Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Etretat 03

Seine cruise

Cruise langs pittoreske Franse plaatsjes naar Normandië.

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Luxe cruise over de Seine van Parijs naar Rouen en Normandië

De Seine heeft een lengte van maar liefst 776 kilometer en een stroomgebied van 79.000 km², en ligt geheel binnen Frans grondgebied. Dus als het gaat om een cruise door Frankrijk, dan is een Seine cruise wel een waar pareltje: het is een prachtige rivier! De Seine stroomt vanaf het Plateau van Langres via Troyes, Parijs en Rouen naar Le Havre, waar ze haar uitmonding heeft in het Kanaal. De voornaamste zijrivieren zijn de Yonne, de Marne en de Oise.

De rivier de Seine heeft haar oorsprong ten noorden van Dijon, in een kleine vallei, gelegen op de weg van Dijon naar Châtillon-sur-Seine, een paar kilometer ten noorden van Saint-Seine-l'Abbaye. Veel is er niet meer te zien behalve een beeld dat door Baron Hausmann werd geplaatst aan de voornaamste bron. Maar vroeger, in de tijd van de Galliërs, was dit een heiligdom, zoals alle plaatsen dat waren waar water uit de grond opborrelde. De godin van deze rivier was Séquana. Het water van de Seinebron wordt verantwoordelijk geacht voor verschillende genezingen. Een ander bijzonder feit is dat er maar liefst 32 bruggen over de Seine aangelegd zijn, waarvan de mooiste de Pont Alexandre is en de oudste de Pont Neuf, beide gelegen in Parijs. Uw bootreis door Frankrijk begint en eindigt altijd in deze Franse hoofdstad.

Excursies tijdens een Seine cruise

Tijdens onze Seine cruise is er enorm veel om van te genieten. U vaart door een prachtig landschap waar u ook vele excursies kunt maken. Zo kunt u tijdens een riviercruise over de Seine een excursie naar het Paleis van Versailles maken, een Van Gogh wandeling door Auvers-sur-Oise, een stadswandeling door Rouen en naar het museum Normandië. Eén van de hoogtepunten tijdens een Seinecruise is de dagexcursie naar de D-day Invasiestranden. De excursies zijn optioneel, en zijn zowel vooraf als aan boord te boeken. Zo kunt u zelf bepalen welke excursies u fijn vindt en waar u graag deel aan wilt nemen. Tijdens de excursies nemen ervaren gidsen u mee en delen ze hun kennis van de streek. Zo weet u zeker dat u de sfeer en cultuur proeft in optima forma.

Lees meer over excursies

Luxe aan boord tijdens de riviercruise Seine

Naast het genieten van de prachtige omgeving en de bijzondere excursies kunt u ook genieten van het cruiseschip zelf. Tijdens onze Seine cruises zal het u namelijk aan niets ontbreken. Aan boord van uw 5-sterren luxe hotelschip Amadeus Diamond treft u een sfeervolle salon met comfortabele stoelen en een luxe, overdekt terras. Dagelijks smult u van ons heerlijke ontbijt-, lunch- en dinerbuffet dankzij de professionele koks die meevaren tijdens de cruise op de Seine. Ook vindt u fitnessfaciliteiten, een massageruimte, boutique en kapsalon aan boord.

Lees meer over de Amadeus Diamond

Cruise over de Seine met Destin Travel

Reis met Destin Travel over de Seine en maak een onvergetelijke reis. Onze Travel Consultants helpen u graag met het samenstellen van de perfecte reis en kunnen u over alle mogelijkheden informeren. Bekijk hier alle mogelijkheden voor een luxe riviercruise over de Seine.

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen