Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Mekong Navigator Exterior8

Paspoort en visum voor uw riviercruise

Paspoortbenodigdheden

Wanneer u buiten Europa op reis gaat dient u naast een paspoort dat bij terugkomst nog minstens zes maanden geldig is, bij diverse landen ook in het bezit te zijn van een visum en/of reistoestemming. Hieronder treft u per reisbestemming de benodigdheden aan. 

Deze informatie is van algemene aard, mogelijk zijn er nog aanvullende benodigdheden nodig voor uw persoonlijke situatie of wijzigen de voorwaarden onverwacht. 
In alle gevallen bent u zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van de juiste reisdocumenten.
Voor meer informatie over reisdocumenten en visa verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl, www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies of de website van de ambassades van de betreffende landen. 

Een paspoort moet in alle gevallen minstens één lege visumpagina bevatten en mag niet over hoesjes, omslagen of losse inhoud beschikken.

Mekong Cruise
Voor uw reis naar Vietnam en Cambodja dient u in het bezit te zijn van visa voor éénmalige binnenkomst van zowel Vietnam als Cambodja.

Visum Cambodja
Wanneer uw reis aanvangt in Cambodja, dient u vooraf een e-visum voor Cambodja aan te schaffen. Dit kunt u zelf verzorgen via https://www.evisa.gov.kh/ application (type: visa T). De verwerking duurt circa 3 werkdagen. De kosten bedragen $ 36,- (onder voorbehoud van wijzigingen).

Wanneer u via de Mekong Cambodja binnenkomt, dient u ter plaatse een visum aan te schaffen. De rederij helpt u graag bij het aanvragen van een Cambodjaans visum bij aankomst op het schip. Het e-visum wordt in dit geval niet geaccepteerd bij de grensovergang langs de rivier. 

Visum Vietnam
U kunt het E-visum van tevoren in Nederland aanvragen. Dit kunt u zelf aanvragen via de visum website van de Vietnamese ambassade: https://dichvucong.bocongan.gov.vn/bocongan/bothutuc/tthc?matt=26277. De verwerking duurt circa 3 werkdagen. De kosten bedragen $ 25,- (onder voorbehoud van wijzigingen).

Ganges Cruise
Visum India
Voor uw reis naar India dient u in het bezit te zijn van een visum voor éénmalige binnenkomst in India. Uw visum online aanvragen is de gemakkelijkste manier om een visum te verkrijgen voor India. U kunt het e-visum aanvragen via https://indianvisaonline.gov.in/evisa.  
De kosten bedragen circa $ 26,- (onder voorbehoud van wijzigingen).
 
Peru, Amazone Cruise
Wanneer u in het bezit bent van een Nederlands paspoort is er geen visum nodig. 

Mississippi Cruise
ESTA Verenigde Staten
Indien u naar de Verenigde Staten reis heeft u een digitale reisvergunning nodig, de zo geheten ESTA. Deze kunt u online aanvragen via https://esta.cbp.dhs.gov/
Wanneer u op of na 12 januari 2021 Cuba bezocht heeft, komt u mogelijk niet in aanmerking voor het toewijzen een ESTA maar dient u een visum voor de Verenigde Staten aan te vragen bij het consulaat of ambassade van de Verenigde Staten. Ook voor diverse landen in het Midden-Oosten gelden beperkingen bij het aanvragen van een ESTA wanneer u deze bezocht heeft. Wij adviseren u hier inlichtingen over in te winnen voordat u een cruise boekt. 

Visum International
De e-visa voor Cambodja, Vietnam en India kunt u ook laten verzorgen door Visum International. De verwerking duurt circa 4 tot 5 werkdagen. Zie voor meer informatie www.visuminternational.nl.  
 
Deze informatie is voor het laatst bijgewerkt maart 2023

Meer reisinformatie