Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
American Queen aangemeerd 3
Home
Reisaanbod
Riviercruises
Cruisen over de complete Mississippi

Ontdek de parels van de Mississippi

riviercruises

Cruisen over de Complete Mississippi

Bevaar de volledige lengte van de machtige Mississippi waarbij u maar liefst tien staten doorkruist.

5-sterren luxe
Upper & Lower Mississippi
Hop-On-Hop-Off Tours inclusief
Volgend vertrek
11-08-2024
Reisduur
17 dagen
Vertrekpunt
Amsterdam Schiphol
Schip
RS American Queen *****
Destin
Vanaf 9.498,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Deze reis is een unieke belevenis

Bevaar de volledige lengte van de machtige Mississippi waarbij u maar liefst tien staten doorkruist. Ontdek verschillende landschappen, culturen en zelfs talen wanneer u over de Mississippi van Minneapolis naar New Orleans vaart. Uw reis begint in de prachtige steden Minneapolis en St. Paul. In het elegante Dubuque waant u zich terug in de Victoriaanse tijd. Herbeleef de avonturen van Mark Twain door zijn geboortestad Hannibal en geniet van uw reis richting Memphis, de bakermat van de Jazz, Blues en Rock & Roll. Onder leiding van een deskundige gids brengt u een bezoek aan de grote katoenplantages met statige vooroorlogse landhuizen en de indrukwekkende slagvelden van de Burgeroorlog.

U maakt uw cruise aan boord van de majestueuze American Queen, 5-sterren***** luxe.
Het enige authentieke in negentiende-eeuwse stijl gebouwde raderstoomschip op de Mississippi!

Minneapolis
Minneapolis
Red Wing minnesota
Red Wing
Winona
Winona
La Crosse
La Crosse
Bettendorf
Bettendorf
American Queen onderweg
American Queen
Memphis Complete mississippi
Memphis
beale street Memphis
Memphis
Natchez
Natchez
Mansion Rosalie Natchez
Mansion Rosalie in Natchez
neworleans
New Orleans
French-Quarter-Merchants-in-New-Orleans
French Quarter New Orleans
Luxe riviercruises 2019 New Orleans
New Orleans
Veeg naar links

De parels van de Mississippi

• Minneapolis en St. Paul
• Red Wing, gelegen in het Pottery Place District
• La Crosse, bekend om zijn Victoriaanse gebouwen en Art Deco architectuur
• Dubuque, de oudste stad in Iowa
• Hannibal, de stad van Mark Twain
• Historisch Kimmswick
• Memphis, de bakermat van de blues
• New Orleans ‘The Big Easy’

Vaarschema

Uw route in beeld

Routekaartje Mississippi Compleet nieuw

 

Dag 1 - Amsterdam – Minneapolis

Per lijndienstvlucht van KLM / Delta Airlines van Amsterdam naar Minneapolis. Transfer naar uw overnachtingshotel in Minneapolis.

Dag 2 - Red Wing (inscheping)

De schoonheid van Red Wing, gelegen tussen de schilderachtige rotswanden aan de Upper Mississippi, heeft al meer dan 150 jaar kunstenaars, ambachtslieden en artiesten geïnspireerd. In deze stad vindt u dan ook een diverse mix van kunst, entertainment en activiteiten. Geniet van een wervelende show in het historische Sheldon Performing Arts Theatre of neem het natuurschoon in u op en wandel door één van de 38 parken die Red Wing rijk is.
* Optionele excursie: Twin Cities Tour

Red Wing minnesota

Dag 3 - Winona

Winona is gelegen tussen enorme kalkstenen rotsen en aan de machtige Mississippi rivier. Wanneer u omhoog kijkt kunt u de adelaars zien rondvliegen en op zomeravonden kunt u aan de rand van Winona het geluid van de coyotes horen. De bekendste trekpleister van Winona is de ‘Sugar Loaf’, een bijzondere rotsformatie met uitzicht op het oosten van Winona. Er bestaan veel legendarische verhalen over deze formatie. De stad Winona dankt haar naam aan Princess We-Noh-Nah, de dochter van Chief Wapasha III.
* Inbegrepen excursie: Winona Hop-On-Hop-Off Tour
* Optionele excursie: Into the Mississippi on the Winona Tour Boat

Winona

Dag 4 - La Crosse

De naam La Crosse is aan de stad gegeven door ontdekker Zebulon Pike die een groep mensen een spel zag spelen met stokken die op een kruis leken. De rivierstad is een droom voor kunstenaars met alle standbeelden, architectuur en een magnifiek uitzicht op de Mississippi. Net als in een groot deel van Wisconsin floreerde halverwege de 19e eeuw de houtindustrie ook in La Crosse, totdat de kap zijn tol ging eisen. Toen het houttijdperk ten einde kwam, werd de stad bekend om het bier. Tijdens de eeuwwisseling waren er maar liefst vijf brouwerijen actief in La Crosse. Beleef het verleden dat terug te vinden is in de straten, de lokale brouwerijen en op de vloerplanken van oude woningen en bedrijven. In Grandad Bluff Park vindt u mooie wandelroutes met spectaculaire uitzichten over de stad.
De Hop-On-Hop-Off Tourbus rijdt langs het Dahl Auto Museum, alsook de schitterende historische romaanse kapel van St. Rose en het authentieke Victoriaanse Hixon House. Begeeft u zich liever in de natuur, dan is de Riverside International Friendship Garden, met tuinen die culturen van over de gehele wereld vertegenwoordigen, de ideale plek om te ontspannen.

* Inbegrepen excursie: La Crosse Hop-On-Hop-Off Tour

La Crosse

Dag 5 - Dubuque

Dubuque, een ‘meesterwerk aan de Mississippi’, behoort tot de oudste nederzettingen aan de westoever van de Mississippi. Geniet van de schilderachtige omgeving tijdens een ritje met de Fenelon Place Elevator, ‘s werelds kortste en steilste trein. Of beproef uw geluk in een van de allernieuwste casino’s in Dubuque. Bekijk de kleurrijke Victoriaanse herenhuizen, slenter door het stadscentrum en breng een bezoek aan het National Mississippi River Museum & Aquarium.
* Inbegrepen excursie: Dubuque Hop-On-Hop-Off Tour
* Optionele excursie: A Story of Cinema: The Field of Dreams Experience
* Optionele excursie: Grant in Galena: Exploring the Home of Ulysses S. Grant

2 Dubuque_Iowa_Julien_Dubuque_Bridge

Dag 6 - Bettendorf

Bettendorf is onderdeel van de regio die ook wel ‘Quad Cities’ wordt genoemd. Dit is de gezamenlijke naam voor vier aan de Mississippi gelegen, met elkaar vervlochten steden en gemeenten in twee staten. Bettendorf en Davenport liggen in Iowa en Moline en Rock Island liggen in Illinois. Ontdek de prachtige omgeving van kunst en de fascinerende geschiedenis van Noord-Amerika en de Burgeroorlog.
* Inbegrepen excursie: Bettendorf Hop-On-Hop-Off Tour
* Optionele excursie: The Ultimate American Agriculture Experience

Bettendorf

Dag 7 - Burlington

Burlington staat bekend om haar vele kerken. Een van de bekendste en tevens hoogste kerk is St. John the Baptist, die in 1852 gebouwd werd voor de Duitse immigranten. Het huidige gebouw stamt uit 1885 en de hoogste toren is ongeveer 45 meter. In de binnenstad van Burlington hangt een ontspannen sfeer. Er bevinden zich diverse gebouwen die op de lijst van National Register of Historic Places terug te vinden zijn, waaronder het Burlington Apartment, het Burlington Railroad-station, het Burlington Fire Department Central Station en het Memorial Auditorium. Snake Alley is het steile, kronkelige steegje in de stad die het bedrijvendistrict in het centrum verbindt met het winkelgebied.
* Inbegrepen excursie: Burlington Hop-On-Hop-Off Tour
* Optionele excursie: Live Cabaret Show in the Bart Howard Room

Burlington-AmericanQueen-Port-Mississippi-River-View

Dag 8 - Hannibal

Hannibal, ook wel de ‘geboortestad van Amerika’ genoemd, is een plek waar u de avonturen uit het tijdperk van Mark Twain herbeleeft. Tom Sawyer en Huck Finn komen tot leven in deze charmante plaats in de staat Missouri. Loop langs de omheining van tante Polly, ontdek de grot van Injun Joe en maak opnieuw kennis met één van de meest geliefde auteurs ter wereld. In de levendige stadskern vindt u vele ambachtslieden met prachtige winkeltjes die uniek zijn voor Hannibal.
* Inbegrepen excursie: Hannibal Hop-On-Hop-Off Tour
* Optionele excursie: Muddy River Radio’s Live Rendition of the Adventures of Huckleberry Finn

Cruise Mississippi Upper Mississippi Rockcliff Mansion, Hannibal 1

Dag 9 - Kimmswick

Stap terug in de tijd, wanneer u van boord gaat in het historische stadje Kimmswick. In 1969 startte Lucianna Gladney-Ross het initiatief om de historische waardevolle gebouwen in Kimmswick te restaureren. Later werd dit uitgebreid door ook gebouwen uit de omgeving over te brengen naar Kimmswick, waar ze dankzij het nodige restauratiewerk weer in hun oude glorie hersteld zijn. 
* Inbegrepen excursie: Kimmswick Hop-On-Hop-Off Tour
* Optionele excursie: Midwest Vineyard Venture

American Queen van boven

Dag 10 - Cruisedag

Ontspan met een goed boek in een van de royale lounges aan boord. Of neem plaats op het zonnedek en laat het landschap aan u voorbij trekken terwijl uw hotelschip over de Mississippi vaart van St. Louis naar Memphis.

AQ echtpaar op het dek

Dag 11 - Memphis

Uw hart zal sneller gaan kloppen wanneer u Amerika’s derde landinwaarts gelegen haven bereikt in de stad beroemd om de blues, de barbecues en Elvis Presley’s Graceland. Memphis heeft een voorname rol gespeeld in diverse Amerikaanse culturele bewegingen zoals de burgerrechten en de rock-n-roll. Beale Street wordt vaak Amerika’s meest iconische straat genoemd vanwege het belang van de straat in de geschiedenis en de muziekindustrie van de Verenigde Staten.
* Inbegrepen excursie: Memphis Hop-On-Hop-Off Tour
* Optionele excursie: The King's Memphis Experience Featuring Graceland

beale street Memphis

Dag 12 - Mississippi Delta – Cleveland

Het belooft een mooie vaardag te worden. De Mississippi Delta is meer dan een geografische regio. Maakt u zich klaar voor een culturele ervaring waarin zowel landbouw, muziek als geschiedenis aan bod komt. De plaatsen langs de rivier vormen al eeuwenlang een inspiratiebron voor auteurs, musici en kunstenaars.

In het hart van de Mississippi-delta ligt de stad Cleveland, een van de twee provinciehoofdsteden van Bolivar County. Cleveland wordt vaak de 'geboorteplaats van de blues' genoemd en bruist van de muziekgeschiedenis en mogelijkheden om er meer over te weten te komen. De blues is springlevend in deze Delta-gemeenschap, en een van de beste plekken om het erfgoed en de cultuur van de blues te ervaren, is net buiten Cleveland bij Dockery Farms, de thuisbasis van de wereldberoemde Delta-bluesmuzikant Charley Patton. Zijn voormalige huis werd onlangs geëerd met een marker op de Mississippi Blues Trail. Cleveland is ook de thuisbasis van het GRAMMY®-museum. 
* Inbegrepen excursie: Terrene Landing Hop-On Hop-Off tour
* Optionele excursie: The Great Delta Music Experience

Dag 13 - Vicksburg

Vicksburg wordt gekenmerkt door een mix van cultureel erfgoed en moderne attracties. Door haar ligging op een heuvel langs de Lower Mississippi heeft Vicksburg tijdens de Burgeroorlog een belangrijke rol gespeeld. Dit verleden ziet u nog overal terug. De stad werd gesticht in 1811 en is uitgegroeid tot een levendige havenstad. Leer meer over de gevechten die in Vicksburg hebben plaatsgevonden, proef de lokale gerechten, bezoek een van de vele musea of ga in het shopping district op zoek naar een mooie souvenir. De Hop-On-Hop-Off Tourbus passeert verschillende interessante musea waaraan u op eigen gelegenheid een bezoek kunt brengen. Wat dacht u van het ‘Lower Mississippi River Museum’ of het ‘Old Court House Museum’? Aan u de keuze! De Tourbus stopt tevens bij de Church of the Holy Trinity en de Anchuca Mansion, het meest indrukwekkende, vooroorlogse plantagehuis van Vicksburg.
* Inbegrepen excursie: Vicksburg Hop-On-Hop-Off Tour
* Optionele excursie: On the Front Lines of the Civil War

Vicksburg National Military Park Complete Mississippi

Dag 14 - Natchez

De stad Natchez werd in 1716 gesticht en oorspronkelijk leefden in dit charmante rivierstadje de indianen en de Franse pioniers samen. De elegantie, de gastvrijheid en de vele gerestaureerde plantagehuizen zijn kenmerkend voor Natchez en haar levensstijl. Natchez wordt gezien als het centrum van het vooroorlogse Zuiden. Het is de oudste nederzetting aan de Mississippi en toont nog steeds de welvaart waarin de plantagebezitters in de tijd van vóór de Burgeroorlog leefden.

Geniet van de unieke winkels, restaurants, musea en authentieke woningen, die allemaal voorkomen in Hugh Bayless’ boek ‘The 100 Best Towns in America’. Met de Hop-On-Hop-Off Tourbus kunt u verschillende plantagehuizen bezoeken: Magnolia Hall, Stanton Hall, Rosalie Mansion en William Johnson House. De Tourbus brengt u tevens naar het Natchez Visitor’s Centre en het Natchez Museum of African-American Culture and History.

* Inbegrepen excursie: Natchez Hop-On-Hop-Off Tour
* Optionele excursie: Home Hosted Visit with Ginger and James
* Optionele excursie: The Great Mississippi Outdoor Adventure
* Optionele excursie: Fortunes and Follies: A Glimpse into the American South
* Optionele excursie: Still Water Kayaking Tour

Mansion Rosalie Natchez

Dag 15 - Nottoway

Vandaag maken we een mooie excursie naar de Nottoway plantage. De Nottoway plantage is het grootste en meest betoverende vooroorlogse landhuis in het Zuiden. Op deze prachtige locatie langs de Great River Road, vanwaar u de majestueuze Mississippi over kijkt, neemt dit ‘Witte Kasteel van Louisiana’ u mee terug naar een tijdperk van glorie en grandeur. De plantage bevindt zich te midden van weelderige tuinen met tweehonderd jaar oude eikenbomen.

De Nottoway plantage ademt de sfeer van de zuidelijke gastvrijheid, historie en mysterie. The Mansion werd in 1859 in gebruik genomen en vormde het hart van de door Randolph Nottoway gebouwde en bestuurde suikerplantage. Randolph woonde met zijn vrouw en elf kinderen in het prachtige herenhuis, waarvan hij bij de bouw beval dat kosten nog moeite gespaard moesten blijven om zijn rijkdom aan de buitenwereld te tonen. De grootschalige slavernij is de donkere schaduwzijde.

Tijdens uw bezoek leert u meer over de interessante geschiedenis van de Nottoway plantage. Tegenwoordig is The Mansion een van de Historic Hotels of America. Het herenhuis telt drie verdiepingen, 64 slaapvertrekken en 22 indrukwekkende witte zuilen. De populairste ruimte is de Witte Balzaal, die volledig wit is geschilderd met overal gouden versieringen. Het landhuis is gebouwd met 365 ingangen, één voor elke dag van het jaar! Na uw bezoek aan het huis zelf maakt u nog een heerlijke wandeling door de weelderige tuinen.

* Inclusief excursie: Nottoway Resort Mansion Tour
* Optionele excursie: Stories of the Great River Road

Nottoway1

Dag 16 - New Orleans (ontscheping)

New Orleans wordt over het algemeen ook wel beschouwd als de bakermat van de jazzmuziek. U vindt er voor ieder wat wils in deze historische stad boordevol kunst en cultuur. Op Jackson Square in deze kunstenaarskolonie in de open lucht vindt u enkele lokale werken. Bovendien wordt het verleden goed bewaard in de maar liefst 45 musea die New Orleans rijk is. Per lijndienstvlucht van KLM / Delta Airlines vliegt u van New Orleans terug naar Amsterdam. Indien u een post-cruise arrangement heeft gereserveerd in New Orleans kunt u deze prachtige stad vandaag ontdekken tijdens de Highlights Tour!
* Optionele excursie: New Orleans Highlights Tour
* Optionele excursie: Hidden History: World War II in New Orleans

jackson square new orleans

Dag 17 - Amsterdam

Vandaag landt u op Amsterdam Schiphol. Alweer het einde van een indrukwekkende reis naar Amerika.

* De in bovenstaand programma genoemde Hop-On-Hop-Off Tours zijn inbegrepen in de reissom. De optionele excursies zijn niet inbegrepen en op aanvraag boekbaar. Het programma kan per vertrekdatum iets afwijken, neemt u contact met ons op over het precieze programma van de vertrekdatum van uw keuze. Het definitieve (excursie)programma is afhankelijk en onder voorbehoud van uw vluchtschema en nautische en organisatorische redenen.

Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise.

Inbegrepen excursies

Winona Hop-On-Hop-Off Tour
Winona wordt door de lokale bevolking de ‘Eilandstad’ genoemd vanwege de grote zandbank waarop het is gebouwd. Verken deze prachtige en historische stad gevuld met musea, galerijen en parken tijdens deze excursie met de Tourbus.

La Crosse Hop-On-Hop-Off Tour
Gevuld met beelden, inspirerende architectuur en een prachtig uitzicht op de rivier is La Crosse de droom van elke kunstenaar. Net als een groot deel van Wisconsin raakte La Crosse halverwege de 19e eeuw sterk betrokken bij de houtindustrie, totdat het verval van de bossen in een groot deel van de staat zijn tol eiste. In de nasleep van het verdwijnende houttijdperk werd La Crosse een stad die bekend stond om zijn bierbereiding, met ongeveer vijf brouwerijen die rond de eeuwwisseling actief waren. U ontdekt tijdens deze excursie deze prachtige stad met belangrijkste bezienswaardigheden.

Dubuque Hop-On-Hop-Off Tour
Ontdek Dubuque en de historische wijken vol met bewaard gebleven geschiedenis. Victoriaans ontmoet Bohemian in dit steeds groter wordende juweel van de Misissippi-rivier, dat ongetwijfeld oogverblindende herinneringen zal achterlaten.

Bettendorf Hop-On-Hop-Off Tour
Ontdek een van de wonderen aan de Mississippi-rivier! Ontdek de bekroonde musea, een prachtig rivierfront en de grenzeloze keuzes aan restaurants en winkels om te shoppen. Er is voor ieder wat wils in de Quad Cities.

Burlington Hop-On-Hop-Off Tour
Burlington werd ontdekt nadat de toenmalige president Tomas Jefferson in 1803 had besloten dat grote delen van de zogeheten Louisiana Purchase in kaart gebracht moesten worden. Hoewel de handelspost al in 1829 was opgericht, kwamen de eerste mensen pas rond 1833 in Burlington wonen. In 1837 werd Burlington de tweede territoriale hoofdstad van het gebied van Wisconsin. Nog een jaar later werd de zogeheten Iowa Territory opgericht, waar Burlington de eerste hoofdstad van werd. Tegen het einde van de 19e eeuw was Burlington uitgegroeid tot een drukbezocht stadje. Dit succes had ze voornamelijk te danken aan haar ligging aan de haven, waar veel stoomboten aanmeerden. Tegenwoordig genieten bezoekers van de bezienswaardigheden van de stad terwijl heuvels en valleien, prairies en de Mississippi de perfecte achtergrond creëren.

Hannibal Hop-On-Hop-Off Tour
Zodra u in Hannibal arriveert, herbeleeft u de ervaringen die de beroemde schrijver Mark Twain hier tijdens zijn jeugd had en die zijn schrijfkunsten in grote mate hebben beïnvloed. Veel van de populaire personages in Twains romans waren gebaseerd op mensen die hij had gekend toen hij opgroeide in Hannibal. De invloeden van dit Amerikaanse icoon zijn verweven in de straten, winkels, restaurants en musea van Hannibal, wachtend om ontdekt te worden.

Kimmswick Hop-On-Hop-Off Tour
In Kimmswick doet u een stap terug in de tijd. Breng een bezoek aan een van de vele prachtig gerestaureerde historische panden, zoals Anheuser House, Burgess Howe House of het Kimmswick Historical Society Museum. Vergeet niet om ook een potje van de beroemde Kimmswick Apple Butter te kopen!

Memphis Hop-On-Hop-Off Tour
De Hop-On-Hop-Off Tourbus passeert verschillende interessante bezienswaardigheden in Memphis, waaraan u op eigen gelegenheid een bezoek kunt brengen. Ontdek de stad die nationaal erkend wordt vanwege zijn bijdrage aan de muziekindustrie van de Verenigde Staten. Deze iconische stad, ook wel de ‘geboorteplaats van de Rock & Roll’ genoemd, biedt een levendige cultuur en een rijke geschiedenis die met elkaar is verweven.

Terrene Landing Hop-On-Hop-Off Tour
Reis door de geschiedenis van de muziek in het GRAMMY Museum Mississippi. Een nieuw, innovatief museum dat alle muziekgenres omvat. Hier kunt u genieten van een zelfgeleide tour door het museum, met meer dan twee dozijn geavanceerde tentoonstellingen die de beste muziek uit vele genres verkennen, waaronder rock, hiphop, klassiek, latin, r&b en jazz. Of geniet van enkele van de vele winkelmogelijkheden in het centrum van Cleveland. Hier vindt u een scala aan restaurants, boetiekjes, een apotheek en meer.

Vicksburg Hop-On-Hop-Off Tour
Vicksburg biedt de ideale mix aan cultureel erfgoed en opwindende moderne attracties en outdoor adventure. De Hop-On-Hop-Off Tourbus passeert verschillende interessante bezienswaardigheden waaraan u op eigen gelegenheid een bezoek kunt brengen. De Tourbus stopt tevens bij de Church of the Holy Trinity en de Anchuca Mansion: het meest indrukwekkende, vooroorlogse plantagehuis van Vicksburg. Natuurlijk heeft u ook de mogelijkheid uit te stappen in het Vicksburg shopping district om even heerlijk te winkelen.

Natchez Hop-On-Hop-Off Tour
Dit charmante rivierstadje werd voor het eerst bewoond door Natchez-indianen en Franse ontdekkingsreizigers die het land deelden. Natchez werd gesticht in 1716 en is daarmee de oudste stad aan de Mississippi. Natchez staat bekend om zijn elegantie, gastvrijheid en indrukwekkende bewaring van de geschiedenis, die op elke straathoek van de stad te vinden is. U zult genieten van de unieke winkels, restaurants, musea en vooroorlogse huizen terwijl u de prachtige binnenstad verkent tijdens deze excursie.
U kunt Rosalie Mansion bezoeken dit prachtige herenhuis, een uitstekend voorbeeld van architectuur in federale stijl, werd in 1823 gebouwd door een rijke katoenplanter.

Nottoway Resort inclusief Mansion Tour
Geniet van een inbegrepen rondleiding door Nottoway Resort, het grootste overgebleven vooroorlogse herenhuis van het zuiden. Het herenhuis pronkt met drie verdiepingen, 64 slaapkamers en heeft 22 witte vierkante zuilen die bijdragen aan zijn bijnaam en het 'Witte Kasteel van Louisiana'. De White Ballroom is volledig in wit geverfd en heeft een uitgebreide gouden inrichting. De kamers zijn afgezet met op maat gemaakte gipsen fries gemaakt van Spaans mos, klei, gips en modder en zijn allemaal origineel voor het huis. En alsof dat nog niet genoeg was, werd dit smetteloze herenhuis gebouwd met 365 openingen, één voor elke dag van het jaar.


Optioneel bij te boeken excursies (op aanvraag)
Twin Cities Tour, Minneapolis USD 119 per persoon
Ontdek de rijke historie van Minnesota’s beroemde ‘Twin Cities’ Minneapolis en St. Paul. 
Van historische gebouwen en moderne wolkenkrabbers tot pittoreske natuur. Uiteraard zal een prachtig zicht op de machtige Mississippi rivier niet ontbreken. 

Into the Mississippi on the Winona Tour Boat, Winona USD 79 per persoon
Ga mee op de Winona Tour Boat naar het water van de rivier de Mississippi! Ervaar de Mississippi en alles wat deze te bieden heeft, terwijl uw deskundige kapitein vertelt over de omgeving en de rivier die hij zijn thuis noemt. Deze schilderachtige boottocht brengt u naar de binnenwateren waar u botenhuisgemeenschappen en veel lokale dieren in het wild zult zien, waaronder schildpadden, reigers, bevers, herten en natuurlijk adelaars!

A Story of Cinema: The Field of Dreams Experience, Dubuque USD 129 per persoon
De flim Field of Dreams, bekroond met een Acadamy Award in 1989, is opgenomen in het hart van Amerika, bij Dubuque. Reis mee langs de film locaties van deze Amerikaanse klassieker. 

Grant in Galena: Exploring the Home of Ulysses S. Grant, Dubuque USD 99 per persoon
Galena, genesteld in de glooiende heuvels van het noordwesten van Illinois, betovert bezoekers met ongelooflijke historische bezienswaardigheden en attracties, prachtige speciaalzaken en onbeperkte eetgelegenheden. Bewonder in het huis van generaal Ulysses S. Grant het volledig gerestaureerde huis in zijn authentieke glorie uit 1868 terwijl u de originele meubels en memorabilia van de Grant-familie ziet. Verken vervolgens op uw gemak het U.S. Grant Museum en maak een korte wandeling naar Main Street Galena om te winkelen wanneer u klaar bent!

The Ultimate American Agriculture Experience, Bettendorf USD 149 per persoon
Ontdek twee echt Amerikaanse succesverhalen tijdens de ultieme landbouwexcursie van vandaag, waar we zullen zien dat het idee van Thomas Jefferson van een grote agrarische natie tot op de dag van vandaag nog springlevend is. Onze eerste stop is bij het John Deere-paviljoen om meer te weten te komen over de erfenis achter een van Amerika's landbouwreuzen. Bij Cinnamon Ridge Farms voelt u zich echt een deel van de familie terwijl u de gastvrijheid van de Amerikaanse boeren John en Joan Maxwell ervaart. Hier verzamelen we rond de eetkamertafel van hun gezin voor een heerlijke lunch, gevolgd door een complete rondleiding door de boerderij.

Live Cabaret Show in the Bart Howard Room, Burlington USD 59 per persoon
Songwriter Bart Howard, geboren in Burlington, wordt beschreven als 'elegant en slim in zakelijke aangelegenheden'. Howard werd in 1999 opgenomen in de Songwriters Hall of Fame en aan het einde van zijn leven zag hij dat zijn muziek weer populair werd. Vandaag kunnen we genieten van een live cabaretvoorstelling van zijn muziek en andere cabaretvoorstellingen in de lounge die naar hem vernoemd is. Deze show van een uur neemt u mee terug in de tijd waarin onder andere Sinatra, Martin en Horne regeerden.

Muddy River Radio’s Live Rendition of The Adventures of Huckleberry Finn, Hannibal USD 79 per persoon
Ga terug in de tijd naar een tijdperk vóór televisie, vóór internet en vóór sociale media. Dit was een tijd van een van de meest baanbrekende uitvindingen van de vroege jaren 1900 - de tijd van de radio. Ga mee op excursie waar u de hedendaagse geluiden van live radio-theaterproducties verkent, die gezinnen ertoe aanzette zich rond de radio te verzamelen en even de zorgen van het dagelijkse leven aan het begin van de 20e eeuw te vergeten. De show van vandaag bevat de plaatselijke theatergroep "Muddy River Radio", een ongelooflijk getalenteerde verzameling entertainers die bekend staan om hun radio-theaterproducties in jaren 40-stijl. De groep zal het podium betreden en een bewerking presenteren van Twains beroemde roman uit 1884, The Adventures of Huckleberry Finn.

Midwest Vineyard Venture, Kimmswick USD 129 per persoon
Geniet van uw middag op het schilderachtige platteland van Missouri tijdens een bezoek aan LaChance Vineyards. Opgericht door het echtpaar Harold en Tami Hamby, La Chance is een verfrissende toevoeging aan de lokale wijnwereld. Ondanks dat LaChance Vineyards een nog jonge onderneming is, is het wel verweven met een rijke familiegeschiedenis. Tijdens uw bezoek krijgt u een rondleiding en leert u meer over deze geschiedenis en hoe zich deze vertaald heeft in de wijngaard zoals deze nu is. Natuurlijk heeft u ook de mogelijkheid om zelf te proeven van de heerlijke wijnen die deze prachtige wijngaard produceert! 

The King's Memphis Experience Featuring Graceland, Memphis USD 149 per persoon
Vervolg uw reis over de Mississippi en langs de rijke geschiedenis die erbij hoort. Wanneer we het schip verlaten, banen we ons een weg door de straten van Memphis naar het iconische Elvis standbeeld in Beale Street. Want Memphis is onlosmakelijk verbonden met ‘The King of Rock & Roll’. En een bezoek aan Memphis is niet compleet zonder een bezoek aan Graceland. Het landgoed dat Elvis zijn ‘thuis’ noemde. Een interactieve audiotour leidt u door het landhuis, waarna u nog de tijd heeft om op eigen gelegenheid het Entertainment Complex te ontdekken. 

The Great Delta Music Experience, Cleveland USD 149 per persoon
The Blues ontstond eind 19de eeuw op de vruchtbare gronden van de Mississippi Delta en legde daarmee de wortels voor vele muziekgenres van Amerikaanse bodem. Tijdens deze muzikale reis ontdekt u waar het ooit begonnen is, bij Dockery Farms. 
Daarnaast brengt u een bezoek aan het GRAMMY Museum Mississippi en de geboorteplaats van de legendarische B.B. King. Uw muzikale reis wordt afgesloten met een live optreden van The Blues. 

On the Front Lines of the Civil War, Vicksburg USD 99 per persoon
Bezoek de frontlinies van een van de belangrijkste slagvelden van Amerika, de historische Slagvelden van Vicksburg. Doorkruis vijandelijk gebied, luister naar de verhalen over de ontberingen die de soldaten moesten ondergaan en ontdek waarom Vickburg zo’n belangrijke stad is in de geschiedenis van Amerika. President Lincoln noemde deze plaats zeer treffend ‘de sleutel tot de overwinning’. De belegering en de slag bij Vicksburg vormden een mijlpaal in de Burgeroorlog. De Slag bij Vicksburg was het laatste belangrijke gevecht in de Vicksburg-veldtocht. In een serie briljante manoeuvres wist de Noordelijke generaal de Mississippi over te steken en het Zuidelijke leger op te sluiten in de verdedigingslinies van de versterkte stad Vicksburg. Het Zuidelijke garnizoen hield het nog veertig dagen uit; op 4 juli 1863 werd de witte vlag gehesen en was de volledige Mississippi in Noordelijke handen. De overgave van Vicksburg wordt derhalve gezien als het keerpunt in de oorlog. Het heeft het land gevormd. Zo zouden oorlogen nooit meer hetzelfde worden uitgevochten. U brengt een bezoek aan het Vicksburg National Military Park. Het park herbergt meer dan 1300 monumenten en gedenktekens. Onder leiding van een deskundige gids toeren we door het glooiende landschap dat weleer diende als slagveld en maken een aantal stops om de belangrijkste monumenten te bezichtigen, zoals het USS Cairo Gunboat & Museum, waar een oorlogsschip dat uit de Mississippi is gehaald van binnen kan worden bewonderd, en het Illinois State Monument, de grootste van de 27 staatsmonumenten. We wandelen tevens over de Nationale begraafplaats, waar het grootste aantal slachtoffers van de Burgeroorlog in het land begraven ligt, en nemen een kijkje in het bezoekerscentrum. Een indrukwekkende excursie, die u kennis laat maken met een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van Amerika.

Home Hosted Visit with Ginger and James, Natchez USD 119 per persoon
De woorden ‘Zuidelijke gastvrijheid’ roepen beelden op van rijk versierde, statige landhuizen geflankeerd door gewelfde portalen en charmante dames met een warme glimlach en verhalen over de grandeur van het Zuiden. Vandaag ervaart u dit alles ten volle tijdens een exclusief bezoek aan ‘The Towers’, een van de grootste en meeste elegante vooroorlogse particuliere landhuizen. U zult uiterst hartelijk worden ontvangen door Ginger en James Hyland. Ginger Hyland is de dochter van de president van Hughes Aircraft Co en werd zelf onder meer beroemd als eerst vrouwelijke president van de American Quarter Horse Association. 
Ginger vertelt u graag boeiende verhalen over haar verleden terwijl u geniet van een rondleiding door het prachtige landhuis. Ook laat ze u graag alle verborgen (Victoriaanse) schatten van het landhuis zien. Zijde, kant en schitterende ornamenten sieren de muren van ‘The Towers’. In tegenstelling tot andere historische huizen zijn bijna alle kamers hier toegankelijk. Kijkt u rond alsof u zelf behoort tot de familie Hyland. De rondleiding eindigt met op de zonnige achtergalerij, waar u kunt genieten van de heerlijke smaken van ‘Southern Comfort Food’. 

The Great Mississippi Outdoor Adventure, Natchez USD 259 per persoon
Net buiten het historische en schilderachtige Natchez vindt u bossen met prachtige flora en fauna. Ga op avontuur door de wildernis en ontdek de Mississippi als nooit tevoren! Deze excursie brengt u naar de 'Double C Ranch' van David en Paige Carter. Hier stapt u op een één of tweepersoons ATV (All Terrain Vehicle/Quad) waarmee u door de weelderige bossen van de Mississippi reist. Laat de innerlijke ‘lumberjack’ in u los terwijl u een tomahawk of lasso probeert te gooien!
Deelnemers aan deze excursie dienen een lange broek en dichte schoenen te dragen in verband met de activiteiten. Tevens dient er een aansprakelijkheidsverklaring vooraf te worden getekend.

Fortunes and Follies: A Glimpse into the American South USD 99 per persoon 
Breng een bezoek aan de twee meest iconische gebouwen van Natchez. 
U begint met een bezoek aan Longwood Mansion. Terwijl u over de geschiedenis van het landhuis leert, krijgt u aan de buitenkant van de woning een voorproefje over hoe de binnenkant eruit hád kunnen zien. Want van de 32 kamers zijn er slechts 9 ooit voltooid. 
Ook het indrukwekkende Monmouth Historic Inn wordt vandaag bezocht. Het herenhuis, gebouwd in Griekse stijl, is in 1818 door een stoombootondernemer vervaardigd en huist tegenwoordig een luxe hotel. Maak een ontspannende wandeling door de schitterende tuinen, misschien wel met een heerlijke cocktail in uw hand. 

Still Water Kayaking Tour, Natchez USD 99 per persoon
De natuur roept! Onder begeleiding van een ervaren gids maakt u een schitterende kajaktocht over een van de hoefijzervormige meren langs de Mississippi. Wie weet spot u wel een visarend of een van de vele andere volgens in deze prachtige regio. 

Stories of the Great River Road, Nottoway USD 99 per persoon
Langs de machtige Mississippi rivier loopt de bijna net zo beroemde Great River Road, helemaal van Minnesota tot aan Louisiana. Langs de weg treft u indrukwekkende plantages en schitterende landhuizen. Vandaag brengt u een bezoek aan het kroonjuweel van The Great River Road, Houmas House Plantation. Het gracieus gerestaureerde landhuis heeft haar grandeur behouden en huisvest nu het Great River Road Museum. Hier leert u meer over hoe de Mississippi rivier de basis van de zuidelijke cultuur heeft gevormd. 

New Orleans Highlights Tour, met transfer naar hotel of luchthaven USD 99 per persoon
Ga mee op avontuur door een stad met een excentrieke en authentieke sfeer. Tijdens een vier uur durende tour per luxe touringcar maakt u kennis met het verleden van New Orleans: van de geschiedenis van de eerste kolonisten tot hun religie, cultuur en Mardi Gras. We maken een exclusieve rondrit door de Franse wijk, Jackson Square en het Garden District. Hier vindt men de elegante herenhuizen in Griekse, Italiaanse en Queen Anne Victoriaanse stijl. Aan St. Charles Avenue, met de beroemde tramlijn, staan de meest prestigieuze universiteiten van New Orleans: Tulane University en Loyola University. We zullen even pauzeren in het adembenemende City Park, met ruim 160 hectare een van de grootste stadsparken van de Verenigde Staten gelegen tussen St. Charles Avenue en de Lower Mississippi op de plek van de World’s Fair van 1884. U kunt hier een kopje koffie drinken met wat lekkers erbij en heerlijk ontspannen. 

Hidden History: World War II in New Orleans, met transfer naar hotel of luchthaven USD 99 per persoon
Verkozen tot een van de beste musea van New Orleans is het National WII Museum. 
U begint uw bezoek met een presentatie over het verhaal van Andrew Higgins, de man die zegt dat de oorlog gewonnen is dankzij de boten die hij gebouwd heeft. Dankzij zijn ‘geheime wapen’ vond een verrassingsaanval plaats die New Orleans op de kaart zetten tijdens de oorlog. Na deze presentatie heeft u de gelegenheid om het museum op eigen tempo te verkennen. Na afloop van het bezoek wordt u naar uw hotel in New Orleans of de luchthaven gebracht. 

Nationale feestdagen
Tijdens nationale feestdagen kan het excursieprogramma afwijken van het programma dat op onze website www.friendshipcruises.nl gepubliceerd staat. Zo kunnen de openbare gebouwen, musea en andere te bezoeken locaties tijdelijk gesloten zijn of beperkt toegankelijk zijn in verband met gewijzigde of beperkte openingstijden. Ook kan het voorkomen dat lokale markten kleiner zijn dan gewoonlijk, of die dag geheel niet plaatsvinden.

Nationale feestdagen verschillen per land. Via onderstaande link(s) informeren wij u in algemene zin over de data van nationale feestdagen. Dan kunt u hier bij het kiezen van de reisdatum rekening mee houden.

http://www.officeholidays.com/countries/usa/index.php 

Klimaat
Voor meer informatie over het klimaat van de gebieden in Amerika die u bezoekt tijdens uw reis verwijzen wij u graag naar 
https://klimaatinfo.nl/klimaat/verenigde-staten-van-amerika/mississippi/ 
https://klimaatinfo.nl/klimaat/verenigde-staten-van-amerika/louisiana/new-orleans/ 
https://klimaatinfo.nl/klimaat/verenigde-staten-van-amerika/minnesota/minneapolis/ 

Reisdocumenten
Meer informatie over de benodigde reisdocumenten vindt u op: https://www.destintravel.nl/ontdek-destin/friendship-riviercruises/visum-en-paspoort  

Reisvaccinaties
Meer informatie over reisvaccinaties vindt u op: https://www.destintravel.nl/ontdek-destin/friendship-riviercruises/vaccinaties  

Lees meer
Lees minder

Raderstoomschip American Queen

De American Queen is het enige authentieke in 19e-eeuwse stijl gebouwde raderstoomschip. Het majestueuze schip toont de gratie en grandeur van een van de meest gekoesterde tradities van Amerika: de statige raderstoomschepen die meer dan een eeuw lang de Mississippi bevoeren. Glinsterend houtwerk, verse bloemen en antiek sieren het interieur van de American Queen. U zult heerlijke uurtjes vertoeven in de Grand Saloon. In de J.M. White Dining Room geniet u van de voortreffelijke verzorging. Tijdens uw luxe cruise zijn tevens diverse drankjes inbegrepen. U maakt uw Mississippi cruise met een internationaal gezelschap. De American Queen biedt plaats aan 417 passagiers. U kunt gratis gebruik maken van de Wi-Fi aan boord.

HERO RS AMERICAN QUEEN
American Queen
Entree American Queen
Royale entree
American-Queen_Mark-Twain-Gallery
Mark Twain Gallery
American Queen Gentlemens Card Room
Gentlemens Card Room
American Queen J.M. White Dining Room
J.M. White Dining Room
Theater American Queen
Broadway entertainment
American Queen type OS
Suite, type OS (32 m²), French doors met privé veranda / patio (64 m²), bad / douche en toilet
American-Queen type LS
Suite, type LS (33-34 m²), French doors naar het dek of de (privé) veranda, bad en / of douche en toilet
American Queen DS
Suite, type DS (21 m²), French doors, bad / douche en toilet
American Queen stateroom A
Stateroom, type A (18 m²), French doors met privé veranda (4 m²), bad / douche en toilet
American Queen stateroom B
Stateroom, type B (18-19 m²), French doors, bad / douche en toilet
American Queen stateroom D
Stateroom, type D (18 m²), groot venster, bad / douche en toilet
American Queen stateroom E
Inside stateroom, type E (12 m²), geen vensters, douche en toilet
American-Queen wellness
Spa
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
17-daagse cruise over de Complete Mississippi
Vanaf 9.498,- p.p.

Deze vertrekdatum is op aanvraag boekbaar. Neem telefonisch contact met ons op 088-13 07 300 of stuur een email naar friendship@destintravel.nl. Deze reis is naar wens uit te breiden met extra hotelovernachtingen voorafgaand aan of na uw cruise.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een 2-pers. Inside stateroom, type E  gelegen op het Texasdek.

Vertrekdata
Prijs per persoon
11 augustus 2024
v.a. 9.498

De basisreissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Inside stateroom, type E (12 m²), Texasdek.

Toeslagen voor 2024
Toeslag 2-pers. stateroom, type D (18 m²): v.a. € 4.198,- p.p.
Toeslag 2-pers. stateroom, type C (13-15 m²): v.a. € 4.798,- p.p.
Toeslag 2-pers. stateroom, type B (18-19 m²): v.a. € 5.498 p.p.
Toeslag 2-pers. stateroom, type A (18 m²): v.a. € 5.898,- p.p.
Toeslag 2-pers. paddlewheel stateroom, type PS (28-32 m²): v.a. € 6.198,- p.p.
Toeslag 2-pers. suite, type JS (20 m²): v.a. € 6.198,- p.p.
Toeslag 2-pers. suite, type DS (21 m²): v.a. € 7.498,- p.p. 
Toeslag 2-pers. suite, type LS (33-34 m²): v.a. € 13.098,- p.p.
Toeslag 2-pers. suite, type OS (32 m²): v.a. € 16.998,- p.p.

Toeslag 1-pers. single inside stateroom, type SI (7 m²): € 1.598,- p.p.
Toeslag 1-pers. single deluxe stateroom, type SD (13 m²): € 3.298,- p.p.

* Eventuele prijswijzigingen voorbehouden
** Toeslagen 2-pers. staterooms / suites voor alleengebruik op aanvraag

American Queen hanteert flexibele tarieven welke dagelijks kunnen wijzigen. Wij vragen graag de actuele dagprijs voor u op. Het moment van boeken bepaalt de definitieve prijs. 

• 15-daagse cruise (Minneapolis) - New Orleans (5-sterren★★★★★ raderstoomschip)
• 1 hotelovernachting voorafgaand aan uw cruise in Minneapolis (4-sterren★★★★ hotel)
• Internationale vlucht met KLM / Delta Airlines Amsterdam - Minneapolis / New-Orleans - Amsterdam (op terugvlucht 1 overstap)
• Cruiseline transfers luchthaven - hotel - raderstoomschip - luchthaven
• Verzorging op basis van logies en ontbijt in het hotel
• Volpension verzorging aan boord tijdens de cruise
• Drankjes tijdens uw cruise: cappuccino, espresso, specialty coffees, thee, mineraalwater en frisdrank. Bier en wijn tijdens het diner aan boord
• Gratis Wi-Fi aan boord
• Hop-On-Hop-Off Tours
• Dagelijkse lezingen aan boord door een geschiedkundig en cultureel expert
• Broadway-entertainment
• Havengelden
• Fooien $ 268,- p.p.
• Individuele groepsreis in internationaal gezelschap aan boord. 

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Diner dag 1, lunch dag 2 en lunch en diner dag 16
• Drankjes (m.u.v. de genoemde drankjes tijdens uw cruise)
• Pre- of postcruise arrangement (optioneel boekbaar)

• Eventuele verhoogde brandstoftoeslag
• Eventuele Dollartoeslag
• Vliegticket o.b.v. de ingekochte klasse, zoals deze bekend was bij de calculatie van onze prijzen. Eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen voorbehouden*
• Niet inbegrepen excursies
• Kosten ESTA ca. $ 21,- p.p.

• Verzekeringen, calamiteitenfonds € 2,50 en ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• SGR consumentenbijdrage € 5,- per persoon
• Uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden van Friendship Cruises zoals vermeld op deze website. Voor dit reisarrangement gelden afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. In een ‘reisvoorstel op maat’ informeren wij u over deze afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden.
Kort samengevat:
- Na ontvangst van uw aanbetaling reserveren wij voor u de diverse reiselementen. Eventuele toeslagen tussen het moment van boeking en ontvangst van de aanbetaling worden aan u doorberekend.
- Als aanbetaling betaalt u de volledige kosten die ook Friendship Cruises bij boeking direct aan haar partners dient te voldoen. Dit betreft de aanbetaling op uw cruisetickets en alle non-refundable reiselementen.
- De restantbetaling voldoet u 91 dagen voor vertrek.
- Indien u onverhoopt de reis dient te annuleren, bent u de volgende bedragen aan Friendship Cruises verschuldigd:
> Moment van definitieve boeking tot 91 dagen voor vertrek: bedrag van de aanbetaling.
> Vanaf 91 dagen voor vertrek: totale reissom.
Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist. Inhoud excursies onder voorbehoud.

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

Reissom
17-daagse cruise over de Complete Mississippi
Vanaf 9.498,- p.p.

Deze vertrekdatum is op aanvraag boekbaar. Neem telefonisch contact met ons op 088-13 07 300 of stuur een email naar friendship@destintravel.nl. Deze reis is naar wens uit te breiden met extra hotelovernachtingen voorafgaand aan of na uw cruise.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een 2-pers. Inside stateroom, type E  gelegen op het Texasdek.

Vertrekdata
Prijs per persoon
11 augustus 2024
v.a. 9.498
Toeslagen

De basisreissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Inside stateroom, type E (12 m²), Texasdek.

Toeslagen voor 2024
Toeslag 2-pers. stateroom, type D (18 m²): v.a. € 4.198,- p.p.
Toeslag 2-pers. stateroom, type C (13-15 m²): v.a. € 4.798,- p.p.
Toeslag 2-pers. stateroom, type B (18-19 m²): v.a. € 5.498 p.p.
Toeslag 2-pers. stateroom, type A (18 m²): v.a. € 5.898,- p.p.
Toeslag 2-pers. paddlewheel stateroom, type PS (28-32 m²): v.a. € 6.198,- p.p.
Toeslag 2-pers. suite, type JS (20 m²): v.a. € 6.198,- p.p.
Toeslag 2-pers. suite, type DS (21 m²): v.a. € 7.498,- p.p. 
Toeslag 2-pers. suite, type LS (33-34 m²): v.a. € 13.098,- p.p.
Toeslag 2-pers. suite, type OS (32 m²): v.a. € 16.998,- p.p.

Toeslag 1-pers. single inside stateroom, type SI (7 m²): € 1.598,- p.p.
Toeslag 1-pers. single deluxe stateroom, type SD (13 m²): € 3.298,- p.p.

* Eventuele prijswijzigingen voorbehouden
** Toeslagen 2-pers. staterooms / suites voor alleengebruik op aanvraag

American Queen hanteert flexibele tarieven welke dagelijks kunnen wijzigen. Wij vragen graag de actuele dagprijs voor u op. Het moment van boeken bepaalt de definitieve prijs. 

Inbegrepen

• 15-daagse cruise (Minneapolis) - New Orleans (5-sterren★★★★★ raderstoomschip)
• 1 hotelovernachting voorafgaand aan uw cruise in Minneapolis (4-sterren★★★★ hotel)
• Internationale vlucht met KLM / Delta Airlines Amsterdam - Minneapolis / New-Orleans - Amsterdam (op terugvlucht 1 overstap)
• Cruiseline transfers luchthaven - hotel - raderstoomschip - luchthaven
• Verzorging op basis van logies en ontbijt in het hotel
• Volpension verzorging aan boord tijdens de cruise
• Drankjes tijdens uw cruise: cappuccino, espresso, specialty coffees, thee, mineraalwater en frisdrank. Bier en wijn tijdens het diner aan boord
• Gratis Wi-Fi aan boord
• Hop-On-Hop-Off Tours
• Dagelijkse lezingen aan boord door een geschiedkundig en cultureel expert
• Broadway-entertainment
• Havengelden
• Fooien $ 268,- p.p.
• Individuele groepsreis in internationaal gezelschap aan boord. 

Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Diner dag 1, lunch dag 2 en lunch en diner dag 16
• Drankjes (m.u.v. de genoemde drankjes tijdens uw cruise)
• Pre- of postcruise arrangement (optioneel boekbaar)

• Eventuele verhoogde brandstoftoeslag
• Eventuele Dollartoeslag
• Vliegticket o.b.v. de ingekochte klasse, zoals deze bekend was bij de calculatie van onze prijzen. Eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen voorbehouden*
• Niet inbegrepen excursies
• Kosten ESTA ca. $ 21,- p.p.

• Verzekeringen, calamiteitenfonds € 2,50 en ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• SGR consumentenbijdrage € 5,- per persoon
• Uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden van Friendship Cruises zoals vermeld op deze website. Voor dit reisarrangement gelden afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. In een ‘reisvoorstel op maat’ informeren wij u over deze afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden.
Kort samengevat:
- Na ontvangst van uw aanbetaling reserveren wij voor u de diverse reiselementen. Eventuele toeslagen tussen het moment van boeking en ontvangst van de aanbetaling worden aan u doorberekend.
- Als aanbetaling betaalt u de volledige kosten die ook Friendship Cruises bij boeking direct aan haar partners dient te voldoen. Dit betreft de aanbetaling op uw cruisetickets en alle non-refundable reiselementen.
- De restantbetaling voldoet u 91 dagen voor vertrek.
- Indien u onverhoopt de reis dient te annuleren, bent u de volgende bedragen aan Friendship Cruises verschuldigd:
> Moment van definitieve boeking tot 91 dagen voor vertrek: bedrag van de aanbetaling.
> Vanaf 91 dagen voor vertrek: totale reissom.
Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist. Inhoud excursies onder voorbehoud.

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises