Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Mississippi

Welkom op de Mississippi

De Mississippi staat bekend als ‘de rivier van legendes’. Het is de op één na langste rivier in Noord-Amerika!

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

De Mississippi: cruisen door de Amerikaanse geschiedenis

De Mississippi staat bekend als ‘de rivier van legendes’. Deze rivier heeft altijd een belangrijke strategische rol gespeeld in de geschiedenis. Het is de op één na langste rivier in Noord-Amerika. De Mississippi stroomt langs verschillende grote steden; door of langs de staten Minnesota, Wisconsin, Iowa, Illinois, Missouri, Kentucky, Tennessee, Arkansas, Mississippi en Louisiana, en mondt uiteindelijk uit in de Golf van Mexico. De rivier kan onderverdeeld worden in de Lower Mississippi, de Upper Mississippi en het gebied tussen Ohio, Tennessee en Cumberland. Ontdek de Amerikaanse historie tijdens een prachtige Mississippi cruise!

Lower Mississippi cruise langs slagvelden, plantages en muzieksteden

De aanwezigheid van de Mississippi, de ‘old man river’, wordt al generaties lang gezegevierd en bezongen in talloze liederen. Ook vormt de Mississippi rivier het decor voor diverse films. Het behouden van de Mississippi was van strategisch belang tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog en vervult vandaag de dag nog steeds een belangrijke economische rol in het zuiden van Amerika. Dit is de rivier die u langs eeuwenoude eikenbomen, prachtige vooroorlogse plantages, mooie geplaveide straten en Victoriaanse herenhuizen voert. In Memphis en New Orleans schittert de glitter en glamour van de blues, de jazz en de rock & roll.

Wanneer we Memphis en New Orleans achter ons laten, waant u zich langs de Lower Mississippi terug in de tijd. Uitgestrekte katoenvelden en grote landhuizen bepalen het uitzicht van Oak Alley en Natchez. In Vicksburg markeren duizenden grafstenen de tragische gebeurtenissen ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog.
Terwijl u in uw comfortabele fauteuil geniet van de zoete geuren van magnoliabloesem en een heerlijk drankje aan boord van uw raderstoomschip American Queen of American Duchess, maakt u kennis met het indrukwekkende Zuiden van Amerika aan de Mississippi: de bakermat van de blues, de uitgestrekte plantages en een roerig oorlogsverleden.

Upper Mississippi cruise van St. Paul / Minneapolis naar St. Louis
De bovenloop van de Mississippi stroomt van het dynamische St. Louis tot de ‘tweelingstad’ Minneapolis en St. Paul. De streek aan de Upper Mississippi kenmerkt zich door de legendarische verhalen over handelaars en pioniers die in het pittoreske landschap neerstreken. St. Louis was de afmeerplaats voor rivierboten op de Mississippi om het Westen te verkennen en zich aldaar te vestigen. Bontjagers, Mormonen, houthakkers en spoorwegbaronnen bouwden La Crosse, terwijl Dubuque, wat eveneens een typisch stadje uit het midden-Westen lijkt, juist een van de oudste Europese nederzettingen aan de Mississippi rivier is.

In Wisconsin en Minnesota geniet u van het prachtige natuurschoon. De Mississippi baant zich een weg door de glooiende heuvels en kalksteenkliffen. Herten komen naar de rivieroever; valken en visarenden vliegen af en aan. Elk seizoen aan de Mississippi kent haar eigen kleurenpracht. In de zomer kleuren de velden groen en steken de felgekleurde bloemen sterk af in het landschap. Wanneer de bladeren aan de bomen goudgeel kleuren is de herfst in aantocht. Ontdek de charme van dit prachtige gebied aan boord van de American Queen of American Duchess, wij leggen graag de loopplank voor u uit.

Reizen in dit gebied

Bij onze riviercruisespecialist Friendship Cruises heeft u de keuze uit diverse luxe cruises over de Mississippi. Vraag naar het aanbod!

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Friendship Cruises kerst en data 2024_490x735
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Ruim 100 pagina's cruise-inspiratie
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen