Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
4f426c2b-5758-43ee-a7d1-5b09d9c7ae2e
Home
Alle reizen
Treinreizen
Castles of Transylvania

Per trein van Istanbul naar Boedapest

treinreizen

Castles of Transylvania met de Golden Eagle Danube Express

Per privétrein op ontdekkingstocht langs onbekende plaatsen en bijzondere kastelen

Bezoek aan Bran Castle
Treinreis met de Danube Express
Historische plaatsen
Railcruise
Volgend vertrek
20-10-2024
+2 vertrekdata
Reisduur
7 dagen
Vertrekpunt
Istanbul
Trein
Golden Eagle Danube Express
Destin
Vanaf 10.195,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Spectaculaire reis door Transsylvanië

Tijdens deze exclusieve treinreis aan boord van de Golden Eagle Danube Express reist u van Istanbul naar Boedapest dwars door Transsylvanië met zijn oude kastelen en spectaculaire landschappen. De reis begint in het betoverende Istanbul, waarna u Bulgarije, Roemenië en Hongarije doorkruist, op weg naar Boedapest. Onderweg bezoekt u beroemde kastelen als Peles- en Bran Castle en onbekende, maar bezienswaardige historische plaatsen als Veliko Tarnovo, Sigisoara en Sibu. 

GEDE exterior (1)
Golden Eagle Danube Express
boat-trip-along-Bosphorus-7 Istanbul
Istanbul
shutterstock_230413099 - Sinaia - Peles Castle
Sinaia - Peles Castle
Puszta
Puszta paardenshow
shutterstock_1079328563 Boedapest Hongaars Vrijheidsbeeld
Boedapest
shutterstock_1260046525 Boedapest
Boedapest
GEDE Restaurant (6)
Restaurant rijtuig
Veeg naar links

Programma en excursies

Uw route in beeld

Routekaartje Castles of Transylvania

Dag 1 - Aankomst in Istanbul

Vlucht van Amsterdam naar Istanbul (niet inbegrepen). Na aankomst volgt een transfer naar uw
5* hotel Pera Palace in Istanbul. Uw hotel is ideaal gelegen in het oude centrum op enkele minuten lopen van topattracties als de Blauwe Moskee en de Hagia Sophia. 's Avonds is er een welkomstdiner waarbij u uw medereizigers ontmoet.

istanbul blue mosque

Dag 2 - Istanbul

Istanbul is de legendarische stad die Azië en Europa verbindt. Bekijk vandaag hoe oud en nieuw, oost en west elkaar ontmoeten wanneer we een selectie van de historische bezienswaardigheden van Istanbul bezoeken. Eén van de beroemdste monumenten in zowel de Turkse als de islamitische wereld, de Sultan Ahmet-moskee (de Blauwe Moskee), is een prachtige creatie in de klassieke Ottomaanse stijl, de moskee heeft zes torenhoge minaretten en 260 ramen die de enorme hoofdkamer verlichten, die is versierd met meer dan 20.000 Iznik-tegels.
Nu een museum, werd de Hagia Sophia in de 6e eeuw gebouwd door keizer Justinianus en was het één van de grootste basilieken in de christelijke wereld. Na de Ottomaanse verovering werd het omgebouwd tot een moskee en is het tegenwoordig één van de mooiste musea ter wereld. Neem even de tijd om hier te blijven hangen om de mooie Byzantijnse architectuur te bewonderen.
Topkapi, het grootste en oudste paleis ter wereld en de belangrijkste residentie van de Ottomaanse Sultans van 1465 tot 1853, is het kroonjuweel van het Ottomaanse rijk. Met zijn schatkamer en exotische gebouwen die uitkijken op de Gouden Hoorn, belooft uw bezoek aan Topkapi een werkelijk fascinerende ervaring te worden.

Laat in de middag stappen we in onze privétrein, de Golden Eagle Danube Express, om onze treinreis door Bulgarije en Roemenië naar Boedapest te beginnen.

New-MosqueHagia-Sofia-and-Bosphorus-crusie-boats

Dag 3 - Veliko Tarnovo

Vanmorgen genieten we van het uitzicht vanuit onze privétrein, terwijl we over de Shipka-pas klimmen en aankomen bij onze eerste stop Veliko Tarnovo, de oude hoofdstad van Bulgarije. Genesteld in een prachtige bergachtige omgeving, lijken de stenen huizen boven elkaar gestapeld op de steile oevers van de rivier de Yantra. Een rondleiding omvat de prachtig bewaard gebleven Middeleeuwse Tsarevets-heuvel en het kasteel en er is vrije tijd om door de smalle steegjes van de oude stad te dwalen.

Ontspan vanavond in de Bar Lounge Car voordat het diner wordt geserveerd. Terwijl onze trein door het schilderachtige landschap rijdt, wordt de Roemeense grens overgestoken.

GEDE Restaurant (2)

Dag 4 - Sinaia & Brasov

's Nachts draait de trein verschillende keren, terwijl hij over de Karpaten klimt en zich een weg baant door het dramatische landschap met kristalheldere bergbeekjes.
Vanmorgen komen we aan in Sinaia voor een rondleiding door Peles Castle. Het kasteel is een meesterwerk van Duitse nieuw-renaissancistische architectuur en wordt door velen beschouwd als een van de mooiste kastelen van Europa. In opdracht van koning Carol I in 1873 en voltooid in 1883, diende het kasteel tot 1947 als zomerresidentie van de koninklijke familie. De 160 kamers zijn versierd met de mooiste voorbeelden van Europese kunst, kristallen kroonluchters van Murano, Duitse glas-in-loodramen en met Cordoba-leer beklede muren.

We keren terug naar onze privétrein voor de lunch en gaan 's middags verder naar Brasov voor een bezoek aan Bran Castle. Omringd door een aura van mysterie en legende en hoog bovenop een 200-meter hoge rots, dankt het 14e eeuwse kasteel zijn bekendheid aan zijn imposante torens en torentjes, evenals aan de mythe rond Bram Stocker's Dracula. Na een rondleiding door het kasteel en zijn omgeving zullen we vanavond binnen de kasteelmuren genieten van een galadiner.

shutterstock_350739647- Bran Castle Brasov - Dracula

Dag 5 - Sighisoara & Sibiu

Vanmorgen vertrekken we vroeg uit Brasov en komen na het ontbijt aan in Sighisoara voor een wandeltocht langs de belangrijkste hoogtepunten van de stad. Een World Heritage Site waarvan wordt gezegd dat het de geboorteplaats is van Dracula. Het is één van de best bewaarde versterkte middeleeuwse steden in Europa.
We keren terug naar de trein voor de lunch, terwijl we doorrijden naar Sibiu, specifiek bekend om zijn Germaanse architectuur in de oude stad. Dit vanwege de erfenis van 12e eeuwse Saksische kolonisten. Rondom de stad zijn tegenwoordig de overblijfselen van Middeleeuwse muren en torens te zien, waaronder de 13e eeuwse Raadstoren die de twee belangrijkste pleinen met elkaar verbindt.

Vanavond genieten we van een afscheidsdiner aan boord van onze privétrein, terwijl we door de Grote Hongaarse Laagvlakte reizen.

Puszta4

Dag 6 - Kecskemet & Lajosmizse

Vanmorgen krijgen we de kans om Kecskemet, een fascinerende stad in het geografische centrum van Hongarije, te verkennen voordat de trein naar Lajosmizse vertrekt voor een spectaculaire ‘Puszta’ paardenshow.

We komen dan laat in de middag aan in de romantische en historische Hongaarse hoofdstad Boedapest, gelegen aan de oevers van de prachtige Donau, waar we zullen genieten van een verblijf van één nacht in het vijfsterrenhotel Four Seasons Gresham Palace (of vergelijkbaar), een uniek Art Nouveau-monument dat historische elegantie combineert met ultramodern comfort.

Deze avond zullen we genieten van een afscheidsdiner in een lokaal restaurant, waar u kunt terugkijken op uw reis door dit fascinerende deel van Europa.

Puszta3

Dag 7 - Boedapest

Vanmorgen, na een overnachting in het Four Seasons Gresham Palace, genieten we van ons laatste ontbijt tijdens de tour. Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam ( vlucht niet inbegrepen).

shutterstock_562412311 Boedapest
Lees meer
Lees minder

Golden Eagle Danube Express

De Golden Eagle Danube Express is een luxe hotel op rails. U logeert aan boord in een comfortabel compartiment. U hoeft uw koffer maar één keer uit te pakken om te genieten van een boeiende rondreis door Centraal-Europa. Uw cabin steward is altijd in de buurt en zorgt ervoor dat het u aan niets ontbreekt. Aan boord kunt u overnachten in 2 typen compartimenten met eigen badkamer: Deluxe Class (7,7m2) en Superior Deluxe Class (8,6m2) 

4f426c2b-5758-43ee-a7d1-5b09d9c7ae2e
Golden Eagle Danube Express
Deluxe Class (8)-1
Deluxe Class compartiment
GEDE Restaurant (3)
Restaurant Rijtuig
GEDE Restaurant (6)
Restaurant Rijtuig
GEDE Food (2)
Maaltijden aan boord
Bar Lounge Car (4)
Muziek in het Bar rijtuig
002
Personeel Golden Eagle Danube Express
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw hotels

Tijdens deze reis verblijft u 4 nachten aan boord van de luxe Golden Eagle Danube Express in een priveécompartiment en u overnacht 2 nachten in zeer luxe 5* hotels: 

- 1 overnachting in het 5* Hotel Four Seasons Sultanahmet (of gelijkwaardig) in Istanbul
- 1 overnachting in het 5* Hotel Four Seasons Gresham Palace (of vergelijkbaar) in Boedapest

Praktische informatie

Gezondheid
Hoewel de reizen met onze privé-treinen uiterst comfortabel zijn, dienen de reizigers over een normale mentale en fysieke gezondheid te beschikken. Zij dienen goed ter been te zijn om tijdens excursies gangbare afstanden te kunnen lopen cq. te kunnen traplopen. Wij houden ons het recht voor om een reiziger van (voortzetting van) de reis uit te sluiten indien deze naar de mening van de tourmanager of de meereizende dokter niet in staat is om de reis te volbrengen en/of onacceptabele vertragingen oplevert voor de overige deelnemers aan de reis (zie ook Artikel 15, lid 2 van de ANVR Reis-voorwaarden). Neemt u bij twijfel contact met ons op, zodat wij u nader kunnen informeren. 

Persoonlijke headsets
Voor de excursies ontvangt u een lichtgewicht headset waarop u kunt luisteren naar de gids zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u iets zult missen van zijn/haar uitleg. 

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
7-daagse reis Castles of Transylvania
Vanaf 10.195,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Deze reis kunt u maken op basis van een Deluxe Class compartiment (7,7m2) of een Superior Deluxe Class compartiment (8,6m2) aan  boord van de Golden Eagle Danube Express. 

Vertrekdatum 2024
Prijs per persoon o.b.v. een Deluxe Class compartiment
20 oktober
v.a. 10.195,-
Vertrekdatum 2024
Prijs per persoon o.b.v. een Superior Deluxe Class compartiment
20 oktober
v.a. 12.795,-
Vertrekdata 2025
Prijs per persoon o.b.v. een Deluxe Class compartiment
30 mei en 2 november
v.a. 10.695,-
Vertrekdata 2025
Prijs per persoon o.b.v. een Superior Deluxe Class compartiment
30 mei en 2 november
v.a. 13.795,-

Toeslag 2-pers. Deluxe Class compartiment  voor alleengebruik: v.a. 5.100,-
Toeslag 2-pers. Superior Deluxe Class compartiment  voor alleengebruik: v.a. 8.600,-

Toeslag 2-pers. Deluxe Class compartiment  voor alleengebruik 2025: v.a. 5.300,-
Toeslag 2-pers. Superior Deluxe Class compartiment  voor alleengebruik 2025: v.a. 9.200,-

Toeslagen voor KLM-vluchten per Business Class zijn op aanvraag. 

 • Reis per Golden Eagle Danube Express privétrein van Istanbul naar Boedapest, inclusief 4 nachten accommodatie in een privé-compartiment in de geboekte categorie
 • 2 overnachtingen volgens programma in genoemde (of gelijkwaardige) hotels
 • Alle maaltijden tijdens de reis
 • Selectie van wijnen en andere dranken tijdens de maaltijden
 • 24 uur per dag thee, koffie, vruchtensappen en mineraalwater
 • Alle excursies en bezoeken inclusief entreegelden en o.l.v. Engelssprekende gidsen
 • Lezingen aan boord van de trein over historie en cultuur
 • Alle transfers en bagageservice in de hotels en op de stations
 • Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele reis
 • Diensten van een meereizende arts tijdens de gehele reis
 • Alle fooien
 • Gedetailleerde routegids, programma en informatiepakket

 

 • Vluchten met de KLM Amsterdam-Istanbul en Boedapest-Amsterdam economy class 
 • Optionele verlengingen voor of na de reis
 • Visumkosten voor Turkije (zelf online aan te vragen, wij informeren u graag)
 • Drankjes in het barrijtuig
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (wij adviseren u graag)
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

 

De Algemene Voorwaarden ( ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom te worden voldaan
 • het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot 60 dagen voor vertrek: de aanbetaling (25% van de reissom)
 • bij annulering op 60 dagen of korter voor vertrek: de volledige reissom

Voorbehoud
Hoewel alles in het werk wordt gesteld om elke reis soepel te laten verlopen kunnen zich soms onderweg situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het betreffende land en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Wij vragen uw begrip en geduld als bepaalde programmapunten hierdoor moeten worden aangepast. Omdat de exacte vertrek- en aankomsttijden pas 1 tot 4 weken voor vertrek door de spoorwegen worden bevestigd, kunnen sommige excursies worden gewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke beschrijving in deze brochure.

Reissom
7-daagse reis Castles of Transylvania
Vanaf 10.195,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Deze reis kunt u maken op basis van een Deluxe Class compartiment (7,7m2) of een Superior Deluxe Class compartiment (8,6m2) aan  boord van de Golden Eagle Danube Express. 

Vertrekdatum 2024
Prijs per persoon o.b.v. een Deluxe Class compartiment
20 oktober
v.a. 10.195,-
Vertrekdatum 2024
Prijs per persoon o.b.v. een Superior Deluxe Class compartiment
20 oktober
v.a. 12.795,-
Vertrekdata 2025
Prijs per persoon o.b.v. een Deluxe Class compartiment
30 mei en 2 november
v.a. 10.695,-
Vertrekdata 2025
Prijs per persoon o.b.v. een Superior Deluxe Class compartiment
30 mei en 2 november
v.a. 13.795,-
Toeslagen

Toeslag 2-pers. Deluxe Class compartiment  voor alleengebruik: v.a. 5.100,-
Toeslag 2-pers. Superior Deluxe Class compartiment  voor alleengebruik: v.a. 8.600,-

Toeslag 2-pers. Deluxe Class compartiment  voor alleengebruik 2025: v.a. 5.300,-
Toeslag 2-pers. Superior Deluxe Class compartiment  voor alleengebruik 2025: v.a. 9.200,-

Toeslagen voor KLM-vluchten per Business Class zijn op aanvraag. 

Inbegrepen
 • Reis per Golden Eagle Danube Express privétrein van Istanbul naar Boedapest, inclusief 4 nachten accommodatie in een privé-compartiment in de geboekte categorie
 • 2 overnachtingen volgens programma in genoemde (of gelijkwaardige) hotels
 • Alle maaltijden tijdens de reis
 • Selectie van wijnen en andere dranken tijdens de maaltijden
 • 24 uur per dag thee, koffie, vruchtensappen en mineraalwater
 • Alle excursies en bezoeken inclusief entreegelden en o.l.v. Engelssprekende gidsen
 • Lezingen aan boord van de trein over historie en cultuur
 • Alle transfers en bagageservice in de hotels en op de stations
 • Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele reis
 • Diensten van een meereizende arts tijdens de gehele reis
 • Alle fooien
 • Gedetailleerde routegids, programma en informatiepakket

 

Niet inbegrepen
 • Vluchten met de KLM Amsterdam-Istanbul en Boedapest-Amsterdam economy class 
 • Optionele verlengingen voor of na de reis
 • Visumkosten voor Turkije (zelf online aan te vragen, wij informeren u graag)
 • Drankjes in het barrijtuig
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (wij adviseren u graag)
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

 

Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden ( ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom te worden voldaan
 • het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot 60 dagen voor vertrek: de aanbetaling (25% van de reissom)
 • bij annulering op 60 dagen of korter voor vertrek: de volledige reissom

Voorbehoud
Hoewel alles in het werk wordt gesteld om elke reis soepel te laten verlopen kunnen zich soms onderweg situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het betreffende land en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Wij vragen uw begrip en geduld als bepaalde programmapunten hierdoor moeten worden aangepast. Omdat de exacte vertrek- en aankomsttijden pas 1 tot 4 weken voor vertrek door de spoorwegen worden bevestigd, kunnen sommige excursies worden gewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke beschrijving in deze brochure.Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe reizen per privétrein