Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
shutterstock_1126751555_Zuid-Afrika golfbaan

Natuur, safari's en culinaire verwennerij

treinreizen

African Golf Collage

Unieke reis per privétrein met Rovos door Zuid-Afrika voor golfers en niet-golfers 

Luxe treinreis
Inclusief diverse safari's
Volgend vertrek
01-04-2025
+3 vertrekdata
Reisduur
16 dagen
Vertrekpunt
Johannesburg/Kaapstad
Trein
Pride of Africa
Destin
Vanaf 11.198,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

African Golf Collage

Deze schitterende treinreis door Zuid-Afrika met de Pride of Africa van Rovos Rail start in Pretoria en eindigt in Kaapstad. Een droomreis voor iedereen - golfers én niet-golfers - die van natuur, safari’s en culinaire
verwennerij houdt. Tijdens de reis kunnen golfliefhebbers deelnemen aan het boeiende excursieprogramma of hun hart ophalen op (enkele van de) zes wereldklasse-golfbanen in o.a. het Kruger Park, Durban, Port Elizabeth, George en Knysna. Kortom, een schitterende 16-daagse reis voor golfers en niet golfers. 
Deze reis is ook te maken in omgekeerde richting, van Kaapstad naar Pretoria. 

Rovos Rail Pride of Africa
Pride of Africa
Kaapstad
Kaapstad
Rovos Rail Pride of Africa
Pride of Africa Pullman Cabin
Zuid-Afrika - Krugerpark - Game Drive (3)
Safari
Aloës
Aloës
Zuid-Afrika - Krugerpark - Game Drive (1)
Ontmoet olifanten
waarschuwing golf
Waarschuwing tijdens het golfen
Oubaai9&10
Oubaai Golf Course
Veeg naar links

Programma en excursies

Uw route in beeld

Routekaartje African Golf Safari

Dag 1 - Amsterdam - Johannesburg

’s Ochtends vertrek per KLM van Amsterdam naar Johannesburg, waar u ’s avonds arriveert. Overnachting in het 5-sterren Intercontinental Hotel, direct tegenover de aankomsthal op de luchthaven. (-,-,-)

Johannesburg_Skyline

Dag 2 - Pretoria en vertrek per Rovos Rail

Ontbijt in het hotel en rest van de ochtend en een gedeelte van de middag ter vrije besteding. Lunch op eigen gelegenheid. Indien gewenst kunt u een excursie bijboeken. 

Rond 16.00 uur volgt de privétransfer naar het station van Rovos Rail. Een prachtig gebouw dat de uitstraling en sfeer van de jaren ’30 heeft. Bij aankomst volgt de check-in. Om 18.00 uur vertrekt de Pride of Africa in oostelijke richting naar het steenkolenmijn- gebied rond eMalahleni en het plaatsje Middelburg. 

Maak het u gemakkelijk in uw eigen comfortabele compartiment, uw privédomein voor de komende 11 nachten. De airconditioned compartimenten, de sfeervolle restaurantrijtuigen, de lounges, de gezellige bar en het open achterbalkon staan garant voor een onvergetelijke reis door het afwisselende Zuid-Afrikaanse landschap. De service aan boord is werkelijk onovertroffen.

Om 19.30 uur wordt het diner geserveerd. Dress code: formeel
((O,-,D)

RVR-PlatformAerial2-HRes

Dag 3 - Aan boord van de trein

Van 07.00 tot 10.00 uur wordt het ontbijt geserveerd in de restaurantwagens. Geniet van het uitzicht dat aan uw raam voorbij trekt. Tijdens de lunch, welke om 13.00 uur geserveerd wordt, daalt de trein af naar de spectaculaire Drakensbergen. Dit berggebied heeft de naam te danken aan de Voortrekkers, die vonden dat de lange rij bergtoppen op de rug van een draak leek. 

Geniet van de afternoon tea in de observatiewagon. Op weg naar Malelane wordt het diner geserveerd. Dress code: formeel. (O,L,D)

Rovos Rail met passagiers

Dag 4 - Safari in het Kruger Park of Golf spelen

Vroeg ontbijt in de trein (05.30 uur). Rond 06.30 uur start de game drive voor de niet-golfers.  

Niet-Golfers
Na het ontbijt gaat u op safari in het Kruger National Park, het grootste nationale park van Zuid-Afrika, waar alle dieren van de Big 5 in hun natuurlijke habitat leven. U komt zeer waarschijnlijk oog in oog te staan met olifanten, leeuwen, giraffes, zebra’s, gnoes en buffels en misschien zelfs luipaarden. De lunch vindt plaats in het Kruger Park.

Golfers
Na het ontbijt volgt een transfer naar één van de volgende bijzondere golfbanen: White River Country Club (transfer 75 min) of Mbombela (transfer 60 min). Geniet van een dag op de golfbaan. De lunch nuttigt u in het clubhuis.

’s Middags stapt u weer aan boord van de trein, waarna deze richting Swaziland, Mpaka, vertrekt. Diner aan boord.
Dress code: formeel. (O,L,D)

shutterstock_63077920

Dag 5 - Swaziland (Eswatini) of Golf spelen

Vroeg in de ochtend vinden de grensformaliteiten plaats bij de grens van Swaziland (Eswatini).

Niet-Golfers
U verlaatde trein en per touringcar (transfer ca. 90 min) gaat u op excursie naar Swazi Candles en Mantenga Cultural Village, waar u een goede indruk krijgt van het leven van de lokale bevolking en hun cultuur rond 1800. Lunch wordt geserveerd in de Montega Lodge. 

Golfers
Na het ontbijt volgt voor de golfers de transfer (ca. 75 min) naar Nkonyeni Golfbaan of de Royal Swazi Golfbaan. De lunch wordt geserveerd op de golfbaan. Rond 14.00 uur gaat u weer terug naar de trein.

Na de lunch gaan alle gasten weer terug naar de trein. Bij Golela passeert de trein de grens en rijdt Zuid-Afrika binnen, waar de Pride of Africa zijn weg vervolgt naar Hluhluwe. Diner in de trein. Dress code: formeel.  (O,L,D)

Eswatini
Sinds april 2018 is de naam Swaziland veranderd naar 'The Kingdom of Eswatini'. Dit kleine land beslaat 17.000  km², wordt omsloten door Zuid-Afrika en Mozambique en heeft maar liefst 2 hoofdsteden. Mbabane, de administratieve hoofdstad, en Lobamba, de residentie van de koninklijke familie. 

shutterstock_1750474979 - Culturele dans Swaziland

Dag 6 - Op Safari in het Hluhluwe-Imfolozi Wildpark

Vroeg ontbijt in de trein. Rond 07.00 uur verlaat u de trein voor een game drive in het Hluhluwe Wildreservaat, waar u op zoek gaan naar 4 van de Big 5, waaronder de zeldzame zwarte neushoorn.

Rond 11.00 uur stapt u weer aan boord van de trein en geniet van de lunch, terwijl de Pride of Africa de schitterende kustlijn volgt van de Indische Oceaan.

Het diner wordt u geserveerd in de trein. Dress code: formeel. (O,L,D)

Zuid-Afrika - Zwarte neushoorn

Dag 7 - Bezoek Durban of een dag golf spelen

U geniet vandaag opnieuw van een heerlijk ontbijt in de trein. 

Niet-Golfers
Om 09.00 uur begint de stadsrondrit door Durban. Aansluitend een lunch bij Umhlanga's beachfront, even ten noorden van de stad. Vervolgens keert u terug naar de trein.

Golfers
Na het ontbijt gaat u golf spelen op één van de volgende golfbanen: 
Durban Country Club (transfer 15 min.), MT Edgewood (transfer 20 min.) of Cotswold Downs (transfer 30 min). Na de lunch keert u weer terug in de trein.

‘s Middags vertrekt de trein uit Durban en doorkruisen we de Vallei van 1000 Heuvels, een gebied met ongerepte natuur en schitterende landschappen. Ook vandaag kunt u weer genieten van de afternoon tea. Dit keer staat het diner in het teken van een Afrikaans thema.

Dress code: volgens thema of smart casual. (O,L,D)

Durban Town Hall

Dag 8 - Spionkop of Champagne Sports Resort

Het ontbijt wordt u geserveerd in de trein. 

Niet-Golfers
Om 09.00 uur verlaat u de trein voor een bezoek aan de Spionkop Lodge met het Spionkop Slagveld, waar in 1900 tijdens de Tweede Boerenoorlog de Afrikaners een belangrijke overwinning behaalden op de Britten. Oorlogscorrespondent Winston Churchill was hiervan getuige. Een andere beroemde bezoeker was Ghandi. In dit fraaie natuurgebied, met op de achtergrond de machtige Drakensbergen, maken we na de lunch een safaririt. U kunt er ook voor kiezen om te relaxen in de lodge. 

Golfers
Na het ontbijt volgt de transfer (ca. 75 min) naar Champagne Sports Resort, waar u afslaat op één van de meest schilderachtige golfbanen van Zuid-Afrika. Hier vindt u greens van de allerhoogste kwaliteit en onovertroffen uitzichten op de Drakensbergen en de weelderige, glooiende heuvels van KwaZulu-Natal. In dit natuurparadijs ziet u kuddes blesbokken en impala’s. Hier gebruikt u ook de lunch.

In de loop van de middag keert u terug naar de trein voor het vervolg van de reis richting Harrismith. Dress code: formeel (O,L,D)

graves_on_spion_kop_battlefield_30039ab1e7 (1)

Dag 9 - Golden Gate National Park & Clarens

Na een vroeg ontbijt wordt trein verlaten voor een mooie rit door het Golden Gate Highlands National Park, vooral bekend vanwege de grillige rode zandstenen rotsen. De meest opvallende is 'Brandwag Rock'. In het pittoreske dorpje Clarins, prachtig gelegen aan de voet van de Maluti Mountains, heeft u wat vrije tijd om op eigen gelegenheid te lunchen. Na de lunch volgt de transfer naar Sandstone Heritage Trust, een groot agrarisch landgoed waar u historische treinen, bussen, bussen en militaire voertuigen kunt bewonderen.

In het plaatsje Bethlehem staat de trein op u te wachten en vervolgt u uw weg naar Bloemfontein. Diner in de trein. Dress code: formeel (O,-,D)

shutterstock_1889297449 - Brandwag Rock Golden Gate Highlands NP

Dag 10 - Bloemfontein

Na het ontbijt begint de excursie naar Bloemfontein. U bezoekt o.a. het Women's Memorial en het Anglo Boer War Museum. Rond 10.00 uur stapt u weer aan boord van de trein en doorkruist het droge landschap van de Karoo. Lunch en diner aan boord.

Dress code: formeel. (O,L,D)

Zuid-Afrika - Bloemfontein - Anglo Boer War Museum

Dag 11 - Het Addo Elephant Park

Vroeg ontbijt in de trein. 

Niet-Golfers
Na een vroeg ontbijt volgt de transfer naar het Addo Elephant Park, waar een safari op het programma staat. In dit wildpark leven niet alleen olifanten, maar ook leeuwen, luipaarden, buffels en neushoorns. Tijdens de lunch aan boord van de trein gaat de reis verder richting Port Elizabeth. 

Golfers
De golfliefhebbers verlaten de trein voor een vroege transfer (75 min) naar de Humewood Course, even ten zuiden van Port Elizabeth. Deze ware linksbaan ligt in de zandduinen aan Algoa Bay en wordt gekenmerkt door dicht struikgewas, geulen, hobbels en kuilen. De glooiende fairways zijn breed ter compensatie van de sterke oceaanwinden, maar de aangrenzende rough is meedogenloos. De greens zijn snel, de weinige bunkers zijn goed gepositioneerd en er zijn geen waterhindernissen.
Na afloop van de speelronde en een lunch in het clubhuis keert u terug naar de trein, die klaarstaat in Port Elizabeth (transfer 15 min).

De rest van de middag brengt u ontspannen door in de trein als deze richting Willowmore rijdt. Afternoon Tea en diner aan boord. Dress code: formeel. (O,L,D)

Zuid-Afrika - Krugerpark - Game Drive (1)

Dag 12 - Knysna of golf spelen op de Pezula of Simola golfbaan

U verlaat voor 1 nacht de trein. Van Rovos Rail ontvangt u een tas om voor de komende nacht uw persoonlijke eigendommen in mee te nemen. Uw koffer kunt u achterlaten in uw compartiment. Dit geldt voor golfers en niet golfers.

Niet-Golfers
Vanaf het station van Port Elisabeth rijdt de touringcar via Oudebosch Farm Stall naar het stadje Knysna. Hier steekt u per ferryboot de lagune over naar het Featherbed Natuurpark. Lunch is inbegrepen. In de loop van de middag volgt de checken-in bij het 5-sterren luxe Fancourt Hotel, waar u 1 nacht verblijft. 

Golfers
Vanaf het station van Port Elisabeth rijdt u per touringcar naar Oudebosch Farm Stall (90 min). Na een korte stop rijdt u door naar de golfbanen Pezula of Simola. Hier kunt u golfen en wordt ook de lunch gereserveerd. In de loop van de middag volgt de checken-in bij het 5-sterren luxe Fancourt Hotel, waar u 1 nacht verblijft. 

Diner in het Fancourt hotel. Dress code diner: smart casual. (O,L,D)

golf en zebra

Dag 13 - Oudshoorn of Fancourt Golf Estate

Tussen 06.30 uur en 09.30 wordt het ontbijt in het hotel geserveerd.

Niet-Golfers
Rond 09.30 uur checkt u uit bij het hotel en volgt de excursie naar de struisvogelboerderij in Oudtshoorn. Oudshoorn heeft de grootste populatie struisvogels ter wereld. Na de lunch bezoeken we de Cango Caves, voordat we doorrijden naar het station Prince Albert Rd, waar we weer aan boord stappen van de trein.

Golfers
De dag begint met een partijtje golf op het Fancourt Country Club & Golf Estate. Na de lunch transfer naar het station Prince Albert Rd, waar we ons voegen bij de rest van de groep aan boord van de trein. Fancourt Country Club, in het hart van de Tuinroute, is een schitterend aangelegd domein van 613 hectare met op de achtergrond de majestueuze Outeniqua bergen en in de verte de Indische Oceaan. Naast een hotel, diverse restaurants en talloze recreatieve faciliteiten, telt Fancourt vier, door beroemd golfer Gary Player ontworpen, 18-holes banen, die tot de top 10 van Zuid-Afrika behoren. Fancourt is een eldorado voor zelfs de meest verwende golfer. Het thema diner, 1920’s, wordt geserveerd terwijl de trein koers zet naar Matjiesfontein. Dress code: 1920’s of smart casual.

zebra en golf

Dag 14 - Aankomst in Kaapstad

Een ontspannen ochtend aan boord van de Pride of Africa op weg naar Kaapstad. De trein passeert de Cape Fold Mountains en het wijngebied. Tussen de middag wordt er nog een lunch geserveerd. Rond 18.00 uur komt u aan op het station van Kaapstad. U neemt afscheid van de trein, gevolgd door de transfer naar het beroemde 5-sterren luxe Belmond Mount Nelson hotel (of gelijkwaardig), waar u de komende nachten verblijft. Diner op eigen gelegenheid. (O,L,-)

Het Belmond Mount Nelson hotel is het beroemdste hotel van de stad. De weelderige tuinen, zwembaden, uitgebreide wellness faciliteiten en tennisbaan staan garant voor een ontspannen verblijf. 

Zuid-Afrika - Belmond Mount Nelson Hotel - Pool (2)

Dag 15 & 16 - Afscheid van Zuid Afrika

Ontbijt in het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt tot aan het vertrek naar de luchthaven gebruik maken van uw hotelkamer. In de loop van de avond volgt de transfer naar de luchthaven voor uw KLM vlucht terug naar Nederland, waar u op dag 16 aankomt. (Dag 15 O,-,- / Dag 16 -,-,- ) 

Indien gewenst kunt u uw verblijf uitbreiden met extra excursies en hotelovernachtingen  

Kaapstad
Lees meer
Lees minder

 

Rovos Rail

Sinds de oprichting in 1989 is Rovos Rail hét symbool voor stijlvolle treinreizen in Zuidelijk Afrika. De 'Pride of Africa' is dan ook de meest luxueuze trein op het zuidelijk halfrond. Deze trein is uw rijdende hotel op uw reis door Zuidelijk Afrika. Aan boord geniet u van vijfsterren service en een uiterst comfortabel compartiment. Met deze trein beleeft u zelf de gouden eeuw van het treinreizen! 

Er zijn 3 type cabins aan boord van Rovos Rail.  Pullman Gold Suite, Deluxe Suite en Royal Suite.

treinreis-afrika-rovos-rail
Luxe restaurantrijtuig
treinreis-afrika-rovos-rail
Deluxe suite (11 m2)
Rovos Rail Restaurant 's avonds
Rovos Rail Restaurant 's avonds
treinreis-afrika-rovos-rail
Pullman Suite (7 m2)
treinreis-afrika-rovos-rail
Royal Suite (16 m2)
treinreis-afrika-rovos-rail
Persoonlijke service aan boord
treinreis-afrika-rovos-rail
Reis met gelijkgestemden
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw hotels

Tijdens deze reis verblijft u, naast uw nachten aan boord van de Pride of Africa, in luxe  5-sterren hotels op prachtige locaties:

Route Johannesburg - Kaapstad
- 1 overnachting in het 5* Intercontinental hotel op de luchthaven van Johannesburg of gelijkwaardig hotel in Pretoria 
- 1 overnachting in het 5* Fancourt Hotel, George
- 1 overnachting met late check-out in het 5* Belmond Mount Nelson Hotel in Kaapstad 

Route Kaapstad - Johannesburg
- 1 overnachting in het 5* Belmond Mount Nelson Hotel in Kaapstad
- 1 overnachting in het 5* Fancourt Hotel, George
- 1 overnachting met late check-out in  of het 5* Intercontinental hotel op de luchthaven van Johannesburg  of gelijkwaardig hotel in Pretoria

JNB Intercontinental
hotel Intercontinental Johannesburg
MNH-EXT-13
Hotel Mount Nelson - Kaapstad
MNH-EXT-SCE-06
Hotel Mount Nelson - Kaapstad
Veeg naar links

Praktische informatie

Het spoortraject
Het spoortraject waarover de trein rijdt, wordt niet consequent onderhouden. Mocht u ‘s nachts wakker worden in de veronderstelling dat de trein met hoge snelheid rijdt, wees er dan van verzekerd dat die indruk wordt veroorzaakt door de staat van het spoortraject. De snelheid van de trein is beperkt tot 60 km per uur; op minder goede delen wordt de snelheid verminderd tot 20 km per uur. Als u het te lawaaiig vindt, zijn er oordopjes beschikbaar.

Gezondheid
Laat u zich door uw huisarts of de GGD ruim vóór vertrek informeren omtrent de benodigde vaccinaties.

Lees meer
Lees minder

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
16 daagse African Golf Safari: Johannesburg - Kaapstad of v.v.
Vanaf 11.198,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Deze reis kunt u maken op basis van een Pullman Gold Suite, Deluxe Suite of Royal Suite aan boord van de Rovos trein, the Pride of Africa. Deze reis is naar wens uit te breiden met extra excursies en  hotelovernachtingen voorafgaand aan of na uw treinreis. Deze reis is ook in omgekeerde richting te maken (Kaapstad - Johannesburg). 

Genoemde prijzen zijn richtprijzen in Euro per persoon op basis van een 2-persoonscompartiment.
Deze prijzen kunnen, afhankelijk van de actuele valuta-wisselkoersen, afwijken van de definitieve prijzen op het moment van boeken. 

Vertrekdata 2025: Johannesburg - Kaapstad
Prijs per persoon o.b.v. Pullman Suite
1, 24 april en 20 oktober
v.a. 11.198,-
Vertrekdata 2025: Johannesburg - Kaapstad
Prijs per persoon o.b.v. een Deluxe Suite
1, 24 april en 20 oktober
v.a. 14.098,-
Vertrekdata 2025: Johannesburg - Kaapstad
Prijs per persoon o.b.v. een Royal Suite
1, 24 april en 20 oktober
v.a. 17.198,-
Vertrekdatum 2025: Kaapstad - Johannesburg
Prijs per persoon o.b.v. Pullman Suite
4 november
v.a. 11.198,-
Vertrekdatum 2025: Kaapstad - Johannesburg
Prijs per persoon o.b.v. een Deluxe Suite
4 november
v.a. 14.098,-
Vertrekdatum 2025: Kaapstad - Johannesburg
Prijs per persoon o.b.v. een Royal Suite
4 november
v.a. 17.198,-

Toeslag 2-pers. Pullman Gold Suite (7 m2) voor alleengebruik: v.a. 5.398,-
Toeslag 2-pers. Deluxe Suite (11 m2) voor alleengebruik: 6.898,-
Toeslag 2-pers. royal suite (16 m2) voor alleengebruik: op aanvraag 

Toeslagen voor KLM-vluchten per Business Class zijn op aanvraag. 

 • Vluchten Amsterdam - Johannesburg en Kaapstad – Amsterdam per KLM economy class* inclusief luchthavenbelastingen en brandstofheffingen
 • Treinreis van Pretoria naar Kaapstad met de “Pride of Africa” van Rovos Rail ; 11 nachten accommodatie in een privé-compartiment met douche/toilet in de geboekte categorie
 • 1 overnachting in het 5-sterren luxe Fancourt hotel in George 
 • 1 overnachting in het 5-sterren Intercontinental Hotel op de luchthaven van Johannesburg
 • 1 overnachting met ’late check-out’ in het 5-sterren luxe Belmond Mount Nelson Hotel in Kaapstad
 • Safaritochten volgens programma in open safari-voertuigen
 • Excursies volgens programma, inclusief entreegelden en o.l.v. ervaren Engelssprekende gidsen
 • Golfers:greenfees inclusief golfcarts voor de golfbanen volgens programma
 • Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele treinreis
 • Diensten van een Zuid-Afrikaanse Golf Pro tijdens de gehele reis (bij minimaal 12 golfspelers)
 • Alle maaltijden volgens programma (O = ontbijt, L = lunch, D = diner), inclusief wijnen en andere drankjes
 • Alle overige alcoholische en non-alcoholische dranken aan boord van Rovos Rail
 • Lezingen aan boord van de trein door een meereizende historicus
 • Wasserij-service aan boord van de trein
 • Alle transfers en bagage-service in de hotels en op de stations
 • Luchthaven transfers naar en van hotels
 • Uitgebreide reisinformatie

* Het KLM Economy Class tarief is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.

 • Optie: KLM vervoer van een golfuitrusting (naast de standaard ruimbagage):  toeslag op aanvraag
 •  Fooien
 • Extra dranken buiten de trein
 • Reis/ en-of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

 

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betaling
- Bij boeking dient een aanbetaling van 30% van de reissom te worden voldaan
- Uiterlijk 120 dagen voor vertrek dient 50% van de reissom te zijn voldaan
- Uiterlijk 60 dagen voor vertrek dient het restant van de reissom te zijn voldaan

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 180 dagen voor vertrek: 10% van de reissom
- Bij annulering van 180 tot 120 dagen voor vertrek: 30% van de reissom
- Bij annulering van 120 tot 60 dagen voor vertrek: 50% van de reissom
- Bij annulering vanaf 60 dagen voor vertrek: de volledige reissom

Voorbehoud
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Rovos Rail en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Rovos Rail behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

 

Reissom
16 daagse African Golf Safari: Johannesburg - Kaapstad of v.v.
Vanaf 11.198,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Deze reis kunt u maken op basis van een Pullman Gold Suite, Deluxe Suite of Royal Suite aan boord van de Rovos trein, the Pride of Africa. Deze reis is naar wens uit te breiden met extra excursies en  hotelovernachtingen voorafgaand aan of na uw treinreis. Deze reis is ook in omgekeerde richting te maken (Kaapstad - Johannesburg). 

Genoemde prijzen zijn richtprijzen in Euro per persoon op basis van een 2-persoonscompartiment.
Deze prijzen kunnen, afhankelijk van de actuele valuta-wisselkoersen, afwijken van de definitieve prijzen op het moment van boeken. 

Vertrekdata 2025: Johannesburg - Kaapstad
Prijs per persoon o.b.v. Pullman Suite
1, 24 april en 20 oktober
v.a. 11.198,-
Vertrekdata 2025: Johannesburg - Kaapstad
Prijs per persoon o.b.v. een Deluxe Suite
1, 24 april en 20 oktober
v.a. 14.098,-
Vertrekdata 2025: Johannesburg - Kaapstad
Prijs per persoon o.b.v. een Royal Suite
1, 24 april en 20 oktober
v.a. 17.198,-
Vertrekdatum 2025: Kaapstad - Johannesburg
Prijs per persoon o.b.v. Pullman Suite
4 november
v.a. 11.198,-
Vertrekdatum 2025: Kaapstad - Johannesburg
Prijs per persoon o.b.v. een Deluxe Suite
4 november
v.a. 14.098,-
Vertrekdatum 2025: Kaapstad - Johannesburg
Prijs per persoon o.b.v. een Royal Suite
4 november
v.a. 17.198,-
Toeslagen

Toeslag 2-pers. Pullman Gold Suite (7 m2) voor alleengebruik: v.a. 5.398,-
Toeslag 2-pers. Deluxe Suite (11 m2) voor alleengebruik: 6.898,-
Toeslag 2-pers. royal suite (16 m2) voor alleengebruik: op aanvraag 

Toeslagen voor KLM-vluchten per Business Class zijn op aanvraag. 

Inbegrepen
 • Vluchten Amsterdam - Johannesburg en Kaapstad – Amsterdam per KLM economy class* inclusief luchthavenbelastingen en brandstofheffingen
 • Treinreis van Pretoria naar Kaapstad met de “Pride of Africa” van Rovos Rail ; 11 nachten accommodatie in een privé-compartiment met douche/toilet in de geboekte categorie
 • 1 overnachting in het 5-sterren luxe Fancourt hotel in George 
 • 1 overnachting in het 5-sterren Intercontinental Hotel op de luchthaven van Johannesburg
 • 1 overnachting met ’late check-out’ in het 5-sterren luxe Belmond Mount Nelson Hotel in Kaapstad
 • Safaritochten volgens programma in open safari-voertuigen
 • Excursies volgens programma, inclusief entreegelden en o.l.v. ervaren Engelssprekende gidsen
 • Golfers:greenfees inclusief golfcarts voor de golfbanen volgens programma
 • Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele treinreis
 • Diensten van een Zuid-Afrikaanse Golf Pro tijdens de gehele reis (bij minimaal 12 golfspelers)
 • Alle maaltijden volgens programma (O = ontbijt, L = lunch, D = diner), inclusief wijnen en andere drankjes
 • Alle overige alcoholische en non-alcoholische dranken aan boord van Rovos Rail
 • Lezingen aan boord van de trein door een meereizende historicus
 • Wasserij-service aan boord van de trein
 • Alle transfers en bagage-service in de hotels en op de stations
 • Luchthaven transfers naar en van hotels
 • Uitgebreide reisinformatie

* Het KLM Economy Class tarief is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.

Niet inbegrepen
 • Optie: KLM vervoer van een golfuitrusting (naast de standaard ruimbagage):  toeslag op aanvraag
 •  Fooien
 • Extra dranken buiten de trein
 • Reis/ en-of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

 

Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betaling
- Bij boeking dient een aanbetaling van 30% van de reissom te worden voldaan
- Uiterlijk 120 dagen voor vertrek dient 50% van de reissom te zijn voldaan
- Uiterlijk 60 dagen voor vertrek dient het restant van de reissom te zijn voldaan

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 180 dagen voor vertrek: 10% van de reissom
- Bij annulering van 180 tot 120 dagen voor vertrek: 30% van de reissom
- Bij annulering van 120 tot 60 dagen voor vertrek: 50% van de reissom
- Bij annulering vanaf 60 dagen voor vertrek: de volledige reissom

Voorbehoud
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Rovos Rail en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Rovos Rail behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

 Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe treinreizen door zuidelijk Afrika