Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Rovos Rail zwaaiende passagier
U bevindt zich hier: Home
Alle reizen
Treinreizen
Namibië Safari: Swakopmund - Pretoria of v.v.

Railcruise door
Namibië

treinreizen

Namibië Safari: Swakopmund - Pretoria of v.v.

In stijl en luxe door het onherbergzame landschap van Namibië

Kolossale uitgestrektheid van Namibië
Inclusief alle maaltijden met drankjes en excursies
Compartiment met privé badkamer
Volgend vertrek
13-03-2024
+3 vertrekdata
Reisduur
16 dagen
Vertrekpunt
Swakopmund
Trein
Rovos Rail
Destin
Vanaf 10.898,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Verleng uw reis Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Namibië en Zuid Afrika per luxe trein 

Uw reis met de meest luxe trein van Afrika, de ‘Pride of Afrika’ van Rovos Rail start in Walvisbaai, prachtig gelegen aan de Atlantische Oceaan. Vervolgens reist u door naar het enorme Etosha National Park voor enkele safari’s. Vanuit Windhoek vliegt u naar de wereldberoemde duinen van de Sossusvlei in de Namib woestijn. Geniet in deze unieke omgeving van het verblijf in een 5-sterren lodge, safariritten en een diner in de bush. Vervolgens reist u richting de spectaculaire Fish River Canyon. Op weg naar de diamantstad Kimberley doorkruist u de ontzagwekkende vlaktes van de Noord-Kaap provincie. Het laatste deel van de treinreis brengt u naar Pretoria en eindigt uw reis door het fascinerende Namibië. Deze reis is ook in omgekeerde richting te maken.  

Oryx - Sossusvlei, Namibie
Sossusvlei
Rovos Rail Pride of Africa
Pride of Africa
JB 2016-04 Namibië Safari 102
Vlucht naar Sossusvlei
Namibië - Etosha National Park (1)
Etosha National Park
Etosha National Park, Namibië
Etosha National Park
Namibië - Fish River Canyon
Fish River Canyon
Rovos Rail Pride of Africa
Pullman Cabin
Pretoria - Zuid-Afrika
Pretoria
JB 2010-09 Namibië 239
Sossusvlei
Veeg naar links

Programma en excursies

Uw route in beeld

Routekaartje Namibië Safari

Dag 1 - Amsterdam - Johannesburg

's Ochtends vertrekt u met KLM van Amsterdam naar Johannesburg, waar u ’s avonds laat arriveert. Overnachting in het 5-sterren Intercontinental Hotel dat direct toegankelijk is vanuit het luchthavengebouw.

Intercontinental hotel Johannesburg

Dag 2 - Johannesburg - Walvisbaai

Na het ontbijt kunt u uitchecken.
Vervolgens wandelt u naar de luchthaven voor de vlucht naar Walvisbaai ten zuiden van Swakopmund gelegen. Swakopmund is een stadje ingeklemd tussen de woestijn en de Atlantische Oceaan en doet denken aan een Europese badplaats. De talloze historische gebouwen in Duits koloniale stijl, de palmen, de tuinen en goudgele stranden geven Swakopmund een plezierige uitstraling. De middag is ter vrije besteding. Overnachting in het Swakopmund Hotel.

Diner op eigen gelegenheid. Overnachting in het hotel. (O)

JB 2016-04 Namibië Safari 297

Dag 3 - Aan boord van de "Pride of Africa"

Vanochtend wordt u van uw hotel afgehaald voor uw transfer naar het treinstation van Walvis Bay.
Om 11.00 uur vertrekt uw trein, de ‘Pride of Africa’, voor de eerste etappe van een onvergetelijke treinreis door het onovertroffen natuurschoon van Namibië en Zuid-Afrika. Overnachting aan boord van de trein. (O,L,D)

JB 2016-04 Namibië Safari 043

Dag 4 - Cheetah Conservation Project

Na het ontbijt bezoekt U het Cheetah Conservation Project in Otjiwarongo. Deze niet gouvernementele organisatie werkt aan het redden van de Cheetah's en zijn ecosysteem. Hier staat ook het enige volledig uitgeruste genetica laboratorium dat uniek is in Afrika. Van hieruit werkt men samen met wetenschappers van over de hele wereld. Na het bezoek aan het Cheetah Conservation Project stapt u weer aan boord van de trein richting Windhoek.
Overnachting aan boord van de trein. (O,L,D)

JB 2016-04 Namibië Safari 220

Dag 5 - Etosha National Park

Aankomst bij het Otavi station en transfer naar de Mokuti Lodge gelegen bij de oostelijke ingang van het enorme Etosha National Park.
‘s Middags maakt u een eerste wildsafari in het park op zoek naar de ’Big 5’: olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en buffel. Op de drooggevallen zoutvlaktes wemelt het van de dieren. Lunch, diner en overnachting in de Mokuti Lodge (of gelijkwaardig). (O,L,D)

shutterstock_270278957_Etosha National Park_Afrika, Namibië

Dag 6 - Safari in het Etosha National Park

De ochtend staat opnieuw in het teken van een safari in het Etosha National Park waar naast grote dieren ook 340 vogelsoorten kunnen worden gespot. Tegen lunchtijd gaat u weer aan boord van de ‘Pride of Africa’ voor het vervolg van uw treinreis richting Windhoek. Overnachting aan boord van uw trein. (O,L,D)

Etosha National Park Namibië (1)

Dag 7 - Sossusvlei

De trein rijdt door naar Windhoek waar u naar de luchthaven wordt gebracht voor de vlucht van 1 uur naar de Sossusvlei middenin de Namib-woestijn. De Sossusvlei is een vallei met her en der uitgedroogde boomstronken omgeven door ruim 300 meter hoge duinen, de oudste en hoogste zandduinen ter wereld. Het is Namibië’s beroemdste natuurwonder. Na de lunch maken we aan het eind van de middag een woestijnrit, ’s avonds gevolgd door een diner onder de sterrenhemel. De komende nacht logeren we in de luxe Sossusvlei Lodge (of gelijkwaardig). (O,L,D)

Sossusvlei duin wandelen

Dag 8 - Sossusvlei en Windhoek

We beginnen de dag vroeg met een excursie in de woestijn. U ziet dan de Sossusvlei op z’n mooist als de kleuren intens zijn en constant veranderen, een lust voor fotografen. Ontbijt in de vlei tijdens de excursie. Daarna terugvlucht naar Windhoek. Lunch in de Windhoek Country Club gevolgd door een City Tour en bezoek aan het Trans-Namib Transport Museum. Om 18.00 uur vervolgt u uw treinreis door het zuiden van de Kalahari woestijn. (O,L,D)

JB 2016-04 Namibië Safari 108-1

Dag 9 - Keetmanshoop & Garas Park

's Middags bezoekt u Keetmanshoop en Garas Park. In dit gebied vind u ruim 300 soorten van de Aloe dichotomy. Deze bijzondere prehistorische bomen zijn erg fotogeniek. Daarna vervolgt u de reis richting Aus. (O,L,D) shutterstock_2086949524_Keetmanshoop, Afrika, Namibië

Dag 10 - Luderitz & Kolmanskop

Na het ontbijt volgt de transfer naar de spookstad Kolmanskop, voor een bezoek aan Kolmanskop en Luderitz (met lunch). Luderitz is bekend om zijn museum, koloniale Duitse architectuur en zijn wilde dieren zoals zeehonden, pinguïns, flamingo's en struisvogels. U bent weer terug in de trein op tijd voor het diner. (O, L, D). shutterstock_494313451_Kolmanskop, Namibië, Afrika

Dag 11 - Fish River Canyon

's Ochtends bezoeken we Fish River Canyon, na de Amerikaanse Grand Canyon de grootste ter wereld. De kloof is ongeveer 160 km lang, tot 27 kilometer breed en op sommige punten 550 meter diep. De uitzichten op de kloof met zijn grillige bochten zijn adembenemend. Vervolg van de treinreis richting Upington. (O,L,D)

JB 2016-04 Namibië Safari 054

Dag 12 - Upington en de Oranje rivier

Aankomst in Upington, een oasestad gelegen aan de Oranjerivier, middenin de Kalahari woestijn en beroemd om zijn wijnen. Na een wandeling door de stad en een boottocht op de Oranjerivier vervolgen we onze reis. De trein rijdt door het semi woestijngebied van de Great Karoo richting de Aar, het op één na belangrijkste spoorwegkruispunt van Zuid-Afrika gelegen aan de lijn tussen Kaapstad en Kimberley. (O,L,D)

Rovos Rail met passagiers

Dag 13 - Kimberley

's Middags stopt de trein in Kimberley waar de Engelsen eind 19e eeuw met succes naar diamanten gingen graven, met als gevolg ‘the Big Hole’ (die Groot Gat) met een omtrek van anderhalve kilometer en een diepte van ruim 200 meter. U kunt de gerestaureerde gebouwen bezichtigen en een blik werpen in de Big Hole waaruit tussen 1871 en 1914 bijna 15 miljoen karaat diamanten werden gedolven. Einde van de middag vervolgt u uw route voor het laatste traject door de Karoo richting Pretoria. (O,L,D)

JB 2014-03 Safari on Rails 926

Dag 14 - Aankomst Pretoria

Aan het eind van de ochtend komt u aan op het Rovos Rail Treinstation in Pretoria. Einde van uw ontdekkingsreis per trein door de fascinerende landschappen van Namibië en het Zuidelijk-Afrika.

Na aankomst van de trein in Pretoria wordt u naar het Intercontinental op de luchthaven van Johannesburg gebracht, waar u één nacht verblijft. (O,L)

RVR-StationBuilding2-HRes

Dag 15 /16 - Johannesburg - Amsterdam

Dag ter vrije besteding. Indien gewenst organiseren wij voor u een stadstour Johannesburg met een bezoek aan het apartheidsmuseum (niet inbegrepen). 
In de avond wandelt u op eigen gelegenheid naar de vertrekhal, waar u kunt inchecken voor uw vlucht met KLM.

U komt de volgende ochtend aan in Amsterdam. (O)

Johannesburg_Skyline01 2
Lees meer
Lees minder

 

Rovos Rail

Sinds de oprichting in 1989 is Rovos Rail hét symbool voor stijlvolle treinreizen in Zuidelijk Afrika. De 'Pride of Africa' is dan ook de meest luxueuze trein op het zuidelijk halfrond. Deze trein is uw rijdende hotel op uw reis door Zuidelijk Afrika. Aan boord geniet u van vijfsterren service en een uiterst comfortabel compartiment. Met deze trein beleeft u zelf de gouden eeuw van het treinreizen! Er zijn drie type cabins aan boord van deze trein:  Pullman (7m2), Deluxe (11m2) en Royal Suite (16m2).

treinreis-afrika-rovos-rail
Luxe Restaurant Rijtuig
treinreis-afrika-rovos-rail
Deluxe Cabin (11 m2)
Rovos Rail Pullman compartiment met dame
Pullman Cabin
treinreis-afrika-rovos-rail
Pullman Cabin (7 m2)
treinreis-afrika-rovos-rail
Royal Suite (16 m2)
treinreis-afrika-rovos-rail
Persoonlijke service aan boord
Rovos Rail Restaurant
Restaurant Rijtuig
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw hotels

Tijdens deze reis verblijft u, naast uw nachten aan boord van de Pride of Africa, in luxe 4- en 5-sterren hotels op prachtige locaties:

- 2 overnachtingen in het luxe Intercontinental hotel op de luchthaven van Johannesburg 
- 1 overnachting in de 5 sterren Sossusvlei Lodge (of gelijkwaardig)
- 1 overnachting in de 5-sterren Mokuti Lodge bij Etosha National Park (of gelijkwaardig)
- 1 overnachting in het Swakopmund hotel in Swakopmund (of gelijkwaardig)

Verleng uw reis

Wij bieden u graag de mogelijkheid om uw reis in zuidelijk Afrika te verlengen, bijvoorbeeld met een ontspannen verblijf in Kaapstad. Ook regelen wij fantastische safari avonturen in Botswana met verblijf in luxe lodges in de Okavango Delta of in het Chobe National Park.

JNB Intercontinental
Hotel Intercontinental Airport Johannesburg
JB 2016-04 Namibië Safari 125
Sossusvlei Lodge
Veeg naar links

Praktische informatie

De trein
U reist aan boord van de 'Pride of Africa' van Rovos Rail. Geniet van het comfort en de nostalgie aan boord, die oude tijden doet herleven. 

Kleding
Aan boord van de trein is de dresscode ‘smart casual’. ’s Avonds is de kleding wat formeler - de heren dragen dan meestal een jasje en een das en de dames bijvoorbeeld een cocktailjurk. Naast lichte zomerkleding adviseren wij u om wat warme kleding in te pakken voor de Kaap, het noordelijke binnenland van Zuid-Afrika en voor de wildsafari’s in open voertuigen die meestal plaatsvinden rond zonsopgang en zonsondergang. Wasserij-service aan boord is bij de prijs inbegrepen.

Informatie over paspoort en visum
U heeft voor deze reis een paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is na afloop van de reis en minimaal 6 lege pagina's bevat. Voor sommige landen heeft u een visum nodig. Wij informeren u hier graag over.

Stoomlocomotieven
De mogelijkheden voor het inzetten van stoomlocomotieven in Zuidelijk Afrika zijn de laatste jaren verder ingeperkt. Voorzieningen voor het innemen van water en kolen zijn vrijwel overal verdwenen. Stoomlocomotieven rijden daarom alleen nog op het eigen spooremplacement van Rovos Rail in Pretoria dat u tijdens deze reis zult bezoeken.

Het spoortraject
Het spoortraject waarover de trein rijdt, wordt niet consequent onderhouden. Mocht u ‘s nachts wakker worden in de veronderstelling dat de trein met hoge snelheid rijdt, wees er dan van verzekerd dat die indruk wordt veroorzaakt door de staat van het spoortraject. De snelheid van de trein is beperkt tot 60 km per uur; op minder goede delen wordt de snelheid verminderd tot 20 km per uur. Als u het te lawaaiig vindt, zijn er oordopjes beschikbaar.

Voorbehoud
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Rovos Rail en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Rovos Rail behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

Gezondheid
Laat u zich door uw huisarts of de GGD ruim vóór vertrek informeren omtrent de benodigde vaccinaties.
 

Lees meer
Lees minder

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
16-daagse Namibië Safari met Rovos Rail: Swakopmund - Pretoria
Vanaf 10.898,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Deze reis kunt u maken op basis van een Pullman (7m2), Deluxe (11m2) of Royal Suite (16m2) aan boord van de trein.

Genoemde prijzen zijn richtprijzen in Euro per persoon op basis van een 2-persoonscompartiment.
Deze prijzen kunnen, afhankelijk van de actuele valuta-wisselkoersen, afwijken van de definitieve prijzen op het moment van boeken.

Vertrekdata 2024
Prijs per persoon o.b.v. een Pullman Suite
13 maart, 13 april, 15 mei, 13 november
v.a. 10.898,-
Vertrekdata 2024
Prijs per persoon o.b.v. een Deluxe Suite
13 maart, 13 april, 15 mei, 13 november
v.a. 13.198,-
Vertrekdata 2024
Prijs per persoon o.b.v. een Royal Suite
13 maart, 13 april, 15 mei, 13 november
v.a. 15.598,-

Toeslag 2-pers. Pullman compartiment (7 m2) voor alleengebruik: v.a. 4.698,-
Toeslag 2-pers. deluxe compartiment (11 m2) voor alleengebruik: v.a. 5.798,-
Toeslag 2-pers. royal suite (16 m2) voor alleengebruik: op aanvraag

Toeslagen voor KLM-vluchten per Business Class zijn op aanvraag. 

 • 'Namibië Safari’ van Swakopmund naar Pretoria met Rovos Rail, 9 nachten accommodatie in een privé-compartiment met douche/toilet in de geboekte categorie
 • Vluchten Amsterdam - Johannesburg v.v. per KLM Economy Class * en Johannesburg - Walvisbaai* in economy class inclusief luchthavenbelastingen en brandstofheffingen à 461,- p.p.
 • Diensten van ervaren tourmanagers tijdens de gehele treinreis
 • 2 x overnachting in het luxe Intercontinental Hotel op de luchthaven van Johannesburg
 • Overnachting in het Swakopmund Hotel (of gelijkwaardig) in Swakopmund
 • Overnachting in de 5-sterren Mokuti Lodge (of gelijkwaardig) bij Etosha National Park inclusief 2 safaritochten in open safari-voertuigen
 • Tour in Windhoek met bezoek spoorwegmuseum
 • Bezoek aan Luderitz en Kolmanskop
 • Vluchten met kleine toestellen van Windhoek naar Sossusvlei en v.v.
 • Overnachting in de 5-sterren Sossusvlei Lodge (of gelijkwaardig) inclusief woestijnritten
 • Bezoek aan de enorme Fish River Canyon in het zuiden van Namibië
 • Bezoek aan Upington in de Noord-Kaap provincie
 • Diamantstad Kimberley met bezoek aan de Big Hole en het openluchtmuseum
 • Alle excursies en bezoeken inclusief entreegelden o.l.v. ervaren Engelssprekende gidsen
 • Alle maaltijden volgens programma (O = Ontbijt, L = Lunch, D = Diner)
 • Alle wijnen en overige (alcoholische) dranken aan boord van Rovos Rail
 • Wasserij-service aan boord van de trein
 • Alle transfers en bagage-service in de hotels en op de stations
 • Uitgebreide reisinformatie

* De vluchttarieven zijn gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar zijn, kunnen wij tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.

 • Fooien
 • Extra dranken en wasserij-service buiten de trein
 • Optionele excursies of activiteiten
 • Bezoek Johannesburg en Apartheidsmuseum
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

 

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betalingen:

 • Bij boeking dient een aanbetaling van 30% van de reissom te worden voldaan
 • Uiterlijk 120 dagen voor vertrek dient 50% van de reissom te zijn voldaan
 • Uiterlijk 60 dagen voor vertrek dient het restant van de reissom te zijn voldaan

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 180 dagen voor vertrek: 10% van de reissom
 • Bij annulering van 180 tot 120 dagen voor vertrek: 30% van de reissom
 • Bij annulering van 120 tot 60 dagen voor vertrek: 50% van de reissom
 • Bij annulering vanaf 60 dagen voor vertrek: de volledige reissom


Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Incento 2023 - mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe en bijzondere treinreizen door zuidelijk Afrika