Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Shongololo Express Exterieur
U bevindt zich hier: Home
Alle reizen
Treinreizen
Afrikaanse trilogie met de Shongololo Express

Bijzondere privéreis door zuidelijk Afrika

 

treinreizen

Afrikaanse Trilogie

Prachtige treinreis door drie landen in Zuidelijk Afrika.

Game drives in diverse nationale parken
Alle excursies inbegrepen
Volgend vertrek
04-10-2023
+2 vertrekdata
Reisduur
18 dagen
Vertrekpunt
Johannesburg
Trein
Shongololo Express
Destin
Vanaf 14.098,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Verleng uw reis Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Privé treinreis door zuidelijk Afrika

Een schitterende 18-daagse reis met de ‘Shongololo Express’. De trein slingert zich door Zuidelijk Afrika, van de Indische Oceaan in het oosten tot de Atlantische kust in het westen. Tijdens deze reis maakt u onder meer
game drives in het Krugerpark, Hluhluwe-Imfolozi Park in Zuid-Afrika en in Etosha National Park in Namibië. U bezoekt het Mantenga Cultural Village in Eswatini (voormalig Swaziland), doorkruist de Drakensbergen in Zuid-Afrika en bewondert de immense Fish River Canyon en de wereldberoemde rode zandduinen van Sossusvlei in Namibië.
Vanaf 2024 wordt deze reis aangeboden met de 'Pride of Africa' van ROVOS Rail. 

JB 2010-09 Namibië 239
Sossusvlei
Shongololo Express dining (1)
Restaurant aan boord
Shongololo express gold (3)
Gold cabin
Shongololo Emerald Double (1)
Emerald cabin
Shongololo express gold (2)
Gold cabin Badkamer
Shongololo Bar
Bar aan boord
Shongo girls
Personeel tijdens thema avond
JB 2010-09 Namibië 595
Etosha National Park
Veeg naar links

Programma en excursies

Uw route in beeld

Routekaartje Afrikaanse Trilogie

Dag 1 - Amsterdam - Johannesburg

’s Ochtends vertrek per KLM van Amsterdam naar Johannesburg, waar u ’s avonds arriveert. Overnachting in het 5-sterren Intercontinental Hotel, direct tegenover de aankomsthal op de luchthaven.

Johannesburg_Skyline

Dag 2 - Pretoria en vertrek per Shongololo Express

Na het ontbijt transfer naar het nabijgelegen Pretoria, waar u om 10.00 uur wordt verwelkomd op het Rovos Rail Station. Dit is de thuisbasis van Rovos Rail. Hier gaat u aan boord van de nostalgische ‘Shongololo’ trein. Maak het u gemakkelijk in uw eigen comfortabele compartiment, uw privédomein voor de komende negen nachten.
De airconditioned compartimenten, de sfeervolle restaurantrijtuigen, de lounges, gezellige bar en het open achterbalkon staan garant voor een onvergetelijke reis door het afwisselende Zuid-Afrikaanse landschap. (O/L/D)

Rovos station Pretoria

Dag 3 - Safari in het Kruger Park

Vroeg ontbijt in de trein.
Vanuit Malelane staat een volle dagexcursie naar het befaamde Krugerpark op het programma. U vertrekt al om 06.30 uur naar het 380 km lange en 60 km brede wildpark op de grens met Mozambique. Het Krugerpark heeft de grootste populatie olifanten ter wereld en schier ontelbare andere diersoorten, waaronder de ‘Big Five’, jachtluipaarden, krokodillen en bavianen.

Aan het einde van de middag vertrekt de trein voor de volgende etappe naar Mpaka in het naburige Eswatini (Swaziland). (O/L/D)

Dag 4 - Eswatini

Ontbijt in de trein.
Na afhandeling van de grensformaliteiten rijdt de trein door naar Mpaka waar u vandaag uitgebreid kennis maakt met het Koninkrijk Swaziland. Vanuit Mpaka gaat de reis over de weg naar Malkerns. Hier kunt u de kunst van het ambachtelijke kaarsen maken bewonderen. Na de lunch bezoekt u de Mantenga cultural village, een openlucht museum dat is opgericht om bezoekers bekend te maken met de traditionele cultuur van Eswatini (Swaziland). Eind van de middag gaat u weer aan boord van trein voor het vervolg van uw reis naar het Hluhluwe-Imfolozi Park. (O/L/D)

Dag 5 - Hluhluwe National Park

U vertrekt vandaag al vroeg voor een safari in het Hluhluwe-Imfolozi Wildpark, om zo optimaal de tijd te hebben voor het spotten van de wilde dieren, waaronder de ‘Big Five’: de olifant, de neushoorn, de leeuw, de luipaard en de buffel. Maar ook giraffes, zebra’s en impala’s behoren tot de vaste bewoners van dit oudste wildpark van Zuid-Afrika.
In de vroege avond gaat u weer aan boord van uw trein voor de rit naar de kuststad Durban.(O/L/D)

gameViewing

Dag 6 - Durban

Om 09.00 uur stappen we uit voor een stadsrondrit door Durban en een bezoek aan de botanische tuinen. Aansluitend een lunch in het mondaine Umhlanga, even ten noorden van de stad, waarna we terugkeren in de trein.
‘s Middags vertrekt de trein uit Durban en rijden we naar Ladysmith via de ‘Vallei van 1000 Heuvels’, een gebied met ongerepte natuur en schitterende landschappen. Het diner is aan boord van de trein. (O/L/D)

Durban-beach

Dag 7 - Aan boord

Een heerlijke ontspannen dag aan boord van de trein, die zich door het landschap kronkelt met uitzicht op de Drakensbergen. In 1837 gingen de “Hollandse boeren” in Zuid-Afrika op pad om nieuwe landbouwgronden te vinden. Met ossenwagens maakten ze “de grote trek” over de spectaculaire Drakensbergen. Volgens de legende is deze naam te danken aan de “Voortrekkers”, die de toppen van de uitsteeksels op een drakenrug vonden lijken. (O/L/D)

Shongololo Express dining

Dag 8 - Kimberley - Upington

Uw volgende stop is de stad Kimberley, waar de Engelsen eind 19e eeuw met succes naar diamanten gingen graven, met als gevolg ‘the Big Hole’ (die Groot Gat) met een omtrek van anderhalve kilometer en een diepte van ruim 200 meter. Uiteraard bezoekt u de voormalige open mijn en het bijbehorende Diamond Museum. De William Humphreys Art Gallery en het McGregor Museum completeren uw bezoek aan Kimberley, waarna uw trein in de vroege middag vertrekt naar Upington. U overnacht aan boord. (O/L/D)

Big Hole Kimberley

Dag 9 - Upington

Aankomst in Upington, een oasestad gelegen aan de Oranjerivier middenin de Kalahariwoestijn en beroemd om zijn wijnen. Na een wandeling door de stad vervolgen we onze reis. Na afhandeling van de grensformaliteiten in de buurt van het plaatsje Nakop passeert de trein de grens met Namibië.(O/L/D)

Dag 10 - Fish River Canyon & Keetmanshoop

’s Ochtends bezoeken we de bovenrand van de gigantische Fish River Canyon, na de Amerikaanse Grand Canyon de grootste ter wereld. De kloof is ongeveer 160 km lang, tot 27 kilometer breed en op sommige punten 550 meter diep. De uitzichten op de kloof met zijn grillige bochten zijn adembenemend.
Vervolg van de treinreis naar Keetmanshoop. U bezoekt het Garas Park en de Quiver Tree Forest (kokerboomwoud). Daarna zet de trein koers naar Sossusvlei.(O/L/D)

Fish River Canyon

Dag 11 - Sossusvlei

De dag begint met een een vlucht van 1 uur naar de Sossusvlei middenin de Namib-woestijn. De Sossusvlei is een vallei met her en der uitgedroogde boomstronken omgeven door ruim 300 meter hoge duinen, de oudste en hoogste zandduinen ter wereld. Het is Namibië’s beroemdste natuurwonder. Na de lunch maken we aan het eind van de middag een woestijnrit, ’s avonds gevolgd door een diner onder de sterrenhemel. De komende nacht logeren we in de luxe Sossusvlei Lodge. (O/L/D)

Dag 12 - Sossusvlei en Windhoek

We beginnen de dag vroeg met een excursie in de woestijn. U ziet dan de Sossusvlei op z’n mooist als de kleuren intens zijn en constant veranderen, een lust voor fotografen. Ontbijt in de vlei tijdens de excursie. Daarna terugvlucht naar Windhoek en vervolg van de treinreis aan boord van de “Shongololo” in noordelijke richting naar Otjiwarango. (O/L/D)

imposante rode zandduinen

Dag 13 - Otjiwarango

Otjiwarango staat met name bekend om het nabijgelegen Cheetah Conservation Fund (CCF)
Deze Niet-gouvernementele organisatie werkt aan het redden van de cheetah’s en zijn ecosysteem. Hier staat ook het enige volledig uitgeruste genetica-laboratorium dat uniek is in Afrika. Van hieruit werkt men samen met wetenschappers van over de hele wereld.
Aan het einde van de middag stapt u weer aan boord van de trein op weg naar een van de oudste parken van Afrika, Etosha National Park. (O/L/D)

Cheetah's

Dag 14 - Etosha National Park

Aankomst in Tsumeb en transfer naar de Mokuti Lodge bij de oostelijke ingang van het enorme Etosha National Park. ‘s Middags maakt u een eerste wildsafari in het park op zoek naar de ’Big 5’: olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en buffel. Op de drooggevallen zoutvlaktes wemelt het van de dieren. Lunch, diner en overnachting in de Mokuti Lodge. (O/L/D)

Etosha

Dag 15 - Etosha National Park en aan boord

Een ochtendsafari in Etosha National Park waar naast grote beesten ook 340 vogelsoorten kunnen worden gespot. Tegen lunchtijd terugkeer aan boord van de trein voor het laatste deel van de reis door Namibië richting Swakopmund. (O/L/D)

Dag 16 - Swakopmund

Een ontspannen ochtend aan boord, terwijl de trein de Namib woestijn doorkruist. Rond het middaguur bereikt de trein het eindstation in Swakopmund, een stadje ingeklemd tussen de woestijn en de Atlantische Oceaan. Tijd om afscheid te nemen van het treinpersoneel. De komende nacht verblijft u in het Swakopmund Hotel. Swakopmund doet denken aan een Europese badplaats. De talloze historische gebouwen in Duits koloniale stijl, de palmen, de tuinen en goudgele stranden geven Swakopmund een plezierige uitstraling. De middag is ter vrije besteding. Overnachting in het Swakopmund Hotel. (O/-/-)

In de middag kunnen we optionele excursies aanbieden (niet inbegrepen). Kies bijvoorbeeld voor een rondvlucht boven de spectaculaire Skeleton Coast ten noorden van Swakopmund waar u o.a. oude scheepswrakken (skeletons) uit het zeewater of woestijnzand ziet opsteken. Ook ziet u vanuit de lucht de enorme pelsrobbenkolonie bij Cape Cross.

swakopmund

Dag 17 - Afscheid

Een rustige ochtend. Tegen het middaguur transfer van uw hotel naar de internationale luchthaven van Walvisbaai, ten zuiden van Swakopmund. In de loop van de middag vertrekt u met South African Airways van Walvisbaai naar Johannesburg. Aansluitend vliegt u ’s avonds met KLM naar Amsterdam. (O/-/-)

shutterstock_60011728

Dag 18 - Aankomst Amsterdam

Aankomst op Schiphol in de loop van de ochtend.

Lees meer
Lees minder

Shongololo Express

Toen inheemse mensen in Afrika in de verte voor het eerst een trein zagen, die als een lang lint door het landschap trok, noemden zij deze Shongololo - de duizendpoot. De Shongololo Express maakt het reizen over langere afstanden in Zuidelijk Afrika tot een bijzonder aangename ervaring.
De Shongololo Express is een ‘hotel op rails’ met plaats voor maximaal 72 gasten die logeren in comfortabele privécompartimenten, elk voorzien van een eigen badkamer. Compartimenten zijn er in 2 categorieën: Emerald en Gold. Er zijn twee historisch ingerichte restaurantrijtuigen. Gasten kunnen voorts ontspannen in het barrijtuig en in het observatierijtuig met grote ramen en een open balkon aan de achterzijde van de trein. 

SHongololo express club
Club rijtuig
On board service
Emerald cabin
Shongololo Emerald Double (1)
Emerald cabin
Shongololo express emerald bath (2)
Emerald cabin badkamer
Shongololo Emerald Double (4)
Emerald cabin
Shongololo express gold (3)
Gold cabin
Shongololo Express dining (1)
Restaurant rijtuig
Bagageservice Shongololo Express
Bagageservice
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw hotels

Tijdens deze reis verblijft u, naast uw nachten aan boord van de Shongololo Express trein, in luxe 4- en 5-sterren hotels op prachtige locaties:

- 1 overnachting in het luxe Intercontinental Hotel op de luchthaven van Johannesburg 
- 1 overnachting in het 5 sterren Sossusvlei Lodge
- 1 overnachting in de 5-sterren Mokuti Lodge bij Etosha National Park
- 1 overnachting in het 4 sterren  hotel Swakopmund 

JB 2016-04 Namibië Safari 125
Sossusvlei Lodge
JNB Intercontinental
hotel Intercontinental
Veeg naar links

Praktische informatie

De trein
U reist aan boord van de 'Shongololo Express' van Rovos Rail. Geniet van het comfort en de nostalgie aan boord, die oude tijden doet herleven. 

Informatie over paspoort en visum
U heeft voor deze reis een paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is na afloop van de reis en voldoende lege pagina's bevat. Voor sommige landen heeft u een visum nodig. Wij informeren u hier graag over.

Het spoortraject
Het spoortraject waarover de trein rijdt, wordt niet consequent onderhouden. Mocht u ‘s nachts wakker worden in de veronderstelling dat de trein met hoge snelheid rijdt, wees er dan van verzekerd dat die indruk wordt veroorzaakt door de staat van het spoortraject. De snelheid van de trein is beperkt tot 60 km per uur; op minder goede delen wordt de snelheid verminderd tot 20 km per uur. Als u het te lawaaiig vindt, zijn er oordopjes beschikbaar.


Lees meer
Lees minder

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
18-daagse reis Afrikaanse Trilogie
Vanaf 14.098,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Deze reis kunt u maken op basis van een Gold of een Emerald Compartiment aan boord van de trein.
Vanaf  2024 wordt deze reis uitgevoerd door de 'Pride of Africa' van ROVOS Rail. 

Genoemde prijzen zijn richtprijzen in Euro per persoon op basis van een 2-persoonscompartiment.
Deze prijzen kunnen, afhankelijk van de actuele valuta-wisselkoersen, afwijken van de definitieve prijzen op het moment van boeken.

Vertrekdatum 2023
Prijs per persoon o.b.v. een Gold Compartiment
4 oktober
v.a. 14.098,-
Vertrekdatum 2023
Prijs per persoon o.b.v. een Emerald Compartiment
4 oktober
v.a. 17.798,-
Vertrekdatum 2024
Prijs per persoon o.b.v. een Pullman Compartiment
31 januari en 2 oktober
v.a. 14.098,-
Vertrekdatum 2024
Prijs per persoon o.b.v. een DeLuxe Compartiment
31 januari en 2 oktober
v.a.17.798,-

Vertrek 2023:
Toeslag 2-pers. Gold compartiment (7 m2) voor alleengebruik: 5.598,-
Toeslag 2-pers. Emerald compartiment (10 m2) voor alleengebruik: 7.098,-

Vertrek  2024:
Toeslag 2-pers. Pullman compartiment (Crosswise, 7 m2) voor alleengebruik: 5.598,-
Toeslag 2-pers. DeLuxe compartiment (Crosswise, 10 m2) voor alleengebruik: 7.098,-

Toeslagen voor KLM-vluchten per Business Class zijn op aanvraag. 

 • 'Afrikaanse Trilogie' van Pretoria naar Swakopmund met Shongololo Express, 12 nachten accommodatie in een privé-compartiment met douche/toilet in de geboekte categorie
 • Retourvlucht Amsterdam - Johannesburg per KLM Economy Class* en Walvisbaai - Johannesburg * in Economy Class, inclusief luchthavenbelastingen en brandstofheffingen t.w.v. € 360,- 
 • Overnachting in het luxe Intercontinental Hotel op de luchthaven van Johannesburg
 • Overnachting in de 5-sterren Sossusvlei Lodge, inclusief woestijnritten
 • Retourvlucht naar Sossusvlei
 • Overnachting in de 5-sterren Mokuti Lodge bij Etosha National Park inclusief 2 safaritochten in open safari-voertuigen
 • Overnachting in het Swakopmund Hotel (of gelijkwaardig) in Swakopmund
 • Diamantstad Kimberley en bezoek aan de Big Hole en het openluchtmuseum
 • Bezoek aan Upington in de Noord-Kaap provincie
 • Bezoek aan Fish River Canyon in het zuiden van Namibië
 • Tour in Windhoek met bezoek spoorwegmuseum
 • Alle excursies en bezoeken inclusief entreegelden en o.l.v. ervaren Engelssprekende gidsen
 • Alle maaltijden binnen en buiten de trein
 • Alle wijnen en overige (alcoholische) dranken aan boord van de trein
 • Koffie, thee en mineraalwater tijdens de maaltijden buiten de trein.   
 • Beperkte wasserij-service aan boord van de trein
 • Alle transfers en bagage-service in de hotels en op de stations
 • Uitgebreide reisinformatie

* Het KLM Economy Class tarief is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.

 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Alcoholische en non alcoholische dranken tijdens de maaltijden buiten de trein
 • Optionele excursies of activiteiten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

 

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betalingen:

 • Bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom te worden voldaan.
 • Uiterlijk 120 dagen voor vertrek dient 50% van de reissom te zijn voldaan.
 • Het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek voldaan te zijn.

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot 246 dagen voor vertrek; 10% van de reissom
 • bij annulering vanaf 246 t/m 121 dagen voor vertrek; 30% van de reissom
 • bij annulering vanaf 120 t/m 61 dagen voor vertrek: 50% van de reissom
 • bij annulering vanaf 60 dagen voor vertrek; de volledige reissom

Voorbehoud
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Rovos Rail en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Rovos Rail behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk makenIncento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Incento 2023 - mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe en bijzondere treinreizen door zuidelijk Afrika