drijvende) woningen. Beleef het zelf tijdens een cruise door Halong Bay in Vietnam! Wilt u meer informatie over de mogelijkheden om uw Mekong cruise te combineren met cruises in Halong Bay, neemt u dan contact op met onze Travel Consultants. Zo ontdekt u het mooiste van Vietnam.

Comfort tijdens de Mekong cruise

Gedurende de luxe Mekong riviercruise in Vietnam en Cambodja wordt u in de watten gelegd door de volledige bemanning van het cruiseschip. We varen met maar liefst twee cruiseschepen op de Mekong rivier.

• Mekong Navigator , 5-sterren luxe
• Mekong Jewel, 5-sterren luxe (nieuwste hotelschip op de Mekong)

U verblijft tijdens uw cruise over de Mekong rivier in vorstelijke staterooms met een panorama schuifpui naar de gemeenschappelijke promenade die tegelijkertijd dient als balkon. Wanneer u kiest voor de Mekong Navigator cruise, beschikt uw suite over een Frans balkon, een privébalkon of zelfs een privéveranda. Aan boord van alle cruiseschepen op de Mekong rivier treft u (fitness- en) spafaciliteiten, waardoor het u aan niets zal ontbreken. In het restaurant geniet u van volpension: ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. Uw Mekong cruise vindt dus plaats op het hoogste niveau van comfort!

Reis over de Mekong met Destin Travel

Reis met Destin Travel over de Mekong door Cambodja en Vietnam en maak een onvergetelijke reis. Onze Travel Consultants helpen u graag met het samenstellen van de perfecte reis en kunnen u over alle mogelijkheden informeren. Bekijk hier alle mogelijkheden voor een luxe riviercruise op de Mekong.

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
 • Ruim 180 pagina's cruise-inspiratie
 • 5-sterren luxe hotelschepen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen