Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Amsterdam
U bevindt zich hier: Home
Bestemmingen
Vaargebieden
Nederland & België

Welkom in Nederland & België

Riviercruise door typische Hollandse landschappen naar bourgondische Belgische steden! 

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Cruise door Nederland & België

Wist u dat Nederland maar liefst 4.400 kilometer aan bevaarde rivieren, kanalen en meren te bieden heeft? Dit maakt ons waterrijke landje, samen met de zuiderburen, uitermate geschikt om in 2023 een fantastische riviercruise door Nederland en België te maken. Nederland ligt in de delta van drie grote Europese rivieren: de Rijn, de Maas en de Schelde. Deze rivieren en hun zijarmen wateren af op de Noordzee. Daarnaast zijn er nog vele kleinere rivieren waarvan een aantal uitmondt in de drie grote rivieren. Andere komen uit op het IJsselmeer of de Waddenzee.

Riviercruise Nederland en België over de Rijn

Uiteraard wordt bij een riviercruise Nederland en België de langste rivier door Nederland niet overgeslagen: de Rijn. De grensgemeente Lobith lag jarenlang oorspronkelijk aan de Rijn. In de loop der jaren is het deel van de Rijn tussen Emmerich en Arnhem herhaaldelijk verkort, waardoor Lobith nu meer landinwaarts ligt. Het huidige grensdorp is het Gelderse Spijk. Hier verlaat de Rijn Duitsland en stroomt de rivier Nederland binnen. De Rijn vertakt na binnenkomst in ons land bij Tolkamer in de IJssel, de Waal en de Nederrijn/Lek. De Waal loopt via Nijmegen en Zaltbommel naar het westen en gaat nabij Gorinchem over in de Merwede. De Nederrijn loopt noordelijk vrijwel evenwijdig aan de Waal en heet Lek vanaf Wijk bij Duurstede. Na Krimpen aan de Lek gaat deze rivier weer over in de Nieuwe Maas, die via de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland uitmondt in de Noordzee.

Riviercruise Nederland en België over de Maas
De grootste rivier in Limburg is de Maas. De 935 kilometer lange rivier ontspringt in Frankrijk en mondt in de Nederlandse rivierdelta uit in de Noordzee. De Maas komt België binnen in het plaatsje nabij Kanne. Hier wordt de grens gevormd van Belgisch-Limburg en Nederlands-Limburgs. Dit gedeelte van de Maas staat bekend als de grensmaas.

Riviercruise Nederland en België over de Schelde
Tijdens een riviercruise Nederland en België zult u ook over de Schelde varen. Het stroomgebied van de Schelde kan worden ingedeeld in drie delen. De Bovenschelde loopt vanaf de bron tot Gent, waar deze samenvloeit met de Leie. De Zeeschelde is het deel tussen Gent en Antwerpen, en het laatste deel is de Westerschelde. Deze 113 kilometer lange verbinding loopt vanaf de Belgisch-Nederlandse grens via Terneuzen, Breskens en Vlissingen tot de monding in de Noordzee.

Riviercruises over de Nederlandse en Belgische wateren voeren u onder andere over deze drie grote rivieren, maar ook over verschillende kleinere rivieren zoals de IJssel, de Waal en de Lek en diverse kanalen die de rivieren met elkaar verbinden. De Nederlandse wateren voeren u langs typische en dromerige Hollandse landschappen met eindeloze tulpenvelden, afgewisseld door schilderachtige dorpjes en interessante steden. Wat dacht u van de Zaanse Schans of een bezoek aan Amsterdam? Het landschap van de Maas en de Waal met haar historische vestingsteden is ook zeker de moeite waard.

Via de Zeeuwse wateren is over de Schelde de diamantstad Antwerpen te bereiken en vanaf de Westerschelde kan via het kanaal Terneuzen – Gent een bezoek worden gebracht aan de historische stad Gent. Een bezoek aan Antwerpen en Gent zult u niet snel vergeten. Het zijn de hoogtepunten van onze België cruises. Veel van deze stedenriviercruises door Nederland en België vertrekken vanuit Rotterdam, Amsterdam, Arnhem of Lelystad.

Reizen in dit gebied

Bij onze riviercruisespecialist Friendship Cruises heeft u de keuze uit diverse luxe cruises door Nederland & België

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Friendship Cruises kerst en data 2024_490x735
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Ruim 100 pagina's cruise-inspiratie
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen