Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Ganges, Rivier

Betoverende cruise door mysterieus India

riviercruises

Cruisen over de Ganges, India

India is een land vol mysterie, betovering en schoonheid, waar u ook kijkt. Voorafgaand aan de cruise verblijft u 2 nachten in Calcutta. 

5-sterren luxe
2-daags verblijf Calcutta met excursieprogramma
Volgend vertrek
26-09-2024
+3 vertrekdata
Reisduur
11 dagen
Vertrekpunt
Amsterdam Schiphol
Schip
HS Ganges Voyager *****
Destin
Vanaf 6.498,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Deze reis is een unieke belevenis

India is een land vol mysterie, betovering, intrige en schoonheid, waar u ook kijkt. De rijk versierde hindoetempels, vrouwen gekleed in prachtig gekleurde sari’s en de warme, brede glimlach waarmee de lokale bevolking u begroet, India en de Ganges zijn magische bestemmingen die wij u graag laten zien. In de geboorteplaats van twee van de grootste geloven op aarde, het Hindoeïsme en Boeddhisme, vindt u een smeltkroes aan culturen die terug gaan tot aan de prehistorie. India spreekt tot de verbeelding en heeft altijd al een grote aantrekkingskracht gehad op buitenlanders, van Alexander de Grote tot koningin Victoria.

Al reizend per luxe 5-sterren hotelschip over de heilige rivier de Ganges bezoekt u India’s meest sprankelende steden, dorpen, tempels en wouden. Veel van de steden en dorpjes die u aandoet worden niet vaak bezocht door westerse toeristen, maar wij nemen u mee naar deze exclusieve locaties. De nadruk van deze cruise ligt op de prachtige architectuur en het culturele erfgoed dat India rijk is. 
Deel uw ervaringen van de dag met uw medepassagiers of geniet van het uitzicht vanaf het dek op dagelijks leven dat zich afspeelt langs de oevers van de Ganges.

’s Avonds kunt u heerlijk ontspannen aan boord van de Ganges Voyager en genieten van een diner met lokale en westerse smaken. 

Voorafgaand aan de cruise verblijft u twee nachten in Calcutta. Hier maakt u een stadswandeling langs de schitterende erfgoedgebouwen van de stad. Verder bezoekt u de bloemenmarkt onder de Howrah Bridge, de levensader van Calcutta. Zie de pottenbakkers aan het werk in Kumartuli en bewonder de pracht en praal van de Kalighat-tempel.

Ganges - shutterstock_743910991-min_lightbox
Ganges
Ganges Calcutta
Victoria Memorial, Calcutta
Ganges lokale markt
Lokale markt
Ganges Kalna
Rajbari complex, Kalna
Ganges, Rivier
Ganges
Ganges, River
Ganges
Cruisen over de Ganges
ISKCON tempel, Mayapur
Cruisen over de Ganges
Historisch gebouw, Murshidabad
Ganges Amber Fort, Jaipur
Post-cruise Gouden Driehoek: Amber Fort, Jaipur
Ganges Amber Fort, fotos_amber_fort-shutterstock_780181144-min_lightbox
Post-cruise Gouden Driehoek: Amber Fort, Jaipur
Ganges, palace of Winds
Post-cruise Gouden Driehoek: Palace of Winds, Jaipur
Ganges Taj Mahal
Post-cruise Gouden Driehoek: Taj Mahal, Agra
Veeg naar links

De parels van de Ganges

• Calcutta: erfgoedgebouwen, de bloemenmarkt, de Howrah Bridge en de Missionaries of Charity, waar Moeder Teresa heeft gewoond
• De pottenbakkersplaats Kumartuli en de Kalighat-tempel
• Het beroemde bedevaartsoord Hoogly Imambara
• Kalna en het betoverende Rajbari complex
• Ontmoet de koperbewerkers van Matiari
• De charmante boerendorpjes Khushbagh en Baranagar
• Murshidabad, het verborgen juweel aan de Ganges
• De heilige locatie Mayapur, de thuisbasis van de ISKON (International Society for Krishna Consciousness)
• De voormalige Franse handelspost Chandannagar 

Vaarschema

Dag 1 - Vlucht Amsterdam – Calcutta

Per lijndienstvlucht van Amsterdam naar Calcutta.

Dag 2 - Aankomst Calcutta

Vanmorgen komt u aan in Calcutta. U wordt verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw luxe 5-sterren hotel Taj Bengal***** in Calcutta gebracht.

‘Calcutta’ is afgeleid van het Bengaalse woord Kolikata, de naam van een van de drie dorpen uit de tijd voordat de Britten arriveerden, gelegen op de plek waar later de stad Calcutta werd gesticht. De hoofdstad van de Indiase staat West-Bengalen ligt op een prachtige locatie aan de oevers van de rivier de Hooghly. Calcutta is het commerciële, culturele en educatieve centrum van Oost-India. De haven van de stad is de oudste van het land en tevens de enige rivierhaven in India. De geschiedenis van het land begint bij de komst van de Engelse Oost-Indische Compagnie in 1690, toen deze compagnie haar handel uitbreidde in Bengalen. Onder de Oost-Indische Compagnie en later de Britse Raj was Calcutta de hoofdstad van India. In 1911 moest de stad deze titel overdragen aan New Delhi vanwege geografische nadelen en groeiend nationalisme in Bengalen. Calcutta stond lang bekend om de literatuur, de kunst en het erfgoed uit de tijd van de revolutie. De stad is de geboorteplaats van de moderne Indiase literatuur. De inwoners van Calcutta waren bovenmatig geïnteresseerd in kunst en literatuur. Door al het nieuwe talent dat de culturele en literaire hoofdstad van India traditioneel verwelkomde, werd Calcutta de ‘stad van verwoede creatieve energie’.

Nadat u even heeft kunnen bijkomen van de reis, maakt u samen met een gids een stadswandeling door de stad. 
’s Avonds wordt u een heerlijk diner geserveerd.

Optioneel kunt u een upgrade bijboeken naar het 5-sterren tophotel Oberoi in Calcutta waar u 2 nachten zult verblijven: € 198,- p.p. 

Ganges hotel Taj Bengal

Dag 3 - Calcutta

U heeft een volle dag om Calcutta verder te verkennen. Eerst brengt u een bezoek aan de bloemenmarkt onder de Howrah Bridge. Dit is een van de grootste massale bloemenmarkten in Azië. Duizenden mensen komen hier dagelijks bijeen om bloemen en planten te kopen en verkopen. De feloranje en gele kransen zorgen voor een spectaculair kleurenpalet. De Howrah Bridge over de Hooghly is naar men zegt de drukste brug ter wereld. De brug, gebouwd in 1939 en geopend voor het verkeer in 1943, verbindt de steden Howrah en Calcutta en is zodoende de levensader van de stad, vandaar ook de naam. De 82 meter hoge pilaren waarop de brug steunt vormen een belangrijk symbool van Calcutta. Met maar liefst acht rijbanen is het werkelijk een enorme brug. Hierna brengt u een bezoek aan Kumartuli, de enige pottenbakkersplaats in India. De straten van Kumartuli zijn stuk voor stuk omgetoverd tot podia waarop kunstenaars dag en nacht werken aan kleibeelden van Hindoeïstische goden, zoals Durga, Kali, Sarawati en Ganesha. Als laatste staat de Kalighat-tempel op het programma. Deze tweehonderd jaar oude tempel is gelegen aan de oever van de Hooghly. Kalighat staat symbool voor de plek waar de tenen van de rechtervoet van Shakti afvielen.

Ganges - fotos_bloemenmarkt_calcutta_lightbox

Dag 4 - Calcutta (inscheping)

U wordt vanuit uw hotel naar het luxe hotelschip, de Ganges Voyager, gebracht, waar u meteen wordt verwend met een heerlijke lunch. Na de lunch gaat u op excursie naar het huis en graf van Moeder Theresa (gesloten op donderdag). In 1952 heeft Moeder Theresa het Missionarissen van Naastenliefde opgericht en heeft hier gewoond en gewerkt tot haar dood in 1997. De permanente tentoonstelling die u bezoekt omvat een bezoek aan haar persoonlijke kamer en leert u meer over haar levensverhaal en ziet u dat haar liefdadigheid nog steeds actief is. Optioneel: een korte wandeling naar het weeshuis Sishu Bhawan, hier ontmoet u één van de zusters en krijgt u een rondleiding door het weeshuis. Na de rondleiding keert u terug naar uw hotelschip en geniet u van een cultureel optreden aan boord. De Ganges Voyager blijft vannacht in Calcutta afgemeerd liggen.

 

Ganges Voyager Housekeeping

Dag 5 - Calcutta – Bandel – Kalna

Vroeg in de morgen vertrekt u voor een stadstour langs de Britse koloniale gebouwen zoals Writer’s Building, Gereral Post Office, High Court, Raj Bhawan (Gouverneur huis), stadhuis, raadshuis, Treasury gebouw, Bank of India en Dalhousie Square. De dag gaat verder met een bezoek aan de St. John’s kerk, de oudste Anglicaanse kerk in Calcutta gebouwd in 1756. Tijdens uw bezoek aan de kerk maakt u kennis met het oudste pijporgel dat nog functioneert en met de verschillende graven van Britse generaals die het leven lieten tijdens het beleg van Calcutta door Nawab Siraj-ud-Daula in 1756. Uw stadstour door Calcutta gaat verder met een bezoek aan het ondanks gerenoveerde Victoria Memorial Museum, hier staat de grootste collectie van de Britse koloniale historie in India.
Na dit bezoek keert u terug naar uw hotelschip er staat een heerlijke lunch voor u klaar en de tocht stroomopwaarts begint. U vaart door gebieden waar verschillende Europese kolonisten Oost-Indische bedrijven hadden. U ziet hier nog vele overblijfselen van hun nederzettingen uit de 17e tot 19e eeuw. Later op de dag gaat u mee met de excursieboot naar de kust van Bandel. Hier bezoekt u de Hooghly Imambara, een beroemd Shiya bedevaartcentrum in West Bengalen. Dit bedevaartcentrum is gebouwd in 1841 door Haji Mohammad Mahasin. Het twee verdieping tellende gebouw en de omliggende kamers bieden onderdak aan pelgrims en dienen als klaslokalen van Madrasa die de Koran onderwijst. In het gebouw siert een grote Victoriaanse klok met een kronkelende sleutel van 20kg, ook hangen er grote Perzische kroonluchters en lampen die zorgen voor de verlichting in de prachte lampen en de passages van de Imambara.

Ganges calcutta_victoria_memorial_lightbox

Dag 6 - Kalna – Matiari

In de ochtend geniet u van een riksja rit door het centrum van Kalna. Aan het einde van de rit bezoekt u het betoverende Rajbari-complex. Dit complex heeft de hoogste hoeveelheid tempels in de regio. Binnen de muren van het complex vindt een unique mix van Bengaalse tempelarchitectuur inclusief de Nabakailas tempels. Deze tempels zijn gebouwd in 1809 door Bardhaman Maharaja en beschikt over 108 Shiva-tempels met daken bestaande uit acht lagen. Deze bouwwerken zijn geconcentreerd in twee cirkels. 47 tempels met afwisselend witte en zwarte zuilen vormen de buitenste cirkel. In de binnenste cirkel staan 34 tempels met allemaal witte pilaren. Na het bezoek aan de Nabakailas tempels bezoekt u de Pratapeshwar-tempel, gebouwd in 1849 en rijk versierd met terracotta panelen vol afbeeldingen over Hindoeïstische helden, het mythische leven van Sri Chaitanya en het dagelijkse leven in deze streek. Daarnaast worden Durga en Ravana afgebeeld. Ook gaat u naar de oudste tempel, Lalaji Mandir, gebouwd in 1739, en de Krishnachandra-tempel, gebouwd rond 1751.

Ganges Kalna

Dag 7 - Matiari – Khushbagh

Vroeg in de ochtend, maakt u een wandeling naar de oeverplaats Matiari. Matiari kenmerkt zich door ambachtslieden die op traditionele wijze van gerecycled koper de mooiste potten, vazen, standbeelden en nog veel meer fraaie voorwerpen maken in hun atelier. Na een onvergetelijke ontmoeting met deze creatieve mensen geniet u aan boord van uw hotelschip van een heerlijk ontbijt. De Ganges Voyager vaart verder stroomopwaarts, langs de slagvelden van Plassey, waar Robert Clive van de Britse Oost-Indische Compagnie Nawab Siraj-ud-daulah en zijn Franse bondgenoten versloeg en India aan het Britse rijk toevoegde. Dit rijk besloeg bijna twee eeuwen lang het overgrote deel van Azië.
In de avond bezoekt u het charmante dorpje Khushbagh. Hier maakt u wandeling via de landbouwgronden van de plaatselijke boeren naar de moskee van de familie Nawab. Het godshuis is gebouwd door Nawab Ali-Wardi-Khan, de grootvader van Nawab Siraj-ud-daulah. Alle leden van de familie liggen hier begraven. Uw hotelschip blijft afgemeerd liggen in Khushbagh.

Dag 8 - Khushbagh – Baranagar – Murshidabad

Nog voor uw ontbijt gaan de trossen los naar de ‘sleepy village’ Baranagar. In Baranagar staan meerdere tempels die zijn gebouwd door koningin Rani Bhabani, de landvrouw van Natore in de 18e eeuw. Deze stenen tempels worden beschouwd als één van de beste voorbeelden van Bengaalse terracottakunst. U luncht op het schip terwijl er verder stroomafwaarts wordt gevaren. Geniet tijdens uw maaltijd van de boeiende, pittoreske plattelandsdorpen. De lokale bevolking begroet u vanaf de waterkant uiterst vriendelijk. Dan nadert u Murshidabad, het verborgen juweel aan de Ganges. De witte, koloniale architectuur geeft de historische stad een warme uitstraling. Eerst bezoekt u hier het Hazarduari Palace, gebouwd door de Britse architect McLeod Duncan in de tijd dat Nawab Nazim Humayun Jah heerste (1824-1838). U zult zich verbazen over de ruim duizend neppe en echte deuren in de immense gang. Met een elektrische riksja reist u verder naar de Katra Masjid. Deze oudste moskee die nog altijd in gebruik is voor het vrijdaggebed is gebouwd door de eerste Nawab van Murshidabad, Murshid Quli Khan, in 1723 en 1724. Tevens is het de begraafplaats van de Nawab’s.

Ganges tempel_baranagar_lightbox

Dag 9 - Murishidabad – Mayapur

Deze morgen kunt u heerlijk rustig ontwaken en ontspannen terwijl u geniet van de prachtige uitzichten en het lokale leven langs de rivier. Er wordt koers gezet richting Mayapur, een heilige locatie voor meerdere hindoe tradities. Zo werd de geboorte van Sri Chaitanya Mahaprabhu in 1486 gezien als een reïncarnatie van Lord Krishna. Mayapur is ook de thuisbasis van de ISKON (International Society for Krishna Consciousness), dat in 1966 werd opgericht als formele uitoefening van de Gaudiya Vaishnava traditie, die al sinds de 16e eeuw volgelingen heeft in India. U ervaart de echte cultuur en rituelen. De aanhangers van Krishna hebben een nieuwe tempel gebouwd (afgerond in 2016) die groter is geworden dan het Vaticaan. Meer dan de helft van de fondsen komt van de Amerikaan Alfred B. Ford, de achterkleinzoon van Henry Ford.

Ganges mayapur_lightbox

Dag 10 - Mayapur – Chandannagar – Calcutta

Chandannagar, vroeger ook wel Chandernagore genoemd, is in 1673 gesticht als Franse handelspost aan de oever van de Ganges. Nawab Ibrahim Khan gaf hiertoe toestemming. In 1688 werd deze plaats permanent een Franse nederzetting. U wandelt langs de boulevard met goed onderhouden Frans-koloniale gebouwen inclusief het voormalige residence van de Franse gouverneur. Deze woning ingericht als museum vol voorwerpen uit het dagelijkse leven in die periode. Daarna stopt u bij de Sacred Heart Church. Na het bezoek keert u terug naar uw hotelschip.
Deze avond eindigt uw reis stroomafwaarts naar Calcutta. Geniet van een voortreffelijk afscheidsdiner.

Ganges Chandannagar-shutterstock_655330837-min_lightbox

Dag 11 - Calcutta (ontscheping) – Amsterdam

Na het ontbijt aan boord neemt u afscheid van de bemanning en u ontscheept in Calcutta. U wordt naar de luchthaven gebracht. Vervolgens vliegt u naar Amsterdam. 

* De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn inbegrepen in de reissom. Het definitieve (excursie)programma is afhankelijk en onder voorbehoud van uw vluchtschema en nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.

Ganges Voyager exterieur
Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Alle excursies tijdens uw reis zijn inbegrepen, evenals de entreegelden. De excursies worden begeleid door een deskundige Engelssprekende lokale gids. Het vervoer tijdens de excursies is per airconditioned minibus of met lokale vervoersmiddelen. 

Onder het kopje ‘Vaarschema’ vindt u een uitgebreide dag-tot-dag-beschrijving van het programma van deze reis. In de beschrijving zijn tevens de excursies opgenomen die u op die dag zult gaan maken. Graag geven wij u nog een korte opsomming van de uitstapjes waaraan u kunt deelnemen.

• Calcutta: erfgoedgebouwen, de bloemenmarkt, de Howrah Bridge en de Missionaries of Charity, waar Moeder Teresa heeft gewoond
• De pottenbakkersplaats Kumartuli en de Kalighat-tempel
• Het beroemde bedevaartsoord Hoogly Imambara
• Kalna en het betoverende Rajbari complex
• Ontmoet de koperbewerkers van Matiari
• De charmante boerendorpjes Khushbagh en Baranagar
• Murshidabad, het verborgen juweel aan de Ganges
• De heilige locatie Mayapur, de thuisbasis van de ISKON (International Society for Krishna Consciousness)
• De voormalige Franse handelspost Chandannagar 

Het programma tijdens de reis is om nautische en organisatorische redenen voorbehouden. Het programma kan bijvoorbeeld vanwege hoge of lage waterstanden aangepast worden. Dit betekent dat bepaalde uitstapjes op een ander tijdstip kunnen worden uitgevoerd of dat er een alternatief programma wordt aangeboden. De kapitein is, in verband met de veiligheid, bevoegd de beslissingen met betrekking tot het vaarschema en het bijbehorende programma te nemen en u daar aan boord over te informeren. U kunt er vanzelfsprekend vanuit gaan dat de beslissingen altijd in het belang van onze passagiers worden genomen, waarbij de veiligheid en het comfort van onze passagiers voorop staat.

Nationale feestdagen
Tijdens nationale feestdagen kan het excursieprogramma afwijken van het programma dat op onze website www.friendshipcruises.nl gepubliceerd staat. Zo kunnen de openbare gebouwen, musea en andere te bezoeken locaties tijdelijk gesloten zijn of beperkt toegankelijk zijn in verband met gewijzigde of beperkte openingstijden. Ook kan het voorkomen dat lokale markten kleiner zijn dan gewoonlijk, of die dag geheel niet plaatsvinden.

Nationale feestdagen verschillen per land. Via onderstaande link(s) informeren wij u in algemene zin over de data van nationale feestdagen. Dan kunt u hier bij het kiezen van de reisdatum rekening mee houden.

http://www.officeholidays.com/countries/india/index.php  

http://www.incredibleindia-tourism.org/ 

Klimaat
Voor meer informatie over het klimaat van India verwijzen wij u graag naar https://klimaatinfo.nl/klimaat/india/   

Reisdocumenten
Meer informatie over de benodigde reisdocumenten vindt u op: https://www.destintravel.nl/ontdek-destin/friendship-riviercruises/visum-en-paspoort  

Reisvaccinaties
Meer informatie over reisvaccinaties vindt u op: https://www.destintravel.nl/ontdek-destin/friendship-riviercruises/vaccinaties  

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Ganges Voyager

Vaar mee op het nieuwe hotelschip de Ganges Voyager en ervaar het unieke en continu veranderende leven aan de Ganges-rivier terwijl u geniet van het comfort en de elegantie aan boord. De Ganges Voyager biedt plaats aan 56 passagiers. U maakt uw Gangescruise met een internationaal gezelschap. De moderne en luxe faciliteiten aan boord doen niet onder voor de beste hotels in Azië. De ruimtelijke suites bieden dagelijkse schoonmaak, de fijnste katoenen lakens en dekbedden, een flatscreen-televisie met een on-demand videosysteem, internationale dagbladen, individueel regelbare klimaatregeling, luxueuze zachte badjassen en slippers en geheel natuurlijke therapeutische toiletartikelen.

Ganges Voyager
HS Ganges Voyager
Ganges Voyager Maharaja Suite
Maharaja Suite
Ganges Voyager Maharaja Suite facing window
Maharaja Suite
Ganges Voyager Maharaja bathroom
Luxe badkamer, Maharaja Suite
Ganges Voyager viceroy suite
Viceroy suite
Ganges Voyager Viceroy Suite 2
Viceroy suite
Ganges Voyager Heritage Suite 2
Heritage Suite
Ganges Voyager Heritage Suite
Heritage Suite
Ganges Voyager Colonial Suite
Colonial Suite
Ganges Voyager_colonialsuite2
Colonial Suite
Ganges Voyager Signature Suite 2
Signature Suite
Ganges Voyager Signature Suite
Signature Suite
Ganges Voyager  Sundeck indoor lounge
Indoor lounge
Ganges Voyager dining room
Luxe restaurant
Ganges Voyager Spa
Spa
Ganges Voyager sundeck outdoor
Zonnedek
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
11-daagse cruise over de Ganges
Vanaf 6.498,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een 2-pers. Signature Suite (24 m²), gelegen op het Hoofddek.

De volgende vertrekdata zijn op aanvraag boekbaar. Neem telefonisch contact met ons op
088-13 07 300 of stuur een email naar friendship@destintravel.nl. Deze reis is naar wens uit te breiden met extra hotelovernachtingen voorafgaand aan of na uw cruise.

Vertrekdatum 2024
Prijs per persoon
26 september
v.a. 6.498,- p.p.
29 oktober
v.a. 6.698,- p.p.
17 november
v.a. 6.698,- p.p.
26 december
v.a. 6.998,- p.p.

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Signature Suite (24 m²), Hoofddek.

Toeslagen per persoon
Toeslag 2-pers. Colonial Suite (24 m²), Bovendek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. Heritage Suite (26 m²), Bovendek € 798,- p.p.
Toeslag 2-pers. Viceroy Suite (34 m²), Bovendek € 1.498,- p.p.
Toeslag 2-pers. Maharaja Suite (37 m²), Bovendek € 2.198,- p.p.

Toeslagen 2-pers. suites voor alleengebruik op aanvraag.

• 2-daags verblijf Calcutta met excursieprogramma (2 nachten, 5-sterren★★★★★ hotel) 
• 8-daagse cruise Calcutta - Calcutta (7 nachten, 5-sterren★★★★★ hotelschip) 
• Transfers luchthaven - hotel Calcutta - hotelschip - luchthaven
• Internationale vlucht Amsterdam - Calcutta - Amsterdam (met overstap)
• Verzorging op basis van logies en ontbijt in het hotel in Calcutta 
• Volpension verzorging aan boord tijdens de cruise 
• Welkomstcocktail, welkomstdiner, Farewell Dinner en thema-avonden 
• Drankjes tijdens uw cruise: koffie, thee, mineraalwater, frisdrank en sappen 
• Alle excursies in Calcutta en tijdens de cruise (inclusief entreegelden) 
• Deskundige gidsen gedurende de gehele reis 
• Cultural Performances, Educational Talks, Cooking Classes en Ship Tour 
• Havengelden 
• Gratis WiFi aan boord
• Individuele groepsreis in internationaal gezelschap aan boord. 

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Lunch dag 2 en lunch en diner dag 3
• Upgrade 5-sterren tophotel Oberoi in Calcutta: € 198,- p.p. (optioneel boekbaar) 
• Drankjes (m.u.v. de genoemde drankjes tijdens uw cruise)
• Eventuele verhoogde brandstoftoeslag
• Eventuele Dollartoeslag
• Vliegticket o.b.v. de ingekochte klasse, zoals deze bekend was bij de calculatie van onze prijzen. Eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen voorbehouden. 
Visumkosten
Vaccinaties
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Fooien (richtlijn: totaal voor cruise $ 70 excl. 15% tax, gids ca. € 6,- p.p.p.d., chauffeur ca. € 1,- p.p.p.d.)
• Uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden van Friendship Cruises zoals vermeld op deze website. Voor dit reisarrangement gelden afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. In een ‘reisvoorstel op maat’ informeren wij u over deze afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. 
Kort samengevat: 
- Na ontvangst van uw aanbetaling reserveren wij voor u de diverse reiselementen. Eventuele toeslagen tussen het moment van boeking en ontvangst van de aanbetaling worden aan u doorberekend. 
- Als aanbetaling betaalt u de volledige kosten die ook Friendship Cruises bij boeking direct aan haar partners dient te voldoen. Dit betreft de aanbetaling op uw cruisetickets en alle non-refundable reiselementen. 
- De restantbetaling voldoet u 91 dagen voor vertrek. 
- Indien u onverhoopt de reis dient te annuleren, bent u de volgende bedragen aan Friendship Cruises verschuldigd: 
> Moment van definitieve boeking tot 91 dagen voor vertrek: bedrag van de aanbetaling. 
> Vanaf 91 dagen voor vertrek: totale reissom.
Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist. Inhoud excursies onder voorbehoud.

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

Reissom
11-daagse cruise over de Ganges
Vanaf 6.498,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een 2-pers. Signature Suite (24 m²), gelegen op het Hoofddek.

De volgende vertrekdata zijn op aanvraag boekbaar. Neem telefonisch contact met ons op
088-13 07 300 of stuur een email naar friendship@destintravel.nl. Deze reis is naar wens uit te breiden met extra hotelovernachtingen voorafgaand aan of na uw cruise.

Vertrekdatum 2024
Prijs per persoon
26 september
v.a. 6.498,- p.p.
29 oktober
v.a. 6.698,- p.p.
17 november
v.a. 6.698,- p.p.
26 december
v.a. 6.998,- p.p.
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Signature Suite (24 m²), Hoofddek.

Toeslagen per persoon
Toeslag 2-pers. Colonial Suite (24 m²), Bovendek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. Heritage Suite (26 m²), Bovendek € 798,- p.p.
Toeslag 2-pers. Viceroy Suite (34 m²), Bovendek € 1.498,- p.p.
Toeslag 2-pers. Maharaja Suite (37 m²), Bovendek € 2.198,- p.p.

Toeslagen 2-pers. suites voor alleengebruik op aanvraag.

Inbegrepen

• 2-daags verblijf Calcutta met excursieprogramma (2 nachten, 5-sterren★★★★★ hotel) 
• 8-daagse cruise Calcutta - Calcutta (7 nachten, 5-sterren★★★★★ hotelschip) 
• Transfers luchthaven - hotel Calcutta - hotelschip - luchthaven
• Internationale vlucht Amsterdam - Calcutta - Amsterdam (met overstap)
• Verzorging op basis van logies en ontbijt in het hotel in Calcutta 
• Volpension verzorging aan boord tijdens de cruise 
• Welkomstcocktail, welkomstdiner, Farewell Dinner en thema-avonden 
• Drankjes tijdens uw cruise: koffie, thee, mineraalwater, frisdrank en sappen 
• Alle excursies in Calcutta en tijdens de cruise (inclusief entreegelden) 
• Deskundige gidsen gedurende de gehele reis 
• Cultural Performances, Educational Talks, Cooking Classes en Ship Tour 
• Havengelden 
• Gratis WiFi aan boord
• Individuele groepsreis in internationaal gezelschap aan boord. 

Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Lunch dag 2 en lunch en diner dag 3
• Upgrade 5-sterren tophotel Oberoi in Calcutta: € 198,- p.p. (optioneel boekbaar) 
• Drankjes (m.u.v. de genoemde drankjes tijdens uw cruise)
• Eventuele verhoogde brandstoftoeslag
• Eventuele Dollartoeslag
• Vliegticket o.b.v. de ingekochte klasse, zoals deze bekend was bij de calculatie van onze prijzen. Eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen voorbehouden. 
Visumkosten
Vaccinaties
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Fooien (richtlijn: totaal voor cruise $ 70 excl. 15% tax, gids ca. € 6,- p.p.p.d., chauffeur ca. € 1,- p.p.p.d.)
• Uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden van Friendship Cruises zoals vermeld op deze website. Voor dit reisarrangement gelden afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. In een ‘reisvoorstel op maat’ informeren wij u over deze afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. 
Kort samengevat: 
- Na ontvangst van uw aanbetaling reserveren wij voor u de diverse reiselementen. Eventuele toeslagen tussen het moment van boeking en ontvangst van de aanbetaling worden aan u doorberekend. 
- Als aanbetaling betaalt u de volledige kosten die ook Friendship Cruises bij boeking direct aan haar partners dient te voldoen. Dit betreft de aanbetaling op uw cruisetickets en alle non-refundable reiselementen. 
- De restantbetaling voldoet u 91 dagen voor vertrek. 
- Indien u onverhoopt de reis dient te annuleren, bent u de volgende bedragen aan Friendship Cruises verschuldigd: 
> Moment van definitieve boeking tot 91 dagen voor vertrek: bedrag van de aanbetaling. 
> Vanaf 91 dagen voor vertrek: totale reissom.
Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist. Inhoud excursies onder voorbehoud.

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises